|
Notki |
Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Zbanowany
Data dołączenia: 12 01 2008
Lokacja: Siemianowice
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Witam
Jak wiemy ClipSoft stworzył waszą ukochaną grę Tibia. Ale co ona oznacza. Tibia to po angielsku znaczy kość piszczelowa. Właśnie. Teraz zaglądnijmy w inne gry MMORPG. ArchLord - nazwa wywodzi sie z tego że po osiagnięciu najwyższego levela i pokonania najśilniejszego playera zostajemy ArchLordem. Czyli nazwa wskazuje na to co czeka nas w grze World of Warcraft - Świat Warcrafta. Grając widzimy różne doliny,góry,pustynie,jaskinie jakby byliśmy w rl świecie. Guild Wars - Sama nazwa wskazuję na gry gildi i party. Tibia........ No właśnie.....czy aby w tibi zgodnie z jego nazwą znajduje się kość piszczelowa ? A moze bone wypadający z Skeletonów to klucz do zagadek Rooka. W końcu twórcy waszej gry kierowali się tym i mieli ku temu powody ![]() Pamiętajmy że Komnata z Ghoulem jak i komnata obok i droga do neij otoczona jest nieumarłymi,ciałąmi i kośćmi. Tak samo groby , również kosci....... Maze of Fury.....Skeletony! - kości !!! Widzimy że być może TIBIA czyli kość piszczelowa jest rozwiązaniem ![]() Pamiętajmy słowa Rookgardiana de'bove: "Rozwiązanie macie pod nosem" A to co mamy pod nosem to białe literki w naszym okienu "TIBIA" Zapraszam do porządnej dyskusji i nie mówcie o kolejnym temacie bo ta sprawa wymaga oddzielnego topicu.Kto wie czy Tibia nie jest również wskazówką do wszystkich zagadek Tibi ![]() Pozdr~~ Lightr |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 01 2007
Lokacja: Bytom
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Master Tusk
Profesja: Rookstayer
Gildia: Infernal Majesty
Świat: Eternia
Poziom: 2+
Skille: xx/xx
|
![]() Zanim będziesz chciał coś napisać, sprawdź czy chodź trochę masz o tym pojęcia.
Nie przekręcaj faktów i nie przypisuj zdarzeń osobom których znasz ze słuchu. Przygotuj się na ironiczne i wytykające poszczególne części Twojego posta komentarze napisane przez użytkowników, którzy tylko szukają okazji do napisania głupot i powtarzania w kółko tego samego. Tyle na ten temat mojego. Ostatnio edytowany przez MasterTusk - 15-04-2008 o 23:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jeśli to ma być porządna dyskusja to jako pierwszy wtrącę, iż twórcy Tibii nie wiedzieli co oznacza to słowo, gdy tworzyli grę. Możesz to przeczytać nawet w tych mini-złotych myślach na głównej stronie tibia.pl o ile mnie pamięć nie myli
![]()
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
WORLD OF WARCRAFT
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
To pisałem ja, Marcin bez 24. __________________ Ostatnio edytowany przez Marcin24 - 16-04-2008 o 08:22. |
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2008
Lokacja: Cycow WLKP
Imię: Rysio pogromca Neostrady
Gildia: Mam Czlonka
Świat: daj kamienia
Poziom: daj
Skille: mi
Poziom mag.: !!
|
![]() @up
chyba pomyliles okna w windowsie bo to wyglada jak chat na skypie z twoja mama... Tworcy niewiedzieli o znaczeniu slowa tibia moze by tak zrobic skeletony zamiast ludzi ![]()
Ostatnio edytowany przez Helodin - 16-04-2008 o 11:00. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2003
Lokacja: In a Galaxy Far, Far Away...
![]() |
![]() hehe, wszyscy krzyczycie, ze jak tworzyli gre to nie znali znaczenia slowa tibia, ale zapominacie, ze Rook powstal dopiero jakis czas po powstaniu samej gry
![]() chociaz sama teorie uwazam raczej za kretynska ;]
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 01 2008
Lokacja: Skoczów
Imię: Kaiser De'Spax
Profesja: Elite Knight
Świat: Danubia
Poziom: 99
Skille: 82/80
Poziom mag.: 7
|
![]() Mi się tam wydaje że to co mówisz to bzdury ale to moje słowo i proszę mnie nie bić za to.
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 09 2007
Imię: Bercik from Fire
Profesja: Knight
Świat: Harmonia/Iridia
Poziom: 100
|
![]() bezedóra :<
Zgadzam sie z marcinem24. Za bardzo próbujemy przypasować "dwie części układanki na siłę" ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 05 2004
Lokacja: Białystok
![]() |
![]() Piździec kolejny twój temat na ten temat. Przecież jakiś czas temu też Ci się wydawało, że rozwiązałeś wszystkie zagadki. Nie masz co kurwa robić? Weź podręcznik od matematyki i zadania uzupełniające se porób tumanie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 04 2008
Lokacja: From Hell
Imię: Nitro Evill
Profesja: Knight
Świat: Elysia Br0
|
![]() BTW Sie ludzie wypowiadacie ale!
JEST JUZ TAKI TEMAT! Dla Chętnych Szukaj oraz tagi Zagadki Rookgard :S sa takie 2 lub 3 tematy
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wydawało mi się, że forum jest od wyrażania swojej opinii. To jest opinia Light-r'a (fakt, że nie trafiona), ale jednak opinia. A w ostatnim czasie jedna z inteligentniejszym w tym dziale, więc waść skończ prawić mu morały i pooglądaj własną osobę.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 05 2004
Lokacja: Białystok
![]() |
![]() Więc dobrze Ci się wydaje. Forum jest od wyrażania swojej opinii. Kilka postów wyżej także to zrobiłem. Wyraziłem opinie na temat jego osoby. Czy to źle?
@down NIE! ![]() Ostatnio edytowany przez metiu - 17-04-2008 o 20:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 04 2008
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
a ty "se" weź książkę do języka Polskiego i s*******aj z forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 04 2008
Lokacja: W kancelarii
Stan: Na Emeryturze
Imię: Mateusz Dragon Wielki
Profesja: Rookstayer
Gildia: Maczuga Squad
Świat: Saphera
Poziom: 13
Skille: 9/9
Poziom mag.: 8
|
![]() Ty a mosze jak meat z rabbita leci to to znaczy rzee morzee to jest rozwionzanie zagadki SS bo przeciesz jak spike sword jest karbofany jak frytki a frytki to jedzenie to przeciesz morze sie meat wionże z frytkami co nie???
-.- Co ma piernik do wiatraka? |
![]() |
![]() |