Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Pokaż wyniki sondy: Już śniłem świadomie i uważam, że:
Świadomy Sen daje lepszy efekt niż jakikolwiek narkotyk. 105 44.68%
Narkotyk jest lepszy od Świadomego Snu. 27 11.49%
Nie brałem, nie mam porównania (możesz nie zaznaczać nic). 103 43.83%
Głosujących: 235. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 15-04-2008, 22:34   #81
Shiray
Użytkownik Forum

Shiray's Avatar

Data dołączenia: 12 01 2005
Lokacja: Płock

Imię: Volrin
Świat: Deathwing
Shiray ma numer GG 7709820
Domyślny

Witam.
Ktoś tam wcześniej napisał, że boi się próbować ze względu na paraliż nasenny i halucynacje.
Raz przeżyłem coś takiego (przynajmniej wydaje mi się, że to właśnie to).
Miałem sen, który był nieświadomy, a jednak wszystko pamiętam.
Była noc, stał sobie ciemny dom z otwartymi drzwiami. Ze środka nic nie było widać, było kompletnie ciemno. Stałem przed tą chatą z kumplem, nie wiedząc czemu mieliśmy z czegoś zwałę. Odwróciłem się na chwile i w pewnym momencie kumpel zawołał mnie po imieniu. Okazało sie ze wszedł do tych otwartych drzwi. Wszystko pamiętam jakby działo się naprawdę, pamiętam jego przerażony głos, gdy mnie wołał - nigdy w prawdziwym życiu nie słyszałem go mówiącego takim tonem. Wbiegłem za nim do ciemnej chaty, całe pomieszczenie było czarne. Ujrzałem na końcu okno, z którego padało trochę światła. Podbiegłem do niego i ustałem w miejscu. Nagle odwróciłem się i zobaczyłem stojącą nade mną wysoką czarną postać (jakiegoś dziada), który miał w ręku chyba nóż. Zabił mnie jednym ruchem i w ułamku sekundy się obudziłem (i tego do końca nie jestem pewien). Leżę w łóżku, w swoim pokoju wystraszony lekko snem, nie mogłem się poruszyć. Nagle zobaczyłem tą samą postać nad moim łóżkiem. Stała odwrócona w moją stronę. Byłem w szoku xD. Zamknąłem oczy i otworzyłem po sekundzie. Facet jakby przekształcił się w firankę, która wisi w pokoju przy oknie akurat naprzeciwko łóżka. Poprostu zmienił kształt i wszystko wydawało się normalne. To nie był już sen, pamiętam wszystko, nie da sie tego zapomnieć xD
Shiray jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 16-04-2008, 06:52   #82
Virusmaxi
Użytkownik Forum

Virusmaxi's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2005
Lokacja: Rabka-Zdrój

Virusmaxi ma numer GG 5004017
Domyślny

Ja jak zacząłem zapamiętywać swoje sny, to naprawdę jestem nienormalny :/

Toribash
Virusmaxi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-04-2008, 14:26   #83
Athelas
Użytkownik Forum

Athelas's Avatar

Data dołączenia: 31 10 2007
Lokacja: Kraków

Stan: Niegrający
Athelas ma numer GG 8978189
Domyślny

@Shiray wiesz, ja też tak miałem, ale nawet nie usnąłem. Leżałem wtedy na materacu na podłodze (łóżka zajęte), zasypiam. Hipnagogi już się zaczęły, i nagle coś mną wzdrygnęło. To chyba każdy przeżył, więc opisywać nie trzeba. Widzę jakąś czarną skuloną sylwetkę, przez pół minuty źrenice rozszerzone na maxa... I po tym czasie skapłem się, że to jest krzesło od kompa Btw. ćwiczenia są o tyle dobre, że nie marnujesz czasu w rl, tylko przed i po śnie.
Może przed wpisaniem notki chcesz przejrzeć "stopień inteligencji" moich postów? Przejżyj je! POSTY!!!
Cytuj:
87% osób niepełnoletnich na tym forum zachowuje się jak debile. Jeśli uważasz, że należysz do tych 13%, Przemyśl to jeszcze 3 razy...
Mam 13 lat.
Athelas jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-04-2008, 15:37   #84
Davido16
Użytkownik Forum

Davido16's Avatar

Data dołączenia: 02 02 2007
Lokacja: Toruń

Stan: Na Emeryturze
Davido16 ma numer GG 6040279 Davido16 ma login Tlenu davido16@o2.pl
Domyślny

Dzisiaj rano zapisałem swój pierwszy sen w "dzienniku". Zdziwiło mnie, że przez całą noc nie odnotowałem snu, a rano przebudziłem się, by znowu zasnąć na 15 minut, a w tym czasie wejść w fazę REM i śnić.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ten_Obok
Osobiście myślę że Tibia traci swój urok. Jak grałem rok temu w listopadzie to aż mi stawał. Teraz jakoś mniej ;/
Davido16 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-04-2008, 19:14   #85
Athelas
Użytkownik Forum

Athelas's Avatar

Domyślny

Acha, i polecam jeszcze zapisać w dzienniku co trzeba zrobić przed snem i w czasie snu Może zadziała...
Może przed wpisaniem notki chcesz przejrzeć "stopień inteligencji" moich postów? Przejżyj je! POSTY!!!
Cytuj:
87% osób niepełnoletnich na tym forum zachowuje się jak debile. Jeśli uważasz, że należysz do tych 13%, Przemyśl to jeszcze 3 razy...
Mam 13 lat.
stary 16-04-2008, 19:50   #86
Dark Horseman
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: W domu

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Gildia: -
Świat: Fortera
Poziom: xx
Skille: xx
Poziom mag.: xx
Domyślny

Godzina pojscia spac, godzina pobudki, data i tytul snu tez by byly przydatne ;].

A. Einstein
Dark Horseman jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-04-2008, 20:27   #87
zoliax
Użytkownik Forum

zoliax's Avatar

Data dołączenia: 17 12 2004
Lokacja: Białystok

zoliax ma numer GG 6035236 Adres Jabbera do zoliax
Domyślny

Próbowałem, ale weź człowieku pamiętaj, że śniąc masz gapić się na te ręce!
stary 16-04-2008, 20:37   #88
Dark Horseman
Użytkownik Forum

Domyślny

Po jakims czasie to bedzie odruch

A. Einstein
stary 16-04-2008, 20:47   #89
Virusmaxi
Użytkownik Forum

Virusmaxi's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2005
Lokacja: Rabka-Zdrój

Virusmaxi ma numer GG 5004017
Domyślny

Ale właśnie to ma być twój nawyk- w śnie przypadkowo to zrobisz, i uświadomisz sobie że jesteś w śnie

Toribash
Virusmaxi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-04-2008, 21:01   #90
Athelas
Użytkownik Forum

Athelas's Avatar

Domyślny

Ja najpierw chce poznać swój znak senny. Po tym nabiorę nawyku robienia TRa po zobaczeniu tego znaku. Bo nie mam innej koncepcji.
Cytuj:
Mam 13 lat.
stary 16-04-2008, 21:08   #91
Dark Horseman
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Athelas Pokaż post
Ja najpierw chce poznać swój znak senny. Po tym nabiorę nawyku robienia TRa po zobaczeniu tego znaku. Bo nie mam innej koncepcji.
Rob TR (lol co za nazwa, ja uzywam RC lub RT xd), bardzo czesto, przy roznych okazjach. Rob je dokladnie, a nie odruchowo. A znakow snu moze byc kilka, sa to rzeczy, ktore najczesciej pojawiaja sie w Twoich snach.

Chcesz na hardkor? Ja na poczatek polecalbym robienie TR co 5 minut. To duzo, i trzeba pamietac, ale dziala skutecznie+ TR na rozne sytuacje losowe, np czerwony samochod, przeklniecie itp.

Polecam rowniez laczenie metod MILD i WBTB, najlepiej stosowac w weekend. Do tego Dziennik snow i TRy, afirmacje, a to jak szybko dojdziesz do LD przekroczy Twoje najsmielsze oczekiwania.

Pzdr.

A. Einstein
stary 18-04-2008, 18:23   #92
Tom The Tanner
Użytkownik Forum

Tom The Tanner's Avatar

Data dołączenia: 15 06 2006
Lokacja: Karton se zrobiłem IQ: 4

Tom The Tanner ma numer GG 5904267
Domyślny

Nie wiem, czy zauważyliście, ale cały ten temat stworzyłem po to, by więcej myśleć o LD (dużo na głowie i za bardzo czasu nie mam na ręce patrzeć). Dzięki wielkie wszystkim wypowiadającym się i życzę wysoko świadomych snów, a nawet - kto wie - jakiegoś małego obee.

Zauważyłem, że w Lucid Dream wbrew pozorom nie ma czegoś takiego jak forma. Jak podniesiemy się na taki i taki poziom, to już nie ma hua, żeby było gorzej. Tylko lepiej.

Wjal
macha swoim fiutem do taktów partytury
Tom The Tanner jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-04-2008, 20:03   #93
Snick
Guest

Król

Mam zamiar to dziś wypróbować. Już ćwiczę.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 18-04-2008, 20:30   #94
Glacial
Użytkownik Forum

Glacial's Avatar

Data dołączenia: 25 11 2004

Domyślny

Ten cały temat i to co piszecie jest dla mnie troche dziwne, bo ja od zawsze zapamiętywałem większość swoich snów i robilem w nich co chcialem. Zawsze też wiedziałem kiedy byłem w śnie, bo cały obraz, postacie, czy rzeczy był niewyraźne, zamglone, albo falowały. Ale nie o tym chcialem pisać. Może was zaciekawi to.

Gdy byłem małym gnojkiem bardzo czesto śniły mi się koszmary, nie będe opisywał jakie, bo to nie ważne. Nie lubiłem ich na tyle, że zdołałem stworzyć w swojej głowie "wyjście bezpieczeństwa" ze snu. Mianowicie kiedy stwierdzałem, ze miałem dość zamykałem oczy, zaciskałem powieki bardzo mocno, a kiedy je otwierałem, to otwierałem je już w rzeczywistości. To było takie natychmiastowe przebudzenie. Po prostu w jednej chwili byłem we śnie, spałem, a za sekunde byłem przebudzony. Już od dawna tego nie robie, bo odkąd chodze do liceum nic mi się nie śni, więc też nie moge tego wypróbować. Zresztą teraz jestem dorosłym gnojkiem i byle koszmar mnie nie przestraszy.
No, chyba że śniła by mi się szkoła, to może faktycznie warto by było.....

zawsze uważałem, że szkoła niszczy psyhike czlowieka.... Ale nikt mi nie wierzy =/
Glacial jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-04-2008, 21:33   #95
Grocix
Użytkownik Forum

Grocix's Avatar

Data dołączenia: 03 11 2004
Lokacja: Uć

Grocix ma numer GG 6761731
Domyślny

@Up
Widac po tej Twojej "psyhice" :<

@LD
Czasu nie mam, a chetnie bym sprobowal. Moze w wakacje sie uda.

時を超え捕らえられてる
あふれるこの想いは何?
優しさが目尻に似合う
あの人たちは今どこに居るの?

Grocix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-04-2008, 22:12   #96
Athelas
Użytkownik Forum

Athelas's Avatar

Domyślny

@up na co czasu nie masz? na afirmacje i autosugestie PRZED SNEM? Jedyne co trzeba za dnia robić, to RT (Racja - lepsza nazwa niż tr), a to jest mniej niż 1 sec.
Cytuj:
Mam 13 lat.
stary 18-04-2008, 22:36   #97
Misza
Użytkownik Forum

Misza's Avatar

Data dołączenia: 30 06 2005
Lokacja: -+*≡☼SZWECJA☼≡*+-
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ten co wie Pokaż post
Gdy byłem małym gnojkiem bardzo czesto śniły mi się koszmary, nie będe opisywał jakie, bo to nie ważne. Nie lubiłem ich na tyle, że zdołałem stworzyć w swojej głowie "wyjście bezpieczeństwa" ze snu. Mianowicie kiedy stwierdzałem, ze miałem dość zamykałem oczy, zaciskałem powieki bardzo mocno, a kiedy je otwierałem, to otwierałem je już w rzeczywistości. To było takie natychmiastowe przebudzenie. Po prostu w jednej chwili byłem we śnie, spałem, a za sekunde byłem przebudzony. Już od dawna tego nie robie, bo odkąd chodze do liceum nic mi się nie śni, więc też nie moge tego wypróbować. Zresztą teraz jestem dorosłym gnojkiem i byle koszmar mnie nie przestraszy.
Hah, mam podobnie. Jak mam jakiś niezbyt miły sen, np. goni mnie coś niebezpiecznego (a mam tak dość często, ogółem wiele moich snów kończy się sekundę przed tym, jak mam umrzeć ;p), to nagle wiem, że to sen. Ale mimo wszystko, nie mogę go kontrolować. I wiem, że przeżyję, że sytuacja się sama rozwiąże. I najczęściej kończy się tym, że świadomie otwieram oczy. Tak jakby zmuszam mózg, by użył oczu spoza snu, przynajmniej tak się to czuje. ;p
Czasami, jak sen jest bardzo mocny, muszę otwierać oczy ze trzy razy - najpierw we śnie, później we śnie jeszcze raz, dopiero normalnie. I nie zamykam w przerwach. Fajne uczucie, jakby powieki okręcało.
stary 19-04-2008, 08:35   #98
Athelas
Użytkownik Forum

Athelas's Avatar

Domyślny

@up i po to jest LD (no, w jakimś tam stopniu) zwalczasz to.

@topic A dziś mi się prawie udało. W szkole nic nie było normalne (choć to są szczegóły; bez przyjrzenia się nie zobaczę), więc robie RT. I tu sen Ale wtedy mnie już wysysało ze snu... Więc "Ostrość x 1000!!!", pomogło na chwilę, ale potem się obudziłem (Już miałem polatać w stołówce szkolnej ). Ale fajne uczucie było, jak oddychałeś przez nos I rozśmieszyło mnie ta "ostrość". Polecam nadal. Dodam, że to 3 dzień odkąd próbuje
Cytuj:
Mam 13 lat.

Ostatnio edytowany przez Athelas - 19-04-2008 o 08:37.
stary 19-04-2008, 09:04   #99
Vasudanin
Słitaśny Krulik

Vasudanin's Avatar

Data dołączenia: 21 05 2007
Wpisy bloga: 64

Imię: Slayekau
Profesja: Rookstayer
Świat: Isara
Poziom: 12
Skille: 18/20
Vasudanin ma numer GG 7128157 Vasudanin ma login Tlenu Vasudanin@tlen.pl Send a message via Skype™ to Vasudanin
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez sphinx123 Pokaż post
Nie no spoko, ja też powiedziałbym "tibia i komputer". To w końcu lepsze niż naga, rozje*ana Rhianna czy możliwość latania...
Wiesz mnie jakoś ta "idea" latania wcale nie podnieca, nie raz leciałem samolotem czy helikopterem więc wiem jak to jest jak sie lata. Poza tym nie lubie Rihanny.=]
Oryginalnie napisane przez Niecny_Rozbojnik Pokaż post
Wiesz, znam osobiście jednego zoofila, i on nigdy nie zrobił krzywdy swojej suczce, nawet jej się to podobało. Tzn. nie wiem jak by było z pchaniem w pipkę, bo tego z nią nie próbował, ale palcówka jej się podobała, nigdy nic na siłę nie robił.
Vasudanin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-04-2008, 12:57   #100
Kimo36
Użytkownik Forum

Kimo36's Avatar

Data dołączenia: 17 03 2007
Lokacja: Pżet slofńikiem ~ Post: 224

Domyślny

Wczoraj oglądnałem caly kurs i afirmacje zrobilem przed snem. Zapamietalem 4 sny a dodatkowo w penwym momencie zdalem sobie sprawe ze "snie" (dokladniej to bylo "kurde, szkoda ze to tylko sen") ale i tak tylko na ulamek sekundy mialem opanowanie snu ;s. Rano zapamietalem 4 sny, choc wiem ze bylo ich napewno wiecej. I mam pytanie odnosnie postaci snu:
- widok snu, np. ja mam widok z trzeciej osoby, tak jakbym byl jakas kamera, czy obrazem zawieszonym w powietrzu, czy to moze przeszkodzic w robieniu tr'ów?
-jak zmusic te pieprzone dlonie do wyskoczenia przed moje "senne" oczy xD?

"Nie chcę krakać jak inne wrony,
ja jestem wolny, a nie uciemiężony"
Kimo36 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania