Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 19-12-2004, 17:05   #61
Pawelek
Użytkownik forum

Pawelek's Avatar

Data dołączenia: 30 10 2004

Cool no wiec tak

Słyszałem ze nie ma nowych czarow po update'cie, ja tam nie wime moze nie ma, ale popatrzcie tylko co znalazlem w tibia sprite editor:

i co o tym sadzicie bo takiego czaru runicznego nie ma na tibia.pl
Jakby Xwyskoczyl toobrazek mozecie nadal zobacyzc jak skopiujecie do przegladarki ten link http://luzbluz.piwko.pl/s1309.jpg

Ostatnio edytowany przez Pawelek - 19-12-2004 o 17:36.
Pawelek jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 19-12-2004, 17:59   #62
AfgaN
Użytkownik forum

Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Sanok

AfgaN ma numer GG 2226742
Domyślny

Według mnie w tibi powinny być pacc'i,ale tańsze nie wszystkich stać by płacić 80zł za samego pacca i prawie drugie tyle za opłaty związane z przelewem(to przeczytałem w poradniku na stronie tibia.pl).
Według mnie rozsądna cena pacca na 3 miesiące to 50zł,założe się,że gdyby obniżono cene o te 30zł dużo wiecej ludzi nie tylko z Polski kupiło by pacca.

Sam zamierzałem kupić sobie pacca (na 3 miesiące) jako prezent na święta,ale jak przeczytałem ile zapłace za przelew to mi się odechciało

PS.JEŻELI CO DO TYCH OPŁAT W BANKU NIE MAM RACJI TO PROSZE,ŻEBY KTOŚ MI NA GG NAPISAŁ.MÓJ NUMER 2226742 BYŁBYM WDZIĘCZNY PONIEWAŻ CHCE MIEĆ PACCA I NOWE MOŻLIWOŚCI
AfgaN jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-12-2004, 18:44   #63
Tibiasz
Użytkownik Forum

Tibiasz's Avatar

Data dołączenia: 25 11 2004
Lokacja: Ab'Dendriel

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Gildia: Berylia
Tibiasz ma numer GG 3681497
Cool kolejki

kolejki i korki w godzinach szczytu to norma cywilizacyjna
CIPy nie chcąc zostawać z tyłu zrobiły updejta i wprowadziły syst. kolejkowy PP
To wg. mnie stało przyczyną regulagnego zaspamowywania forum. Ja zazwyczaj jak jestem xxx w kolejce to załączam właśnie to forum i je spamuje Co wy robicie jak jestescie xxx w kolejce? :>

Ostatnio edytowany przez Tibiasz - 19-12-2004 o 18:46. Powód: niepoprwna składnia zdań :P
Tibiasz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-12-2004, 21:56   #64
slawski
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 02 2004
Lokacja: szszszszsz.....

slawski ma numer GG 5680842
Domyślny

Kolejka jest super.Ludzie którzy narzekają, że są 5, a nagle 105 pewnie mają słaby internet.
Tibia zrobiła chyba spory krok w strone RPG, przez pułapki które mogą zabic hlv(co za róznica czy...nazwijmy to kamieniem....spadnie na 8lv czy 150).
CIP-y chcą zarobić nie oszukujmy się, kto nie chce zarobic ręka do góry....no jakoś pusto.
Sam jestem facciem(narazie;p), a nie mam za złe CIP-om.
slawski jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-12-2004, 22:40   #65
Gate lord
Użytkownik Forum

Gate lord's Avatar

Data dołączenia: 15 09 2004

Profesja: Paladin
Gildia: Dragonhearts
Świat: Candia
Poziom: 20
Skille: 53/37
Poziom mag.: 7
Gate lord ma numer GG 9037452
Domyślny Monstery...

Siema.. a ja mam pytanie ..gdzie moge spotkać dn potwory:
Borsuki i skunksy(dokladne przykłady)
ElderBeholdery
Yetii
Deathslinger'y czy jakoś tak
aha i o co biega z nowymiterenami..przeciez to chyba tylko są 2 wieże dzinów
Gate lord jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-12-2004, 00:57   #66
Gtyk
Użytkownik Forum

Gtyk's Avatar

Data dołączenia: 26 07 2003
Lokacja: In a Galaxy Far, Far Away...

Gtyk ma numer GG 2321949
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez fylyp
To dobry sposób. Kupujesz pacca bo chcesz mieć więcej możliwości, bo daje ci sznase na wyższy lvl, bo inni go mają. Jakby facce miały wszystko to nikt by nie kupował pacca, CIPsoft by nie zarabiał, tibia by sie staczała (a już na pewno nie była by lepsza..).

A teraz wiele osob ma pacca a sie stacza w zaskakujaco szybkim tempie... Zwlaszcza przez nowe update...

Facc maja sie cieszyc ze w ogole dostali skillbara? i kolejke?? Ani jedno ani drugie nie sa zadnymi plusami... Kolejka tylko utrudnia wbicie sie na server, a skillbar to najgorsza rzecz jaka mogli wprowadzic.... zero klimatu rpg, zero elementu zaskoczenia... wszystko pokazane... jeszcze najlepiej niech w nastepnym update dadza napis po kazdym uderzeniu 'do skoku skilla brakuje ci jeszcze xx uderzen'... pewnie, wszyscy sie beda cieszyc... wiadomo kiedy lvl,kiedy skill wszystko obliczone... a klimatu w tym brak -_-'' Tak samo jak skulle... morderca w prawdziwym swiecie ma nad soba biala albo czerwona czaszke?? no jakos nie zauwazylem -_-'' Zero realizmu.......

Hunt you down without mercy
Hunt you down all nightmare long

Gtyk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-12-2004, 08:28   #67
+Devilek+
Guest

Żarówka Mała pomylka

Na stronce zauwazylem blad w dziale Axe--->Barbarian Axe ma wyglond nowego Battle Axa, a Battle Axe ma swoj stary wyglond
  Odpowiedz z Cytatem
stary 20-12-2004, 14:20   #68
roland
Użytkownik Forum

roland's Avatar

Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Z nienacka:P

roland ma numer GG 2839234
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez moF
Z tym ze mam jeszcze knighta na 34 -.-" ... takiej postaci tez na guard huncie nie widziales ?
Sory, ale w komencie chwalisz się jakimś drutkiem na 16 lvlu... Ja zazwyczaj nie chwalę się syfami...
tak w tej pierwszej..."
roland jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-12-2004, 14:57   #69
Pasozyt Umyslu
Użytkownik forum

Data dołączenia: 08 09 2004
Lokacja: Żagań

Domyślny

Ej no co wy??
Dyskusja zeszla na temat kto ma jakie IQ??

Ja wole porozmawiac o tej runie co ja pokazuje Pawelek.
Pasozyt Umyslu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-12-2004, 16:49   #70
Jactrans Pacera
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 10 2004
Lokacja: Szczecin

Stan: Na Emeryturze
Imię: Vijeg
Profesja: Knight
Świat: Pacera
Poziom: 94
Skille: 85/80
Poziom mag.: 7
Jactrans Pacera ma numer GG 3212344
Problem Eno co to ma być?

Czemu ta stranka Pawelka sie nie otwiera??
stary 20-12-2004, 17:00   #71
Hanibal
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 11 2004

Domyślny

Fajny jest ten update.Właściwie to nie fajny ,tylko rewelacyjny!!!!. Słuchajcie jest cacy ,git, miodzio. Update to szok!!!!! To jakis rewolucyjny wtrząs. Nowoczesny bit. Smaczny kąsek .Szkoda tylko ,ze go jeszcze nie widzialem.
Hanibal jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-12-2004, 18:56   #72
Shardzik
Użytkownik Forum

Shardzik's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Sanok

Stan: Aktywny Gracz
Wyślij wiadomość przez ICQ do Shardzik
Domyślny

Cóż, x-mas update to update coroczna tradycja, ale jedyne co mi się neij nie podoba to kolejka, trwa ona ok. godzine wlogowanie się,CIPsoft "zmusza do kupna Pacca za grube pieniądze, gra grafiką nie ogłusza, jest grywalna owszem fajnei jest pograć bardzo, ale żeby płacić wydatek rzędu 100 zł. za 3 miesiące to przesada,(noo teraz ok. 60 ale od stycznia mocno będzie dalej)
Moim zdaniem oprócz setek nowych serwerów CIPsoft powinien dodać rozszerzone expowiska dla graczy z darmowym accem.
To tyle na to wszystko, aczkolwiek widać że CIP soft nie próżnuje i oby tak pozostało, życze wam Pogodnych świąt, i czytajcie wszystko dokłądnie żeby nie dostać bana pod choinke z włąsnej głupoty....
stary 20-12-2004, 21:18   #73
ketsok
Użytkownik Forum

ketsok's Avatar

Data dołączenia: 02 12 2003

Stan: Na emeryturze
ketsok ma numer GG 3472574
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Momus
po pierwsze gdzie są te białe potworki co jak yeti wyglądają?

po drugie czy crypt shambery dostępne będą tylko dla pacc-ów?
widze ze nie bardzo garniecie sie do dopowiadania. now iec jak wyglada Yetii..kto to wie..z moich kumpli na titani nik t jeszce nei znalazl,a byli tacy co szukali np moj kumpel z rodziny da'rose - neon da'rose - 95 lvl knight.. z kolei moj kumpel z caffe - 88 lvl pal, ktory gr na solerze, tez nic o yeti nie slyszal.ja na 45 lv nie wiele moge zwiedzic, no coz, jestem low lvl niestety jeszcze :/

co do crypt shamberów - znajduja sie one na ankhu w podziemiach, pilnują one przejscia do respu Bone Beastów, które jakw iadomo, sa zajefajnym nowym potworem an exp, daja 500 exa a slabe sa niczym guardy. same crypt s. są wymazone dla pakow - wolne, expodajne (190 expa), kolo z solery jak ma lagi idzie tym swopim 80lvl palem na wlasnie cs expic, probowalems am bic..dla najtow troche mocne, wala podobnie jak ds, ale wolniejsze jeszcze.

co do Mas Kicków: LUDZIE?!?! ILE WY W TIBIE GRACIE. MASSY ZAWSZE BYLY I BĘDĄ PO UPDATE. TO NATURALNE. PO KAZDYM UPDATE JAKI PAMIETAM WYSTEPOWALY MASS, PUKI CIP NIE ZDOŁALI USTABILIZOWAC SERÓW. - sorry za caps,a le niech to do was dotrze wreszcie
[img]http://www.userbars.com/galerie/images/files/3/16/bobban.gif[/img]

[url="http://www.tibia.pl/forum/showthread.php?t=64481"] [img]http://i1.tinypic.com/no97gi.jpg[/img][/url]

[/center]
<MAX 20 kB W PODPISIE!>
ketsok jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-12-2004, 21:30   #74
Hoo
Użytkownik forum

Hoo's Avatar

Data dołączenia: 12 11 2004
Lokacja: Miastko

Hoo ma numer GG 1023950
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez fylyp
Nie narzekaj. Tibie można ściągnąć za darmo i grać z innymi użytkownikami przez sieć, co nie jest tak częste. Trudno żeby ludzie, którzy pracują nad tą grą, robili to za darmoche. To nie wolontariat, ani święty mikołaj.
wiesh.. mie nie chodzi o friko.. ale tyle kasy to przesada.. bardziej by im sie opłacało gdyby było tańsze ale więcej loodzi to qpi.. bo ja osobiście qpił bym pacca, ale nie mam tyle forsy :/
Hoo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-12-2004, 21:43   #75
ketsok
Użytkownik Forum

ketsok's Avatar

Data dołączenia: 02 12 2003

Stan: Na emeryturze
ketsok ma numer GG 3472574
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hoo
wiesh.. mie nie chodzi o friko.. ale tyle kasy to przesada.. bardziej by im sie opłacało gdyby było tańsze ale więcej loodzi to qpi.. bo ja osobiście qpił bym pacca, ale nie mam tyle forsy :/
no i tu sie mylisz kolego. gdyby pac był tani, to kazdy by mialpaca i nie byloby to juz takie eliitarne. nie podniecalbys sie jzu ze masz paca, bo 3/4 ludiz by mialo, i nie byloby w tym niczego fajnego. WIecej ludzi z paciem rowna sie mniejszym korzsiac dla paców. Tzn expowiska dlapacc pozajmowane, huntowsika dla pac pozajmowane, to po co byl by mi pac, gdybym nie mogl z kumplami na hero isc?
[img]http://www.userbars.com/galerie/images/files/3/16/bobban.gif[/img]

[url="http://www.tibia.pl/forum/showthread.php?t=64481"] [img]http://i1.tinypic.com/no97gi.jpg[/img][/url]

[/center]
<MAX 20 kB W PODPISIE!>
ketsok jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-12-2004, 21:53   #76
Bastek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 08 2004
Lokacja: Kielce

Stan: Niegrający
Imię: nvm ;)
Gildia: nvm
Świat: Titania
Poziom: 55+
Poziom mag.: 55
Domyślny

@up

Jedyny ktory mysli ? Oo

Ja nie mam juz pacca i nadal uwazam tak jak uwazalem >.<
;p

Pacc powinien byc w takiej cenie jakiej jest, powinny byc dodawane tereny TYLKO DLA PACC bo posiadaczy z paccem przybywa a faccow ubywa

Widzialem takie txty : Jak dodadza nowe tereny dla paccow to ara powinno byc dla faccow

Moja odpowiedz : Ssij >.<
Nie mam pacca i tak uwazam jak uwazam ;]
Pacc rox ;]
I albo bede miec pacc albo end of tibia~
Przynajmniej z duzym nalogiem skoncze
Bastek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-12-2004, 21:54   #77
fylyp
Użytkownik forum

fylyp's Avatar

Data dołączenia: 19 12 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez AfgaN
Według mnie w tibi powinny być pacc'i,ale tańsze nie wszystkich stać by płacić 80zł za samego pacca i prawie drugie tyle za opłaty związane z przelewem(to przeczytałem w poradniku na stronie tibia.pl).
Według mnie rozsądna cena pacca na 3 miesiące to 50zł,założe się,że gdyby obniżono cene o te 30zł dużo wiecej ludzi nie tylko z Polski kupiło by pacca.

Sam zamierzałem kupić sobie pacca (na 3 miesiące) jako prezent na święta,ale jak przeczytałem ile zapłace za przelew to mi się odechciało

PS.JEŻELI CO DO TYCH OPŁAT W BANKU NIE MAM RACJI TO PROSZE,ŻEBY KTOŚ MI NA GG NAPISAŁ.MÓJ NUMER 2226742 BYŁBYM WDZIĘCZNY PONIEWAŻ CHCE MIEĆ PACCA I NOWE MOŻLIWOŚCI
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hoo
1. Pacc jest drogi - fakt. Ale jest drogi dla Polaków. Cipowie poprostu nie pomyśleli o kochanych sąsiadach...
Prawda jest taka, że dla niemca czy amerykańca pacc kosztuje tak ok. 40zł
(nie dosłownie! prosze nie przeliczać!)
Chodzi o to, że jeśli polak zarabia załóżmy 4000zł, to niemiec zarabia 2000 euro (9600zł). Ceny są tam również wyższe niż w Polsce, ale pensje wyższe. Jeżeli jest jakaś cena międzynarodowa to polak na tym ucierpi...
(mam nadzieje, że wszyscy zrozumieli. )

2. Pacc najtaniej kupic kartą kredytową lub płatniczą

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gate lord
Siema.. a ja mam pytanie ..gdzie moge spotkać dn potwory:
Borsuki i skunksy(dokladne przykłady)
ElderBeholdery
Yetii
Deathslinger'y czy jakoś tak
aha i o co biega z nowymiterenami..przeciez to chyba tylko są 2 wieże dzinów
Deathslicer, Plaguethrower, Magicthrower to pułapki nie potwory!!! Prawdopodbie znajdują się w Ankhrahmun
fylyp jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-12-2004, 22:14   #78
Lord BErtas
Użytkownik forum

Lord BErtas's Avatar

Data dołączenia: 16 12 2004

Lord BErtas ma numer GG 4976101
Problem

Wedlug mnie to z tym pacc jest troche racji jezeliby byl za 50 zl to przeciez wszyscy by go mieli...i by bylo tak ze pacc nie mieli by gdzie expic eh tu juz sie powtarzam sry ale mysle tez ze 1 czy 2 nowe tereny dla facc by cip'ow nie zbawily... no ale coz:/
Lord BErtas jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-12-2004, 22:20   #79
Venderer
Użytkownik Forum

Venderer's Avatar

Data dołączenia: 04 09 2004
Lokacja: Between Heaven & Hell

Świat: Refugia
Domyślny

W.g. mnie Update jest nawet niezły.
Żal mi tylko troche że nie zrobili wiecej nowych potworków na średnim poziomie (cos jak vakiria).
Co do kolejki to ma swoje plusy i minusy.

A jeśli chodzi o PACC, to gdyby był tańszy więcej osób by go miało i więcej osób wchodziło by bez kolejki (no teraz przynajmniej) i serwy byłyby BARDZIEJ zawalone
Zasada PŁACISZ- MASZ, obowiązuje równierz w RL-u, więc trzeba sie przystosowac.

Osobiście mam FACC, ale rozumiem (choć nie mówie że mnie cieszą) przywileje dla "płacących".....
stary 20-12-2004, 22:34   #80
Corey
Użytkownik forum

Data dołączenia: 23 07 2004
Lokacja: Gdańsk

Corey ma numer GG 2708491
Domyślny Yeti

Witam
Ja tu podam pare plotek na temat Yeti wyczytanych na roznych forach Tibii. No to po kolei - najpierw sprawdzcie najnowszy Picture of the day na tibianews.net . Podobno na Securze Yeti byl zlurowany na statek na Folde, zabil tez dwie osoby - http://tibia.gamigo.de/forum/attachm...hmentid=135852 <-- tu jest screen. Jedni mowia, ze byli to h-levelowcy, inni mowia, ze yeti jako potworek jest troche mocniejszy niz dragon.
Sa rozne teorie na temat spawnu Yetiego - np. Moze sie on respawnowac w roznych miejscach, lub co kilka restartow serwera - a wszystko zapewne po to, aby stal sie potworem legenda - czyli tak jak w rilu, nikt nie wie czy yeti istnieje, jedni mowia, ze go widzieli, inni mowia ze to niemozliwe, a jak pojawiaja sie zdjecia to wszyscy mowia, ze podrobki . Tak czy siak ciekawa sprawa i bardzo dobry pomysl moim zdaniem - o ile cos z tego wyzej jest prawda, zaznaczam ze to tylko mniej lub bardziej wiarygodne informacje !od graczy!.
Corey jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania