Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 12-05-2008, 15:36   #1
RystainXD
Użytkownik forum

Data dołączenia: 12 05 2008

Pytanie Nietypowy problem.

A wiec , proszę was o pomoc ponieważ mam nietypowy problem , gram w tibie już od wielu lat , jakieś 2 lata temu był okres w którym grałem po 10 h dziennie i wszystko było w porządku , lecz po pewnym czasie przestałem w ogóle grać w tibie. Ostatnio znów zaczełem grac w tibie lecz ku mojemu zdziwieniu nie mogę grać cały czas. W określonych godzinach tibia nie działa ? lol ? Tak nie działa , np. mogę grać od godziny 8:00 do godziny 19:00 a tydzień później o 21:20 do 11:10 w innych godzinach nie da sie zalogować. Ktoś może wie jak to naprawić? Bardzo proszę o pomoc ponieważ to jest bardzo nie konfortowe ,a ile razy już padłem przez to (Gram gram a tu nagle kick i mogę sie zalogować za np 10 h ).Proszę o szybką odpowiedz.

To mój 1 post proszę o wyrozumiałość.
RystainXD jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 12-05-2008, 15:53   #2
Asash
Zbanowany

Data dołączenia: 02 12 2007
Lokacja: Konin

Stan: Na Emeryturze
Asash ma numer GG 8690411
Domyślny

Masz problemy z netem.
Asash jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-05-2008, 15:59   #3
lvlanius
Użytkownik Forum

lvlanius's Avatar

Data dołączenia: 24 05 2007
Lokacja: Olszowa

Stan: Usunięty
Profesja: Royal Paladin
Świat: Keltera
Poziom: 70
Skille: 88/75
lvlanius ma numer GG 7835949
Domyślny

Wydaje mi się że to przez twój internet. Jeśli masz radiowy to przypuszczam że ci blokują porty żeby jakoś net chodził jak dużo osób jest w tym czasie na komputerze

Ostatnio edytowany przez lvlanius - 12-05-2008 o 16:00.
lvlanius jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-05-2008, 16:24   #4
RystainXD
Użytkownik forum

Domyślny

Net mam kablowy chello i mam ten sam net od zawsze a kiedyś działało , a i jeszcze 1 rzecze mam w domu 2 komputery i ruter .
stary 12-05-2008, 21:13   #5
lvlanius
Użytkownik Forum

lvlanius's Avatar

Data dołączenia: 24 05 2007
Lokacja: Olszowa

Stan: Usunięty
Profesja: Royal Paladin
Świat: Keltera
Poziom: 70
Skille: 88/75
lvlanius ma numer GG 7835949
Domyślny

Może masz zablokowane porty na ruterze ?
lvlanius jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-05-2008, 23:05
Lechista
Ta wiadomość została usunięta przez bosal.
stary 12-05-2008, 23:30   #6
Satyros
Użytkownik Forum

Satyros's Avatar

Data dołączenia: 20 06 2007

Domyślny

@Lechista
Po pierwsze:
Nie musisz wyzywać kogoś na wstępie, trochę kultury by się przydało.
Po drugie:
A może ktoś z drugiego komputera blokuje te porty, tak dla zabawy? Albo rodzice chcą jako tako ustrzec swoją pociechę przed nadmierną ilością czasu spędzaną przed tą grą i blokują te porty? Tak, pisze kick, ale może zalogować się dopiero za 10h? Więc wchodzi możliwość blokowania portów (nie na stałe, okresowe).
@Topic
Sprawdź pingi kiedy możesz grać (tak orientacyjnie, jakie one są) oraz wtedy kiedy nie możesz się zalogować, jeżeli jest duża dysproporcja, to winny jest serwer CIPSoftu (niewydolność sprzętowa/łączowa), bądź jakiegoś routera po drodze do niego (np. wzmożony ruch sieciowy, zmiany na łączu) i sprzęt nie wyrabia.
Satyros jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-05-2008, 10:48   #7
RystainXD
Użytkownik forum

Domyślny

A wiec tak , to raczej nie jest wina rutera po drodze ani cipsoftu ponieważ mój znajomy który mieszka 2 pietra nade mną gra normalnie , wydaje mi sie ze to bardziej to że użytkownik 2 kompa (mój ojczym) mi blokuje porty , ale jak go niema w domu to też mi się blokują o tej samej godzinie. No ale jeżeli to on to co mogę zrobić żeby to naprawić ?
stary 13-05-2008, 14:09   #8
M.J.
Użytkownik forum

Data dołączenia: 13 05 2008
Lokacja: podkarpacie
Wpisy bloga: 1

Stan: Niegrający
Domyślny

Według mnie to przez tamten komp. Może jest tak jak mówisz "ograniczenie na Tibię" w różnych godzinach ustawione(niektóre routery mają blokade portów na określony czas) lub działa na twoim lub tamtym komputerze aplikacja blokująca port używany przez klienta.
M.J. jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-05-2008, 14:39   #9
Union_Aqua
Użytkownik Forum

Union_Aqua's Avatar

Data dołączenia: 17 07 2007
Lokacja: Kraków

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Serovon
Profesja: Elite Knight
Gildia: Polish Vips
Świat: Calmera
Poziom: 60
Poziom mag.: 5
Domyślny

Wszyscy pierdzielicie farmazony...

Prawdopodobnie w momencie kiedy nie mozesz grac w Tibie na innym kompie sciaga Ci sie jakis program/gra/film. Jest to tak olbrzymie obciazenie, ze nie ma mowy nawet o wlaczeniu Tibii a co dopiero expieniu itp. To wlasnie dlatego nawet gdy Taty nie ma w domu moze byc obciazenie. Watpie i to bardzo w blokade portow. Jesli jednak masz pewnosc, ze to blokada portow ustawiona na konkretne godziny to prostym wyjsciem bedzie wejscie na tamtego kompa i zmiane ustawien na inne godziny. Proponuje jednak po prostu zapytac Tate czy blokuje Ci porty.

Pozdro
stary 13-05-2008, 21:16   #10
M.J.
Użytkownik forum

Domyślny

Ale jeśli dwa programy korzystają z tych samych portów, to albo jeden nie chodzi, albo obydwa nie chodzą blokując się. Niechcący można tak zrobić, a później się szuka co to jest. Radzę przejrzeć listę programów korzystających z internetu na twoim i drugim kompie.
stary 13-05-2008, 23:36   #11
Lechista
Użytkownik Forum

Lechista's Avatar

Data dołączenia: 11 11 2007
Lokacja: Gdańsk

Poziom: Wi
Skille: Ndsurfi
Poziom mag.: ng
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez RystainXD Pokaż post
A wiec tak , to raczej nie jest wina rutera po drodze ani cipsoftu ponieważ mój znajomy który mieszka 2 pietra nade mną gra normalnie , wydaje mi sie ze to bardziej to że użytkownik 2 kompa (mój ojczym) mi blokuje porty , ale jak go niema w domu to też mi się blokują o tej samej godzinie. No ale jeżeli to on to co mogę zrobić żeby to naprawić ?
to jak mówiłeś grasz 10h dziennie, może kumpel tyle nie gra, i nie spotyka się z tym, że nie może się zalogowac..
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez M.J. Pokaż post
Według mnie to przez tamten komp. Może jest tak jak mówisz "ograniczenie na Tibię" w różnych godzinach ustawione(niektóre routery mają blokade portów na określony czas) lub działa na twoim lub tamtym komputerze aplikacja blokująca port używany przez klienta.
Co ty gadasz za głupoty?? Blokowanie w danych godzinach?? Nie rozśmieszaj nas. Jak nie masz zerowego pojęcia, to lepiej juz nic nie pisz..
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Union_Aqua Pokaż post
Wszyscy pierdzielicie farmazony...

Prawdopodobnie w momencie kiedy nie mozesz grac w Tibie na innym kompie sciaga Ci sie jakis program/gra/film. Jest to tak olbrzymie obciazenie, ze nie ma mowy nawet o wlaczeniu Tibii a co dopiero expieniu itp. To wlasnie dlatego nawet gdy Taty nie ma w domu moze byc obciazenie. Watpie i to bardzo w blokade portow.
Pozdro
Popieram w 100%. Jedyna normalna wypowiedź, a nie pieprzenie głupot o jakiś blokadach...
@topic
Może spróboj grac raz cały dzień w cs;s, (jeśli masz, chodź nie popieram grania 10h dziennie...)i zobacz czy ci też rozłącza...
Nie młgoem urzyiweć, że mgoę zumierzoć to co wśłaine cztyam. Foennmnelaa moc lgudzikeo ułmsyu! Włudeg bdaań ppodzrzeynorwach na Usrniweciytee Cmabrigde, nie ma zinnaczea w jekaij keolśjcnoi lteriy unomcziesze są w swiłoe, jyeinde iottnse jset, aby piszwera i onisatta lteria błyy na wyśłaiwcm miscjeu. Rtszea mżoe być caicikłowie pnarzeszmiea, a i tak jset się w sintae pyrzatczeć tsket bez pmelrobu.

Korzystaj z opcji Szukaj!!!
Wkurzyłem cię, a może mnie kochasz? ?Jeśli tak to wstaw mi notkę xD
Lechista jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-05-2008, 10:29   #12
Satyros
Użytkownik Forum

Satyros's Avatar

Data dołączenia: 20 06 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lechista Pokaż post
Co ty gadasz za głupoty?? Blokowanie w danych godzinach?? Nie rozśmieszaj nas.
A weźmy takie urządzenie np. Vigor 2800 mające w opisie :
(link do strony z opisem: http://www.aksonet.pl/index.php?prod...oducts=product)
Cytuj:
Możliwość użycia reguł czasowych do sterowania pracą filtru stron WWW, P2P, IM (np. w celu blokowania tylko o wybranych porach dnia lub tylko w dane dni tygodnia)
Z tego wynika, że jest opcja blokowania programów, za pomocą blokady portów. Zacytuję teraz Ciebie w takim razie:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lechista Pokaż post
Jak nie masz zerowego pojęcia, to lepiej juz nic nie pisz..
I jeszcze jedna sprawa:
Jak ktoś wcześniej napisał (ktoś, kogo wyśmiałeś za brak wiedzy):

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez M.J. Pokaż post
lub działa na twoim lub tamtym komputerze aplikacja blokująca port używany przez klienta.
Tą aplikacją może właśnie być jakiś program do pobierania torrentów lub korzystania z usług P2P i porty mogą być tak zapchane przez te programy, że odczuwasz to jako blokadę portów.
Satyros jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-05-2008, 14:58   #13
M.J.
Użytkownik forum

Domyślny

Lechista, uwierz mi. Teraz da się zablokować wszystko na różne sposoby. I co więcej(może o tym nie słyszałeś), można ustawić godziny w których ma ci blokować. Przeczytaj sobie kilka artykułów o funkcji kontroli rodzicielskiej występujących w różnych programach i urządzeniach. Cóż są takie czasy, że można blokować porty w niektórych routerach, a do niektórych monitorów można podłączać urządzenia USB. Proszę, abyś mnie wyśmiał.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lechista
Jak nie masz zerowego pojęcia, to lepiej juz nic nie pisz..
Do autora, może już masz takiego neta. Ja też męczyłem się z takim czymś przez pół roku i przestało. U mnie też kumpel co ma takiego samego neta nie miał z tym problemów. Zobacz jak jest z innymi aplikacjami internetowymi, radzę przeskanować kompa antywirem i SpyBotem. Mógł ci jakiś robak wpaść, a one są uciążliwe. Daj logi z HijackThis oraz Silent Runners, ja ci logów nie sprawdzę(Nie znam się na tym), ale może ktoś już sprawdzał takie logi i ci pomoże.

Ostatnio edytowany przez M.J. - 14-05-2008 o 15:03.
stary 26-05-2008, 10:05   #14
qharz87
Guest

Domyślny

Ja mam problem podobny tzn chciałbym wiedziec jak odblokować te porty bo nie moge nawet sie zalogować w żadną grę mmo ;/
  Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania