|
Notki |
Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 05 2008
Lokacja: Okolice poznania
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Spiewacz Karaoke
Profesja: Knight
Gildia: brak
Świat: Guardia
Poziom: 16
Skille: 54/53
Poziom mag.: 2
|
![]() Wg. mnie cipsoft pomyślał, że na rookstayerach też może pozarabiać, więc rozbuduje teren dla facca, dużo dla pacca, jakieś nowe potworki itd.
Pzdro |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2008
Lokacja: Y ten no.. niewiem
Imię: Tuptus Pogromca
Profesja: Royal Paladin
Świat: Pacera
Poziom: 42
Skille: 68/45
Poziom mag.: 11
|
![]() Myślę że dodadzą nowe expowiska i potwory i może jakieś ciekawe i trudne questy
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 04 2006
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Na Emeryturze
Imię: Rookero de'Master
Profesja: Rookstayer
Świat: Xerena
Poziom: 100
|
![]() Cytuj:
![]() Robal
![]() |
![]() |
#24 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 09 2007
Imię: Bercik from Fire
Profesja: Knight
Świat: Harmonia/Iridia
Poziom: 100
|
![]() Mnie to się raz śniło, że nie ma komnaty mino maga, i wyspy z Spike Swordem.
Oby się nie spełniło, hoć... Cytuj:
Pozdro ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2008
Lokacja: <ukryte>
Imię: Serowe Pierogi
Świat: Arcania
Poziom: 25
Skille: 20/24
![]() |
![]() Boze koles ma sen o tibii
Lol2
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2008
Lokacja: <ukryte>
Imię: Serowe Pierogi
Świat: Arcania
Poziom: 25
Skille: 20/24
![]() |
![]() Zgadzam sie absolutnie ROBAL
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 11 2005
Lokacja: Dolny Śląsk
Imię: Jarryn the Rookguardian
Świat: Inferna
Poziom: 31
|
![]() A ja mam pytanie trochę takie offtopowe. Skąd Wy wiecie, że CipSoft nie lubi rookstayerów? Czy to są Wasze wnioski, czy też powiedzieli w jakimś wywiadzie, artykule o tym? Szczerze wątpię, by ludzi z CipSoftu otarcie krytykowaliby graczy za to, że zostają na rooku, a jeżeli się mylę i powiedzieli coś negatywnego o rookstayerach, to czy mogę poprosić o link do tej informacji w której CipSoft wypowiada się negatywnie o rookstayerach?
Wnioski i pozory nie zawsze muszą mówić prawdę! Sorry, za trochę niepoprawne zdanie ;].
To jest tylko Wirtualny Świat pomieszany z rzeczywistością - więc wyluzuj ![]() Płacę 100K na rooku na Infernie dla osoby, teamu przez który zginę i zostanie to udokumentowane ss lub filmem. http://photobucket.com/albums/f156/J..._Rookguardian/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2007
Lokacja: W Domu :)
|
![]() Update na rooku ? Aaaa... Słyszałem... Ponoć nowe kwiatki mają zasadzić i trochę więcej dekoracji dodać... A kto wie może nawet zaszaleją i dodadzą nowe lerzaki do pływalni...
@Topic A tak na serio, będą to głównie zmiany kosmetyczne... No i może zlikwidują Mino Maga i Ghoula no i SoF-a... Ok koniec ironi ![]() Moim zdaniem oprócz zmian kosmetycznych dodadzą (oby) nowe respawny do expienia, ba może jakieś nowe kwiorzercze monstrum !(czyt. Goblin na facc), ale pewnie jak coś dodadzą to pewnie dla PACC. No bo w końcu na FACC nic nie zarobią ![]() Ps. Ktoś pisał że będzie można wibć max 8 lvl (wiem, wiem to była ironia =x), no ale tak czy siak tego nie zrobią bo by stracili kilkoro klientów ( ba nawet paruset), bo w naszych szeregach (czyt. Rookstaylerów) jest duuużo graczy z opcją PRENIUM. Więc by stracili klientów. Ps.2 Aha bym zapomniał jak coś mają dodawać to niech dodadzą może pieska (jak NPC, inaczej by go noobki zabijały =<) który by łaził po bibliotece... Czemuż nie ? ![]()
"Strzyg, wiwern, endriag i wilkołaków wkrótce nie będzie na świecie. A skurwysyny będą zawsze". A. Sapkowski - Czas pogardy Dziadki z którymi grałem na Candi i dyskutowałem na forum rookgaardu, jeśli ktoś to czyta odzywajcie się na priv - od czasu do czasu będę przeglądał skrzynkę tutaj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 11 2007
Lokacja: Eee...
|
![]() Cytuj:
- 1 Resp psa ale nie w bibli, tylko kolo dziór rotwormów (przecież tam jest plotka, że 3 podrózników, czy jakoś tak straciło życie przez rotwormy, to piesek to wyczół i to będzie npc z którym można będzie pogadać, a za znalezienie ciał zagubionych, będzie nam coś dawał) - 1 resp wiewiórki (dodali by, żeby leciał z niej orzeszek, a resp nie byłby w tym samym miejscu tylko zawsze w innym miejscu (tam na wyspie spearmana) - może 1 wyspe co? taką rokową, śnieżną, by można było ze statku amber wypłynąć, stawając na flagę na wysepkę (wyspa byłaby w wielkości miasta pacc i oczywiście na niej różne evul stwory i tam quest) I to by wystarczyło, poza tym by dodali troche większą pustynię (jest tam jaka mała plaza na /\< od miasta (jakieś 6 kratek obejmuje i nikt niegdy tam nie zagląda). + oczywiście to co napisałem wyżej (str.1) Co wy na to? @Edit A i jeszcze to... Cytuj:
Sory, że tak nie po polskiemu napisałem... Ostatnio edytowany przez TaTaskers - 21-05-2008 o 20:48. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 02 2008
Profesja: Royal Paladin
Świat: Honera
Poziom: 52
Poziom mag.: 15
|
![]() Mnie bardzo ciekawi ten temat o zmianie wygladu rooka. Moim zdaniem to bedzie jakies powiekszenie miasta, expowiska jakies malutkie i troche wyglad. Tak jak to napisal ktos tam mozliwe, ze bedzie to tak jak z Ab'dendriel, ktore zostalo zmienione wraz z wygladem liny(jesli dobrze pamietam) i nic specjalnego wtedy nie bylo. Jednego jestesm pewien, ze jak dodadza cos powazniejszego(czyt. potworka, quest, expowisko) to bedzie to dla pacc a jesli dodadza cos dla facc to bedzie to typu plaza.Zreszta ta plaza to tez tak odwiedzana, ze asz pusto wiec jesli cos bedzie powaznego to dla pacc, jesli sprawy kosmetyczne to facc i nic wiecej.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
|
![]() Najlepiej rookstayerzy wyszliby na tym updacie gdyby nic nie zostalo zmienione, a jesli juz zaglebiamy sie w marzeniach to fajnie byloby gdyby swoje zmianki zwiazane z rookiem zainwestowali w nowe tereny bo naprawde to co tutaj sie dzieje na tych paru expowiskach to porarzka, no i nagle sie obudziłem i okazalo sie ze to sen
a teraz racjonalnie- dodadza botNG w klienta + monstery beda slabsze i cos w stylu zmiany "pay me 5premDay and take it" |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Guest
|
![]() wiecie co, z upami zawsze cipy dos walily. To runy od lvla to bronie od lvla, to teraz cos sie stanie z rookem. Cos zwala. Slabsze potwory itd. Nie wiadomo. Lecz wg. mnie rook juz nie bedzie taki ciekawy jak poprzednio.
Ale byoby milo gdyby dodano dp na rooku ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 01 2008
Imię: Cycu Rookslayer
Świat: Nebula
Poziom: 30
Skille: 20/25
![]() |
![]() jak mówiliście pewnie wieksze zmiany dla pacc. może dla facca tez coś dadzą ale to zapewne nic poważnego . no i znów ludzie bedą wykonywac te same czynności jak z filmików rexa wymawiając sie że po tym upie questy napewno są już do wykonania
![]()
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2006
Lokacja: Tchais
Imię: Wychowawca
Profesja: Elder Druid
Gildia: Zwolennicy emoty ";<"
Świat: Celesta
Poziom: 27!
Skille: wielkie
Poziom mag.: He
|
![]() Ja mam nadzieje ze wszystkich powyzej 8 levela wywala na maina. Rook jest dla nowych graczy a nie dla wyboconych kretynow. Ostatnio chcialem sobie zrobic nawb charka no ale nie wyszlo bo na pacc area expil sobie na bociku 105 noł wokatjon, na wolfach i snake. Zalosne...
Jeśli powyższy post w jakikolwiek sposób łamie regulamin forum to śmiało zgłoś go moderatorowi. Ja dostanę punkty, które później wymienię na nagrody a ty będziesz miał satysfakcje z wypełnienia swojego obowiązku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2007
Lokacja: W Domu :)
|
![]() @up
Powiem jedno, szkoda że każdego Rookstaylera odrazu utosamiasz z botterem... A i jeszcze jedno, jak kogoś spotkasz i będziesz wiedział że na 100% leci na bocie to CRTL + R i pisz raport... Wiem co teraz powiesz " to nie ja jestem od pilnowania czy ktoś używa bota, a pozatym raport nic nie da...", Oj da i to dużo, uwierz. A jeśli chcesz żeby koleś miał większą sznase na bana to pisz na trade NICK i to że botuje... im więcej raportów na niego tym lepiej.
"Strzyg, wiwern, endriag i wilkołaków wkrótce nie będzie na świecie. A skurwysyny będą zawsze". A. Sapkowski - Czas pogardy Dziadki z którymi grałem na Candi i dyskutowałem na forum rookgaardu, jeśli ktoś to czyta odzywajcie się na priv - od czasu do czasu będę przeglądał skrzynkę tutaj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 11 2007
Lokacja: Eee...
|
![]() @Up
Niestety, up2 ma racje... 70% Rookstayerow to bootery, 25% to ludzie co chca miec wszystko najlepsze, a pozostałe 5% to ludzie tacy jak ja co maja 30 lvl, lecz nie maja zadnej kolekcji, ani zadnej kaski, PONIEWAŻ WSZYSTKO DALI NEWBIE I NOOBOM, BO PRZECIEŻ TO JEST ZADANIE ROOKSTAYERÓW! Więc ja też uważam, że zbociałe dzieciaczki powinni wwalic na maina lub w razie sprzeciwu usunąc postać... Dowód? W 1 DZIEŃ ZNALAZŁEM 10 BOTERÓW NA ROOKU, PO PRZECIĘTNIE 15 LVL (3X 30) I 10 ROOKSTAYEROW, KTÓRYCH JAK ZAPYTAŁEM SIĘ DEPOCHAREM CZY COŚ DADZĄ TO ODPOWIADALI ,,DON'T MAKE ME LAUGHT" ... I właśnie przez takich ludzi poziom rookgardu jest taki niski, a później ludzie wychodzący na main tylko kradną itp. ROOKSTAYERZY POWINNI DAWAĆ PRZYKŁAD, A NIE KRAŚĆ, ZABIERAĆ, PRZEKLINAĆ, BOTOWAĆ, ZABIJAĆ INNYM POTWORKI, PLUĆ NIEDOŚWIADCZONYM UŻYTKOWNIKOM W TWARZ! Dlatego dokładam całych starań, żeby albo usunąć rookstayerów z rooka, albo ustabilizować ich poziom rozgarnięcia, albo chociażby próbować podnieść ogólne mniemanie o rookstayerach (przecież przez takich ludzi właśnie Rookstayerzy są znienawidzeni przez Cipsoft i innych graczy). Sądzę, że prawdziwi rookstayerzy się ze mną zgodzą lub mi pomogą odmienić sytuacje, nienormalni zaczną przeklinać, a normalni chociaż spróbują poprawić siebie i innych. Jeśli 40% rookstayerów zaczeła by pomagać ludziom, rook stałby się normalną wyspą, gdziebyśmy się uczyli, a nie chcieli na botach jak najszybciej z niego wyjść... Co wy na to? Sory, że takiego offtopa walnelem ale aż emocje się we mnie zagowowały i musiałem to wypuścić. @Down Dzięki za poparcie... Lecz to jest własnie pomoc, tez tak robie, wczoraj oddałem noobowi swoje eq XD został mi tylko bag, łuk, 500 strzał, jajko i 500 gp
![]() Usunełem swoj podpis na rzecz servera ![]() Ostatnio edytowany przez TaTaskers - 22-05-2008 o 23:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 08 2007
|
![]() Z góry przepraszam za offtopa...
@up Zgadzam się z Tobą, lecz nie we wszystkim. Jestem rookstayerem, który stara się pomagać newbie, ale musze przyznać że to jest bardzo trudne... Baaaaardzo często spotykam się z obraźliwymi tekstami, nie znają mnie a od razu oceniają. To jest nie fair. Przychodzi ci taki 1lvl i mówi "plx items". Ok. Zdobędę mu podstawowe eq, ale on zaraz chce żebym mu bloczyła wszystkie potwory! A jak powiem że nie mam czasu to od razu "noob, f*ck you" itp... I jak tu sie nie wkurzyć...? A jeśli chodzi o botterów, to fakt jest to duży problem na rooku, ale żeby od razu kasować all rook~? To raczej nie jest dobre rozwiązanie... Ostatnio edytowany przez Anitaaa - 25-05-2008 o 14:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 02 2007
Lokacja: Płock
Profesja: Elder Druid
Świat: Secura
![]() |
![]() ja pseudo "rokenzlajera" reportowałem przez 4dni po kilka h. Gm sie nie odezwał, a tacy gracze pozostają bezkarni :/
Sorry za offtop @Topic Myślę że powiększą obecne spawny i na tym Cip-y poprzestaną. Spike Sworda nikt nigdy na rooku nie bd mial. Mino Mag nie wyjdzie, a Ghoul zostanie też na swoim miejscu. Ostatnio edytowany przez r4mz3s - 22-05-2008 o 22:28. |
![]() |
![]() |