|
|||||||
| Notki |
| Broń i przedmioty Wszystko o broni i przedmiotach. |
| Pokaż wyniki sondy: Co wolicie ? | |||
| Axe |
|
135 | 46.08% |
| Club |
|
62 | 21.16% |
| Sword |
|
96 | 32.76% |
| Głosujących: 293. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Opcje tematu |
|
|
#1 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 05 2008
Świat: Nerana
|
Chciałem odświeżyć dość stary temat, który został założony w 2004 roku czyli dawno przed wieloma update'ami więc do tej pory się wiele pozmieniało. Mianowicie chodzi mi oto co według was jest lepsze axe,sword czy club, proszę tu o wasze opinie.
Axe + Od zawsze były moimi faworytami, chociaż wachałem się miedzy swordami i sam nadal nie wiem. + SCA czyli najwięcej ataku. + Tanie Axe Ringi. + Ładny wygląd. - Trochę ciężkie - Axe dla średnich leveli czyli od 35 trochę kosztuje 20-30k chodzi mi o Noble Axe. - Mało obrony. - Do samych toporów pasuje tylko jeden outfit. - Drogie Sword +Wiele legendarnych broni + Dużo obrony jeśli chce się blokować jest to przydatne. + Avenger i SoV można używać na zmianę. + Najlepsi gracze używają swordów. + Ogólnie są dość tanie wyjątek to GS. + Outfity przystosowane do Swordów. - Sword Ringi są dość drogie. - SoV w porównaniu z SCA lub Arcane Staff wygląda dość przeciętnie. - Jeśli ma się SoVa to używa się na zmiane z Avengerem zamiast nosić tylko 1 broń. Club + Tanie + Club Ringi są bardzo tanie. + Można łatwo dostać się do TOP 10 na serverze w skilach. - Mało ataku i mało obrony. - Brak dobrej broni porównywalnej do SCA, SoV - Mało użytkowników, więc coś w tym jest. - Aracane Staff jest 2 ręczne i to jest tak naprawdę jedyny dobry club. - Thunder Hammer jest bardzo rzadki. - Brak outfitu z Clubem. To wszystko z mojej strony, czekam na wasze opinie.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 09 2007
Lokacja: Kraków
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Marcin of Valoria
Profesja: Elite Knight
Gildia: Troyanic Warriors
Świat: Valoria
Poziom: 45
|
axe rulez
;d
|
|
|
#3 |
|
Zbanowany
Data dołączenia: 04 08 2006
Lokacja: Boleslawiec/Sztokholm
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Alliance of Krynn
Świat: Inferna
Poziom: 120
Poziom mag.: 67
|
cluby the best dla drutow i sorcow . Ale jakbym mial fajnego knighta to bym poszedl nim w cluby
![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Exotyczny
Data dołączenia: 20 04 2005
Stan: Na Emeryturze
Imię: Exorim
Świat: Celesta
Poziom: 227
Skille: 105/105
Poziom mag.: 9
|
Do axe pasuje też brotherhood i nightmare knight outfit ale co to ma do wyboru broni?
"Wali się na zmiane z sova i ave" nikt ci nie każe możesz tylko 1 używać jak chcesz ^_-" Słabo wyznaczone cechy, można by to było bardziej opisać ale komu się chce... Korzystam ze swordów ale i tak cluby rlz xd |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Użytkownik Forum
|
Osobiscie uzywam Swordow (1 postac - Knight. 1 bron - Sword i tak pozostalo
). Czasem zaluje, ze nie wybralem Axow, gdyz maja wiecej ataku, ale patrzac na ceny na Neranie (Ave 100-150k - przynajmniej 6-7 dni temu, jak bana nie mialem SHuashua xD) to jednak wraca mysl, ze dobrze sie zrobilo wybierajac ZNOWU Sworda.Z reszta, Axa mialem raz bo ktos mi poradzil... Wbilem jakos 35 skill i wrocilem do Swordow <3 Co do Cluba. Arcane Staff (czy jakos tak) drogi w porownaniu do Ave~ (ceny nie znam dokladnej ale patrzac na to jak "czesto" jest spotykany i jak rzadko go kupuja (+ slaby atak...) to zniecheca mnie do tej broni). Zostaje tez Fist Ale to z oczywistych wzgledow nie przepadam ^^
"Przyjaźń to coś więcej niż władza, więcej niż talent, prawie równa się rodzinie nigdy o tym nie zapominaj" Swiat jest O.K.! Tylko ludzie psują mi opinię ! 20:52 Xaidrax [185]: Ja pamietam ze zabilem kota wtedy xd 20:52 Xaidrax [185]: bo mysalem ze to kamien i rzucalem nim do góry XD XD! SPRZEDAM! PACC Nerana - 600k. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 05 2008
Lokacja: Bydgoszcz
Imię: Diter Brave Fighter
Gildia: Legendary Phoenixs
Świat: Harmonia
Poziom: 212
Skille: 99/94
Poziom mag.: 9
|
Axe, bo się atak liczy
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 08 2007
Lokacja: Wolsztyn
Imię: Arveni
Profesja: Druid
Świat: Candia
|
Dlamnie sword rox
sworda używam zawsze jak gram knightem bo jak dlamnei najlepszy wygląd i dużo obrony
|
|
|
#8 |
|
Arbiter Elegantiarum
|
Axe - punkty ataku, cena, SCA, axe ringi. Cluby raczej dla boterów, swordów nie lubię. Wielu mówi, że Swordy są najlepsze? To ja nie lubię mieć z górki...
@DOWN: O tym kurczę też myślałem ;f. Ostatnio edytowany przez Dragon-Fly - 25-05-2008 o 20:26. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
|
Cytuj:
@topic Teraz dylemat sword/axe/club już jest praktycznie nieaktualny. Bronie różnią się na tyle mało, że można przeboleć ten 1 defa mniej, 50k za broń więcej itd, jeśli jest to cena za komfort gry. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 02 2008
Lokacja: ~Wolsztyn
Świat: Candia
|
Oczywiście AXE !!!
- wygląd wręcz powalający w porównaniu do sworda czy cluba, - tanie axe ringi, - SCA (dla mnie najładniejsza broń w tibi),
|
|
|
#11 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2007
Stan: Niegrający
|
AXE ! ! !
SCA najlepsze z dostępnych broni dla high lvli: ataku tyle ile avenger i jeszcze masz +3 do shielda ^.^ Dwarven axe - rewelacyjne,tanie i ladne dla 20 lvla Naginata - najlepsza 2 reczna bron dla knighta na 25 lvlu Noble axe - powoli przestaje byc drogie a ma duzo ataku Axe ringi - tanie i łatwo dostępne bo lecą z hunconych massowo przez low lvli dwarfow Wiadomo, że wielu się ze mną nie zgodzi, ale swordy ani to ladniejsze od axow ani lepsze ani lzejsze. O clubach już lepiej nie gadać...Wiec dla mnie decyzja jest prosta: wybierz axe! ![]()
|
|
|
#12 |
|
Guest
|
Kiedys bilem ze sworda, ale teraz axe i z tym zostane
![]() A Noble Axe u mnie kosztuje ~18k, wiec przeboleje ;] |
|
|
|
#13 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2007
Stan: Niegrający
|
Na iridii ceny noblaka między 12 a 20k, ale narazie dopiero 12 lvl i skille 56/56 (skillcze do 70 ;p), więc jeszcze zdążę to na loocie z mino uzbierać.
|
|
|
#14 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 11 2007
Lokacja: Eee...
|
Club
Na około 95 skila i z tunderem będziesz walil za około 150-450 w smoka ![]() Hmmm, mówicie, że mało dobrych broni na club? Nieprawda, ja stosuje na przemian arcane i broń z 3 areny. A kiedyś nawet kolega mi dał na zastaw Tundera i lalo się świetnie. Tak więc mówie: Club Rox! (Nie pytajcie się jaki name postaci którą gram itp. Takie pytania są zbędne w tym temacie...)
|
|
|
|
#15 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2007
Lokacja: Gdańsk
Świat: Unitera
Poziom: 175
|
Axe rox!
I tyle. ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 04 2007
Lokacja: Myślenice
Imię: Don Crown
Gildia: Shades of Shadows
Świat: Refugia
Poziom: 153
Skille: 94/91
Poziom mag.: 8
|
Sword = "cywilizowani rycerze".
Axe = barbarzyńcy. Cluby = prymitywy. Bez urazy ![]() Moim faworytem zawsze był, jest i będzie sword, ponieważ taki wizerunek rycerza (z mieczem) pozostał mi z dzieciństwa. ![]()
12:19 You see Don of Crown (Level 25). He is an elite knight. 12:19 Kajaza [86]: ftw? 12:19 Kajaza [86]: 120+ levela nie miales? 12:19 Kajaza [86]: X_x |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2007
Lokacja: Gorzów Wlkp.
|
Głosuje na axe, bo...są najgorsze
![]() Od 8lvl orchish axe, od 20 dwarven axe, od 35 dopiero fire/noble axe, wiadomo można wcześniej używać, ale..., od 60lvl(!) dopiero porządna broń jednoręczna (Heroic axe), od 75 royal i potem SCA. Dla porównania w swordach masz, longsowrda/scimitara, potem spike/serpent/crimson, 25 wywern fang, następnie od 30 fire/bright sword, coraz bardziej dostępny Relic od 50, od 60 mystyc blade, 70 justice seeker, no i Magic sword. W obuchach masz od 8lvl battle hammera/moroning star, od 20 furry club, potem dragon hammer, od 30 dragonbone staff, potem zaczynają się schodki jak u axe, ale i tak jest lepiej. Wniosek: axe są najgorsze, ale ludzie będa głosowali na nie, bo pytanie jest: "Co wolicie" ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zbanowany
Data dołączenia: 25 04 2008
Lokacja: Celesta
Imię: Leira Lavenson
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Crank Hunters
Świat: Celesta
Poziom: 100
Skille: 92+/76+
Poziom mag.: 19
|
SWORD! co to za knight z siekierą(axe) albo młotkiem(club)
P.S. cluby dzieki update z arenami (letni 2007?) jest tez dobrym wybo rtem (carnial basher, blessed sceptre) |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Guest
|
Sword- Rulezz
![]() |
|
|
|
#20 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 01 2008
Lokacja: Konin ;*
Imię: Zeriel argano
Profesja: Royal Paladin
Świat: Danera
Poziom: 93
Skille: 88/71
Poziom mag.: 19
|
kiedys Sword a tak jakos ten def przydatny i ceny nei porownywalne xD
a teraz zecydowanie Axe ano bo Sca atk=Ave atk a do tego mozna tarcze xD wiec samo sie kalkuluje to samo royal axe itd itd dluugo by wiemiiac XD
![]() http://bruliku.*******.com wejdz a pomozesz? ![]() 1:07 Oh no! Svargrond beware! All bad entertainers are returning from their graves to haunt their audience once again ! 01:07 Dlugi Pyton [20]: ej jak dobrze znam ang to napisali ze w nocy znowu przyjdzie tata do Ciebie nieczyk |
|
|
|