Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 06-06-2008, 18:36   #41
Valisha
Użytkownik Forum

Valisha's Avatar

Data dołączenia: 29 04 2007
Lokacja: Łódź

Świat: Aurea/Candia
Domyślny

taki temat już był? ;o

średnia 3,4 - 3,9 około.
1 LO, mat-chem. zachowanie bdb/wzorowe.
Valisha jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 06-06-2008, 18:38   #42
zoliax
Użytkownik Forum

zoliax's Avatar

Data dołączenia: 17 12 2004
Lokacja: Białystok

zoliax ma numer GG 6035236 Adres Jabbera do zoliax
Domyślny

O gimnazjum nie ma co mówić, bo to żadne emocje, naprawdę. ;]

@CzubiX
To jest teoria, może i wystarczy nauczenie się wzorów, ale wierz mi, na każdą klasówę umiałem na blachę same wzory(no może prócz jednej gdzie, o zgrozo, zapisałem w jednym zadaniu Ek=mv, a w innym, na tym samym sprawdzianie, Ek=mv2; tak oczywiste wzory, że nawet nie sprawdzałem ich poprawności ), a rok kończę z tróją... Po prostu do tego trzeba mieć łeb albo codziennie po kilka zadań robić dla treningu, bo gdy masz jedną daną, a ona ma się do szukanej co znany nam piernik do wiatraka, to żaden wzór nie pomoże, to trzeba po prostu umieć. Niestety. Musisz nie tylko znać wzory, ale również wiedzieć czy powinieneś użyć pitagorasa, poskracać, powymnażać funkcje trygonometryczne, spróbować trójmianu kwadratowego czy zwyczajnej zasady zachowania energii... A na klasówie czy przy tablicy nie ma czasu wykorzystanie wszystkiego, żeby sprawdzić, które jest okej... Ahh ta fiza... Straszny skok u mnie był z gimnazjum do liceum... Kiedyś piątka była za przekształcenie v=s/t, a jak, o zgrozo podstawiło się pod to przekształcone a=t2/2 to człowiek z szóstką wychodził, hehe...
stary 06-06-2008, 19:09   #43
Donas
Użytkownik Forum

Donas's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Gdańsk

Stan: Na emeryturze
Domyślny

Średnia 4,9~, zachowanie wzorowe. Za co? Sam się zastanawiam.
3 gim.

Podzielam opinię Matrika. Mam kumpla, w 2 gimnazjum kiblował z matmy - no tego nie zrozumiem. Przecież wystarczy zrobić 2 z 6 zadań na sprawdzianie, albo tknąć każde, dostać po parę punktów chociażby za wypisanie danych i tyle, aby zdać.
Donas jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-06-2008, 19:16   #44
Gogar
Użytkownik Forum

Gogar's Avatar

Data dołączenia: 10 07 2007
Lokacja: padł mi mózg

Imię: Tolek
Gildia: #;d
Świat: POLNet
Poziom: +o
Skille: Mrok
Gogar ma numer GG 6484638
Domyślny

Hmm, raczej zdaję, przynajmniej nikt nie poinformował o zagrożeniu. Jedynym problemem może być chemia - w poniedziałek odpowiadam i to zadecyduje o ocenie na koniec roku.
Średnia koło 3.2, 2 gim.
Zachowanie? Stawiam na nieodpowiednie, w najlepszym wypadku poprawne (za 3/4 miesięcy w roku szkolnym miałem ndp, raz ng, raz bdb, ze 4 razy poprawne)

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Donas Pokaż post
Przecież wystarczy zrobić 2 z 6 zadań na sprawdzianie, albo tknąć każde, dostać po parę punktów chociażby za wypisanie danych i tyle, aby zdać.
Zależy od gimnazjum. Ja jestem w najlepszym gimnazjum w moim mieście i niestety nie jest tak łatwo, zwłaszcza, że jestem dobry tylko z geometrii.

Ostatnio edytowany przez Gogar - 06-06-2008 o 19:17.
Gogar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-06-2008, 22:02   #45
metiu
Użytkownik Forum

metiu's Avatar

Data dołączenia: 10 05 2004

metiu ma numer GG 9026598
Domyślny

@up
Weź skończ, że jesteś w najlepszym gimnazjum. Każde gimnazjum jest takie same, każde ma taki sam program nauczania. Wszystko zależy od możliwości ucznia, to oni tworzą szkołę. Te wszystkie rankingi, nie pokazują poziomu, lecz tylko ilość punktów, jakie są potrzebne do dostania się do danej szkoły. Jeżeli szkoła cieszy się powodzeniem, tzn że pcha się tam sporo bydła to podwyższają liczbę pkt jaką trzeba osiągnąć, żeby się do niej dostać. Co za tym idzie, inne muszą zmniejszać liczbę pkt, żeby zebrać komplet uczniów.
To znaczy, że nie ma szkoły która przerabia więcej materiału, bądź jej materiał jest trudniejszy od innej. Wszystko tkwi w uczniach.

Coś między 3,7 a 4,0. Zachowanie dobre. 3 gimnazjum.
metiu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-06-2008, 22:07   #46
Korektor
Zbanowany

Korektor's Avatar

Data dołączenia: 18 12 2006
Lokacja: Liberty City :P
Wpisy bloga: 5

Domyślny

Ja Wam powiem, że zachowanie nie zależy od tego jak się zachowujesz, tylko jak podpadasz z poglądami u wychowawcy. Ludzie z własnym zdaniem obrywają i zwykle mają słabe zachowanie. Ale za to spora większość wszystkich współczesnych ludzi, którzy do czegoś doszli, dajmy na to chociażby Tuska, miała właśnie tego typu problemy w szkole. Ja mimo, że nikogo nie biłem, nie wandalizowałem, nie wyzywałem ani nie ubierałem się niestosownie (z wyjątkiem przebierania się za Marilyna Mansona w liceum : P ) zawsze miałem poprawne (góra) chociaż zdarzały się nieodpowiednie, czy chociaż naganne, jak jeszcze ndp nie było.

A co do tego Mansona, to się z kumplem malowaliśmy cieniami, pudrami itp. oraz ubieraliśmy coś a'la on + czarne włosy (wtedy miałem do ramion) raz na miesiąc do szkoły. Od tak dla zwały i z przegranych zakładów. Po prostu miałem w dupie to jakie będę miał zachowanie : P No ale wcześniej i tak nie miałem różowych świadectw pod tym względem.

BTW czasem nadal to robię xP ale zwykle na imprezy w akademiku albo cuś

Ale pokazałem teraz swoją ciemną stronę, co? : P

Ostatnio edytowany przez Korektor - 06-06-2008 o 22:10.
Korektor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-06-2008, 22:12   #47
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez metiu Pokaż post
To znaczy, że nie ma szkoły która przerabia więcej materiału, bądź jej materiał jest trudniejszy od innej. Wszystko tkwi w uczniach.
I nauczycielach. I zdecydowanie są szkoły lepsze i gorsze, zwłaszca przez uczniów. W 'dobrej' szkole nauczysz się więcej niż w szkole pełnej pustogłowego plebsu, z którym trzeba 3x wolniej iść z materiałem.

@up: jaki trendy buntownik, omujborze! xdd

Ostatnio edytowany przez Lasooch - 06-06-2008 o 22:14.
Lasooch jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-06-2008, 22:18   #48
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1

Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Po dzisiejszym dniu mogę powiedzieć, że zdałem, poprawiłem z fizyki dzisiaj. Zaliczona fiza = masz wakacje. Zachowanie tam mi wisi, średnia jakieś 3.7, II klasa technikum.
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-06-2008, 22:19   #49
Korektor
Zbanowany

Korektor's Avatar

Data dołączenia: 18 12 2006
Lokacja: Liberty City :P
Wpisy bloga: 5

Domyślny

@up,
Nieźle jak na geja :<
Korektor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-06-2008, 22:27   #50
Barosa7
Zbanowany

Data dołączenia: 13 10 2007
Lokacja: Na lewo Na prawo w góre i w dół :cup:

Imię: ..../o/
Gildia: ..\o/
Świat: ...lol
Poziom: \o/
Skille: ...\o\
Domyślny

Zdałem z 2 paskami <3

Coś ty, nie na dupie

W gimie tak nie będzie ;/
Barosa7 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-06-2008, 22:32   #51
Rethfing on Aldora
Użytkownik Forum

Rethfing on Aldora's Avatar

Data dołączenia: 29 05 2005
Lokacja: Knurów

Rethfing on Aldora ma numer GG 2007389 Send a message via Skype™ to Rethfing on Aldora
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez CzubiX Pokaż post

A tak poza tym, dużo też zależy od nauczyciela, bo umnie są takie talenty, np z Chemii że do mnie nic nie trafia.
A zaś chemia to same schematy. Praktycznie każde zadanie z danego działu jest robione tak samo, tylko ma inne dane. No może czasem trzeba pokombinować, ale rzadko.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch Pokaż post
Mam to samo z fizyki. I nie mów, że trzeba chcieć, bo choćbym nie wiem co robił to tych wzorów wykorzystać nie umiem, zwłaszcza gdy dostaję milion pojęć i nawet nie wiem z czego mam skorzystać (na sprawdzianie było bodajże zadanie o treści 'piłka upuszczona z metra na Księżycu spada x sekund, oblicz masę Marsa' - może coś pominąłem, ale to są dane tak kompletnie niepowiązane, że mój mózg tego nie ogarnia).
Nie no z tym zadaniem to przegiąłeś Ale pamiętam jeszcze z grawitacji, że stosunek jakiejś danej opisującej planętę do drugiej innej danej było równe tym samym danym innej planety. Dla przykładu masa ziemii podzielona przez jej promień jest równa masie saturna podzielonej przez jego promień. Coś takiego, także na każde zadanie jest sposób, ale oczywiście jedne są trudniejsze jedne nie.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Korektor Pokaż post
Ale pokazałem teraz swoją ciemną stronę, co? : P
aż powiało sejtanem ;o
Rethfing on Aldora jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-06-2008, 22:33   #52
Chesterkaa
Użytkownik Forum

Chesterkaa's Avatar

Data dołączenia: 11 07 2005
Lokacja: Dark Zone

Świat: Nebula
Domyślny

A tam geje sa fajni =/

Ja zdalam z fizyki i jestem cholernie zadowolona. Reszta... Hmmm. Srednio. Jasne, ze moglo byc lepiej, ale moja umjetnosc nie rozumienia matematyki+lenistwo [ogolem przedmiotow scislych]+ dys~wszystko [nie, nie przekupowalam zadnego psychologa zeby miec papierki] to po prostu dar =D Moja kolezanka no obalila dzis mit, ze u jakiejs tam nauczycielki od PL nikt nie dostal 5, a ona jedyna w klasie dostala i sie szarpnela i kupila malibu xD A poza tym czlowieka, ze nie powinno oceniac po stopniach.
Ktos tam napisal, ze wszyskie gimnazja sa takie same maja ten sam program nauczuania itd. Moze to i prawda, ze maja taki sam program, ale nauczyciele sa roni, naprawde. U jednych mozna pisac sprawdzian z otwarta ksiazka, a u innego sciagnac cokolwiek co jakis cud. Dlatego ciesze sie z mojej 2 z fizyki =D Bo ta Pani, z ktora ma zalicza sie niestety [?] do tej drugiej grupy.

"Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy."

Marta Wawrzyn/ pardon.pl
Chesterkaa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-06-2008, 22:57   #53
Szymislaw2020
Użytkownik Forum

Szymislaw2020's Avatar

Data dołączenia: 15 11 2007

Stan: Niegrający
Profesja: Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 6x
Skille: 80/65
Domyślny

Średnia 5.1 zachowanie Wzorowe.

Jestem dopiero w 5 klasie więc dużo jeszcze mnie czeka.
Szymislaw2020 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-06-2008, 23:27   #54
Chuli
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 08 2007

Stan: Aktywny Gracz
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Senseal Pokaż post
Średnia ~5,8, 40 punktów ze sprawdzianu(laureat), zachowanie wzorowe - 6 klasa
Nie jestem kujonem...
Nie , nie jestes.....
Jak narazie ciezka sytuacja z chemii, srednia okolo 4 .II LO : }
DUZE MIASTO NOWA WLADZA TYLKO MOTOR JEJ ZAWADZA.
CHELMIANKA TEZ ,CHELMIANKA TEZ PRZYJACIELEM MOTORU JEST
Chuli jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-06-2008, 23:33   #55
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rethfing on Aldora Pokaż post
Nie no z tym zadaniem to przegiąłeś Ale pamiętam jeszcze z grawitacji, że stosunek jakiejś danej opisującej planętę do drugiej innej danej było równe tym samym danym innej planety. Dla przykładu masa ziemii podzielona przez jej promień jest równa masie saturna podzielonej przez jego promień. Coś takiego, także na każde zadanie jest sposób, ale oczywiście jedne są trudniejsze jedne nie.
No właśnie chyba nie bardzo, bo przy różnej gęstości planety o tej samej masie mają różny promień ;>
stary 06-06-2008, 23:34   #56
Fureyka
Chica mala

Fureyka's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2006
Lokacja: España

Domyślny

4.0 klasa maturalna ;]
zachowanie poprawne

Polska supported fansite!
Newsy, forum, download, poradniki, kalkulatory, analizator serwer loga, występowanie bossów i wiele innych!
Fureyka jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-06-2008, 23:37   #57
Descartes
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 06 2004

Domyślny

Zachowanie bardzo dobre...
... średnia - za niska
Descartes jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-06-2008, 23:39   #58
Rethfing on Aldora
Użytkownik Forum

Rethfing on Aldora's Avatar

Data dołączenia: 29 05 2005
Lokacja: Knurów

Rethfing on Aldora ma numer GG 2007389 Send a message via Skype™ to Rethfing on Aldora
Domyślny

Cytuj:
No właśnie chyba nie bardzo, bo przy różnej gęstości planety o tej samej masie mają różny promień ;>
Ale nie nie xD To był taki przykład wymyślony, wiem, że to nie jest prawda ;PP Na upartego moge znaleźć stary zeszyt i przepisać ten wzór xD Chodziło mi o zobrazowanie tej zależności.
Rethfing on Aldora jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-06-2008, 23:54   #59
Gogar
Użytkownik Forum

Gogar's Avatar

Data dołączenia: 10 07 2007
Lokacja: padł mi mózg

Imię: Tolek
Gildia: #;d
Świat: POLNet
Poziom: +o
Skille: Mrok
Gogar ma numer GG 6484638
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez metiu Pokaż post
@up
Weź skończ, że jesteś w najlepszym gimnazjum. Każde gimnazjum jest takie same, każde ma taki sam program nauczania. Wszystko zależy od możliwości ucznia, to oni tworzą szkołę. Te wszystkie rankingi, nie pokazują poziomu, lecz tylko ilość punktów, jakie są potrzebne do dostania się do danej szkoły. Jeżeli szkoła cieszy się powodzeniem, tzn że pcha się tam sporo bydła to podwyższają liczbę pkt jaką trzeba osiągnąć, żeby się do niej dostać. Co za tym idzie, inne muszą zmniejszać liczbę pkt, żeby zebrać komplet uczniów.

Coś między 3,7 a 4,0. Zachowanie dobre. 3 gimnazjum.
Sad. Niestety, ale nie masz racji. W lepszych gimnazjach materiał przerabiany jest szybciej, na sprawdzianach pytania są trudniejsze, więcej pytają, trudniej o dobrą ocenę z zachowania (np u mnie jak 3 razy w miesiącu nie masz mundurka, albo masz w tym miesiącu 3 uwagi w dzienniku, to dostajesz za dany miesiąc NDP)
Mój kolega, który nie ukrywam, jest głupszy ode mnie (np na teście pod koniec podstawówki miałem 33 punkty, chociaż nie dotknąłem żadnej książki, a on się uczył i dostał 24) jest w słabszym gimnazjum i o*******a się, a leci na 3-4. Ja natomiast jakbym zaczął się o*******ać, nie dostałbym promocji do następnej klasy.

Cytuj:
I nauczycielach. I zdecydowanie są szkoły lepsze i gorsze, zwłaszca przez uczniów. W 'dobrej' szkole nauczysz się więcej niż w szkole pełnej pustogłowego plebsu, z którym trzeba 3x wolniej iść z materiałem.
Dokładnie.
Gogar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-06-2008, 00:00   #60
zoliax
Użytkownik Forum

zoliax's Avatar

Data dołączenia: 17 12 2004

zoliax ma numer GG 6035236 Adres Jabbera do zoliax
Domyślny

W Układzie Słonecznym iloraz(lub po prostu stosunek) sześcianu promienia orbity(średnia odległość od Słońca) i kwadratu okresu obiegu wokół Słońca jest stały.
r3
T2
lub
T2
r3
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rethfing on Aldora Pokaż post
Na upartego moge znaleźć stary zeszyt
Ja to zrobiłem

Ostatnio edytowany przez zoliax - 07-06-2008 o 00:02.
zoliax jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania