|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#81 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Nad robieniem z siebie kretynki Chesterkaa pracuje od kiedy pamiętam.
Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#82 |
Da Old school.
Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() @Korek
Przypominamy, że Londyn też obronili Polacy w bitwie powietrznej. ; ) Ja np. jestem z tego dumna.
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 12 2004
![]() |
![]() Bo być Polakiem to znaczy być dumnym!
W większości sytuacji kiedy w jakichkolwiek sytuacjach(chat, jakas gra mmo, wyjazd za granice) to az sie wstydze przyznac ze jestem Polakiem. Poprostu nasi kochani rodacy juz taka renome zrobili dla calego narodu ze az sie wstyd przyznac.
![]() I staniemy się pasterzami, Dla Ciebie mój panie dla Ciebie, Z Potęgą otrzymaną prosto z Twej dłoni, Nasze nogi nieść mogą spokojnie Twe rozkazy, Tak więc rozlejemy rzekę ku Tobie, I poskramiać duszę będziemy na wieki, In nomine Patris et Filii, et Spiritus Sancti. Amen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 11 2007
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Da Old school.
Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica
![]() |
![]() Buntownicy łonczcie sie.!
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 04 2007
Lokacja: Białystok
Wpisy bloga: 9
Imię: (Rencista)
![]() ![]() |
![]() @Up
Yaayz! @Topic Owszem, jestem dumny z Polaków (czyli z siebie też..?). Ale Euro i tak nie wygramy... ; )
![]() Ostatnio edytowany przez Kashek - 12-06-2008 o 19:28. Powód: EŁRO FOR DE ŁIN! |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2006
Lokacja: Koszary
|
![]() Kur^a, Polacy złote ptacy.
Sarmaci trzepani, macie takie podejście do reszty świata, a później wkur^wieni, jak nas nie lubią? Jestem Polakiem. I co z tego? Jestem taki sam jak Niemiec, Afgańczyk, Rusek, Indianin i Murzyn z najciemniejszego buszu doliny Konga.
Ostatnio edytowany przez PLague - 12-06-2008 o 19:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
Jakie podejcie? Duma? To cos zlego? Nie. Byc moze tobie wszystko jedno, ale ja ciesze sie, ze urodzilem sie Polakiem, Slowianinem, a nie murzynem z najciemniejszego buszu ![]()
![]() |
![]() |
#90 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() Panie Równy, pisze się Rosjanin, a nie Rusek. Poza tym mylisz dumę z butą. Tu niektórzy są po prostu dumni.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#91 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 01 2004
Lokacja: Lublin
|
![]() Cytuj:
A co do tego nielubienia. Rozmawialem z wieloma ludzmi z wielu krajow i narazie wychodzi na to, ze nie lubi nas glownie holota, ktora spotyka sie zazwyczaj z holota od nas. Ludzie na poziomie raczej lubia Polakow i ci, ktorzy tu byli chca co jakis czas wrocic i troche tu posiedziec. Ostatnio edytowany przez Rincewind - 13-06-2008 o 01:59. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() Właśnie niektórzy Polacy aż dławią się dumą, że są Polakami.
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() Skąd wiedziałem, że zostanę pogardliwie nazwany "Pan Równy"? ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() Właśnie niektórzy Polacy aż dławią się dumą, że są Polakami.
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() PS. Ciekawe jak myślicie, np. o "Angolach" i Austriakach po wczorajszym meczu? W ogóle sprzedawczyki, wszyscy spiskują przeciw nam, co? Przecież powinniśmy wygrać, toż to tylko Austria, a nie my, Polacy! Już słyszałem w ciągu paru godzin wiele takiej "dumy" z ust Polaków.
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 01 2004
Lokacja: Lublin
|
![]() Rozmawialem z ~30 studentami/profesorami z 5-6 krajow i wyobraz sobie, ze mowili nie tylko co sami do nas czuja ale tez co sadzi o nas ich rodzina i znajomi. Naprawde nie jestesmy tak znienawidzonym narodem jak sami o sobie myslimy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#95 | ||
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#96 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw
Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Gildia: Defenders of Fangorn
Świat: Azura
Poziom: 89
![]() |
![]() Cytuj:
Poprosze o sondy, badania i ich wyniki. Bo inaczej to zdanie to słowa rzucane na wiatr, o zerowej wartości |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Krzyżak
|
![]() Cytuj:
@Topic: Chciałbym być... Pluszowym misiem. Ale niektórzy tu bzdury gadają... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 01 03 2008
Lokacja: Wrocław
Wpisy bloga: 6
Stan: Początkujący
Imię: ancient~ / skug~
Świat: harmonia,nebula
|
![]() Cytuj:
Co do dumy bycia Polakiem- nie bardzo, jest mnóstwo sytuacji przez które jest mi wstyd. Ale jednocześnie w podświadomości cieszę się, że nie urodziłem się w np. Etiopii czy innym kraju trzeciego świata. Po prostu zdaję sobie sprawę, że te sytuacje powodujące wstyd nijak mają się do wszechobecnego głodu w niektórych państwach. Ostatnio edytowany przez eisscheriann - 17-06-2008 o 12:58. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 02 2005
Lokacja: Old Trafford
![]() |
![]() Cytuj:
Francja- gdyby nie tchórzostwo von Choltitza, Wieżę Eiffela, czy Łuk Tryumfalny oglądalibyśmy tylko na przedwojennych zdjęciach i filmach Chorwacja- podczas II WŚ Niepodległe Państwo Chorwackie, utworzone przez Państwa Osi, pod batutą Ante Pavelica, który dopuszczał się mordów nie lepszych niż Hitler Wielka Brytania - reprezentowana przez ciamciaka Chamberlaina, który dawał niemalże wolną rękę Hitlerowi w Europie, poza tym krwawe kolonizacje nie są chlubną częścią historii Anglików ZSRR - imo w równym stopniu odpowiedzialna za wojnę, poprzez pakt Ribbentrop - Mołotow, który przesądził o rozpoczęciu WW 2 USA - bezczynne patrzenie na jatkę w Europie, dopóki państwa Osi nie zaczęły im zagrażać Jak widać nie każde państwo ma krystaliczną historię Ostatnio edytowany przez Thomisson - 17-06-2008 o 20:58. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Użytkownik Forum
|
![]() A mnie najbardziej śmieszą ci, co mówią, że jest źle przez polityków.
I tak osiągnęliśmy mega dużo po 120 latach zaborów, najcięższej wojnie w historii świata i kilkudziesięciu latach PRL. Skoro macie tutaj komputer, a miliard innych ludzi nie ma co do pyska włożyć, to chyba żyje się w Polsce dobrze? Ale to już całkiem inna dyskusja...