|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
Pokaż wyniki sondy: Knight czy sorc? | |||
knight |
![]() ![]() ![]() ![]() |
89 | 55.28% |
sorcerer |
![]() ![]() ![]() ![]() |
72 | 44.72% |
Głosujących: 161. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() Witam. W tym temacie proszę podać uzasadnione argumenty aby przekonać dlaczego lepiej grać sorcem/knightem. I proszę o konkretne wypowiedzi, nie takie jak "knight bez skilli to (...), graj tym kim Ci sie lepiej gra (...)"
/Down : mam zamiar grać na dłuższą metę, pacc od 1 lvla. Ostatnio edytowany przez hzaq - 15-06-2008 o 18:27. |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 02 2007
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
![]() |
![]() Masz zamiar grać na paccu czy faccu?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]() Kurwa w dupę zajebana mać. BYŁO
|
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 02 2007
Profesja: Elite Knight
![]() |
![]() Powiedz nam czy facc czy pacc?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
masz wybor pomiedzy waleniem z broni bliskiego zasiegu, waleniem z broni zasiegu dalekiego i czarami. Ciezko wybrac czym wolisz grac ? Czy moze wprost powiesz ze planujesz wybrac to, o czym ludzie powiedza ze najlepsze do grania, tylko po to zeby bylo latwo ?
![]() |
![]() |
#7 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
/Down : no właśnie, "nabiłem" posty a nie otrzymałem ŻADNEJ konkretnej odpowiedzi... Ostatnio edytowany przez hzaq - 16-06-2008 o 00:14. |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 06 2007
Stan: Na Emeryturze
|
![]() KNIGHT
-spora ilość hp (+15) -duża liczba caparcity -wysokolvlowy knight, unosząc 60~ plecaków manafluidów, może zaszyć się na dobrym expowisku, nie wychodząc po uzupełnienie swoich zapasów -knight zadaje "darmowe" damage -wysokolvlowy knight jest w stanie blokować silne potwory (ze względu na ilość HP) -knight zdobywając średnią liczbę punktów experince zarabia na tym sporo pieniędzy (gp) -dobrze wytrenowany shielding sprawia iż potwory które walczą w zwarciu, zadają mu znacznie mniejsze obrażenia -knight podczas zdobywania doświadczenia (experince) nie musi się zbytnio martiwć o drobne błędy które spowodują śmierć (spora ilość hit points) __________________________________________________ _______________ SORCERER -duża liczba mp (+30) -dość wysoki, stały damage -wysokolvlowy sorcerer jest w stanie uciec prawie przed każdym graczem -sorcerer potrafi odebrać przeciwnikowi sporą liczbę hit points, niestety po update ciężko jest kogokolwiek zabić solo, jeżeli osoba ta jest przy komputerze i nie ma właśnie zawału, wyjątkiem jest opcja walki postaci magicznych, wystarczy drobny błąd jednego z graczy powoduje szybką śmierć -sorcerer zadaje damage na odległość -wysokolvlowy sorcerer jest w stanie osiągnąć niesamowicie dużo punktów doświadczenia w ciągu jednej godziny Wybór nie jest prosty... Jeżeli lubisz szybko biegać, zadawać dobre obrażenia (niestety dużym kosztem) i mieć urozmaiconą postać - sorcerer jest dla Ciebie. Jeżeli wolisz mieć silną postać, której nie brakuje pieniędzy, oraz o którą nie musisz szczególnie martwić się podczas huntów - knight jest dla Ciebie. Ostatnio edytowany przez Kamliss - 26-06-2008 o 12:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
![]() Refrerz, kto przekona?
|
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2008
Imię: Peter Elite Knight
Profesja: Knight
Gildia: Nie ma :)
Świat: Guardia
Poziom: 24
Skille: 66+/65+
Poziom mag.: 4
|
![]() Jeżeli ja bym miał pacca wziął bym od razu sorca ponieważ sorc na paccu to chyba najlepsza profesja otóż może chodzić na dragi i mocno walić np z frigo które zabiera tylko 20 many.Możesz używać UE na wyższym lvlu.Knight to nic takiego nad zwyczajnego.Jest to profesja monotonna i ciągle trzeba skilać i skilać do upadłego.Sam gram knightem bo nie mam pacca.Z mojego doświadczenia bo kiedyś grałem sorcem rośnie on w siłę.Na początku może nie jest ciekawy ale później jest on najbardziej chciany na hunty.Może robić sd co mu się opłaci jeżeli wykupi promocję.Najlepiej nim expić na larvach i scrabach bo dużo kasy wypada i w ogóle jest fajny.
Mam nadzieje że cię przekonałem Pozdrawiam serdecznie Piotrek |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |||||
Guest
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
|||||
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() W praktyce i jedną i drugą profesją można expić w podobnym tempie - kwestia tylko tego, jak już powiedział Vil, czy wolisz stać przy potworze czy uciekać przed nim, bo reszta wygląda prawie tak samo - zmieniają się tylko expowiska.
Więc pozostaje tylko kwestia osobistej sympatii do którejś z profesji. Jak masz z tym problemy, to już ci nikt nie pomoże. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zbanowany
Data dołączenia: 20 06 2008
Imię: Cocoun Fruit
Profesja: Knight
Świat: Pacera
Poziom: 15~
Skille: */*
Poziom mag.: *
|
![]() osobiście wolę knighta, wiecej hp czym lepsze skille tym lepiej hitasz i co najważniejsze małe waste
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Guest
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 06 2007
Lokacja: Poznań
Stan: Na Emeryturze
Imię: Stie Voi
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Hell Owners
Świat: Honera
Poziom: 53
Poziom mag.: 49
|
![]() Cytuj:
Sorc na wysokim lvlu moze wyciągnąc 2x (albo i wiecej) exp/h niz knight... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Oczywiście, ale na levelu, do którego autor tematu zbyt szybko nie dojdzie. Jak już dojdzie, to będzie umieć grać na tyle, by nie mieć durnych dylematów.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@up Ta, i wtedy będzie za późno na zmianę. ^^ Ostatnio edytowany przez Argen - 23-06-2008 o 22:28. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 06 2006
Imię: Mayanard Shathriath
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Mystic Warriors
Świat: Luminera
|
![]() to ja cie przekonam do sorka ;d
nie musisz skillowac stosunkowo tańsze bronie niż knight mozesz szybciej expic po update dochodza nowe wandy wiec masz wiecej miejsc do expienia : ) no i oczywiscie czary ktorych knight zbyt duzo nie ma ; d
22:38 Mayanard Shathriath [177]: dla luntka 22:38 Mayanard Shathriath [177]: gey ring 22:38 Lord Mereth [191]: zamawiam 14:46 Mayanard Shathriath [178]: odejdz stad 14:46 Mayanard Shathriath [178]: luntek 14:46 Lord Mereth [191]: wychodze zaraz |
![]() |
![]() |