|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wiem, że temat nie do końca związany z tibią, ale cóż na ostatnim PACC zmarnowało mi się około 60 dni (2 miesiące) przez neta bądź kompa
![]() ![]() Z góry dzięki za wszelką pomoc i przepraszam za jakiekolwiek błędy gramatyczne czy też ortograficzne.
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 03 2005
Lokacja: Opole \o/
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Nerana
Poziom mag.: 6
|
![]() Zrób format moze pomoze
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 08 2005
![]() |
![]() 1. Jest przyklejony temat -> Problem z komputerem, pisz tutaj
2. Sądzę, że masz zasyfiony komputer, zaśmiecone dyski. Zrób formata. Oczyść skrzynkę w środku z kurzu i pajęczyn. Po wszystkim zrób defragmentację i powinno być cacy (chociaż ekspertem nie jestem). Możesz też najpierw zrobić defragmentację przed tym wszystkim i sprawdzić jak będzie działał system. Z tego co napisał to zrozumiałem, że ma problem nawet z grami, w których nie ma multiplayera. Ostatnio edytowany przez Duke Dran - 23-06-2008 o 11:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2007
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na Emeryturze
Poziom: Wi
Skille: Ndsurfi
Poziom mag.: ng
|
![]() Cytuj:
@down To sobie albo kup przenośny dysk twardy albo pokupuj pelno plyt dvd i sobie zgraj wazne pliki @Edit2 Defragmentacja przeczyszcza kompa, tzn, segreguje pliki. Jak zrobisz defragmentacje po 3latach to będzie to wyglądało tak, że plik np. od cs'a jest gdzie w moich obrazach xD Aha i żeby zrobi defragmenta musisz mie 30% wolnego miejsca na dysku
Korzystaj z opcji Szukaj!!! Wkurzyłem cię, a może mnie kochasz? ?Jeśli tak to wstaw mi notkę xD Ostatnio edytowany przez Lechista - 24-06-2008 o 12:14. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() W moim przypadku może przynieść szkody, bo mam tam pliki które trzymałem przez te lata. Zapomniałem dodać, że dzieje się tak tylko z grami MMORPG bądź innymi internetowymi(np. CS).Dlatego sadzę, że nie jest to wina kompa(choć są z nim małe problemy, patrz: stary) Też miałem podejrzenia co do routera, ale kumpel ma taki sam i nic mu się nie dzieje. Format może pomóc, ale jeśli nie to szkoda tych plików. Another Question : Czy powodem może być sieć LAN i czy na 512kb/s jest wogóle sens grać?
![]() P.S. Sorki, ale nie wiedziałem o istnieniu takiego tematu. W czym pomaga defragmentacja? Kiedyś to robiłem ale już nie pamiętam. A co do kompa to był ostatnio czyszczony(patrz: skrzynka)
MUSIC is my life. NOT TIBIA, tibia is just the game but not life. Ostatnio edytowany przez madalioni - 23-06-2008 o 13:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Carlin
Stan: Aktywny gracz
Imię: Knight Simon Dark lord
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Evil Shadows
Świat: Harmonia
Poziom: 36
Skille: 20/24
Poziom mag.: 45
![]() |
![]() Jeżeli masz LANa to może poprostu ktos masowo coś ściąga i przez to masz problemy?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 01 2008
Lokacja: Ropczyce
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Druid
Świat: Iridia
Poziom: 19
Skille: x/19
Poziom mag.: 15
|
![]() Wyliż kurz z środka kompa i będzie gitara
![]()
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() @ up
Jak już mówiłem skrzynka była niedawno czyszczona. Jeśli ktoś ma jeszcze jakiś pomysł to było by mi miło. Jeśli nie to temat do zamknięcia.
![]() |
#10 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 11 2005
Lokacja: Warszawa
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Zaczynałem od takiej prędkości neta miałem ją ze 2 może 3 lata i nie narzekałem grałem na niej w Tibie i wszystko było normalnie ba nawet w Quake 3 nie miałem lagów gdzie wszystko się zmienia bardziej dynamicznie niż w Tibii. Taki internet niczemu nie przeszkadza, prędzej stawiałbym na kompa, w drugiej kolejności na LAN. Możesz spróbować sobie "odśmiecić" trochę kompa programem ccleaner (www.ccleaner.com) czyszczenie dysku + naprawianie rejestru (3 zakładka po prawej)
![]() sesef: 11,386 Points (Rank: #269,651) Join World Community Grid today! Twój komputer w służbie nauki - obliczenia rozproszone, pomóż znaleźć leki na różne choroby. Jak dołączyć do WCG dowiesz się pod tym linkiem: http://www.boincatpoland.org/wiki/Instrukcja_BOINC-WCG |
||
![]() |
![]() |