Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora Grup Użytkowników > Hip-Hop

Notki

Hip-Hop Kliknij tutaj, aby zobaczyć tą grupę

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 25-06-2008, 23:57   #1
Snopeczek
Użytkownik Forum

Snopeczek's Avatar

Data dołączenia: 30 09 2006
Lokacja: Eudezet

Snopeczek ma numer GG 3120165
Domyślny między rapem a rapem

'Uwielbiam rap, jaram się hiphopem!' Tak. Właśnie, hh kręci sporą rzesze ludzi, zarówno styl i cały klimat z nim związany jak i przesłanie. Ale sprawdzmy, co preferuje większość z was? Co wybieracie między rapem a rapem?

Zacznijmy od tego, czy preferujecie polski czy zagraniczny rap? Kręci was dobry gangsta track czy też wolicie się wyluzować słuchając słuchając chillowych jazzowych bitów? Może preferujecie grupy idące w kierunku ewolucji hip-hopu w stronę form bardziej abstrakcyjnych? Zabawa słowem, czy hardcore psychorap?

Po prostu porozmawiajmy

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gonzo Pokaż post
Dr. Snopeczek i Dr. Gonzo polecają tanią wódkę - otwiera punkty widzenia, i stwarza nowe drogi w życiu.
Snopeczek jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 26-06-2008, 00:07   #2
Emcess
Użytkownik Forum

Emcess's Avatar

Data dołączenia: 31 03 2007

Domyślny

najlepiej bedzie jak odpowiem na Twoje pytania ; ]
Cytuj:
Zacznijmy od tego, czy preferujecie polski czy zagraniczny rap? Kręci was dobry gangsta track czy też wolicie się wyluzować słuchając słuchając chillowych jazzowych bitów? Może preferujecie grupy idące w kierunku ewolucji hip-hopu w stronę form bardziej abstrakcyjnych? Zabawa słowem, czy hardcore psychorap?
zdecydowanie polski, jazzowe bity (O.S.T.R. <33), i to i to, zabawa slowem : )
stary 26-06-2008, 00:22   #3
Snopeczek
Użytkownik Forum

Snopeczek's Avatar

Data dołączenia: 30 09 2006
Lokacja: Eudezet

Snopeczek ma numer GG 3120165
Domyślny

Nie chciałem ograniczać się tylko do tych pytań i wolałem żebyście napisali także coś od siebie więcej, no ale w sumie mogę napisać też coś od siebie. Jestem zwolennikiem polskiego hiphopu, chociaż starszymi grupami takimi jak NWA nie pogardzę, bo robią/robiły dobry rap. Jeżeli chodzi o bity większość tych amerykańskich opiera się na loopowaniu kawałków ze starych winyli i szczerze odpowiada mi to, bo dobry bit to połowa sukcesu. Bit wkręca = track odpowiada plus dobra nawijka to to co lubię. Jazz? U takich wykonawców jak np Fisz bardzo lubię, OSTRym nie palę się aż tak bardzo mimo wszystko. Kanał Audytywny właśnie uważam za coś w rodzaju ewolucji w hh, i nie zawsze mam po prostu nastrój by go słuchać, potrafią bardzo szybko zmienić mój nastrój. Lubię zabawę w rapie. Bez przesady oczywiście, ale lubię. Łona, to dla mnie naprawdę wykonawca, którego podziwiam.

edit od Emcessa@
nie chce mi sie pisac nowego posta to napisze tu : D
co do ewolucji hh lubie posluchac eluce i raha na homoxymoronomaturze, plyta porusza bardzo wazny temat, ich opis na last.fm "Dwie wyjątkowe osobowości polskiej fonografii – L.U.C i Rahim. Projekt, który oprócz swych walorów artystycznych (muzyka, liryka, film i grafika) może stać się ponad sezonowym dialogiem na temat ludzkiej paradoksalnie skomplikowanej istoty a zarazem, w związku z opublikowanym w czerwcu 2007r. Czwartym Raportem IPCC (The Fourth Assessment Report of the IPCC) - wielkim ekomanifestem i przestrogą dla współczesnej hiperkonsumpcyjnej cywilizacji."
link do tego, czym jest ten raport na wiki : http://pl.wikipedia.org/wiki/Czwarty_Raport_IPCC, niektore rzeczy troche mnie przerazily, na wiki moze tego nie byc, tam sa raczej wazniejsze, ale takie bardziej `przerazajace` dla nas poszukalem w necie : o

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gonzo Pokaż post
Dr. Snopeczek i Dr. Gonzo polecają tanią wódkę - otwiera punkty widzenia, i stwarza nowe drogi w życiu.

Ostatnio edytowany przez Emcess - 26-06-2008 o 13:10.
Snopeczek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-06-2008, 11:41   #4
eisscheriann
Zbanowany

Data dołączenia: 01 03 2008
Lokacja: Wrocław

Stan: Początkujący
Świat: harmonia,nebula
Domyślny

Zdecydowanie polski rap, zagranicznego słucham bardzo rzadko.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Snopeczek Pokaż post
Kręci was dobry gangsta track czy też wolicie się wyluzować słuchając słuchając chillowych jazzowych bitów?
A to zależnie od nastroju... Obydwa rodzaje mają na mnie różny wpływ. Bardziej gangsterskie rymy, że tak powiem nakręcają mnie, pobudzają.
A taki czilałt dobry przed snem, uspokajam się, wyciszam : )
eisscheriann jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-06-2008, 19:25   #5
Vademecum
Użytkownik Forum

Vademecum's Avatar

Data dołączenia: 24 08 2007
Lokacja: Chełm

Domyślny

Ja slucham kazdego rodzaju hip hopu , najbardziej lubie polski. Nie mam zadnego ulubionego rapera poprostu jak uslysze jakis fajny kawalek to go sciagam nie kupuje odrazu calej plyty tego wykonawcy
12:05 Menczywur Gruby :ale pojebane te nicki macie
19:02 Patriczek Von Der Rat [70]: fucking cash make to want be richer and richer
19:02 Elder Heartillu [23]: yes ;]
19:02 Elder Heartillu [23]: is better than friends
19:03 Patriczek Von Der Rat [70]: if you can will you sell your friend for 50k?
19:03 Elder Heartillu [23]: nah
19:03 Elder Heartillu [23]: maybe 80k~100k
Vademecum jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-07-2008, 14:17   #6
Sir Speed
Użytkownik Forum

Sir Speed's Avatar

Data dołączenia: 04 11 2005
Lokacja: Kalisz

Stan: Na Emeryturze
Sir Speed ma numer GG 4044477
Domyślny

Polskiego rapu nie słucham, nie podoba mi się chociaż niektóre utwory są całkiem fajne. Teraz głównie słucham amerykańskiego gangsta rapu, lub chillowe bity do koszykówki. Moje ulubione utwory to T.I. - 24s, Wiz Khalifa - Crazy Since The 80's, Snoop Dogg ft Pharrell - Drop it like it's hot, Young Jeezy ft. Kanye West - I Put On, 50 cent - I'll whip your head boy. Przy takiej muzyce mogę spokojnie się wyluzować lub poczuć rytm do gry w kosza.
stary 07-07-2008, 00:47   #7
Killuminati
Użytkownik Forum

Killuminati's Avatar

Data dołączenia: 01 03 2008
Lokacja: Arendal (Norway)

Stan: Zbanowany
Profesja: Royal Paladin
Świat: Hiberna
Poziom: 41+
Killuminati ma numer GG 6029245
Domyślny

Zależy od nastroju.

Dzień dobry: Oczywiście jakieś gangsta rytmy, jakiś Tupac napewno, troszke tego, troszke tego.

Dzień zły: Dzień rozmyślań, zdecydowanie przeważa Eldoka, Grammatik, czasami Molesta. Różnie w tej kwestii bywa. OSTRego mało słucham, nigdy nie przypadał mi ten raper do gustu, niektóre kawałki są mocne, ale nie to, że jestem nim zafasacynowany czy coś :-P

Edit:

Czasami jeszcze w ponurych dniach Fisz, Fenomen.

Teksty Fisza mnie ruszają, nie wiem czemu, to przy nim właśnie mogę się wyluzować, posłuchać czegoś nie spinając się, tak samo jak nagrywał z RHX jak i solowo.
And God said he should send his one begotten son
to lead the wild into the ways of the man
Follow me; eat my flesh, flesh and my flesh

Tupac Amaru Shakur [1971-1996] Rest in Peace!

Ostatnio edytowany przez Killuminati - 07-07-2008 o 00:49.
Killuminati jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-07-2008, 20:37   #8
Walekifa
Użytkownik Forum

Walekifa's Avatar

Data dołączenia: 30 08 2004

Walekifa ma numer GG 8714993
Domyślny

Lubie posłuchać dobrej,zagranicznej nuty. Ale 90% tego co słucham,to Polski rap. Nie rozumiem Amerykańskich raperów więc nie widzę sensu w zgłębianie się w ich muzykę. Z Polskich Uwielbiam O.S.T.Ra,WWO,no i cały zip skład.. No,to co wszyscy ; p Ogólnie szanuje całą Polską scenę rapową.To nie ma tak,że słucham tylko tych na serio the best. Ale ostatnio wyjątkowe miejsce u mnie w mózgu zajął Jimson. Szczególnie utwór Gorąca ofiara- Nie wiem,czy nawet nie najgenialniejszy Polski track,jaki słyszałem.. Chodź nie wpada tak w ucho,jak teksty ostrego,to to jednak jest zupełnie co innego i wyszło wybornie.

No i nie zapominam oczywiście o podziemnej scenie z mojego miasta ; ) Bydgoski rap jest dobry.

http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126

Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła?
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841-
Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!!

Ostatnio edytowany przez Walekifa - 09-07-2008 o 20:40.
Walekifa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-07-2008, 19:57   #9
em0_-.-
Zbanowany

Data dołączenia: 27 10 2007
Lokacja: Metin2 PL

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Rurichyo
Gildia: Brak =]
Świat: Feniks
Poziom: 14+
Skille: Sztylet
Domyślny

Zdecydowanie amerykański rap o klimacie gangsterskim i wojnie na tle rasowym...z czego Coolio i 2pac sa dla mnie najlepsi...
em0_-.- jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania