Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 02-07-2008, 16:30   #21
Gornik14
Użytkownik Forum

Gornik14's Avatar

Data dołączenia: 25 04 2008
Lokacja: Kraków

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Ilss
Profesja: Knight
Gildia: brak
Świat: Menera
Poziom: 55
Skille: 80/80
Poziom mag.: 6
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hovvner Pokaż post
Przepraszam, ale nie mogę się powstrzymać od komentarza. 10 health potionów? Ty chyba na głowę upadłeś . Ja bijąc knightem na 85 lvlu z Royal Axem i skillami 82/79 traciłem max full manę na leczenie, czyli 4 manasy jak z bicza strzelił. A co palkowie nie zużywają manasów? Przecież gsy strzelają z daleka z poisona.

A co do głównego problemu, to ja widzę tylko jedno rozwiązanie. Albo palek zaniżył swoje skile, albo ty zawyżyłeś swoje. No chyba że dragów bić nie umiesz. Ale to już twoja sprawa.

Pozdrawiam,
~Hov
nie zawyżyłem moich skilli mówie tylko co widziałem tzn. strzelał z boltów i miał skille 70/50 przynjamniej takmi powiedział ale dlaczego miałbyzaniżac?chyba raczej zawyżać,jest też prawdopodobieństwo że miałem pecha i mi akurat nie siadało na dragu..hity z bsa był ~120 a z blacksteela po ~180
i w ogóle ja mówiiłem o knighcie na 55 lvlu jak ja mam a knight na 85 ma wiecej życia i many OMG żal...tak samo moge powiedzieć że 100 knight nie żużyje na gsa ani pota,chyba nie przeczytałeś wszystkich postów nawet
Gornik14 jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 02-07-2008, 16:42   #22
xoz
Użytkownik Forum

xoz's Avatar

Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: ustka

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kombossik Pokaż post
hmm a porównaj se 50 lvl ek i rp i powiedz gdzie może expić knight??
50ek - małpy (tylko na powierzchni) , żółwie (bardzo ciekawe) , minosy (hmm to samo?)
50 rp - dragi , gsy , bonebeast island , necro , wszystkie tomby hmm i co jeszcze?
50ek - tomby te same co rp; wbrew pozorom, na malpeczkach 55k/h z zyskiem 5k/h da sie pocisnac
50rp - gsy? nie mow ze bez farta ci sie zwraca...

Cytuj:
100ek- d lair , żółwie , małpy , lizardy ...
100 rp - behe (up/down) , demony ! (up/down) , frost dragi (luzacko) warlocki (to samo) można wymieniać dalej...
niby czemu ten 100ek nie moze expic up/down z e gran? a frosty i wrl?
btw demony nie sa expem dla 100rp, co najwyzej powolnym huntem
lizardy dla ek nie sa zle. 80k/h da sie wycisnac. na lagunie 100+ to tylko na bocie biegaja

poza tym za knightem przemawia jeszcze jeden wazny argument, o ktorym wszyscy wiedza

Ostatnio edytowany przez xoz - 02-07-2008 o 16:45.
xoz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-07-2008, 17:04   #23
Pietru
Guest

Domyślny

Ja paladynem mam skile 74/56 na 45 levelu i napewno nei bije draga szybciej niz knight, a jak expie na dwarf guardach i przychodzi mi knight na 60 to mam po zabawie...
  Odpowiedz z Cytatem
stary 03-07-2008, 16:04   #24
Chrisorian
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 01 2008

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vasth Pokaż post
Hmm... Knightem jest najlatwiej bocic ^
hahaha

myślisz, że taki seromontis, L'P na bocie expią. huashuashuas ;p
Chrisorian jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-07-2008, 17:01   #25
shoq
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 08 2005
Lokacja: Mordor

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Druid
Poziom mag.: 45
Domyślny

Lał z boltów. Ty ze zwykłej broni. On zużywał amunicję. Ty nie. On strzeli max kilkaset razy i wraca do depo po bolty. Ty możesz siedziec tam cały dzień i cały czas walisz tak samo ze swojej broni. WIĘC DO K$%&*$ NĘDZY DLACZEGO MASZ MIEC TAKIE SAME HITY JAK ON?

Dziękuję,
Shoq.

@up:
Jesteś głupi jak but. Wcale nie napisał, że high-lvl knighci expią na bocie, tylko że knightem jest najłatwiej bocic, i ma rację, bo inne profesje na bocie są mniej użyteczne. (Mówimy tu o prostym cavebocie, a nie o zaawansowanych skryptach)
Kup.Se.Musk
Dzisiaj, 09:12 >

Ostatnio edytowany przez shoq - 03-07-2008 o 17:03.
shoq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-07-2008, 17:19   #26
Bartasek
Użytkownik Forum

Bartasek's Avatar

Data dołączenia: 18 11 2006
Lokacja: Osiek

Profesja: Druid
Świat: Pacera
Poziom: 32
Skille: xx/xx
Poziom mag.: 36
Bartasek ma numer GG 9619371
Domyślny

Eh.. Wg mnie jest na równo.. Tak jak powiedzieli poprzednicy.. Knight kupi 1 bron i ma tam przez 10-20 lvl. A pallek? Musi ciągle kupować bolty/royal itp. U palka ze skillowaniem też ciężko a knight? Weźmie fooda i zapier**la na slime i np. (TA) Może i pall jest troche lepszy od kina..

PODSUMOWUJĄC
Są na równo lub pall więcej traci.

Ostatnio edytowany przez Bartasek - 03-07-2008 o 17:31.
Bartasek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-07-2008, 17:46   #27
Driadek
Użytkownik Forum

Driadek's Avatar

Data dołączenia: 04 08 2006

Profesja: Paladin
Świat: Aurea
Domyślny

Ja jestem Paladynem i dodam że uderzałem mocniej w cyklopy niż knight z większym levelem i skillami ode mnie.
Driadek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-07-2008, 18:39   #28
BaxCrow
Użytkownik Forum

BaxCrow's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2006
Lokacja: Żory

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gornik14 Pokaż post
Witam,byłem już tym tak wkurzony że postanowiłem napisać to na forum.Otóż mam knighta lvl 55 skille 80/80 i gdy hunciłem na dragach to jakiś palladyn z lvl 39 przyszedł i zaczął mi zabierać wszystkie dragi(to był świat non-pvp),to zapytałem sie go jakie ma skille a ten pisał że ma 70/54..
ja mam bright sword i demon shield ale próbowałem też atakować z blacksteel sword
paladyn atakował z boltów
Nie wiem czy to wielki pech ale moje uderzenie były słabsze od jego,uważam że Cip powinien to zmienić a Wy jak myślicie?(oczywiście jeśli ktoś z was ma palladyna to myśli odwrotnie)
Po Update Summer 2008, zostało to juz zmienione,ponieważ bolt mao o 6 ataku mniej niż BS. Jeśli jednak chodzi o twoje uderzenia,skoro masz 55lvl kup giant sworda. Ma on 46 ataku.

Nie zgadzam się z opinią, że Knight i Pall są na równi. Profesje nigdy nie były, nie są i nie będą równe. Lecz sprawa kto kim gra jest w naszym umyśle, po prostu gramy tym kim gra się nam najlepiej. Palladyn jest stworzony do bardzo szybkiego expienia, ale także wkładania w nie bardzo dużo funduszy, zaś knight do dużo wolniejszego expienia, ale zaś z większym zyskiem. Sork i Druid były, są i będą uzależnione od szczęścia w loocie, lecz mają najefektywniejszy exp.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pietru Pokaż post
Ja paladynem mam skile 74/56 na 45 levelu i napewno nei bije draga szybciej niz knight, a jak expie na dwarf guardach i przychodzi mi knight na 60 to mam po zabawie...
To tylko pogratulować twojej inteligencji. 45 RP na Guardach. Ja z 70 distem na 30+ lvlu siedziałem na Dragach i nigdy nie miałem waste. No,ale ja gram na PvP, może to od tego zależy, że ty na NON.
Wcale nie twierdze, że gracze na NON to nooby, no ale exp na guardach pallem to imho nie porozumienie. Oczywiście można na nich expić, ale porównując exp z Tomb, a nawet FACC na D Lair to Guardy to po prostu mozolne zdobywanie expa.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez xoz Pokaż post
50ek - tomby te same co rp; wbrew pozorom, na malpeczkach 55k/h z zyskiem 5k/h da sie pocisnac
50rp - gsy? nie mow ze bez farta ci sie zwraca...

niby czemu ten 100ek nie moze expic up/down z e gran? a frosty i wrl?
btw demony nie sa expem dla 100rp, co najwyzej powolnym huntem
lizardy dla ek nie sa zle. 80k/h da sie wycisnac. na lagunie 100+ to tylko na bocie biegaja

poza tym za knightem przemawia jeszcze jeden wazny argument, o ktorym wszyscy wiedza
To co ty tu napisałeś to jest parodia. 55k/h na małpach? Chyba na King-Kongach -.-. 55k/h to tam można wycisnąć jak się
jest samemu co na małpach jest tak samo prawdopodobne jak to, że Tibia bedzie 3D. 50 RP na Gsach expi bez waste nawet bez farta. Przepraszam bardzo, ale jeśli umie się przed nim uciekać to bez problemu na samej kasie wyjdziesz na zero. To 55k/h to właśnie szybciej na lagunie wyciśniesz niż na tych małpach. No lizardy nie są złe, ale w porównaniu do Tomby lub Dragów są słabe. W dodatku ludzi tam jak mrówek.
To znaczy, że nie wiele w życiu widziałeś.
Jeżeli nie znasz ich przydomku.
To znaczy, że nie rozumiesz mnie.
Jeżeli mnie nie rozumiesz.
To znaczy, że... CZERWONE DIABŁY!

NA ZAWSZE WIERNY! OD 1997 ROKU!

You see dead Game. You recognized Tibia. It was killed by CipSoft.

Ostatnio edytowany przez BaxCrow - 03-07-2008 o 18:57.
BaxCrow jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-07-2008, 00:46   #29
xoz
Użytkownik Forum

xoz's Avatar

Domyślny

Cytuj:
To co ty tu napisałeś to jest parodia. 55k/h na małpach? Chyba na King-Kongach -.-. 55k/h to tam można wycisnąć jak się jest samemu co na małpach jest tak samo prawdopodobne jak to, że Tibia bedzie 3D.
to, ze grasz na non-pvp to nie znaczy ze wszyscy graja. przy 1osobie + ja na poziomie 0 (+piramidki) dochodzilem do 58k/h. na -1 samemu nie cale 60. -2 podobnie do -1.
Cytuj:
50 RP na Gsach expi bez waste nawet bez farta. Przepraszam bardzo, ale jeśli umie się przed nim uciekać to bez problemu na samej kasie wyjdziesz na zero.
mowisz o gs isle czy takim pohu gdzie oprocz paru gsow masz w cholere smiecia?
Cytuj:
To 55k/h to właśnie szybciej na lagunie wyciśniesz niż na tych małpach. No lizardy nie są złe, ale w porównaniu do Tomby lub Dragów są słabe. W dodatku ludzi tam jak mrówek.
na lagunie teraz tyle co na malpach.
lizardy jak na open respa przystalo sa rzeczywiscie zapelnione. tomb to co innego - 80k/h~ lajcikiem wychodzac na maly +
na takim edron dlair moze wiecej da rade, ale najpierw wbij sie tam a potem opowiedz ja bylo

Ostatnio edytowany przez xoz - 04-07-2008 o 00:56.
xoz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-07-2008, 18:06   #30
Chrisorian
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 01 2008

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez shoq Pokaż post
@up:
Jesteś głupi jak but. Wcale nie napisał, że high-lvl knighci expią na bocie, tylko że knightem jest najłatwiej bocic, i ma rację, bo inne profesje na bocie są mniej użyteczne. (Mówimy tu o prostym cavebocie, a nie o zaawansowanych skryptach)
Owszem, pisał o high-lvl.(przeczytaj dokładnie)
Chrisorian jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-07-2008, 20:56   #31
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez shoq
Lał z boltów. Ty ze zwykłej broni. On zużywał amunicję. Ty nie. On strzeli max kilkaset razy i wraca do depo po bolty. Ty możesz siedziec tam cały dzień i cały czas walisz tak samo ze swojej broni. WIĘC DO K$%&*$ NĘDZY DLACZEGO MASZ MIEC TAKIE SAME HITY JAK ON?
Oczywiście, ale zapomniałeś o tym, że palek trzyma się z daleka od potwora, co skutkuje albo redukcją otrzymywanych obrażeń do zera, albo przynajmniej do ograniczenia ich do tego, co nam potworek przywali z dystansu. Knight za to musi stać przy potworze, więc zużywa więcej many na leczenie (a co durniejsi health potionów). Tak więc palek być może powinien bić więcej, ale nie powinna być to wielka różnica.
ripper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-07-2008, 21:19   #32
Argen
Użytkownik Forum

Argen's Avatar

Data dołączenia: 19 12 2006
Wpisy bloga: 1

Domyślny

Cytuj:
@up:
Nie dość, że jak już ktoś napisał, on MÓWIŁ o h-lvlach, to miał całkowitą racje. Ok, wbijesz knightem 50, 80, 100 lvl na bocie. I co dalej? Myślicie, że h-lvli knightów jest tak dużo bo bottują? Haha, śmieszne. Knight jest poprostu najłatwiejszy/najpopularniejszy (albo jedno i drugie). Myślicie, że taki 200 ek może bezkarnie botować? Nie licząc najazdów gmów (no ok, to nie jest codzienność), to na serverach pvp przeprowadzane są zorganizowane akcje mające go 'spowolnić'. Pozatym jeśli taki h-lvl nagminnie botuje, to szybko wie o tym cały server, a co za tym idzie GMowie itd.

Ostatnio edytowany przez Argen - 05-07-2008 o 21:20.
Argen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-07-2008, 23:01   #33
xoz
Użytkownik Forum

xoz's Avatar

Domyślny

jesli ten 200ek jest w gildi ktora trzyma wladze, od graczy praktycznie nic mu nie grozi. zeby gm go zbanowal musi miec dowody - widziec to na wlasne oczy. w praktyce oznacza to ze na kazde pojawienie sie gma bot zatrzymuje sie i wszczyna alarm. jedyna szansa to, ze koles jest tak glupi ze boci 100% afk
stary 05-07-2008, 23:26   #34
Mercioleksy
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 08 2007

Świat: Elysia
Mercioleksy ma numer GG 9513082
Domyślny

RP też fajnie się botuje, blackd + skrypt na skosy i dlairy szybko pustoszeją z dragów. Tak robił pewien 190+ rp z Elysi ;>

Frosty z blackd dla 130+ EK nie stanowią problemy, blackd+ odpowiednie skrypty(skosy+lurka mobów i e gran)

Hydry by 150+ RP to loozak, blackd+skosy/NG+tzw. skrypt uciekinier :>

MS/ED to słabe boty(prócz up/down)
Mercioleksy jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-07-2008, 20:59   #35
tibijskiknight1993
Użytkownik forum

Data dołączenia: 22 06 2008
Lokacja: Tibia

Profesja: Knight
Świat: Isara
Poziom: 9
Skille: rosną
Poziom mag.: ro
Domyślny Knight dobrze expi ...

miałem 38 knighta na shiverze facc....na 25 lvlu siedziałem cały dzień na efie(elf fortress dla noobków) no raz wracałem loota selnąc i po 3 lvle dziennie leciały....a waste? chyba jak sie na draga skusiłem a miałem słabe skille(61/60) to mi poszło z 4-6 potków i może czasem 1-2 jak na wieży arcany biłem ...
tibijskiknight1993 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-07-2008, 21:54   #36
Hadugg
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 02 2007
Lokacja: Elbląg

Imię: Hadug
Profesja: Elder Druid
Świat: Pacera
Poziom: 41
Poziom mag.: 48
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xenhil Pokaż post
palek wogule ma za duży atak.czemu bronie dystansowe o takim samym ataku jak bronie biale nie walą tak samo?Np:Small stone ma tyle samo ataku co knife.Tylko ze bicie knifem np:rota trwa ponad 15min na skilu 47 a small stonem około minuty.I gdzie tu sprawiedliwość wobec knightów?
W ogóle pozdro dla ciebie.
Na 65 skillu trenie knifem na slimie i co okolo 1min musze zaznaczac nowego slima. Czesto palladyni trenia obok mnie, co prawda nie pytam ich o skille, ale zabijaja slimy mniej wiecej w tym samym czasie co ja, wiec nie pierdol.

Ostatnio edytowany przez Hadugg - 10-07-2008 o 23:07.
Hadugg jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-07-2008, 23:19   #37
demoninator
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 01 2006

Profesja: Brak (Rookgaard)
Domyślny

Nie pasuje to graj palem jeeeeny ile razy te tematy będą wałkowane. Ja przez 70 lvli nie nauczyłem się expić na dragach i czymś innym niż małpy lizardy barby żółwie. Wszędzie indziej mam waste knightem nie wiem jakim cudem, ale mam to gdzieś. Pójde na żółwie, zarobie na lvl ileś tam k, kupie za to pełno potów i na dragi albo tomb z e grana. Nie mam kasy to ide na żółwie, na małpach już się nie opłaca zarabiać bo mniej kasy zrzucają. Próbowałem wszystkich profesji i najlepiej idzie mi knightem. Paladyn jest trudno na początku no ale skille 50 i możesz expić. Więc tak jak powiedziałem na początku. Nie podoba ci się to przejdź na palka. Jak to się mówi, nie możesz go pokonać to się do niego przyłącz.
demoninator jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-07-2008, 00:12   #38
xoz
Użytkownik Forum

xoz's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez demoninator Pokaż post
na małpach już się nie opłaca zarabiać bo mniej kasy zrzucają.
no, naprawde 6k/h kasy to nic, wcale sie nie oplaca bo kiedys bylo 10k ale taraz zal, no ni?
stary 11-07-2008, 00:31   #39
Nebulamaster
Zbanowany

Data dołączenia: 30 12 2007
Lokacja: Zabrze

Nebulamaster ma numer GG 2022284
Domyślny

tak dla porównania byłem 40ed na huncie dli z 90+~ ekiem , bilem z frigo + roda on na full ofie z avangera i srednio za dla dostalem 1300+ expa ;s
Nebulamaster jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-07-2008, 09:14   #40
Enay
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 03 2008

Profesja: Royal Paladin
Świat: Nerana
Poziom: 105
Skille: 90+4/73
Poziom mag.: 20
Domyślny

jestem palkiem mam 82/68 i mam best hita 292... a moj rl z skillem 81/80 ma ponad 350 .... ja za skilowanie place bo kamykow raczej za darmo sie nie dostaje ...
Enay jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania