|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 |
Guest
|
![]() mowicie tylko o knighcie i o pallu a przeciez sa jeszcze profesje takie jak sork i druid.... ja np. gram druidem i gra mi sie bardzo dobrze mimo tego iz moj najlepszy hit to 65.... skrzywdzili nas tylko tym ze sd zrobili od 45 lvl co bardzo utrudnia zycie profesja magicznym....
|
![]() |
|
![]() |
#42 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 01 2006
Stan: Niegrający
Profesja: Brak (Rookgaard)
|
![]() Cytuj:
6k/h to może było przed zmniejszeniem ilości kasy przy kilku osobach. Jak teraz tyle wyciągniesz to gz.com. 2 osoby na powierzchni i już dupa, trzech boterów na dole jeszcze większa dupa (świat pvp). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: ustka
|
![]() 5k kasy spokojnie + wandy, parmy etc
-2 nie masz? skoro pvp ubic nie mozesz botera?
![]() |
#44 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 07 2007
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Sorcerer
Świat: Secura
Poziom: 90
|
![]() Czyli cipsoft dał palkom większe hity od knightów za to, że płacą za strzelanie...
A magów chyba nie lubi bo biją 2x słabiej od knightów z visa i płacą dużo więcej od pala... "Balansacja" _/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Użytkownik Forum
|
![]() Up ale za to sorc/drut leczy sie 1-2 exurkami na full na średnim lvlu, a pall musi zużyć około 150~ many balansacja _/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 08 2007
Lokacja: Chełm
|
![]() Cytuj:
12:05 Menczywur Gruby :ale pojebane te nicki macie _______________________________________________ 19:02 Patriczek Von Der Rat [70]: fucking cash make to want be richer and richer 19:02 Elder Heartillu [23]: yes ;] 19:02 Elder Heartillu [23]: is better than friends 19:03 Patriczek Von Der Rat [70]: if you can will you sell your friend for 50k? 19:03 Elder Heartillu [23]: nah 19:03 Elder Heartillu [23]: maybe 80k~100k |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 07 2008
Lokacja: Sulechów
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Lady Keyana
Profesja: Knight
Świat: Furora
Poziom: 41
Skille: 75/74
Poziom mag.: 5
|
![]() Uważam, że można by trochę ulepszyc knighta. No a jak wygląda pvp knighta w starciu z inna profesją ? Knight w grupie jest świetny, ale solo.. beznadziejny ;].. Knight ma również tą zaletę, że wiele h-lvl'owych postaci botuje knightów..Według mnie jest chyba najwiekszą zaletą to, że tą profesją najłatwiej dorobic się czegoś..
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 04 2008
Lokacja: W-wa
Imię: Ulanix Kajetano
Profesja: Elite Knight
Gildia: Zloty Biceps
Świat: Harmonia
Poziom: 99+
|
![]() Knight Rlz !! Xd
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2005
Lokacja: Łowicz.
Wpisy bloga: 6
Imię: Taifun Palladyn
Profesja: Royal Paladin
Świat: Nova
Poziom: 114
Skille: 101/84
Poziom mag.: 24
|
![]() Hmm. Jeśli chodzi o knighta, to góruje on w przedziale 8-80 lvl. Łatwy i fajny exp jak na ten level i zarobek. Potem dla knighta zaczynają się schody- słaby exp bo wszędzie ma się waste ( przynajmniej tam, gdzie sie chce mieć 80/k exp/h lub więcej). Podczas gdy pallek w tym samym poziomie może expić na frostach z mniej więcej taką samą opłacalnością co 130~ knight. Na swoim serwie mialem kolegę, który w niecałe dwa miesiące wyrobił z poziomu 90 do 190, przy czym na końcu miał 2kk na plusie. Jak to robił? Dobry skrypt na NG, i od 110 poziomu bił demony na up/down. Miał przy tym 150 k expa/h i w dodatku nieziemski profit (potrafił jednego dnia zarobić 500 k). Po tygodniu~ tego "słabego" expienia na demonach poszedł sobie na PoI dl's gdzie miał 300 k exp/h przy czym waste sięgający 20 k na godzinę.
I teraz nasuwa się pytanie. Czy knight ma takie same możliwości? Niektórzy powiedzą, że tak, bo przecież może bić demy z e grana. Tylko jak się zliczy koszty waste'u tu już troszkę gorzej to wychodzi. Wniosek: Palladynem gra się dużo lepiej. Jedyna wada jaką u palladyna znam to to, że obowiązkowe jest dobre łącze internetowe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
niekoniecznie, z dobrym shieldiengiem pall nie ustepuje tak wiele jak mogloby sie wydawac, imho juz mag potrzebuje najbardziej dobrego łącza
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 12 2004
Świat: Berylia
|
![]() Nie, te 100k na 1000 ass starów to juz duze fundusze bo o tym nikt nie wspomnial.
Ja osobiscie wydaje 100k na 1000 gwiazdek+jakies 40k na potiony co daje 140k. Starcza mi to na jakies 4-5h na frostach lub hydra island. Z frostów czsami poleci jakis dsm czy tam rh+jakies towerki i czasami dragonslayer+~30k w zlocie co daje zazwyczaj z 90-120k z loota, czasami sie przyfarci owszem i jest z tego nawet z 300k+ ale to juz rzadkosc. Z expem wychodze ok. 700k na te 4-5h o ile mam wolna lewa strone. Na hydrach jest juz gorzej bo tam z 6h na tych starach idzie posiedziec z expem podobnie ale z lootem to czasami wracam z 1 para boh badz 1 rh+ jakis wh helmet czy meduska i ok 25k w zlocie. Czasami tez warlocki ale tam na hunta idzie z ~200k w kasie i czasami profit nawet z 300k jest + 1,3mln expa w okolo 7h. Demce czasami up/down na hellu to tam na godzine idzie jakies 90k expa a z lootem to roznie, zazwyczaj wracam z minusem, nie mam farta. Behe bije normalnie na bieganego i dzieki rashidowi jest profit bo przewarznie jakies steele+fangi. 158 RP, 99/81 pvp. Kumpel knight 155 94/92 bije caly czas svargrond mines czyli nightmary+tamte culty, Waste ma na 5h bo zazwyczaj tyle siedzi to 2bp UHP + ok. 30bp smp i zazwyczaj ma profit jakies 80-100k, a jak nie ma hajsu to banuta/chor? lizardy czy tam smoki. IMO palkiem jest na wyzszym lvlu jednak lepiej, na nizszym tak samo bo od 70lvl biegalem z spearkami po gs island i zawsze profit bo spearki tanie, a on sie meczyl na banucie, ja wyciagalem ok 100k/h a on z 50-60k/h. sie rozpisalem jak nigdy...;p Wszedzie wliczalem ceny sprzedawanych itemow u npc, bo u nas sprzedac np. dsma to jak piasek na pustyni. Ostatnio edytowany przez Tuhamiid - 12-07-2008 o 16:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 08 2007
Lokacja: Chełm
|
![]() jaki moral?
NIE GRAJ W TIBIE
12:05 Menczywur Gruby :ale pojebane te nicki macie _______________________________________________ 19:02 Patriczek Von Der Rat [70]: fucking cash make to want be richer and richer 19:02 Elder Heartillu [23]: yes ;] 19:02 Elder Heartillu [23]: is better than friends 19:03 Patriczek Von Der Rat [70]: if you can will you sell your friend for 50k? 19:03 Elder Heartillu [23]: nah 19:03 Elder Heartillu [23]: maybe 80k~100k |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: ustka
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#56 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 04 2008
Imię: Krejzi skeejter
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Hornety
Świat: Elysia
Poziom: 55
Poziom mag.: 45
|
![]() Eee ja mam palka... expie dosc szybko i zarabiam jeszcze ale to tylko dlatego że zrobili update antybotowy i boje się bota włączyc - a expienie reczne jaka wiadomo jest nużące. Wielki plus dla knighta - Wlaczasz bota i jestes evul... a palkiem mozesz probowac z skryptami do uciekania ale to są slabe skrypty i często się mylą, natomiast jeśli będziesz bił potwory z bliska to 2/3 strzałów to pudła. Wtedy zwastujesz wiecej niz knight. Spojrzmy realnie - lepiej robic powiedzmy 30 K/h na bocie i grac sobie w cos normalnego albo sluchac muzyki czy ogladac film, niz wbijac 35 k/h ale ręcznie i siedziec i sie nużyć....
knight nie ma missow (ze spear na bok leci), ma tylko puffy(jak sie przez zbroje nie przebije) I knight będzie bił lepsze hity nawet ze swojego Mystic Blade 44 atk niz palek z RS 35 atk. A pozatym jak palek ma slabszy atak i slabsza bron, ktora ma tylko 3 kratki zasięgu to trudniej jest mu uciekac jak z drugiej strony coś wylezie... rsy sa tanie ale maja 35 ataku tylko... a jak chcesz cos lepszego, p bolty albo assasin stary,to juz bulisz duzo. chyba ze te nowe kusze zmienią sytuację. a knightem kupujesz ten miecz raz. Mystic blade i inne bronie z areny nie są tak drogie. A sca kupisz jak uzbierasz ale to jednorazowy wydatek. Minus palka Ogólnie to wyznaję zasadę - jeśli ci się profesja nie podoba -przejdz na inną którą uważasz za lepszą. I nie pretensjuj sie do innych ludzi że mają łatwiej. Dobilem kazdym charem 50 lev i stwierdzilem ze wole przełknąć missy palka i grać ręcznie i expic prawie za darmo niz botowac w kółko knightem/ botowac w kółko sorkiem (knightem do expa/sorkiem zeby zebrac pieniadze na exp). I wam to samo polecam. niezadowoleni knigci sorkowie druidzi przerzuccie sie na palkow. Niezadowoleni palkowie przerzuccie sie na knightow / druidow. Dla mnie palek teraz jest zajebisty;p |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2005
Lokacja: Łowicz.
Wpisy bloga: 6
Imię: Taifun Palladyn
Profesja: Royal Paladin
Świat: Nova
Poziom: 114
Skille: 101/84
Poziom mag.: 24
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
@ down. Udowodnij mi, że się czepiam to ci załatwie moda na tym forum.
Ostatnio edytowany przez neopostman - 12-07-2008 o 20:16. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#59 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 24 06 2008
Lokacja: Węgorzewo
Świat: Pacera
![]() |
![]() Palkiem trzeba troche na początku kasy wydac na skillowanie ale później z skilami około 60 dista łatwo exp leci, a knightem skilujesz do 70/70 i masz tez luz
![]() Wybór zależy do gracza czy woli miec szybki i męczący exp(oczywiście bez bota)palkiem ,czy wolny ale łatwy i przyjemny exp knightem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
|