Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 11-07-2008, 09:35   #41
tulipan123
Guest

Domyślny

mowicie tylko o knighcie i o pallu a przeciez sa jeszcze profesje takie jak sork i druid.... ja np. gram druidem i gra mi sie bardzo dobrze mimo tego iz moj najlepszy hit to 65.... skrzywdzili nas tylko tym ze sd zrobili od 45 lvl co bardzo utrudnia zycie profesja magicznym....
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 11-07-2008, 10:42   #42
demoninator
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 01 2006

Stan: Niegrający
Profesja: Brak (Rookgaard)
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez xoz Pokaż post
no, naprawde 6k/h kasy to nic, wcale sie nie oplaca bo kiedys bylo 10k ale taraz zal, no ni?

6k/h to może było przed zmniejszeniem ilości kasy przy kilku osobach. Jak teraz tyle wyciągniesz to gz.com. 2 osoby na powierzchni i już dupa, trzech boterów na dole jeszcze większa dupa (świat pvp).
demoninator jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-07-2008, 11:16   #43
xoz
Użytkownik Forum

xoz's Avatar

Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: ustka

Domyślny

5k kasy spokojnie + wandy, parmy etc
-2 nie masz?
skoro pvp ubic nie mozesz botera?
stary 11-07-2008, 16:11   #44
Vyohman
Użytkownik Forum

Vyohman's Avatar

Data dołączenia: 21 07 2007

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Sorcerer
Świat: Secura
Poziom: 90
Domyślny

Czyli cipsoft dał palkom większe hity od knightów za to, że płacą za strzelanie...
A magów chyba nie lubi bo biją 2x słabiej od knightów z visa i płacą dużo więcej od pala... "Balansacja" _/
Vyohman jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-07-2008, 17:49   #45
CinkoL
Użytkownik Forum

CinkoL's Avatar

Data dołączenia: 28 05 2006
Lokacja: Kętrzyn

Imię: Hujowy net
Świat: Askara
CinkoL ma numer GG 2704054 Send a message via Skype™ to CinkoL
Domyślny

Up ale za to sorc/drut leczy sie 1-2 exurkami na full na średnim lvlu, a pall musi zużyć około 150~ many balansacja _/
CinkoL jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-07-2008, 18:02   #46
Vademecum
Użytkownik Forum

Vademecum's Avatar

Data dołączenia: 24 08 2007
Lokacja: Chełm

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez tulipan123 Pokaż post
mowicie tylko o knighcie i o pallu a przeciez sa jeszcze profesje takie jak sork i druid.... ja np. gram druidem i gra mi sie bardzo dobrze mimo tego iz moj najlepszy hit to 65.... skrzywdzili nas tylko tym ze sd zrobili od 45 lvl co bardzo utrudnia zycie profesja magicznym....
zauwaz ze temat dotyczy knighta i pallka..
12:05 Menczywur Gruby :ale pojebane te nicki macie
19:02 Patriczek Von Der Rat [70]: fucking cash make to want be richer and richer
19:02 Elder Heartillu [23]: yes ;]
19:02 Elder Heartillu [23]: is better than friends
19:03 Patriczek Von Der Rat [70]: if you can will you sell your friend for 50k?
19:03 Elder Heartillu [23]: nah
19:03 Elder Heartillu [23]: maybe 80k~100k
Vademecum jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-07-2008, 21:32   #47
Lady_Keyana
Użytkownik forum

Lady_Keyana's Avatar

Data dołączenia: 11 07 2008
Lokacja: Sulechów

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Furora
Poziom: 41
Skille: 75/74
Poziom mag.: 5
Pergamin

Uważam, że można by trochę ulepszyc knighta. No a jak wygląda pvp knighta w starciu z inna profesją ? Knight w grupie jest świetny, ale solo.. beznadziejny ;].. Knight ma również tą zaletę, że wiele h-lvl'owych postaci botuje knightów..Według mnie jest chyba najwiekszą zaletą to, że tą profesją najłatwiej dorobic się czegoś.. )
Lady_Keyana jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-07-2008, 21:32   #48
Ulanix
Użytkownik forum

Ulanix's Avatar

Data dołączenia: 27 04 2008
Lokacja: W-wa

Profesja: Elite Knight
Gildia: Zloty Biceps
Świat: Harmonia
Poziom: 99+
Domyślny

Knight Rlz !! Xd
Ulanix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-07-2008, 00:09   #49
demoninator
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez xoz Pokaż post
5k kasy spokojnie + wandy, parmy etc
-2 nie masz?
skoro pvp ubic nie mozesz botera?
100+ botera no to gz jak chcesz takiego ubić i to z gildi która ma władze na serwie. Ja -2 mam ale inni też mają . Solo każda profesja jest słaba. Sorc nie ubije knighta, knight sorca. Pal knighta, knight pala. Itp itd etc. Sam doświadczyłem jak na dragach w ank trapnął mnie z kumplami 119 rp i mu zwiałem.
stary 12-07-2008, 00:33   #50
neopostman
Użytkownik Forum

neopostman's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2005
Lokacja: Łowicz.
Wpisy bloga: 6

Profesja: Royal Paladin
Świat: Nova
Poziom: 114
Skille: 101/84
Poziom mag.: 24
Wyślij wiadomość przez ICQ do neopostman neopostman ma numer GG trzeba sobie zasłuży Adres Jabbera do neopostman Send a message via Skype™ to neopostman
Domyślny

Hmm. Jeśli chodzi o knighta, to góruje on w przedziale 8-80 lvl. Łatwy i fajny exp jak na ten level i zarobek. Potem dla knighta zaczynają się schody- słaby exp bo wszędzie ma się waste ( przynajmniej tam, gdzie sie chce mieć 80/k exp/h lub więcej). Podczas gdy pallek w tym samym poziomie może expić na frostach z mniej więcej taką samą opłacalnością co 130~ knight. Na swoim serwie mialem kolegę, który w niecałe dwa miesiące wyrobił z poziomu 90 do 190, przy czym na końcu miał 2kk na plusie. Jak to robił? Dobry skrypt na NG, i od 110 poziomu bił demony na up/down. Miał przy tym 150 k expa/h i w dodatku nieziemski profit (potrafił jednego dnia zarobić 500 k). Po tygodniu~ tego "słabego" expienia na demonach poszedł sobie na PoI dl's gdzie miał 300 k exp/h przy czym waste sięgający 20 k na godzinę.
I teraz nasuwa się pytanie. Czy knight ma takie same możliwości? Niektórzy powiedzą, że tak, bo przecież może bić demy z e grana. Tylko jak się zliczy koszty waste'u tu już troszkę gorzej to wychodzi. Wniosek:
Palladynem gra się dużo lepiej. Jedyna wada jaką u palladyna znam to to, że obowiązkowe jest dobre łącze internetowe.
neopostman jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-07-2008, 00:52   #51
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez DuDi131 Pokaż post
Tak, masz racje miales mniejsze hity, ale [b]ZA DARMO[b]a palladyn musi za nie placic i dlatego ma je wieksze mysle ze pomoglem
za darmo to bije rotach...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Chrisorian Pokaż post
2.Hmm.. ciekawe tylko dlaczego w pierwszej 500tce najlepszych graczy znajduje się dokładnie 303 knightów.
bo zrobili te lvle na 7.9...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez DuDi131 Pokaż post
ahahahaa knight zarabia mniej niz palladyn??? nie roz*******ajcie mnie ludzie, ja pierdole knight idzie na barbazynce na caly dzien i wyciaga z nich 200k
24h/dobe bot? o.O
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez BaxCrow Pokaż post
Palladyn jest stworzony do bardzo szybkiego expienia, ale także wkładania w nie bardzo dużo funduszy
hmm te ~500 gp na rsy to te duże fundusze? :|
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Enay Pokaż post
jestem palkiem mam 82/68 i mam best hita 292... a moj rl z skillem 81/80 ma ponad 350 .... ja za skilowanie place bo kamykow raczej za darmo sie nie dostaje ...
a kto ci kazde skilowac na tym poziomie?
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez neopostman Pokaż post
Palladynem gra się dużo lepiej. Jedyna wada jaką u palladyna znam to to, że obowiązkowe jest dobre łącze internetowe.
niekoniecznie, z dobrym shieldiengiem pall nie ustepuje tak wiele jak mogloby sie wydawac, imho juz mag potrzebuje najbardziej dobrego łącza
stary 12-07-2008, 13:57   #52
demoninator
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Na swoim serwie mialem kolegę, który w niecałe dwa miesiące wyrobił z poziomu 90 do 190, przy czym na końcu miał 2kk na plusie. Jak to robił? Dobry skrypt na NG, i od 110 poziomu bił demony na up/down. Miał przy tym 150 k expa/h i w dodatku nieziemski profit (potrafił jednego dnia zarobić 500 k).
Nawet z zaj***stym skryptem do blackd nie zrobisz palkiem od 90 do 190 w dwa miechy. A szczególnie z ng....500k miał z samej kasy? Może i locił itemy na sell typu mpa g legi, ale weź to sprzedaj . Jednak z expem zgadzam sie palek góruje nad knightem. Jednak trzeba co chwile latać do depo lub ryzykować i targać rsy.
stary 12-07-2008, 16:47   #53
Tuhamiid
Użytkownik Forum

Tuhamiid's Avatar

Data dołączenia: 19 12 2004

Świat: Berylia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha Pokaż post
z
hmm te ~500 gp na rsy to te duże fundusze? :|
Nie, te 100k na 1000 ass starów to juz duze fundusze bo o tym nikt nie wspomnial.

Ja osobiscie wydaje 100k na 1000 gwiazdek+jakies 40k na potiony co daje 140k.

Starcza mi to na jakies 4-5h na frostach lub hydra island.

Z frostów czsami poleci jakis dsm czy tam rh+jakies towerki i czasami dragonslayer+~30k w zlocie co daje zazwyczaj z 90-120k z loota, czasami sie przyfarci owszem i jest z tego nawet z 300k+ ale to juz rzadkosc.
Z expem wychodze ok. 700k na te 4-5h o ile mam wolna lewa strone.

Na hydrach jest juz gorzej bo tam z 6h na tych starach idzie posiedziec z expem podobnie ale z lootem to czasami wracam z 1 para boh badz 1 rh+ jakis wh helmet czy meduska i ok 25k w zlocie.

Czasami tez warlocki ale tam na hunta idzie z ~200k w kasie i czasami profit nawet z 300k jest + 1,3mln expa w okolo 7h.

Demce czasami up/down na hellu to tam na godzine idzie jakies 90k expa a z lootem to roznie, zazwyczaj wracam z minusem, nie mam farta.

Behe bije normalnie na bieganego i dzieki rashidowi jest profit bo przewarznie jakies steele+fangi.

158 RP, 99/81 pvp.

Kumpel knight 155 94/92 bije caly czas svargrond mines czyli nightmary+tamte culty, Waste ma na 5h bo zazwyczaj tyle siedzi to 2bp UHP + ok. 30bp smp i zazwyczaj ma profit jakies 80-100k, a jak nie ma hajsu to banuta/chor? lizardy czy tam smoki.

IMO palkiem jest na wyzszym lvlu jednak lepiej, na nizszym tak samo bo od 70lvl biegalem z spearkami po gs island i zawsze profit bo spearki tanie, a on sie meczyl na banucie, ja wyciagalem ok 100k/h a on z 50-60k/h.

sie rozpisalem jak nigdy...;p

Wszedzie wliczalem ceny sprzedawanych itemow u npc, bo u nas sprzedac np. dsma to jak piasek na pustyni.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fayny Pokaż post
wieszok wieszok mnie banuje
więc go w dupe słordem kłuje

Ostatnio edytowany przez Tuhamiid - 12-07-2008 o 16:49.
Tuhamiid jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-07-2008, 17:36   #54
Vademecum
Użytkownik Forum

Vademecum's Avatar

Data dołączenia: 24 08 2007
Lokacja: Chełm

Domyślny

jaki moral?
NIE GRAJ W TIBIE
12:05 Menczywur Gruby :ale pojebane te nicki macie
19:02 Patriczek Von Der Rat [70]: fucking cash make to want be richer and richer
19:02 Elder Heartillu [23]: yes ;]
19:02 Elder Heartillu [23]: is better than friends
19:03 Patriczek Von Der Rat [70]: if you can will you sell your friend for 50k?
19:03 Elder Heartillu [23]: nah
19:03 Elder Heartillu [23]: maybe 80k~100k
Vademecum jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-07-2008, 17:43   #55
xoz
Użytkownik Forum

xoz's Avatar

Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: ustka

Domyślny

Cytuj:
Kumpel knight 155 94/92 bije caly czas svargrond mines czyli nightmary+tamte culty,
przepraszam bardzo, a ty tam nie mozesz? mialbys podobne waste/zysk jak on wiec w czym problem? a jak kasy potrzeba to na frosty/poi dl z power boltami nie da rady?
stary 12-07-2008, 18:28   #56
Decade
Użytkownik Forum

Decade's Avatar

Data dołączenia: 22 04 2008

Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Hornety
Świat: Elysia
Poziom: 55
Poziom mag.: 45
Domyślny

Eee ja mam palka... expie dosc szybko i zarabiam jeszcze ale to tylko dlatego że zrobili update antybotowy i boje się bota włączyc - a expienie reczne jaka wiadomo jest nużące. Wielki plus dla knighta - Wlaczasz bota i jestes evul... a palkiem mozesz probowac z skryptami do uciekania ale to są slabe skrypty i często się mylą, natomiast jeśli będziesz bił potwory z bliska to 2/3 strzałów to pudła. Wtedy zwastujesz wiecej niz knight. Spojrzmy realnie - lepiej robic powiedzmy 30 K/h na bocie i grac sobie w cos normalnego albo sluchac muzyki czy ogladac film, niz wbijac 35 k/h ale ręcznie i siedziec i sie nużyć....

knight nie ma missow (ze spear na bok leci), ma tylko puffy(jak sie przez zbroje nie przebije) I knight będzie bił lepsze hity nawet ze swojego Mystic Blade 44 atk niz palek z RS 35 atk. A pozatym jak palek ma slabszy atak i slabsza bron, ktora ma tylko 3 kratki zasięgu to trudniej jest mu uciekac jak z drugiej strony coś wylezie...

rsy sa tanie ale maja 35 ataku tylko... a jak chcesz cos lepszego, p bolty albo assasin stary,to juz bulisz duzo. chyba ze te nowe kusze zmienią sytuację. a knightem kupujesz ten miecz raz. Mystic blade i inne bronie z areny nie są tak drogie. A sca kupisz jak uzbierasz ale to jednorazowy wydatek. Minus palka

Ogólnie to wyznaję zasadę - jeśli ci się profesja nie podoba -przejdz na inną którą uważasz za lepszą. I nie pretensjuj sie do innych ludzi że mają łatwiej. Dobilem kazdym charem 50 lev i stwierdzilem ze wole przełknąć missy palka i grać ręcznie i expic prawie za darmo niz botowac w kółko knightem/ botowac w kółko sorkiem (knightem do expa/sorkiem zeby zebrac pieniadze na exp).
I wam to samo polecam. niezadowoleni knigci sorkowie druidzi przerzuccie sie na palkow. Niezadowoleni palkowie przerzuccie sie na knightow / druidow.

Dla mnie palek teraz jest zajebisty;p
Decade jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-07-2008, 18:37   #57
neopostman
Użytkownik Forum

neopostman's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2005
Lokacja: Łowicz.
Wpisy bloga: 6

Profesja: Royal Paladin
Świat: Nova
Poziom: 114
Skille: 101/84
Poziom mag.: 24
Wyślij wiadomość przez ICQ do neopostman neopostman ma numer GG trzeba sobie zasłuży Adres Jabbera do neopostman Send a message via Skype™ to neopostman
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tuhamiid Pokaż post
Nie, te 100k na 1000 ass starów to juz duze fundusze bo o tym nikt nie wspomnial.

Ja osobiscie wydaje 100k na 1000 gwiazdek+jakies 40k na potiony co daje 140k.

Starcza mi to na jakies 4-5h na frostach lub hydra island.

.
Podczas gdy ja swoim knightem wydaję 40 k~ na godzinę na frostach co daje 200 k na 5 godzin. Przy czym palkiem masz przez ten czas 300 k exp/h a knightem 150. I jednocześnie większą szansę zwrotu.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez demoninator Pokaż post
Nawet z zaj***stym skryptem do blackd nie zrobisz palkiem od 90 do 190 w dwa miechy.
Nie chodziło mi o cave bot skrypt tylko o up/down. Resztę sam expił i w 2 miechy te 100 lvli wbił.

@ down.
Udowodnij mi, że się czepiam to ci załatwie moda na tym forum.

Ostatnio edytowany przez neopostman - 12-07-2008 o 20:16.
neopostman jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-07-2008, 18:42   #58
hzaq
Guest

Domyślny

Cytuj:
Na swoim serwie mialem kolegę, który w niecałe dwa miesiące wyrobił z poziomu 90 do 190, przy czym na końcu miał 2kk na plusie. Jak to robił? Dobry skrypt na NG, i od 110 poziomu bił demony na up/down. Miał przy tym 150 k expa/h i w dodatku nieziemski profit (potrafił jednego dnia zarobić 500 k). Po tygodniu~ tego "słabego" expienia na demonach poszedł sobie na PoI dl's gdzie miał 300 k exp/h przy czym waste sięgający 20 k na godzinę.
Wszyscy czepiają sie tak tego bota, kiedy to bije sie coś up/down z czaru - moj kolega potrafi tak bez jakiegokolwiek bota czy wspomagacza.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 13-07-2008, 01:30   #59
Panteer
Użytkownik forum

Data dołączenia: 24 06 2008
Lokacja: Węgorzewo

Świat: Pacera
Panteer ma numer GG 12349852
Domyślny

Palkiem trzeba troche na początku kasy wydac na skillowanie ale później z skilami około 60 dista łatwo exp leci, a knightem skilujesz do 70/70 i masz tez luz
Wybór zależy do gracza czy woli miec szybki i męczący exp(oczywiście bez bota)palkiem ,czy wolny ale łatwy i przyjemny exp knightem
Panteer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-07-2008, 10:53   #60
demoninator
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Panteer Pokaż post
Palkiem trzeba troche na początku kasy wydac na skillowanie ale później z skilami około 60 dista łatwo exp leci, a knightem skilujesz do 70/70 i masz tez luz
Wybór zależy do gracza czy woli miec szybki i męczący exp(oczywiście bez bota)palkiem ,czy wolny ale łatwy i przyjemny exp knightem
50 dista nawet wystarczy no ale troche więcej się pomęczysz. Knightem wolny exp nie jest przyjemny .
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania