Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora Grup Użytkowników > Abnormal

Notki

Abnormal Kliknij tutaj, aby zobaczyć tą grupę

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 30-06-2008, 22:54   #21
Vasudanin
Słitaśny Krulik

Vasudanin's Avatar

Data dołączenia: 21 05 2007

Stan: Niegrający
Imię: Slayekau
Profesja: Rookstayer
Świat: Isara
Poziom: 12
Skille: 18/20
Vasudanin ma numer GG 7128157 Vasudanin ma login Tlenu Vasudanin@tlen.pl Send a message via Skype™ to Vasudanin
Domyślny

Zależy z jakiego punktu widzenia. I co rozumiesz przrez słowo "mądry".
Oryginalnie napisane przez Niecny_Rozbojnik Pokaż post
Wiesz, znam osobiście jednego zoofila, i on nigdy nie zrobił krzywdy swojej suczce, nawet jej się to podobało. Tzn. nie wiem jak by było z pchaniem w pipkę, bo tego z nią nie próbował, ale palcówka jej się podobała, nigdy nic na siłę nie robił.
Vasudanin jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 30-06-2008, 23:08   #22
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vasudanin Pokaż post
Zależy z jakiego punktu widzenia. I co rozumiesz przrez słowo "mądry".
Weźmy nawet definicję ze słownika.
1. «mający dużą wiedzę, inteligencję, doświadczenie i umiejący je wykorzystać»
I jeszcze definicja wiedzy.
1. «ogół wiadomości zdobytych dzięki badaniom, uczeniu się itp.; też: zasób informacji z jakiejś dziedziny»
2. «znajomość czegoś»
Więc w sumie, jeżeli się nad tym zastanowić...
Masz zagrożenie - obawiasz się go. ALE jeżeli masz wiedzę na temat tego zagrożenia - najprawdopodobniej nie będziesz się go bał, bo będziesz wiedział, jak to zagrożenie zneutralizować.
stary 01-07-2008, 11:04   #23
Wyciszony
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 05 2007
Lokacja: Gdańsk

Stan: Na Emeryturze
Wyciszony ma numer GG 11583346
Domyślny

No nie, ja już nie nadążam. Czyli mądry jest ten, który potrafi zdać sobie sprawę z mniej oczywistego zagrożenia, ale nie boi się, bo wie jak zareagować na dane zagrożenie? A może to jest tak, że mądry się nie boi tego czego powinien, dlatego że iż ponieważ bo jest tak mądry że się nie boi? Uff, na ogół jestem myślicielem, ale to mnie powoli przerasta xD.
Jeżeli lubujesz się w klimatach Fantasy, chciałbyś uczestniczyć w sesjach RPG, pragniesz wcielić się w: kochającego przyrodę Elfa, mieszkającego w górach Krasnoluda, lub silnego Człowieka? Nie czekaj dłużej, dołącz do naszej "Tawerny RPG"! Stwórz swoją oryginalną postać i dołącz do świata Fantasy - podróżuj ze swoją drużyną, zabijaj orków, ratuj miasta przed smokami, lub stań po stronie zła...
Wyciszony jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-07-2008, 11:09   #24
Vasudanin
Słitaśny Krulik

Vasudanin's Avatar

Vasudanin ma numer GG 7128157 Vasudanin ma login Tlenu Vasudanin@tlen.pl Send a message via Skype™ to Vasudanin
Domyślny

Wiesz, jak czegoś nie rozumiesz możesz zapytać =]
Wiesz, znam osobiście jednego zoofila, i on nigdy nie zrobił krzywdy swojej suczce, nawet jej się to podobało. Tzn. nie wiem jak by było z pchaniem w pipkę, bo tego z nią nie próbował, ale palcówka jej się podobała, nigdy nic na siłę nie robił.
stary 01-07-2008, 15:37   #25
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wyciszony Pokaż post
No nie, ja już nie nadążam. Czyli mądry jest ten, który potrafi zdać sobie sprawę z mniej oczywistego zagrożenia, ale nie boi się, bo wie jak zareagować na dane zagrożenie? A może to jest tak, że mądry się nie boi tego czego powinien, dlatego że iż ponieważ bo jest tak mądry że się nie boi? Uff, na ogół jestem myślicielem, ale to mnie powoli przerasta xD.
Nie, chciałem tylko pokazać, że tego wynika mały, hm, paradoks ?
No bo niby tak - im bardziej jesteś inteligentny, tym lepiej możesz ujrzeć potencjalne zagrożenie, a jak wiadomo, jeżeli coś nam zagraża, to się tego boimy. Więc niby im bardziej się boisz zagrożenia, tym jesteś mądrzejszy, ALE, człowiek mądry (mądry - posiadający wiedzę) będzie wiedział, jak zneutralizować dane zagrożenie i nie będzie się go bał. Głupie to i trochę zagmatwane

Btw: jeszcze raz apeluję - zakładajcie jakieś tematy, bo rozmowa tylko o przeklętych obrazach jest troszkę nudna.
stary 01-07-2008, 15:42   #26
Vasudanin
Słitaśny Krulik

Vasudanin's Avatar

Domyślny

Czy to dziwne? Przeczytałem teraz ten fragment o wygranej w totolotku i mogę już bez najmniejszego zdziwienia oglądać te obrazy. Jednak coś ze mną nie tak. =]
@down
Mogę siedzieć max do 23 ;S

Ostatnio edytowany przez Vasudanin - 08-07-2008 o 22:32.
stary 01-07-2008, 16:15   #27
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vasudanin Pokaż post
Czy to dziwne? Przeczytałem teraz ten fragment o wygranej w totolotku i mogę już bez najmniejszego zdziwienia oglądać te obrazy. Jednak coś ze mną nie tak. =]
Zrób to samo o północy
stary 08-07-2008, 22:24   #28
X-Zero
Użytkownik Forum

X-Zero's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2006

Imię: b.d.
Domyślny

Thr... Kiedyś już to widziałem, lecz powiem Wam, że przed przeczytaniem te obrazy wg mnie były takie... no po prostu czułem że coś z nimi jest nie tak - były takie "inne"... Trudno opisać to o co mi chodzi >.>
W każdym razie w pełni sądzę że jest to możliwe że coś ma jakby "moc"...Phh...

@edit:
Ciekawe czy jakbym wrzucił któryś z tych obrazów na telefon to czy by coś się stało ;s

Ostatnio edytowany przez X-Zero - 08-07-2008 o 23:50.
X-Zero jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-07-2008, 13:34   #29
Nari
Użytkownik Forum

Nari's Avatar

Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com

Domyślny

Pff... Jeśli chodzi o mnie to jak się patrzę na przykładowego "crying boy'a" to nie czuje strachu, lecz chęć pomocy mu.

Nari jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-07-2008, 14:09   #30
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nari Pokaż post
Pff... Jeśli chodzi o mnie to jak się patrzę na przykładowego "crying boy'a" to nie czuje strachu, lecz chęć pomocy mu.
Ale jednak "coś" czujesz, czyli obraz w jakimś tam stopniu na ciebie oddziałuje, przez jakiś tam bodziec emocjonalny.
stary 10-07-2008, 19:47   #31
Wyciszony
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 05 2007
Lokacja: Gdańsk

Wyciszony ma numer GG 11583346
Domyślny

Gdy tak patrze na tego płaczącego chłopca, to nagle znacznie podskoczyło mi tętno. Ciekaw jestem, czy jest to spowodowane tym, co wcześniej przeczytałem o nim, czy jakąś tajemniczą siłą drzemiącą w tym kawałku płótna?
Jeżeli lubujesz się w klimatach Fantasy, chciałbyś uczestniczyć w sesjach RPG, pragniesz wcielić się w: kochającego przyrodę Elfa, mieszkającego w górach Krasnoluda, lub silnego Człowieka? Nie czekaj dłużej, dołącz do naszej "Tawerny RPG"! Stwórz swoją oryginalną postać i dołącz do świata Fantasy - podróżuj ze swoją drużyną, zabijaj orków, ratuj miasta przed smokami, lub stań po stronie zła...
Wyciszony jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-07-2008, 22:56   #32
Serious Sam
Użytkownik Forum

Serious Sam's Avatar

Data dołączenia: 27 04 2006

Serious Sam ma numer GG 1542247
Domyślny

Oglądałem te obrazy jakiś rok temu.Trochę się bałem, ale po pewnym czasie wszystko wróciło do normy.

Amor patriae nostra lex!

Miłość ojczyzny naszym prawem!
Serious Sam jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-07-2008, 23:09   #33
Vasudanin
Słitaśny Krulik

Vasudanin's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wyciszony Pokaż post
Gdy tak patrze na tego płaczącego chłopca, to nagle znacznie podskoczyło mi tętno. Ciekaw jestem, czy jest to spowodowane tym, co wcześniej przeczytałem o nim, czy jakąś tajemniczą siłą drzemiącą w tym kawałku płótna?
Płótna? Ja widzę tylko kilkanaście pikseli.
@
Poświęciłem się i popatrzałem na te obrazy o północy, żadnej zmiany w odczuciach, a nie przepraszam, zaczęły mnie te obrazy rozśmieszać.
stary 11-07-2008, 11:41   #34
Nari
Użytkownik Forum

Nari's Avatar

Domyślny

Jak na moje to uczucia wynikają z mimiki twarzy połączonej z nieproporcjonalnym ciałem. Czego największym przykładem jest chłopiec z twarzą mężczyzny w the hands resist him, dziewczynka zaś sprawia przy nim wrażenie ślepo oddanej osoby nie mającej pojęcia o niczym. A spojrzenie chłopca, z mojego punktu widzenia, niemalże mówi mi tak jakby on był winą nieszczęścia tej lalki i osób (rąk) za szybą.
W crying boyu przemawia do mnie to, że chłopak, który płacze ma szeroko otwarte oczy, trochę za długie włosy i uszy. I "dobre" ubranie.

stary 12-07-2008, 11:10   #35
Zalgadis
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 09 2005
Lokacja: Legnica

Domyślny

1 obraz nic takiego, chłopak ma trochę kwadratową twarz.

2 obraz nie chcę tego oglądać, boli mnie głowa.
Zalgadis jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-07-2008, 17:01   #36
Khalan Blitzhammer
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 03 04 2006

Domyślny

Sama idea "przeklętych obrazów" jest ciekawa - swego czasu popełniłem nawet powieść na ten temat. Niestety, nie przyjęła się aż tak dobrze, jak miałem nadzieję.
Obrazy widziałem, nie poruszyły mnie w zasadzie wcale. Ot, obraz jak obraz. I, prawdę mówiąc, nie bardzo wierzę w powiązywanie wypadków z tymi właśnie konkretnymi obrazami. Zbieg okoliczności, nic więcej.
Btw, jak pewnie wiecie, Stoneham namalował kontynuację "The Hands Resist Him" - "Resistance at the Threshold". Pojawia się pytanie - czy i w tym przypadku będziemy mieli do czynienia z podobnymi wypadkami?
Khalan Blitzhammer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-07-2008, 20:06   #37
Nari
Użytkownik Forum

Nari's Avatar

Domyślny

"Resistance at the Threshold" bardziej wygląda mi na doróbkę innego autora- nie ma już tego "klimatu".

Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania