|
|||||||
| Notki |
| Mole książkowe Kliknij tutaj, aby zobaczyć tą grupę |
![]() |
|
|
Opcje tematu |
|
|
#1 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 06 2008
Lokacja: Obecnie sie ukrywam.
Stan: Niegrający
Imię: Ziomster Warior / Venore
Świat: Luminera
|
Witam wszystkich ;>>
Widzialem dużo osób na forum, które maja w podpisach cytaty z książek Terrego Pratchetta, dlatego postanowilem zalozyc ten temat ![]() Co myślicie o jego ksiażkach? Czujecie ten angielski humor? Xd Mi osobiście jego ksiażki sie BARDZO podobaja ;> Na razie jestem w trakcie czytania po kolei, tak jak wyszły jak wyszły książki z cyklu "Świat Dysku", ale mam też za sobą Dobrego Omena ;> |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 11 2006
|
Ostatnio zaczalem, jestem po "Kolorze Magii". Zafascynowal mnie ten pisarz, potrafi wykreowac bardzo ciekawy swiat i bohaterow, ze az chce sie czytac.
No i niektore fragmenty wrecz zabijaja. =P |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Da Old school.
Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica
Stan: Na Emeryturze
|
Przeczytałam ponad 30 jego książek. Jedna lepsze, drugie gorsze. A niektóre wręcz niesamowite; ) Ostatnie książki wychodzą mu niestety gorzej.. Ale i tak nie żałuje przeczytania ich. Osobiście uwielbiam wręcz Śmierć i Straż Nocną ^^
Bardzo pasuje mi jego humor. Czarny. Nie próbuje być śmieszny na siłę.
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2007
Lokacja: Gorzów Wlkp.
|
Jest zbyt fajny, żeby o nim rozmawiać ;]
Szczerze mówiąc to ja przeczytałem na razie 5 książek (zaraz szósta) i muszę powiedzieć, że jednak im dalej tym lepiej. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 12 2005
Lokacja: Hajnówka xd
Profesja: Knight
Świat: Iridia/Xerena
|
"Dobry Omen'', ''Mort"... czytałem inne te 2 szczególnie zapadły mi w pamięci
![]()
|
|
|
#6 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 12 2006
|
Czytałem chyba tylko jedną (wstyd) jego książke. Tzn. jedną ze 'Świata Dysku', nie wiem jak jest u niego z inną twórczością. Było nawet sympatyczne, ale nie widziałem w tym nic nadzwyczajnego. Muszę się przysiąść i poczytać.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 07 2007
|
Kocham jego twórczość. "Świata Dysku" Nie czytam po kolei, książki nabywam te, które uda mi się dorwać. A więc walczmy o to. O wszystko.
Prawda! Sprawiedliwość! Wolność! I jajko na Twardo! |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 04 2006
|
Nie lubię Pratchetta. Pisze naprawdę dobrze, specyficznie, ale go nie lubię. Po prostu do mnie nie trafia.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 04 2007
Lokacja: Wieś na zadupiu co się zowie Kraków
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Aneriano
Profesja: Paladin
Świat: Valoria
Poziom: 8
Skille: 47/47
Poziom mag.: 2
|
Ja zacząłem czytać książki prachetta od końca ^^. Moja ulubiona seria to straż miejska (Vimes i Marchewa roox), a ulubiona książka to chyba "Straż Nocna". Ogólnie czytałem wszystko oprócz serii z czarownicami i tych nie z serii świata dysku.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2007
Lokacja: Outland
Profesja: Rookstayer
|
Obecnie czytam książki o nocnej straży, fajne są.
|
|
|
|