Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 30-07-2008, 16:27   #341
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez piternet Pokaż post
Wg. ludzie coraz częściej przeciwstawiają się naturze. Jeszcze jakieś 300 lat temu ludzie nie używali określenia "sex", po prostu rodzili dzieci... Dziś ludzie olewają to, że stworzono ich nie tylko po to , aby mieli rozrywki... Sex traktują jako zabawę, używają tabletek antykoncepcyjnych, prezerwatyw, czy innych środków zapobiegających spłodzeniu dziecka.
Nie kazdy chce miec dzieci, natomiast wiekszosc z nas stara sie osiagnac wieksza lub mniejsza, ale jednak przyjemnosc z zycia. Jednak posiadamy ten mozg nie po to, zeby sobie istnial, tylko po to, zeby robic z niego pozytek i ksztaltowac swoje zycie, a nie slepo zdawac sie na nature.

Cytuj:
Otóż płód jest uznawany jako dziecko, bynajmniej w Polsce, w której panuje katolicyzm!
O, juz pierwszy blad - w Polsce panuje tak samo katolicyzm, jak muzulmanizm, buddyzm i ruch New Age. Polska jest panstwem swieckim (co masz zapisane w konstytucji), wiec to, czy jestem katolikiem, ateista czy satanista nie ma zadnego znaczenia (oczywiscie teoretycznie, wystarczy popatrzec na panoszacych sie ksiezy, nawet w dziedzinach, ktore ich nie dotycza - patrz polityka).

Cytuj:
Ty też kiedyś byłaś tymi "paroma komórkami", wiesz? Ja zdecydowanie przeciwstawiam się aborcji czy antykoncepcji. Ludzie coraz bardziej odchodzą od wiary, od jej zasad. W średniowieczu najważniejszą organizacją był Kościół! A dziś co? Ludzie robią wszystko przeciw niemu, oraz przeciw naturze. Jako przykład można podać różne depilacje czy upiększania. Brwi stworzony po to, by do oczu nie dostawały się szkodliwe pyłki; teraz kobiety używają przeróżnych narzędzi tylko po to by je skrócić, wydłużyć czy zagęścić! Zastanówcie się!
Po tym fragmencie jestem na 99% przekonany, ze robisz sobie z nas jaja. Jesli nie, zaluje, ze nie ma maszyny czasu - idealnie pasowalbys do sredniowiecza, w ktorym kobiety nog nie golily Co wiecej, nie kazdy musi wyznawac poglady podobne tobie - jesli aborcja bylaby dostepna, nikt nie kaze twojej zonie poddawac sie takiemu zabiegowi. Dlaczego wiec TY kazesz innym postepowac wedlug twojej ideologii?

Cytuj:
Tak! Zasady, których ludzie trzymali się blisko 2 tys. lat nagle upadają przez ludzi takich jak ty!
Pewnie, mniej wiecej od VII do XIX wieku znaczna czesc populacji myla sie raz na miesiac razem z ciuchami! Nie mozna postepowac wbrew zasadom!

Cytuj:
Dlaczego żądacie tylko przyjemności?
Przekonales mnie - od dzisiaj daze tylko do bolu, smutku i cierpienia.

Cytuj:
Ukrywała przed matką ciążę przez całe 9 miesięcy, a ona nic się nie zorientowała.
Widac, ze interesowala sie swoja corka.

Cytuj:
Potem ludzie próbowali dojść do nieba budując Wieżę Babel? I czym to się skończyło?
Gdyby na swiecie nie istnieli ludzie, ktorzy sprzeciwiaja sie schematom, do dzisiaj zylibysmy w jaskiniach.

Pomimo tego, ze odpisalem - dalej wydaje mi sie, ze ten gosciu po prostu robi sobie z nas jaja, siedzi przed kompem i sie smieje

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 30-07-2008, 16:32   #342
Nari
Użytkownik Forum

Nari's Avatar

Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gelt Pokaż post
Uprawiałeś seks.? Wiesz coś o nim.? Nie. Nie odwzoruje Ci tego żaden artykuł, film, zdjęcia, gry i co tam sobie wynajdziesz.

Skoro już mamy się kierować Twoim tokiem rozumowania to Bóg nie stworzylby by nas tak jak stworzył. Tak, że odbieramy z seksu przyjemność. I co jest złego w antykoncepcji.? Nie mówię to o spirali która zatrzymuje wzrost płodu, ale np. o prezerwatywach.

Co do kościoła.. Taki wspaniały.? Tyle dobrego.? A kto palił kobiety na stosie.? Z czyjego rozkazu.? Tak, kościoła: ) Kto spowodował, że kobiety nie miały praktycznie zycia.?: D -> Kościół: )

Btw, słowo "sex" to płeć. Prawidłowe jest "seks" : )

@up

Śmieszny jesteś. Co Ty w ogóle wiesz o czarownicach.? Od kiedy czarownice "zarabiały".? Zresztą jesli nawet kiedyś coś takiego miałoby miejsce to.. Ile niewinnych spłonęło.?: D

Odnoszę trochę wrażenie, ze jesteś jechowym. Znasz cytaty które Ci się przydadzą. Reszty nie wypowiesz: ) Poza tym, jak w ogóle śmiesz przyrównywać seks do zjedzenia jabłka.? Zgodziłabym się, gdybyś mówił o in vitro ip. bo to jest ingerencja w nature.. Ale seks.?o.O
Kościół palił, zabijał i ogólnie rzecz biorąc był nie grzeczny nie z powodu jakiegoś złego wyboru, lecz z powodu korupcji, oraz żądzy władzy. Pytanie, gdzie ci wszyscy święci? Nie mieli się jak przebić, choć w końcu im się to udało. Teraz zostali tylko pedofile ;s. Kto spowodował to, że kobiety nie miały nic życia? Aaa Kościół. Ta, zapewne ten, który istnieje od 2- tysięcy lat. Bo przecież wcześniej ubóstwiano kobiety. Fakt. Kobiety były pozbawione praw nie przez Kościół, lecz przez mężczyzn i siebie samych. Naprawdę. Nie ma takiej płci, czy rasy jak Kościół. To jest po prostu religia zrzeszająca pewną grupę osób. I istnieje od 2000 lat. Nawet mniej.
Jednak zgadzam się z Tobą co do prezerwatyw- nie wiem o co kompletnie w tym chodzi (bez skojarzeń- o co chodzi Kościołowi).

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet Pokaż post
Człowieku, spójrz co ty piszesz. Masz 14 lat, a poglądy jak moherowa babcia. Niech zgadnę - przy obiedzie słuchasz Radio Maryja? Gdyby ludzie nie dążyli do przyjemności, to w tej chwili nie pisalibyśmy swoich postów, bo nie byłoby żadnych wynalazków (o tym, że ludzie chodziliby nago nie wspomnę, bo dostałbyś chyba zawału). A twój doskonały Bóg też nie jest taki doskonały - ludzie umierają i nic się nie dzieje (matka twojej koleżanki umarła na zawał - Bóg już jej na tym świecie nie chciał?).

Podsumowując - przewietrz sobie mózg, bo za dużo w nim oparów z tego kadzidła kościelnego (nie wiem jak to się zowie i *** mnie to).
Lepiej Ty sobie przewietrz mózg, bo wystawiasz głupie, bezsensowne argumenty. Chcesz się wykazać? I jeszcze wykorzystać do tego śmierć matki koleżanki? Naprawdę ten świat się stacza z powszechnego rozumowania. Dlaczego kiedyś na to się nie narzekało? Bo ludzie uznawali to, oraz akceptowali. Czasami kiedyś nawet nazywali choroby karą boską. Potrafisz wyciągnąć z tego wnioski? Tak. Wiem, że nie. Wyciągnę je za Ciebie. Nie ma czegoś takiego jak choroby. Jest wpływ czegoś (wszystkich mikroorganizmów itp.- nie jestem lekarzem) na ciało osoby mającej zareagować. W związku z tym, że w pełni jeszcze nie rozumiesz uraczę Cię porównaniem.
Idziesz sobie przez lasek. Taki z sosnami. Goni Cię dzik. Uderza w Ciebie i Cię gryzie. W udo. Oderwał parę Twoich komórek, które właśnie sobie żuje. Resztę zainfekował- lecz mniejsza z tym. Idziesz dalej z zakrwawionym udem, a w związku z tym, że jesteś w Afryce to gryzie Cię komar, który przekazuję Ci w zamian za pożywienie mikroorganizmy zwane wirusami. Te pojedynczo wbijają się do Twoich komórek, wgryzają się w nie i przejmują sterowanie. I tak w kółko. Zbędne stają się martwe, ewentualnie nie Twoje. Teraz rozumiesz? Jeszcze dokładniej wyjaśnię symbolikę. Dzik to duży mikroorganizm, komar mniejszy, ale też duży, a wirusy to zwykłe mikroorganizmy. Zacząłeś rozumieć? Wspaniale. Gryzie Cię duży mikroorganizm i pożera ze sobą część Twojego uda. Przegryza przy tym jakąś aortę, czy tam żyły- nie wiem dokładnie co jest w udzie. Możesz przez to umrzeć. Poważna choroba. Ciąg dalszy. Gryzię Cię komar. Fakt poważne ukąszenie- jednak od tego nie umrzesz. Atakują Cię wirusy, czy inne syfy. Każdą pojedynczą komórkę Twojego ciała. Umierasz na chorobę xxx.
Jeszcze krótszy wniosek: nie masz co zrzucać Twoich zażaleń na jakąkolwiek chorobę, gdyż jest ona naturalnym skutkiem oddziałowywania innego ciała fizycznego, lub innej materialnego, jak kto chce.

Przepraszam uniżenie za malutki offtopic.

Nari jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-07-2008, 16:48   #343
Gelt
Da Old school.

Gelt's Avatar

Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica

Gelt ma numer GG 4445444
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nari Pokaż post
Kościół palił, zabijał i ogólnie rzecz biorąc był nie grzeczny nie z powodu jakiegoś złego wyboru, lecz z powodu korupcji, oraz żądzy władzy. Pytanie, gdzie ci wszyscy święci? Nie mieli się jak przebić, choć w końcu im się to udało. Teraz zostali tylko pedofile ;s. Kto spowodował to, że kobiety nie miały nic życia? Aaa Kościół. Ta, zapewne ten, który istnieje od 2- tysięcy lat. Bo przecież wcześniej ubóstwiano kobiety. Fakt. Kobiety były pozbawione praw nie przez Kościół, lecz przez mężczyzn i siebie samych. Naprawdę. Nie ma takiej płci, czy rasy jak Kościół. To jest po prostu religia zrzeszająca pewną grupę osób. I istnieje od 2000 lat. Nawet mniej.
O to mi chodzi.! Nie chodzi mi o kościół jak o mężczyzn (chociaż stanowili tam właściwie niemalże 100% ale mniejsza) lecz o instytucje. Kobiety praktycznie nie miały praw, ponieważ katolicyzm był narzucaną religią. Dziś jest inaczej. Nawet gdyby kobiety nie miały praw to i tak nie miałoby to znaczenia bo coraz więcej krajów jest świeckich. Co nie zmienia faktu, że kościół katolicki próbuje tworzyć niejako rzeczywistość (nie wiem czy to dobre słowo) na swoje widzimisię. Ma praktycznie na każdy temat coś do powiedzenia. A wystarczy popatrzeć na księży.. Nie wszyscy wiadomo.. Ale większość. Zresztą, jak ktoś jest katolikiem to kieruje się rozumem i żyje jak dobry człowiek. A księdzą i kościół go nie obchodzą; )

Troche offtopujemy: x

Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie.

Poradnik "Jak dojść do Demony"
Gelt jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-07-2008, 16:51   #344
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin

Domyślny

Cytuj:
wtf o.0
Eee... Ale o co ci chodzi? Jakie tu są argumenty? Ja tylko napisałem, że on gada od rzeczy o/ Nie wiem, po co wykładasz mi lekcję biologii, ale nic ci to w tym momencie nie da. Z twojego posta wyczytuję między wierszami, że uważasz że jestem głupi - nie ładnie. Zaraz zedytuję swojego poprzedniego posta i zamiast zostawić "matka twojej matki umarła na zawał" napiszę "matka twojej matki została ugryziona przez większy mikroorganizm w Afryce". Pasuje? Poza tym skoro tak kochacie Boga, to dlaczego stworzył On człowieka tak skomplikowanego i podatnego na choroby? Podobno miał być nieśmiertelny?
CytrynowySorbet jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-07-2008, 16:56   #345
Nari
Użytkownik Forum

Nari's Avatar

Domyślny

Cytuj:
O to mi chodzi.! Nie chodzi mi o kościół jak o mężczyzn (chociaż stanowili tam właściwie niemalże 100% ale mniejsza) lecz o instytucje. Kobiety praktycznie nie miały praw, ponieważ katolicyzm był narzucaną religią. Dziś jest inaczej. Nawet gdyby kobiety nie miały praw to i tak nie miałoby to znaczenia bo coraz więcej krajów jest świeckich. Co nie zmienia faktu, że kościół katolicki próbuje tworzyć niejako rzeczywistość (nie wiem czy to dobre słowo) na swoje widzimisię. Ma praktycznie na każdy temat coś do powiedzenia. A wystarczy popatrzeć na księży.. Nie wszyscy wiadomo.. Ale większość. Zresztą, jak ktoś jest katolikiem to kieruje się rozumem i żyje jak dobry człowiek. A księdzą i kościół go nie obchodzą; )

Troche offtopujemy: x
Jeśli chcesz to mogę wytłumaczyć rzekomo śmieszne decyzje Kościoła na temat kary śmierci, aborcji i in vitro. Na razie powiem, że te decyzję są właśnie wzięte z tego, aby nie powtórzyć tego co robił Kościół. Taaak- to jest bardzo możliwe, że coś takiego się powtórzy. Przecież już raz tak było, ba nawet dwa. Tyle, że teraz będzie na większą skalę i nie za pomocą mieczy, nie za pomocą pistolecików i karabinów, lecz za pomocą słowa i rozkazów. Tak więc słowo rzeczywistość jest złym słowem.
Katolicyzm był religią akceptowaną. I to w Europie. Przeważnie. To, że pod karą śmierci/ wygnania to akurat wina ludzi. I kościoła jako zbiorowiska ludzi zepsutych.
Ja jakoś jestem katolikiem, a żyję tak, że większość ludzi rzekomo porządnych, o nie znanej przeze mnie orientacji religii, powiedziałoby, że widzą hmm... W tym momencie brak mi słów. Powiedzmy, że nie jestem abstynentem, nie przejmuje się porą dnia, ani nie lubię nie wykorzystywać moich rąk. A do kościoła chodzę często.

@up. A co da Ci to, że to napiszesz? Nie uważam, że jesteś głupi- wręcz przeciwnie- człowiek jest podatny na wpływ innych materii ze względu na to, że taka jest natura. A czym może być natura? Również śmiercią. A dlaczego ludzie umierają? Bo jest to naturalne. Dlaczego? Abyśmy mogli umrzeć. Co ma być po śmierci? Świat astralny. Jedni mają połączyć się z Bogiem, drudzy robić co chcą, trzeci cierpieć z własnej woli, a czwarci nawet będą mogli się zreinkarnować. W to wierzę. Dlaczego w to wierzę? Bo mam argumenty na to. Dlaczego nie uznasz tych argumentów? Dlatego, że człowiek nie akceptuję tego czego nie rozumie. Dlatego nie akceptuję Twojej teorii. A jakie są moje argumenty? A zdjęcia duchów, zdjęcia objawień, wywoływania duchów, pseudo-nauki, doświadczenia, zaufanie i modlitwa wstawiennicza- zdarzenie, który osobiście widziałem z liczną grupą ludzi.

Ostatnio edytowany przez Nari - 30-07-2008 o 17:06.
stary 30-07-2008, 17:07   #346
Khalan Blitzhammer
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 03 04 2006

Domyślny

Cytuj:
A jakie są moje argumenty? (...) zaufanie
Pozostawię bez komentarza.

I proponowałbym powrót do tematu - bo odeszliście i to dość solidnie.
Khalan Blitzhammer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-07-2008, 17:32   #347
piternet
Frequenter

piternet's Avatar

Data dołączenia: 01 01 2007
Lokacja: Radom
Wpisy bloga: 9

piternet ma numer GG 8247274
Domyślny

Cytuj:

@up

Śmieszny jesteś. Co Ty w ogóle wiesz o czarownicach.? Od kiedy czarownice "zarabiały".? Zresztą jesli nawet kiedyś coś takiego miałoby miejsce to.. Ile niewinnych spłonęło.?: D
Żebyś wiedziała... Polecam lekturę Księgi Wiedzy Czarodziejskiej...

Cytuj:
Odnoszę trochę wrażenie, ze jesteś jechowym. Znasz cytaty które Ci się przydadzą. Reszty nie wypowiesz: ) Poza tym, jak w ogóle śmiesz przyrównywać seks do zjedzenia jabłka.? Zgodziłabym się, gdybyś mówił o in vitro ip. bo to jest ingerencja w nature.. Ale seks.?o.O
Hahahhahsaa, ale mnie rozśmieszyłaś... Śmiem porównywać seks do zjedzenia jabłka... I jabłko jest niedobre i seks

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Khalan Blitzhammer Pokaż post
Mam rozumieć, że do końca życia się nie ogolisz i nie zetniesz włosów, bo to wbrew naturze i jest porównywalne z depilacją u kobiet? Wszak zarost stworzono po to, żeby z ciała nie uciekało ciepło (i żeby wszy miały gdzie mieszkać ).
Jakoś ludzie przez tysiące lat żyli nie goląc się, i co - miało to na nich jakiś wpływ? Po za tym jak możesz porównywać golenie do depilacji? Zauważ, że jeszcze przed narodzeniem Chrystusa używano brzytw i obcinano włosy... Jednak kobiety nie używały depilatorów, już nie mówiąc o operacjach plastycznych? Czy wygląd jest najważniejszy? Nie rozumiem dlaczego ludzie tak uważają... Czy nie lepiej usłyszeć "Dobrze wyglądasz, gdy trochę się poruszasz" niż "O, jaki masz piękny nowy nos! Ile dałaś?"

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Slythia Pokaż post
piternet proszę, najpierw dorośnij. Potem zaś wypowiadaj się w takich tematach. No i zacznij szanować kobiety jako ludzi, a nie maszynki do robienia dzieci.
A ty myślisz, że jak już masz te 18 lat to jesteś "taka pro staara?". Będę się wypowiadał w takich tematach kiedy i jak mi się żywnie podoba Po za tym kobiet, nie traktuję jako "maszynek", tylko istotę mającą prawo do życia. Ale od dawien dawna kobiety rodziły i opiekowały się dziećmi, a mężczyźni pracowali, na ich utrzymanie. Ty chyba naprawdę myślisz, że nie obowiązują cię żadne prawa? Jeżeli każdy by się zachowywał tak jak ty to jaki byłbym sens naszego istnienia? Mamy służyć Bogu (czy tam Allachowi,Buddzie czy kto tam siedzi w tym Niebie) a nie się mu sprzeciwiać!

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rincewind Pokaż post
Ty to tak na serio?
No, żebyś wiedział!
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet Pokaż post
Człowieku, spójrz co ty piszesz. Masz 14 lat, a poglądy jak moherowa babcia. Niech zgadnę - przy obiedzie słuchasz Radio Maryja? Gdyby ludzie nie dążyli do przyjemności, to w tej chwili nie pisalibyśmy swoich postów, bo nie byłoby żadnych wynalazków (o tym, że ludzie chodziliby nago nie wspomnę, bo dostałbyś chyba zawału). A twój doskonały Bóg też nie jest taki doskonały - ludzie umierają i nic się nie dzieje (matka twojej koleżanki umarła na zawał - Bóg już jej na tym świecie nie chciał?).

Podsumowując - przewietrz sobie mózg, bo za dużo w nim oparów z tego kadzidła kościelnego (nie wiem jak to się zowie i *** mnie to).
Ja mam poglądy jak moherowa babcia? To chyba takowej nigdy nie znałeś... Dlaczego myślisz, że gdyby ludzie nie dążyli do przyjemności nie pisałbyś tego posta? Pisałbyś, możliwe, że o wiele później, ale tak - robiłbyś to.
Prehistoryczni ludzie chodzili nago i co? Nie jarali się widokiem biustu czy twojego kutasa (sry, że ci wrzuciłem :O) A to, że Bóg nie pozwala wszystkim żyć to sprawa oczywista - mam nadzieję, że i ty długo nie pożyjesz.

Pozdrawiam wszystkich, a w szczególności Ashlona (rozwalił mnie twój post xP)
Wszystko o gildiach
Wszystko o staminie

piternet jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-07-2008, 17:38   #348
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Wychowywanie dziecka, oraz prowadzenie domu uczy dojrzałości fizycznej i psychicznej co jest potrzebne w pracy niemalże tak bardzo jak kwestia wyuczenia zawodu.
Primo - dojrzalosc sie osiaga, nie mozna sie jej naczyc.
Secndo - firma, a dom o dwie rozne bajki.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Piternet
a zdecydowanie przeciwstawiam się aborcji czy antykoncepcji.
Jako przeciwnik aborcji powinienes byc za antykoncepcja (mowie o tej 'przed'). Rowniez jestem przeciwnikiem aborcji i uwazam, ze im lepiej dostepna i skuteczniejsza - tym mniej zamordowanych, nienarodzonych dzieci (bo niestety, mimo zakazu, pewien margines aborcji bedzie istnial zawsze, tak samo jak zawsze beda istniec morderstwa na narodzonych ludziach).
Cytuj:
Jeszcze jakieś 300 lat temu ludzie nie używali określenia "sex", po prostu rodzili dzieci... Dziś ludzie olewają to, że stworzono ich nie tylko po to , aby mieli rozrywki...
Przeczytaj wiecej ksiazek, a dowiesz sie, ze ludzie i 300 i 500 i 1000 lat temu byli czesto bardziej perwersyjni niz obecnie
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ashlon
Co wiecej, nie kazdy musi wyznawac poglady podobne tobie - jesli aborcja bylaby dostepna, nikt nie kaze twojej zonie poddawac sie takiemu zabiegowi.
Szkoda tylko, ze nikt nie pyta o zdanie tego czlowieka, ktory zostanie zamordowany jeszcze przed narodzeniem. Niestety, caly czas zyjemy w kraju, w ktorym zamiast zabijac kryminalistow - zabija sie dzieci.

PS. Zaraz ktos pewnie napisze, ze slcham radia maryja - tak sie sklada, ze jestem ateista.
stary 30-07-2008, 17:41   #349
Gelt
Da Old school.

Gelt's Avatar

Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica

Gelt ma numer GG 4445444
Domyślny

Cytuj:
Więc pewnie wiesz, że to wcale nie czarownice stały za halucynacjami.?; ) (w większości)

Cytuj:
Hahahhahsaa, ale mnie rozśmieszyłaś... Śmiem porównywać seks do zjedzenia jabłka... I jabłko jest niedobre i seks
Shuahahaha xD Z argumentuj to ._. Jak już wolisz, to podaj cytat z Biblii.

Cytuj:
Jakoś ludzie przez tysiące lat żyli nie goląc się, i co - miało to na nich jakiś wpływ? Po za tym jak możesz porównywać golenie do depilacji? Zauważ, że jeszcze przed narodzeniem Chrystusa używano brzytw i obcinano włosy... Jednak kobiety nie używały depilatorów, już nie mówiąc o operacjach plastycznych? Czy wygląd jest najważniejszy? Nie rozumiem dlaczego ludzie tak uważają... Czy nie lepiej usłyszeć "Dobrze wyglądasz, gdy trochę się poruszasz" niż "O, jaki masz piękny nowy nos! Ile dałaś?"
A co jest złego w upiększaniu ciała.? Nie mówie tu o operacjach, ale o depilacji. Czasy się zmieniają. Biblia ma Spokojnie ponad 2000 lat. Myslisz, że Bóg ma za złe każde moje wydepilowanie włoska.?

Cytuj:
A ty myślisz, że jak już masz te 18 lat to jesteś "taka pro staara?". Będę się wypowiadał w takich tematach kiedy i jak mi się żywnie podoba Po za tym kobiet, nie traktuję jako "maszynek", tylko istotę mającą prawo do życia. Ale od dawien dawna kobiety rodziły i opiekowały się dziećmi, a mężczyźni pracowali, na ich utrzymanie. Ty chyba naprawdę myślisz, że nie obowiązują cię żadne prawa? Jeżeli każdy by się zachowywał tak jak ty to jaki byłbym sens naszego istnienia? Mamy służyć Bogu (czy tam Allachowi,Buddzie czy kto tam siedzi w tym Niebie) a nie się mu sprzeciwiać!
Całe Twoje życie to posługa.? Chciałabym to zobaczyć..; )

Cytuj:
No, żebyś wiedział!
Allah damn it.!

Cytuj:
Ja mam poglądy jak moherowa babcia? To chyba takowej nigdy nie znałeś... Dlaczego myślisz, że gdyby ludzie nie dążyli do przyjemności nie pisałbyś tego posta? Pisałbyś, możliwe, że o wiele później, ale tak - robiłbyś to.
Prehistoryczni ludzie chodzili nago i co? Nie jarali się widokiem biustu czy twojego kutasa (sry, że ci wrzuciłem :O) A to, że Bóg nie pozwala wszystkim żyć to sprawa oczywista - mam nadzieję, że i ty długo nie pożyjesz.
Ostatnim zdaniem pokazałeś "klasę".

Cytuj:
Hiho.

Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie.

Poradnik "Jak dojść do Demony"
Gelt jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-07-2008, 17:45   #350
Khalan Blitzhammer
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Jakoś ludzie przez tysiące lat żyli nie goląc się, i co - miało to na nich jakiś wpływ? Po za tym jak możesz porównywać golenie do depilacji?
Jedno i drugie służy w gruncie rzeczy temu samemu. Poprawie estetyki wyglądu.
Cytuj:
Zauważ, że jeszcze przed narodzeniem Chrystusa używano brzytw i obcinano włosy...
Zauważ, że jeszcze przed narodzeniem Chrystusa kobiety goliły nogi. Przydałaby się krótka lekcja historii, eh?
Cytuj:
Jednak kobiety nie używały depilatorów, już nie mówiąc o operacjach plastycznych?
A mężczyźni elektrycznych maszynek do golenia. Got the point?
Cytuj:
Czy wygląd jest najważniejszy? Nie rozumiem dlaczego ludzie tak uważają... Czy nie lepiej usłyszeć "Dobrze wyglądasz, gdy trochę się poruszasz" niż "O, jaki masz piękny nowy nos! Ile dałaś?"
Nikt nie twierdzi, że wygląd jest najważniejszy. To Ty stwierdziłeś, że depilacja jest wbrew naturze, więc na tej samej zasadzie wbrew naturze jest golenie się. Wszak po coś ten zarost mamy i wcale nie po to, żeby w życiu było ciężej, bo trzeba go regularnie golić.
Ponawiam pytanie - skoro twierdzisz, że depilacja jest wbrew naturze (siłą rzeczy golenie się też), to czy do końca życia nigdy się nie ogolisz?

Cytuj:
Ale od dawien dawna kobiety rodziły i opiekowały się dziećmi, a mężczyźni pracowali, na ich utrzymanie.
A teraz zgadnij, dlaczego to mężczyźni pracowali. Hint: bo kobiety - przez opiekę nad dziećmi - nie miały na to czasu.
Cytuj:
Mamy służyć Bogu (czy tam Allachowi,Buddzie czy kto tam siedzi w tym Niebie) a nie się mu sprzeciwiać!
Chcesz, to służ bogu, w którego wierzysz, ale nie narzucaj tego innym. Nie każdy musi być chrześcijaninem.

I znów edit - za szybko piszecie posty
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok
Szkoda tylko, ze nikt nie pyta o zdanie tego czlowieka, ktory zostanie zamordowany jeszcze przed narodzeniem.
Jesteś świadom, że - hipotetycznie - za x lat Twoje dziecko może Ci zarzucić, że wbrew jego woli karmiłeś je mięsem, a ono chciało być wegetarianinem?

Ostatnio edytowany przez Khalan Blitzhammer - 30-07-2008 o 17:49.
stary 30-07-2008, 17:48   #351
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez piternet
Ja mam poglądy jak moherowa babcia? To chyba takowej nigdy nie znałeś...
I bardzo się z tego cieszę Nie poznałem i nadal nie chcę poznać, więc proszę nie wysyłaj mi swojego adresu
Cytuj:
Dlaczego myślisz, że gdyby ludzie nie dążyli do przyjemności nie pisałbyś tego posta? Pisałbyś, możliwe, że o wiele później, ale tak - robiłbyś to.
Gdyby ludzie byli tacy posłuszni, że nie dążyli by do przyjemności, to nie wynaleziony by komputera, internetu i wielu innych rzeczy. Mówisz, że o wiele później? A co, dwa tysiące lat to za mało (nie mówiąc już o milionach latach p.n.e.).
Cytuj:
Prehistoryczni ludzie chodzili nago i co? Nie jarali się widokiem biustu czy twojego kutasa (sry, że ci wrzuciłem :O)
No proszę, taki zwolennik Kościoła, a jednak ma niektóre poglądy inne Chyba że mówiąc Prehistoryczni ludzie miałeś na myśli Adama i Ewę... ale ale... Po zjedzeniu jabłka od razu zaczęli się "jarać" Co do mojego "kutasa" (no proszę, kocha Kościół, a bliźniego już nie ), to napisałbym, że byłoby z czego się jarać, ale jeszcze mi powiesz że mam kompleksy (a prawda w oczy kole xd)
Cytuj:
A to, że Bóg nie pozwala wszystkim żyć to sprawa oczywista - mam nadzieję, że i ty długo nie pożyjesz.
Jasne, że oczywista: Bóg steruje dzikami i komarami w Afryce! Co do mojej rychłej śmierci... Nie czyń drugiemu co tobie nie miłe (Omg niedługo zacznę mówić twoim językiem) - to samo tyczy się życzeń. A babcia Nadzieja to może mi podskoczyć
CytrynowySorbet jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-07-2008, 18:01   #352
Voon
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 07 2006

Voon ma numer GG 1528304
Domyślny

Cytuj:
Tak, to napewno książka godna polecenia.

Cytuj:
Jakoś ludzie przez tysiące lat żyli nie goląc się, i co - miało to na nich jakiś wpływ?)
Ludzie przed tysiącami lat nie używali Internetu. Jeśli chcesz być takim konserwatystą to najlepiej nie włączaj komputera. Sukces gwarantowany.

Cytuj:
A to, że Bóg nie pozwala wszystkim żyć to sprawa oczywista - mam nadzieję, że i ty długo nie pożyjesz.
Dla mnie nie. Oświeć mnie, o panie.

@
Czy to kolejne dziecko, które zostanie zrównane tu z ziemią?

#edycja:
Cytuj:
Dojrzałości nie osiągniesz sam od siebie.
Dojrzałość osiągasz wtedy, kiedy potrafisz uwierzyć w to, co do tej pory Ci wpajano.

Ostatnio edytowany przez Voon - 30-07-2008 o 18:47.
Voon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-07-2008, 18:02   #353
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Jakoś ludzie przez tysiące lat żyli nie goląc się, i co - miało to na nich jakiś wpływ?
Tysiace lat temu, gdy starozytny Egipt kwitl i rzadzila nim rasa, ktora dawno wyginela, wazniejsi mezczyzni robili sobie makijaz

Cytuj:
.. Jednak kobiety nie używały depilatorów, już nie mówiąc o operacjach plastycznych?
Wolalbys, zeby w te piekne, sloneczne dni, po ulicach chodzily dziewczyny w mini i z owlosionymi nogami? xD

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Khalan Blitzhammer
Jesteś świadom, że - hipotetycznie - za x lat Twoje dziecko może Ci zarzucić, że wbrew jego woli karmiłeś je mięsem, a ono chciało być wegetarianinem?
Jak wytlmaczysz mi co ma do tego mordowanie ludzi, to bede bardzo szczesliwy.
stary 30-07-2008, 18:09   #354
Khalan Blitzhammer
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok Pokaż post
Jak wytlmaczysz mi co ma do tego mordowanie ludzi, to bede bardzo szczesliwy.
Prawdę mówiąc to piłem do "niepytania o zdanie". Ale spróbuję coś zaimprowizować, jak tylko podasz mi źródło, wg którego te parę komórek to już człowiek. Bo definicja SJP
Ukryty tekst:
(człowiek I
1. «istota żywa wyróżniająca się najwyższym stopniem rozwoju psychiki i życia społecznego»
2. «reprezentant najlepszych cech ludzkich»
3. «osoba dorosła»
4. pot. «pracownik fizyczny»)
jakoś ani trochę mi do tego obrazu nie pasuje...
stary 30-07-2008, 18:16   #355
Nari
Użytkownik Forum

Nari's Avatar

Domyślny

Cytuj:

No, żebyś wiedział!

Ludzie zmieniają się z upływem czasu. To co kiedyś było oczywiste teraz dla nas jest bzdurą. I na odwrót. Prehistoryczni ludzie chodzili nago, lub przewiązywali się wyrwanymi krzaczkami bo było im ciepło. Jak było zimno to zdzierali skórę z zwierząt. Tak samo teraz- ludziom jest dobrze więc sobie eksperymentują. Golą sobie nogi, zarost, oraz włosy, bo wiedzą, że im odrosną. Wiedza też ma wpływ na powszechne zachowanie.

Cytuj:
Primo - dojrzalosc sie osiaga, nie mozna sie jej naczyc.
Secndo - firma, a dom o dwie rozne bajki.
Co Ty wiesz o życiu? Dojrzałości nie osiągniesz sam od siebie. Trzeba nauczyć się składników, takich jak zrozumienie, poczucie odpowiedzialności, czy potrzeby ochrony mienia osobistego. Jedyne co przychodzi z czasem to zrozumienie. Wierz mi- po pewnym czasie jest już BARDZO mało rzeczy, które dostaje się za darmo. Jeszcze mniej tych, które same przychodzą.
Firma a dom to dwie różne bajki? Śmieszne. Prawdopodobnie masz tyle doświadczenia w tej sprawie co roboty dorywcze, oraz obserwacje. Nie martw się- ja też. I zapewne wielu innych ludzi. Też tak uważałem dopóki nie przyjrzałem się ludziom sukcesu, tzn. bogatym ludziom. Dlaczego mają tyle pieniędzy? Bo zrobili rzeczy, których nie zrobiłby normalny, przeciętny człowiek. Przeciętny człowiek nie rzuciłby studiów i nie zacząłby pisać Windowsa (chyba tak z tym było), przeciętny człowiek nie rzuciłby alkoholu i nie zacząłby ciężko pracować na kapitał. A ci nie przeciętni to robią. Dlaczego? Bo NAUCZYLI się dojrzałości. Wiedzą, że nie dostaną nic. Nauczyło ich to życie, rodzice, czy wpływ otoczenia. A Ty prawdopodobnie byś stał i czekał aż przyjdzie do Ciebie dojrzałość. Przepraszam jeśli się mylę.
Cytuj:
Jako przeciwnik aborcji powinienes byc za antykoncepcja (mowie o tej 'przed'). Rowniez jestem przeciwnikiem aborcji i uwazam, ze im lepiej dostepna i skuteczniejsza - tym mniej zamordowanych, nienarodzonych dzieci (bo niestety, mimo zakazu, pewien margines aborcji bedzie istnial zawsze, tak samo jak zawsze beda istniec morderstwa na narodzonych ludziach).
Nie jestem przeciwnikiem aborcji tylko ze względu na nienarodzone dzieci. Mi zawsze chodziło o coś więcej. Tak samo z karą śmierci.

Cytuj:
Przeczytaj wiecej ksiazek, a dowiesz sie, ze ludzie i 300 i 500 i 1000 lat temu byli czesto bardziej perwersyjni niz obecnie
Nie narzucaj mi czytania książek. Wezmę przykład z Eeriona i powiem, że każda książka to opinie jakiś ludzi na podstawie jakiejś rzeczy. I biorąc przykład z Eeriona napiszę, że jeśli czytałeś takie książki to zrobiły Ci jakieś pranie mózgu. Ludzie xxx lat temu bardziej potrzebowali seksu nie ze względu na perwersyjne upodobania, lecz ze względu na życie w stałym niebezpieczeństwie, lub też z powodu na brak innych źródeł radości. Lub raczej z powodu braku ich dostrzegania.
Cytuj:
Szkoda tylko, ze nikt nie pyta o zdanie tego czlowieka, ktory zostanie zamordowany jeszcze przed narodzeniem. Niestety, caly czas zyjemy w kraju, w ktorym zamiast zabijac kryminalistow - zabija sie dzieci.
Trochę realistyki- dziecko nie potrafi mówić. A szczególnie to nie potrafi wygłaszać takich ogłoszeń. Fakt- współczuję dzieciom, lecz chodzi mi o to, że fakt uznania kary śmierci, czy aborcji oznacza tyle co oddanie swojego życia władzom. Innym ludziom. Dlaczego mam oddawać swoje życie w powiernictwo sędziego, posła, czy prezydenta? Dlaczego mam oddawać życie moich dzieci w ręce innych ludzi? Poczucie władzy, a posługa to inne sprawy. Jeśli chodzi o mnie to wiem, że nie zrobię nic bardzo złego i nie chcę, aby mogli mnie osądzać inni ludzie. Teksty "skąd ty to możesz wiedzieć, co zrobisz" można sobie wsadzić w kieszeń. Takie teksty są czymś gorszym. Są powierzaniem cudzego życia w cudze ręce.
Cytuj:
PS. Zaraz ktos pewnie napisze, ze slcham radia maryja - tak sie sklada, ze jestem ateista.
Jedno nie wyklucza drugiego .

stary 30-07-2008, 18:31   #356
Shanhaevel
Użytkownik Forum

Shanhaevel's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las

Shanhaevel ma numer GG dam na pw.
Domyślny

@piternet
Rzal bul udrenka.

Cytuj:
Oczywiście. Zakazany owoc, te sprawy. Co złego jest w seksie, chętnie posłucham?

Cytuj:
Brzydzi cię piękno fizyczne? Znowu: co jest złego w depilacji?!

Cytuj:
Mamy służyć Bogu (czy tam Allachowi,Buddzie czy kto tam siedzi w tym Niebie) a nie się mu sprzeciwiać!
Jestem wierzący (pewnie nie uwierzysz), ale teraz to ty narzucasz ludziom poglądy. Uwierz mi, nikt nic nie musi w kwestii wiary. BTW. edukuj się, Budda nie jest uznawany za boga.

Cytuj:
POSTĘP - poznaj słowo, świat się zmienia, czasami niestety, czasami stety.

Cytuj:
mam nadzieję, że i ty długo nie pożyjesz.
Życzysz komuś rychłej śmierci? O_o
Shanhaevel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-07-2008, 18:40   #357
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Khalan Blitzhammer Pokaż post
Prawdę mówiąc to piłem do "niepytania o zdanie". Ale spróbuję coś zaimprowizować, jak tylko podasz mi źródło, wg którego te parę komórek to już człowiek. Bo definicja SJP
Ukryty tekst:
(człowiek I
1. «istota żywa wyróżniająca się najwyższym stopniem rozwoju psychiki i życia społecznego»
2. «reprezentant najlepszych cech ludzkich»
3. «osoba dorosła»
4. pot. «pracownik fizyczny»)
jakoś ani trochę mi do tego obrazu nie pasuje...
Do tej definicji nie pasuje ani noworodek ani niemowlak, ale chyba nie zaprzeczysz, ze to tez czlowiek? Organizm ludzki przechodzi przez rozne fazy rozwoju, ale to od poczatku jest czlowiek, a nie ryba czy ameba.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nari
Co Ty wiesz o życiu? Dojrzałości nie osiągniesz sam od siebie. Trzeba nauczyć się składników, takich jak zrozumienie, poczucie odpowiedzialności, czy potrzeby ochrony mienia osobistego. Jedyne co przychodzi z czasem to zrozumienie. Wierz mi- po pewnym czasie jest już BARDZO mało rzeczy, które dostaje się za darmo. Jeszcze mniej tych, które same przychodzą.
Firma a dom to dwie różne bajki? Śmieszne. Prawdopodobnie masz tyle doświadczenia w tej sprawie co roboty dorywcze, oraz obserwacje. Nie martw się- ja też. I zapewne wielu innych ludzi. Też tak uważałem dopóki nie przyjrzałem się ludziom sukcesu, tzn. bogatym ludziom. Dlaczego mają tyle pieniędzy? Bo zrobili rzeczy, których nie zrobiłby normalny, przeciętny człowiek. Przeciętny człowiek nie rzuciłby studiów i nie zacząłby pisać Windowsa (chyba tak z tym było), przeciętny człowiek nie rzuciłby alkoholu i nie zacząłby ciężko pracować na kapitał. A ci nie przeciętni to robią. Dlaczego? Bo NAUCZYLI się dojrzałości. Wiedzą, że nie dostaną nic. Nauczyło ich to życie, rodzice, czy wpływ otoczenia. A Ty prawdopodobnie byś stał i czekał aż przyjdzie do Ciebie dojrzałość. Przepraszam jeśli się mylę.
Naczyc mozna sie odpowiedzialnosci. Dojrzalosc psychiczna i fizyczna po prostu sie osiaga, zycie czesto zmusza, by ta psychiczna dojrzalosc odsiagnac wczesniej, ale tego sie nie nauczysz, jak informacji z ksiazki. Jeden osiagnie dojrzalosc psychiczna w wiek 16 lat, chociaz niczego mu nie brakowalo w domu, a inny w wieku 30 lat bedzie nie dojrzaly.
O prowadzeniu firmy wiem niezby wiele, ale zapewne wiecej niz przecietny 18 latek, z racji tego, ze moi rodzice przez ostatnie kilkanascie lat prowadza przedsiebiorstwa. I przez cale moje zycie umacnialem sie w przekonaniu, ze prowadzenie domu, a firmy ma niewiele wspolnego. Czesto osoby zaniedbujace dom odnosza sukcesy w biznesie i rownie czesto wzorowi gospodarze/gospodynie nie potrafia sobie poradzic w przedsiebiorstwie.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nari
Nie jestem przeciwnikiem aborcji tylko ze względu na nienarodzone dzieci. Mi zawsze chodziło o coś więcej. Tak samo z karą śmierci.
Chetnie poslucham czym usprawiedliwisz morderstwo na niewinnym czlowieku
stary 30-07-2008, 19:09   #358
Relosu
Zbanowany

Relosu's Avatar

Data dołączenia: 05 05 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Voon Arculin Pokaż post

Dojrzałość osiągasz wtedy, kiedy potrafisz uwierzyć w to, co do tej pory Ci wpajano.
ok z tego co zrozumielem w tym zdanie to nasuna mi sie odrazu jeden wniosek. Jezeli od dziecka jest wpajane tobie ze jestes hujem debilem i wogole to jezeli w to uwiezysz to znaczy ze jestes dojzaly ? Moze jednak troche inaczej to napisz...
Relosu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-07-2008, 19:27   #359
Shanhaevel
Użytkownik Forum

Shanhaevel's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las

Shanhaevel ma numer GG dam na pw.
Domyślny

Myślałem, że jednym z elementów dojrzałości psychicznej jest branie odpowiedzialności za swoje czyny, słowa itp...

@down
Kara śmierci to nie morderstwo, nawet w sądzie to rozróżniają.

Ostatnio edytowany przez Shanhaevel - 30-07-2008 o 19:42.
Shanhaevel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-07-2008, 19:37   #360
Nari
Użytkownik Forum

Nari's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok Pokaż post

Naczyc mozna sie odpowiedzialnosci. Dojrzalosc psychiczna i fizyczna po prostu sie osiaga, zycie czesto zmusza, by ta psychiczna dojrzalosc odsiagnac wczesniej, ale tego sie nie nauczysz, jak informacji z ksiazki. Jeden osiagnie dojrzalosc psychiczna w wiek 16 lat, chociaz niczego mu nie brakowalo w domu, a inny w wieku 30 lat bedzie nie dojrzaly.
O prowadzeniu firmy wiem niezby wiele, ale zapewne wiecej niz przecietny 18 latek, z racji tego, ze moi rodzice przez ostatnie kilkanascie lat prowadza przedsiebiorstwa. I przez cale moje zycie umacnialem sie w przekonaniu, ze prowadzenie domu, a firmy ma niewiele wspolnego. Czesto osoby zaniedbujace dom odnosza sukcesy w biznesie i rownie czesto wzorowi gospodarze/gospodynie nie potrafia sobie poradzic w przedsiebiorstwie.

Chetnie poslucham czym usprawiedliwisz morderstwo na niewinnym czlowieku
Nie osiągniesz prawdziwej dojrzałości w obojętnie w jakim wieku. Dojrzałość wynika z doświadczeń na podstawie, których się uczysz. Mówie oczywiście o dojrzałości psychicznej.
Ha zależy co nazywasz wzorową gospodynie i osoby zaniedbujące swój dom. Chodziło mi bardziej o wyuczenie się pewnych odruchów, skojarzeń, czy przyzwyczajeń. Jest to alternatywa, czy po prostu jeden ze sposobów.

Co do tego ostatniego to ja nie usprawiedliwiam żadnych morderstw. Wszystkie potępiam. Łącznie z tymi szerzonymi karami śmierci. A mój główny powód jest taki, że nie chcę ofiarowywać swojego życia państwu. A wszystkie zgody na obojętnie jakie zabójstwa są takowymi. Są akceptacją. I to powtórną. Akceptacja była w Średniowieczu. Akceptacja kary śmierci jako szerzonej sprawiedliwości dla danego państwa była w I i II WŚ. O wszystkich terrorystach i wojnach domowych nie wspominając.

Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania