|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 07 2008
Lokacja: A bo ja wiem skąd Postów : 1,218
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Exhado Leisua
Profesja: Elder Druid
Gildia: Blessed Sword
Świat: Refugia
Poziom: 42+
Poziom mag.: 43
|
![]() Witam,otóż to będzie małe opowiadanie o tym co mi się dzisiaj przytrafilo.
Zaczynamy. Była noc,ja jak zwykle zdobywałem doświadczenie na jedno okich wielkoludach..Zdobyłem poziom doswiaczenia nr 42.Zawiadomiłem o tym mojego najlepszego kolege - Lucius Ra. Jak zwykle usłyszałem ,,Gratulacje,gz Powiem jedno - nie ufajcie nikomu.![]() Obudzilem się o 9:40,wyruszyłem do dp. Jak zwykle stal tam moj kolega Lucius Ra ktory robil runy,jednoczesnie zarabiajac pieniadze. Gadaliśmy już 4 godzine,kiedy wyruszyłem na gigantyczne pająki.Gdy wróciłem,zaproponowałem mu,aby przelozyl mi itemy.Chcialem zaczac zycie Rycerzem,gdyz sadzilem ze to moje powolanie. Rzucilem mu na depo : Vampire shield,crown armor,knight legs,10k,life crystal,platinum amulet. Wlogowalem sie na knighta,jego nie ma. Czekam 30 min,wlogowal sie,pytam sie kick? A on na to : 19:39 Lucius Ra [96]: Sell Crown armor (12k) sell knight legs (5k) Nie rozumiem tylko,dlaczego niektorzy cenia piksel bardziej niz przyjazn - jest to poprostu nienormalne. Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 06 2008
|
![]() jednak nikomu nie mozna ufac jezeli go w rl'u nie widziales ;/ A ile sie z nim kumplowales?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() Około miesiąca,ale duzo razy mi pomagal,ja jemu tez. Na dodatek zaczol mnie wyzywac ; o.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 08 2008
Profesja: Knight
|
![]() Tak, to boli. Ja tak miałem, tylko w "Ragnaroku". Kumplowałem się z gościem jakieś 2 lata.
Super wszystko, chodziliśmy razem na bossy itp. Znaliśmy swoje passy ( w tej grze można mieć 2 konta naraz włączone). On używał mojego priesta do "buffowania", ja jego postaci. Aż tu nagle po 2 (!!!) latach znajomości zmienił passy - swoje i moje i po przyjaźni... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 08 2008
|
![]() biedny jestes ;/ ale przynajmniej kumpel troche zarobil. coz, trzeba dzielic sie z innymi.
@down: nie, nie chcialbym. nie jestes moim przyjacielem. lucius ra byl jego kumplem. Ostatnio edytowany przez whatever - 24-08-2008 o 20:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() A może chciałbyś sie podzielić ze mną i z Exhado swoim ekwipunkiem? A może swoją pensją/kieszonkowym?
Brawo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() @whatever
Daj mi 50% twojego miesięcznego zarobku prosze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 04 2008
Profesja: Royal Paladin
![]() |
![]() Bo tak wygląda "przyjaźń" wśród nastolatków. Ja mam przyjaciół tibijskich, ale wszyscy są dorośli. Nie raz podczas kicków podawaliśmy sobie passy aby się ratować, podczas big lagów wyciągamy się nawzajem z opresji, mamy inva do swoich domków i najważniejsze, że zawsze możemy na sobie polegać w ciężkich chwilach i jakoś nikt nigdy nikomu nie zrobił takiego numeru. Zapytacie jak to się dzieje ? Otóż dlatego że dorośli doskonale wiedzą, że to tylko gra i najważniejsza jest dobra zabawa, a nade wszystko bezinteresowna przyjaźń w tej grze, często długa ale miła rozmowa i nie tylko. Taka gra ma wtedy zupełnie inny wymiar.
Ostatnio edytowany przez naja - 24-08-2008 o 20:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() Tak, ale dlaczego w pewnym sensie oskarżasz nas? (mnie i Exhado?) Uwierz mi, gość, z którym się przyjaźniłem miał te 19 lat - to już chyba potrafił myśleć. Nieważne, czy ktoś ma 30 lat, czy 20 czy 12. Kwestia psychiki i własnego sumienia.
Jeszcze jedno: mówisz, że masz przyjaciół, którzy nigdy Cię nie zawiedli. Uważaj, bo zawsze może być ten pierwszy raz, niestety ;/ Jeszcze raz Exhado - współczuję Ci (niestety pomóc nie mogę) Ostatnio edytowany przez Artis - 24-08-2008 o 20:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 08 2008
|
![]() Jesli nieznasz kogos na RL, to nie warto ufac temu komus...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 04 2008
Profesja: Royal Paladin
![]() |
![]() Artis nie oskarżam Ciebie ani pozostałych graczy, tylko piszę swoje spostrzeżenia. Dla wielu graczy tibia to całe ich życie i kombinują jakby tu kogoś wyrolować za wszelką cenę, bo dla nich ładne pixele są na wagę złota. Dojrzałe osoby mają zupełnie inne podejście do tej gry.
Ostatnio edytowany przez naja - 24-08-2008 o 21:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2007
Lokacja: Gorzów Wlkp.
|
![]() "Prawie jak dramat".
Wiadomo, że przyjaciół warto mieć, ale po tego typu przypadkach; stare, dobrze przysłowia ... dają. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 08 2008
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Ja znam jednego kolesia 2 lata a drugiego pol roku i jestem pewny ze jakbym polozyl im na depo demon legi to by tego nie ruszyli , a jakby ruszyli to nie byloby mi szkoda itemow tylko kolesi .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
|
![]() Dlatego się nie gra na "noob-pvp".
Servery zdominowane przez złodzieji i booterów. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 06 2006
Lokacja: Gliwice
Profesja: Elite Knight
Poziom: 95~
|
![]() Musiales trafic na naprawde falszywego kumpla...
W tej grze sa tez bardzo fajni ludzie np. mam kumpla ktorego znam 4 lata. Znamy swoje pasy, czesto wymienialismy sie charami itp, ale NIGDY nie stracilismy do siebie zaufania. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 04 2008
Lokacja: Kalisz
Imię: Pan Fayter
Gildia: GoB~!~
![]() |
![]() mam 3 ziomkow ktorych nie widzialem,ktorzy maja do mnie passy,a ja nawet nie mam recka,takze wiem ze mnie nie hackna,bo na zaufanie sie pracuje dlugo nawet w smiesznej grze 2d jaka jest tibia
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 05 2007
Świat: Celesta
Poziom: 95+
Skille: 80/75
Poziom mag.: 7
|