Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 26-08-2008, 23:12   #201
xoz
Użytkownik Forum

xoz's Avatar

Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: ustka

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nari Pokaż post
Zły przykład- Allach to Jahwe ; p.
jahwe to bog zydowski, allah muzułmański. muzulmanie wierza w Allaha, żydzi w Jahwe, buddysci w Budde a amerykanie w latajace spaghetti z sosem pomidorowym. nie rozumiem twojego polaczenia

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 26-08-2008, 23:36   #202
.Matrik.
Użytkownik Forum

.Matrik.'s Avatar

Data dołączenia: 24 01 2007

Domyślny

Cytuj:
Aha, wierzysz Pratchettowi, nie w Pratchetta. Tutaj nie zrobił błędu. A łamie przykazanie, bo niby uważa, że jest więcej bogów. Jakby to miało dla nas znaczenie. A przynajmniej nie większe, niż muzułmański zakaz jedzenia wieprzowiny dla Mystlicha. Chyba, że gość jest też wegetarianinem, żeby krówki i świnki ratować.
Zrobię offtop w offtopie, ale dla mnie nie jest złamaniem przykazania, kiedy ktoś opisuje światy, w których są inni bogowie. Nie wiem jak wy, ale dla mnie wymyślanie takich bóstw na łamach książek, to nie to samo co ich wyznawanie, więc przykazanie tutaj nie ma zastosowania.

Cytuj:
jahwe to bog zydowski, allah muzułmański. muzulmanie wierza w Allaha, żydzi w Jahwe, buddysci w Budde a amerykanie w latajace spaghetti z sosem pomidorowym. nie rozumiem twojego polaczenia
Padłem, świetne zdanie ; D A jest też jakaś religia (nie pamiętam nazwy) wyznająca bodaj kulawego jednorożca, czy coś takiego.
.Matrik. jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-08-2008, 23:37   #203
Arcan
Użytkownik Forum

Arcan's Avatar

Data dołączenia: 31 08 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Grocix Pokaż post
@Matrik
Sorki, ze przytocze przyklad, ale teza z wieloma swiatami i zapetlaniem sie jest swietnie przedstawiona w "Higurashi no Naku koro ni Kai". Ja osobiscie nie chcialbym tak zyc

@Mystlich
Powtorze sie, na jakiej podstawie uwazasz, ze istnieje zycie wieczne? Na podstawie WIARY, prawda? To nie probuj udowodnic czegos, na co nie ma dowodow.

@xoz
FSM ma dwa pulpety, a nie sos pomidorowy :/
Mógłbyć dać jakieś linki do odcinków Higurashi no Naku koro ni Kai. Jeśli dobrze wywnioskowałem z nazwy to jest to anime?

@out of topic

Mystlich, faktycznie przesadzasz, czytając twoje posty miałem wrażenie, że czytam wypowiedź Rydzyka.

Wierzę w życie wieczne, i Boga Jedynego, wiecznego, wszechmogącego. Przestrzegam Przykazań Bożych. Myślę, że każdy kto żyje godnie, sprawiedliwie, trafi do królestwa niebieskiego. Nie mogę znieść tego, jak widzę popisywanie się wiarą, jak to robi Mystlich. Wszystko co mówi jest prawdą chrześcijańską (lub część tego, część która nie służy kłótni z innymi), ale co to ma wspólnego z tym tematem? Co to ma wspólnego z Nibiru?

@xoz
Signed! ;D

Ostatnio edytowany przez Arcan - 26-08-2008 o 23:40.
Arcan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-08-2008, 23:47   #204
Mapa_Europy
Użytkownik Forum

Mapa_Europy's Avatar

Data dołączenia: 29 06 2007
Lokacja: pl?

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mystlich Pokaż post
@Neo
PRAWDZIWY chrześcijanin wie że po śmierci czeka go Sąd Boży a potem Niebo albo Piekło
Skąd? Wyobrażasz sobie siebie wsród swiecacych pupeczek aniolkow?
@offtop
Co do ateistów ogladalem ostatnio wspanialy skecz. Dane Cook - Atheist Polecam
@xoz
Respect
Oryginalnie napisane przez Lasooch Pokaż post
@Yoh: a za 2k lat ludzie będą nosili moje figurki na szyi!

Ostatnio edytowany przez Mapa_Europy - 26-08-2008 o 23:49.
Mapa_Europy jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-08-2008, 23:50   #205
Arcan
Użytkownik Forum

Arcan's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mapa_Europy Pokaż post
Skąd? Wyobrażasz sobie siebie wsród swiecacych pupeczek aniolkow?
@offtop
Co do ateistów ogladalem ostatnio wspanialy skecz. Dane Cook - Atheist Polecam
@xoz
Respect
Mystlich oczywiście kolejny raz dał plamę. Prawdziwy chrześcijanin wierzy, że po śmierci czeka go Sąd Boży. Inaczej nie nazywałaby się to wiara tylko wiedza.
stary 27-08-2008, 00:04   #206
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
@Grocix

Tak więc mój szanowny Grocix-u powiedz co wg. twoich przekonań czeka Cie kiedy umrzesz? Tylko człowiek głupi moze uważać, ze po śmierci nie ma niczego bo wtedyby nasze istnienie na Ziemi nie miałoby sensu! Żyć tylko po to aby po śmierci nie byl o niczego?
Nie wszystko musi mieć sens. A po co, według Ciebie, żyją zwierzęta (mam na myśli te, które nie są nam - ludziom - potrzebne), skoro nie mają duszy? Co się z nimi dzieje po śmierci? Nie ma dla nich nic? To nie ma sensu!

Cytuj:
PRAWDZIWY chrześcijanin wie że po śmierci czeka go Sąd Boży a potem Niebo albo Piekło
Nie wie, tylko wierzy. This hell you talk about ain't no evil... and let me tell you, you've seen nothing of evil! This hell is for children! (Vesania - Hell is for children)

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Misza Pokaż post
A szczerze, dla mnie Boga (ani bogów innych) nie ma. Chyba, że był, pyknął se wszechświat i zniknął. A Jezus był tylko charyzmatycznym gościem, któremu udało się przekonać mnóstwo ludu, że jest synem bożym.
Ba, on nie przekonywał, że jest synem bożym, chrześcijanie przez kilka wieków wcale go za takiego nie uważali : )

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez xoz Pokaż post
Buddyści nie uważają Buddy za boga. A, i FSM FTW!

Przykro mi, że Mystlich omija niektóre posty (zwłaszcza moje) :<
stary 27-08-2008, 00:36   #207
Arcan
Użytkownik Forum

Arcan's Avatar

Domyślny

Cytuj:

Przykro mi, że Mystlich omija niektóre posty (zwłaszcza moje) :<
O to się nie martw, jutro z samego rana się i za twoje posty zabierze Nawet Mystlich musi odpocząć po ciężkim dniu w OWION'ie.
stary 27-08-2008, 01:38   #208
xoz
Użytkownik Forum

xoz's Avatar

Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: ustka

Domyślny

Cytuj:

Buddyści nie uważają Buddy za boga. A, i FSM FTW!
tego nie napisalem łasuchu...
stary 27-08-2008, 08:37   #209
Voon
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 07 2006

Voon ma numer GG 1528304
Domyślny

Cytuj:
Tylko człowiek głupi moze uważać, ze po śmierci nie ma niczego bo wtedyby nasze istnienie na Ziemi nie miałoby sensu! Żyć tylko po to aby po śmierci nie byl o niczego?
Człowiek jest tym samym czym jest zwierze w naukach chrześcijańskich. Chyba rozumiesz, jeśli nie to daj znać.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez xoz Pokaż post
@Mystlich
ponoc dostales rozum
Nie dostał. Gdy Bóg rozdawał rozum on stał w innej kolejce.

@Lightr:
Przeciętny użytkownik działu 'Inne' powaliłby Cię inteligencją. Odpuść sobie wyobrażenia, że skoro 'wierzysz' dostajesz potęgę w postaci sprawnego rozumu. To jest po części prawdą (Buddyzm), ale nie w formie, w której ty to przyjmujesz.
Voon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-08-2008, 09:14   #210
Wylansowany
Użytkownik Forum

Wylansowany's Avatar

Data dołączenia: 27 05 2007
Lokacja: Gorzów Wlkp.

Domyślny

@Mystlich
Mógłbyś się za przeproszeniem ZAMKNĄĆ? Prawdziwy chrześcijanin nie spamowałby w takim temacie. Robisz offtop i nie dziw się, że przez takich jak ty rodzą się ateiści.

@topic
Rozmawia jeszcze ktoś tu o tej "Nibru", która w 2012 walnie gdzieś między Odrą a Bugiem? ;]
Wylansowany jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-08-2008, 09:25   #211
Erhion
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 03 2006

Domyślny

Dla mnie cały ten temat jest do śmieci. Nie dość, że zrobił się spam Mystlich i jego wiara to jeszcze na główny temat czyli Nibiru nikt prawie nie wypowiadał się NORMALNIE.

Ale zapytam o jedno MYSTLICHU:

Czy jak za 10-20 lat ludzie stworzą człowieka z komórek (nie urodzi się on, a powstanie z komórek) to co wtedy zrobisz? W koncu staniemy się wtedy Bogami dającymi życie. A możesz mi wierzyć za te kilkanaście lat będzie to możliwe.
Erhion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-08-2008, 09:40   #212
neopostman
Użytkownik Forum

neopostman's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2005
Lokacja: Łowicz.
Wpisy bloga: 6

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Nova
Poziom: 114
Skille: 101/84
Poziom mag.: 24
Wyślij wiadomość przez ICQ do neopostman neopostman ma numer GG trzeba sobie zasłuży Adres Jabbera do neopostman Send a message via Skype™ to neopostman
Domyślny

Nieważne jakiej człowiek jest wiary, każdego powinno się traktować z szacunkiem mimo tego, że jest ateistą/buddystą/chrześcijaninem/muzułmaninem. Szczególnie zwracam się tu do użytkowników, którzy wypowiadając się na tym forum, ranią innych. Nie będę mówił konkretnie kto to taki bo nie taki mam cel, wymagam od was tak niewiele, mianowicie dojrzałości..

Wróćcie juz do tematu, z którym nazwa tematu jest związana ; P.

Ostatnio edytowany przez neopostman - 27-08-2008 o 10:09.
neopostman jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-08-2008, 10:25   #213
Grocix
Użytkownik Forum

Grocix's Avatar

Data dołączenia: 03 11 2004
Lokacja: Uć

Stan: Na Emeryturze
Grocix ma numer GG 6761731
Domyślny

@neo
Popieram w stu procentach i jeśli kogoś uraziłem to przepraszam.

@Down
A co to ma wspolnego?:O

@2 down
Artykul ciekawy, komentarz mniej. Co do wypalenia slonca, mysle ze ludzkosc jako rasa nie dozyje tych 5ciu mld lat, a jesli juz, to nie w tym ukladzie slonecznym. Zreszta, jestes emo? Bo po komentarzu mozna by tak wywnioskowac i nie wiem jak Ty, ale ja bym jeszcze chetnie pozyl.

時を超え捕らえられてる
あふれるこの想いは何?
優しさが目尻に似合う
あの人たちは今どこに居るの?

Ostatnio edytowany przez Grocix - 27-08-2008 o 11:31.
Grocix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-08-2008, 10:36   #214
Arka_Sath_Wielki
Użytkownik Forum

Arka_Sath_Wielki's Avatar

Data dołączenia: 23 12 2006
Lokacja: Bdg

Arka_Sath_Wielki ma numer GG 8017890 Send a message via Skype™ to Arka_Sath_Wielki
Domyślny

Hmm jako ze siedze na tym forum dosyc czesto i przeczytalem juz duzo tematow cos mi sie tu laczy.

"Boryska człowiek z marsa zapowiadał katastrofę 1 kontynentu w 2009 roku."
"Planeda Nibiru ma być blisko ziemi 22 grudnia," ma być blisko! ale czy jest prawdopodobne aby jakiś jej odłamek spadł i walnął w 1 kontynent dopiero w 2009? według mnie tak. powoli wszystko zaczyna się układać w całość
stary 27-08-2008, 11:18   #215
semiliren
Użytkownik Forum

semiliren's Avatar

Data dołączenia: 07 10 2006
Lokacja: W-wa

Domyślny

Jesli ktos to juz pisal, to przepraszam, ale nie mam czasu, by sprawdzac kazda strone po kolei.

Maly artykul, ktory znajduje sie na stronie 20 (Świat Nauki nr. 8 (204), sierpien 2008, ISSN 0867-6380, wyd. Prószyński Media)
"Najdalsza ze znany planetoid - Sedna - porusza się po bardzo dziwnej orbicie, której kształt i rozmiary są dla astronomów bardzo zagadkowe. Aby je wytłumaczyć trzeba założyć, ze peryferie Układu Słonecznego zostały zaburzone przez przelatującą gwiazdę bądź znajdują się pod wpływem nieodkrytej jeszcze planety. Ta druga możliwość została ostatnio sprawdzona za pomocą komputerowych symulacji opisanych w Astronomical Journal. Okazuje się, ze "planeta X" byłaby w stanie nadać obserwowany kształt całemu pasowi Kuipera.
Autorzy symulacji, Patryk Lykawka i Tadashu Mukai z Kobe University, oceniają jej masę i promień orbity odpowiednio na 0.3-0.7 masy Ziemi i około 100 j.a. (...) Komentatorzy pracy Lykawki i Mukai podkreślają, ze takie ciało niebieskie w niczym nie zagrażałoby Ziemi i w żadnym wypadku nie należy go utożsamiać z mityczna planeta Nibiru, która według bzdurnych informacji (...) zbliża się do nas, by w roku 2012 spowodować jakieś straszne katastrofy."

Czemu ludzie wciaz szukaja, jakiejs apokalipsy? Jak nie upadek planety, meteorytu, czy Bóg wie czego, to jeszcze Euro 2012 w Polsce i na Ukrainie.
Jak w Ziemie cos uderzy z ogromna sila, to mowi sie trudno. Nasza cywilizacja upadnie, bedzie spokoj i wiekszosc osob bedzie szczesliwa, bo nie bedzie musiala sie meczyc tu na Ziemi.
Naukowcy tez bija na alaram, ze Slonce sie "niedlugo" wypali, czyli za 4,5-5 MILIARDOW lat w najgorszym razie. Tez mozemy o tym porozmawiac, ale po co? Nas to bezposrednio nie dotyczy, przyszle pokolenia beda musialy sobie z tym poradzic (i na pewno sobie poradza).
Wracajac do tematu: kolejna bzdura.

A bym jeszcze zapomnial. Sprawa wiary jest dla kazdej osoby, sprawa osobista.
stary 27-08-2008, 11:45   #216
sphinx123
Użytkownik Forum

sphinx123's Avatar

Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44

Skille: Milion
Wyślij wiadomość przez ICQ do sphinx123 sphinx123 ma numer GG Siemanowice Adres Jabbera do sphinx123 Send a message via Skype™ to sphinx123
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez .Matrik. Pokaż post
A jest też jakaś religia (nie pamiętam nazwy) wyznająca bodaj kulawego jednorożca, czy coś takiego.
Oni wyznają "Niewidzialnego Różowego Jednorożca" ;P. Mystlich przywdział teraz poglądy przykładnego katolika, ponieważ podszywanie się pod obrońcę praw kobiet, pisarza i homoseksualistę nie wyszły mu na dobre xd
stary 27-08-2008, 12:29   #217
ErAgOg
Użytkownik Forum

ErAgOg's Avatar

Data dołączenia: 06 09 2006
Lokacja: . . .okolice Szczecina Ilość postów: 8
Wpisy bloga: 21

Stan: Początkujący
Profesja: Rookstayer
Gildia: Mayhem
Świat: Silvera
Poziom: 40~
Skille: 100/200
Poziom mag.: 1
ErAgOg ma numer GG 7360116
Domyślny

Ja tam wierzę, że coś jest po śmierci. Nie wiem, czy jakieś niebo, czy reinkarnacja czy co tam jeszcze, ale znam osobiście 2 osoby, które przeszły przez śmierć kliniczną i coś widziały. Chociaż obydwie mówiły o czymś innym ;'|
stary 27-08-2008, 12:37   #218
Mystlich
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 24 04 2008
Wpisy bloga: 4

Domyślny

@wszyscy
Ci co chca podyskutować o wierze to zapraszam na bloga.Nie róbmy spamu.

Co do Nibiru
Czy słyszał już ktoś z was o projekcie Cheops?

"...Robie wszystko to, czego wiara mi nie zabroni."
Mystlich jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-08-2008, 12:38   #219
Grocix
Użytkownik Forum

Grocix's Avatar

Data dołączenia: 03 11 2004
Lokacja: Uć

Grocix ma numer GG 6761731
Domyślny

@2 up
Smierc kliniczna tez jest podwazalna, nie wiemy co moze w takiej kryzysowej sytuacji robic mozg.

@3 up
NRJ jest parodia religii Oparta na paradoksie, bo jak cos moze byc i niewidzialne i rozowe?

時を超え捕らえられてる
あふれるこの想いは何?
優しさが目尻に似合う
あの人たちは今どこに居るの?

Ostatnio edytowany przez Grocix - 27-08-2008 o 12:39.
Grocix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-08-2008, 12:49   #220
neopostman
Użytkownik Forum

neopostman's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2005
Lokacja: Łowicz.
Wpisy bloga: 6

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Nova
Poziom: 114
Skille: 101/84
Poziom mag.: 24
Wyślij wiadomość przez ICQ do neopostman neopostman ma numer GG trzeba sobie zasłuży Adres Jabbera do neopostman Send a message via Skype™ to neopostman
Domyślny

Cytuj:
@wszyscy
Ci co chca podyskutować o wierze to zapraszam na bloga.Nie róbmy spamu.

Co do Nibiru
Czy słyszał już ktoś z was o projekcie Cheops?
O grupce osób próbującej ratować świat przed nieistniejącym zagrożeniem za pomocą szpadelka i wiaderka ? ja słyszałem ; P.
neopostman jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania