Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 14-09-2008, 12:54   #1
Kedis_Lithan
Użytkownik Forum

Kedis_Lithan's Avatar

Data dołączenia: 03 11 2007
Lokacja: Zielona Góra

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Secura
Poziom: 42
Skille: 66/64
Poziom mag.: 5
Domyślny 11 września. Niewygodne fakty.

Cytuj:
Film dokumentalny, który najprawdopodobniej przedstawia "prawdziwe" i wstrząsające okoliczności wydarzeń jakie miały miejsce 11 września 2001 roku w USA. W filmie ukazano i rozwiązano zagadkowe kwestie dotyczące min. zawalenia się bliźniaczych wież WTC oraz uderzenia samolotu w Pentagon.
Film można obejrzeć tutaj.

Chciałbym abyście w tym temacie wymieniali swoje opinie, poglądy na temat owego filmu. Film trwa 77 minut, ale warto go obejrzeć. Wg mnie, ukazuje on prawdę tego, co się wydarzyło 11 IX 2001 roku. Po obejrzeniu filmu można mieć wątpliwości, czy to Osama Bin Laden stoi za owymi atakami na bliźniacze wieże.

Kedis_Lithan jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 14-09-2008, 13:02   #2
Hakuoh
Użytkownik Forum

Hakuoh's Avatar

Data dołączenia: 30 04 2005
Lokacja: Bełchatów/Reading
Wpisy bloga: 1

Stan: Niegrający
Imię: Eldryzif
Profesja: Rookstayer
Świat: Calmera
Poziom: 74
Domyślny

Osama pracował z Amerykanami. Władze mówią mu tak: "Ej, zrób zamieszanie u nas to my najedziemy na was z wojskami bo potrzebujemy od was ropę."
Ta wojna to jeden wielki kicz, a inne państwa się nabrały na coś takiego. Każdy się domyśli, że polecieli tam żeby zająć złoża ropy. Dla mnie te wypowiedzi Osamy są archiwalne, a on sam już jest zjadany przez robaki. Stany potrafią conajwyżej zagrozić palcem, nic więcej.

Ostatnio edytowany przez Hakuoh - 14-09-2008 o 13:06.
Hakuoh jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-09-2008, 13:04   #3
sphinx123
Użytkownik Forum

sphinx123's Avatar

Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44

Skille: Milion
Wyślij wiadomość przez ICQ do sphinx123 sphinx123 ma numer GG Siemanowice Adres Jabbera do sphinx123 Send a message via Skype™ to sphinx123
Domyślny

To był pretekst do zaatakowania Bliskiego Wschodu, tyle powiem.

Zaiste, mocny film, wiedziałem że Ameryka lubi bawić się w takiej intrygi, ale tego już za wiele o_O

Ostatnio edytowany przez sphinx123 - 14-09-2008 o 14:07.
sphinx123 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-09-2008, 13:23   #4
Dragon-Fly
Arbiter Elegantiarum

Dragon-Fly's Avatar

Data dołączenia: 10 01 2008
Wpisy bloga: 2

Imię: Artanaro
Profesja: Knight
Świat: Menera/Nebula
Poziom: 45
Skille: ~70
Dragon-Fly ma login Tlenu dragonflyer@tlen.pl
Domyślny

Filmu nawet nie oglądam, odniosę się do artykułu "NCZAS!". Ten cały atak na WTC to była wspaniale przygotowana akcja wojskowa z niewiarygodną precyzją i profesjonalizmem. Tylko pogratulować amerykanom, szkoda tylko, że zapomnieli pozostawić wrak. Bush terrorysta atakuje kraje ze Wschodu pod pretekstem terroryzmu i zbrodni.
Dragon-Fly jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-09-2008, 13:51   #5
domin3x
Użytkownik Forum

domin3x's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2005
Lokacja: Silesia Inferior

Imię: Xevezq
Świat: Pacera
Poziom: 166
Skille: 96/90
Poziom mag.: 8
Domyślny

Film widziałem tydzień temu. Otworzył mi oczy na prawdziwą amerykę. Szkoda tylko, że dla nich ważniejsza jest ropa, niż życie ludzkie...
domin3x jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-09-2008, 14:13   #6
Andrealfus
Zbanowany

Andrealfus's Avatar

Data dołączenia: 25 01 2006
Lokacja: Żory

Imię: Andrealfus
Świat: Trimera
Poziom: 106
Skille: 87/84
Poziom mag.: 7
Andrealfus ma numer GG 8673236
Domyślny

ogladalem inne filmy i dokomenty w tv, zawalily sie trzy budynki WTC 1,2 i 7 (o ile pamietam) co najdziwniejsze w nr.7 nie trafił samolot, został bez szfanku ale nagle sie zawalił, na filmach wygląda to jak precyzyjne wyburzanie
Andrealfus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-09-2008, 14:16   #7
Nadrill
Użytkownik Forum

Nadrill's Avatar

Data dołączenia: 25 10 2005

Nadrill ma numer GG 3764880
Domyślny

Jeśli myślicie, że oglądniecie film i już wszystko wiecie o całym spisku i jesteście madafaka, to epic fail. Większość rzeczy opiera się na domysłach, jest dużo nieścisłości i przeinaczeń.
Nadrill jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-09-2008, 14:41   #8
Yebro
Użytkownik Forum

Yebro's Avatar

Data dołączenia: 05 03 2006
Lokacja: Gdynia

Świat: EWRYŁER
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nadrill Pokaż post
Jeśli myślicie, że oglądniecie film i już wszystko wiecie o całym spisku i jesteście madafaka, to epic fail. Większość rzeczy opiera się na domysłach, jest dużo nieścisłości i przeinaczeń.
Piwo dla tego Pana!

Moim skromnym zdaniem ten kto to wszystko nagrał był geniuszem . Szkoda że w Polskim rządzie nie ma takich ludzi.

Hugs and kisses

@down
Doskonała interpretacja faktów i bogaty zasób wiedzy, winszuje ;]

Tak na marginesie to w każdym kraju obywatele łatwiej przyjmują informacje podawane im przez polityków swojego kraju niż specjalistów zagranicznych. Krystalicznym tego przykładem może być stosunek mieszkańców Rosji do wojny w Gruzji.

Ostatnio edytowany przez Yebro - 14-09-2008 o 14:48.
Yebro jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-09-2008, 14:41   #9
Snagoth
Cease & Sekkle

Snagoth's Avatar

Data dołączenia: 27 10 2006
Lokacja: Warszawa

Imię: Snagoth
Profesja: Sorcerer
Świat: Eternia
Poziom: 70
Snagoth ma numer GG 8429069
Domyślny

Zgadzam sie z Nadrillem. Po obejrzeniu jednego filmu ktory i tak dokonca nie mowi prawdy nie staniecie sie 'oswieceni'.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dragon-Fly
Ten cały atak na WTC to była wspaniale przygotowana akcja wojskowa z niewiarygodną precyzją i profesjonalizmem.
z tym sie niestety nie zgodze ze wzgledu na to ze bledow jakie popelnil rzad USA jest co nie miara. Na nich opiera sie ten film.

@topic
co do filmu to widzialem go juz daaawno temu i od tamtego czasu blizej przyjrzalem sie calej sprawie. Na innym forum duzo na ten temat sie wypowiadalem a nawet uczestniczylem w debacie ktora niestety musialem opuscic z braku czasu nad sledzeniem kolejnych wydarzen i pisaniem postow.

Krotko moge napisac ze w tym momencie juz jedynie smiesza mnie ludzie ktorzy wierza w swietosc rzadu USA co do 9/11. Wierza slepo w to poniewaz uwazaja swoje argumenty za jedyna prawde, lecz nie biora pod uwage tego ze dowodu na ktorych sie opieraja sa im dawane przez rzad USA ktory juz sie o to postaral zeby pasowaly one do calej ukladanki. Jest dziesiatki jak nie setki dowodow ktore pokazuja, ze jednak ten caly atak nie jest tak krystalicznie czysty od jakichkolwiek spiskow. Nie chce mi sie wypisywac zadnych, jesli bedzie potrzeba to wypowiem sie szerzej.

Ps: co do WTC 7 to oficjalnie byl on tak zniszczony przez odlamki wtc 1 i 2 ktore spadajac uderzyly w budynek i pozar ktory tam szalal ze budynek sam sie zawalil.

Nieoficjalnie? Jest nagranie w ktorym (bodajże) szef strazy pozarnej wydaje rozkaz o natychmiastowym zburzeniu budynku (slawne 'pull it'), tylko pytanie skad tak szybko znalazly sie tam ladunki wybuchowe? Czy to nie dziwne ze w wtc 7 znajdowala sie siedziba CIA i tysiace roznych, tajnych dokumentow. Na reke bylo wyburzenie tego budynku i 'niefortunne stracenie' tych dokumentow... Do tego perfekcyjne wyburzenie tegoż budynku. Oficjalny pozar zapisze sie w historii ze wzgledu na to ze to 3 przypadek w historii zawalenia sie budynku poprzez pozar.... zaraz po wtc 1 i wtc 2. Nigdy wczesniej w historii to sie nie stalo a nagle stalo sie to w 3, jednych z najnowoczesniejszych budynkach na swiecie. Mozna napisac takze o budynkach ktore plonelo godzinami... BA, dniami... gdzie strawione zostaje praktycznie wszystko prócz szkieletu budynku ale zaden z takich budynkow sie nigdy nie zawalil.

Jak juz mowilem, nie bede sie rozpisywal. Dla mnie ta sprawa jest prosta.

bless
Wybitne umysły są zawsze gwałtownie atakowane przez miernoty, którym trudno pojąć, że ktoś może odmówić ślepego hołdowania panującym przesądom, decydując się w zamian na odważne i uczciwe głoszenie własnych poglądów.
www.wolnekonopie.pl
www.otwartapestka.info
www.spliff.pl
~Albert Einstein
Snagoth jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-09-2008, 14:50   #10
Dragon-Fly
Arbiter Elegantiarum

Dragon-Fly's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Snagoth Pokaż post
z tym sie niestety nie zgodze ze wzgledu na to ze bledow jakie popelnil rzad USA jest co nie miara. Na nich opiera sie ten film.
Chodzi mi o "wbicie" się samolotu niewiarygodnie dokładnie i specyficzny sposób zawalenia się wież. Tylko PRAWDZIWY fachowiec przeprowadziłby tą akcję z takim rezultatem.

Cytuj:
Jest nagranie w ktorym (bodajże) szef strazy pozarnej wydaje rozkaz o natychmiastowym zburzeniu budynku (slawne 'pull it'), tylko pytanie skad tak szybko znalazly sie tam ladunki wybuchowe?
O ile wiem, to wyburzanie takich budynków może trwać nawet tydzień.

@DOWN: Hej, dobre to z bronią jądrową! Będę miał argument na proamerykanów : P.

Ostatnio edytowany przez Dragon-Fly - 14-09-2008 o 15:42.
stary 14-09-2008, 15:03   #11
sphinx123
Użytkownik Forum

sphinx123's Avatar

Wyślij wiadomość przez ICQ do sphinx123 sphinx123 ma numer GG Siemanowice Adres Jabbera do sphinx123 Send a message via Skype™ to sphinx123
Domyślny

Nigdy nie uwierzę w oficjalną wersję USA, jedynego kraju, który użył broni jądrowej przeciwko ludzkości...
stary 14-09-2008, 15:27   #12
Fred_Flintston
Zbanowany

Fred_Flintston's Avatar

Data dołączenia: 01 07 2008
Lokacja: Bedrock

Świat: Prehistoryczny
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez sphinx123 Pokaż post
Nigdy nie uwierzę w oficjalną wersję USA, jedynego kraju, który użył broni jądrowej przeciwko ludzkości...
Nie wiem, co to ma do rzeczy. Może wolałbyś zamiast zniszczenia (niecałkowitego na dodatek) dwóch miast i zabicia ok. 140 tys. ludzi widzieć inwazję amerykanów na właściwe wyspy japońskie, co skończyło by się jeszcze większymi stratami tak w infrastrukturze, jak i w ludziach (po obu stronach). Poza tym, to nawet dobrze, że użyto broni jądrowej i przekonano się o jej sile w czasach, kiedy była jeszcze stosunkowo słaba plus było ich tylko parę sztuk. Wyobrażasz sobie, co by się działo, gdyby została użyta na jeszcze większą skalę np. w Korei?
Fred_Flintston jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-09-2008, 15:27   #13
Kedis_Lithan
Użytkownik Forum

Kedis_Lithan's Avatar

Data dołączenia: 03 11 2007
Lokacja: Zielona Góra

Świat: Secura
Poziom: 42
Skille: 66/64
Domyślny

@Snagoth
Cytuj:
Nieoficjalnie? Jest nagranie w ktorym (bodajże) szef strazy pozarnej wydaje rozkaz o natychmiastowym zburzeniu budynku (slawne 'pull it'), tylko pytanie skad tak szybko znalazly sie tam ladunki wybuchowe? Czy to nie dziwne ze w wtc 7 znajdowala sie siedziba CIA i tysiace roznych, tajnych dokumentow. Na reke bylo wyburzenie tego budynku i 'niefortunne stracenie' tych dokumentow... Do tego perfekcyjne wyburzenie tegoż budynku. Oficjalny pozar zapisze sie w historii ze wzgledu na to ze to 3 przypadek w historii zawalenia sie budynku poprzez pozar.... zaraz po wtc 1 i wtc 2. Nigdy wczesniej w historii to sie nie stalo a nagle stalo sie to w 3, jednych z najnowoczesniejszych budynkach na swiecie. Mozna napisac takze o budynkach ktore plonelo godzinami... BA, dniami... gdzie strawione zostaje praktycznie wszystko prócz szkieletu budynku ale zaden z takich budynkow sie nigdy nie zawalil.
Jeśli chodzi o dokumenty CIA, to na 100% zostały one skopiowane. Jeśli chodzi o zawalenia się budynków, to w połowie filmu, na kilku ujęciach widać jak zanim budynek runął, na kilku piętrach wybuchły ładunki wybuchowe. Jedno mnie ciekawi. W filmie jest mowa, że pod bliźniaczymi wieżami było złoto, ok. 130 mld $. Ba, 12 września znaleziono obok owego złota samochód towarowy gotowy do załadunku (akcja podobna do tej z "Szklanej Pułapki 3"). Dziwne? Wg mnie rząd zorganizował perfekcyjny plan, lecz zawsze zdarzają się błędy, "i nasz misterny plan poszedł w pizdu". Ciekawi mnie też to, co się stało z pasażerami lotu 93. Niby zostali wywiezieni do siedziby NASA obok Pentagonu (w który uderzył samolot, którego nie było).

Ostatnio edytowany przez Kedis_Lithan - 14-09-2008 o 15:30.
Kedis_Lithan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-09-2008, 15:46   #14
Grue
Użytkownik Forum

Grue's Avatar

Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: Poznań - Rataje

Grue ma numer GG 8009267
Domyślny

Powiem wam tylko ze wojna to niesamowicie dobry biznes i kaska leci.
<Take a look inside my head, do you see how I feel, 'cos I'm a freak dirty rocker with sex appeal, 'cos I will take your drugs, and I'll get you high, 'cos I'm a freak dirty rocker, and i'll make you fly>

-- Mitsubishi Eclipse Klub Polska --
www.eclipse.net.pl

Grue jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-09-2008, 16:06   #15
Slythia
Blondynka

Slythia's Avatar

Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dragon-Fly Pokaż post
Chodzi mi o "wbicie" się samolotu niewiarygodnie dokładnie i specyficzny sposób zawalenia się wież. Tylko PRAWDZIWY fachowiec przeprowadziłby tą akcję z takim rezultatem.
Ze względu na to, iż wieże znajdowały się w centrum wysokiej zabudowy zostały zaprojektowane w taki sposób, by w przypadku zawalenia złożyły się. Dzięki temu przez jedną wieżę cała dzielnica nie złoży się jak domek z kart.

Nawiasem mówiąc, coś ostatnio dużo osób na tym forum ma skłonności do teorii spiskowych.
stary 14-09-2008, 16:18   #16
sphinx123
Użytkownik Forum

sphinx123's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fred_Flintston Pokaż post
Nie wiem, co to ma do rzeczy. Może wolałbyś zamiast zniszczenia (niecałkowitego na dodatek) dwóch miast i zabicia ok. 140 tys. ludzi widzieć inwazję amerykanów na właściwe wyspy japońskie, co skończyło by się jeszcze większymi stratami tak w infrastrukturze, jak i w ludziach (po obu stronach). Poza tym, to nawet dobrze, że użyto broni jądrowej i przekonano się o jej sile w czasach, kiedy była jeszcze stosunkowo słaba plus było ich tylko parę sztuk. Wyobrażasz sobie, co by się działo, gdyby została użyta na jeszcze większą skalę np. w Korei?
Mhm, zamiast pokonać wyspy w honorowej walce, lepiej zrzucić bombę i zmasakrować tych ludzi jak zwykłe robactwo? No to gz.
stary 14-09-2008, 16:31   #17
Fred_Flintston
Zbanowany

Fred_Flintston's Avatar

Data dołączenia: 01 07 2008
Lokacja: Bedrock

Świat: Prehistoryczny
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez sphinx123 Pokaż post
Mhm, zamiast pokonać wyspy w honorowej walce, lepiej zrzucić bombę i zmasakrować tych ludzi jak zwykłe robactwo? No to gz.
Chcesz od wojny poszanowania praw człowieka? Marzenie ściętej głowy. Powtórzę jeszcze raz - za cenę zniszczenia tych dwóch miast i 140 tys. ludzi - uratowało się miliony, które mogły zginąć w inwazji na Japonię. Co wolisz?

PS Atak jądrowy na Hiroszimę/Nagasaki wcale nie był najkrwawszym uderzeniem w drugiej wojnie światowej.
Fred_Flintston jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-09-2008, 16:42   #18
Dragon-Fly
Arbiter Elegantiarum

Dragon-Fly's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Slythia Pokaż post
Ze względu na to, iż wieże znajdowały się w centrum wysokiej zabudowy zostały zaprojektowane w taki sposób, by w przypadku zawalenia złożyły się. Dzięki temu przez jedną wieżę cała dzielnica nie złoży się jak domek z kart.

Nawiasem mówiąc, coś ostatnio dużo osób na tym forum ma skłonności do teorii spiskowych.
Nie to miałem na myśli. Specjalnie tego nie rozwijałem, bo gdzieś mi się źródło zagubiło. Chodzi o sam szkielet stalowy WTC (czyli jednego z najnowocześniejszych budynków tamtych czasów), który NIE powinien się z taką łatwością złożyć po uderzeniu tego samolotu w to miejsce.
stary 14-09-2008, 16:45   #19
Mati_Paurel
Użytkownik Forum

Mati_Paurel's Avatar

Data dołączenia: 15 12 2007
Lokacja: z nienacka

Imię: Nienacek
Profesja: Elder Druid
Gildia: Nienacki
Świat: Nienacka
Poziom: IDK
Skille: Nienack
Poziom mag.: NC
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fred_Flintston Pokaż post
Chcesz od wojny poszanowania praw człowieka? Marzenie ściętej głowy. Powtórzę jeszcze raz - za cenę zniszczenia tych dwóch miast i 140 tys. ludzi - uratowało się miliony, które mogły zginąć w inwazji na Japonię. Co wolisz?

PS Atak jądrowy na Hiroszimę/Nagasaki wcale nie był najkrwawszym uderzeniem w drugiej wojnie światowej.
signed

mnie te teorie spiskowe walą a jestem ZA wojną w iraku i afganie trzbea ich tam trzymac krótko bo jak sie talibowie okopią to wtedy bedzie przejebane i caly swiat bedzie trzas portkami
Podczas grupowych polowań knajt zawsze jest blokerem, dzięki czemu pierwszy dobiera się do ciała zabitego potwora i zbiera wszystko co się da, wmawiając reszcie, że w ciągu 10-godzinnego hunta nic nie wypadło.

Płatne konto daje nam dostęp do nowych terenów, m.in.:

Zaśnieżonej Tikłandy ,
Bagiennego Liberty Gay,
Upalnego Svargrond

Tibijczyk jest jak Pascal Brodnicki - nie używa polskich znaków.
Nonsensopedia rox
Mati_Paurel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-09-2008, 16:46   #20
Slythia
Blondynka

Slythia's Avatar

Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dragon-Fly Pokaż post
Nie to miałem na myśli. Specjalnie tego nie rozwijałem, bo gdzieś mi się źródło zagubiło. Chodzi o sam szkielet stalowy WTC (czyli jednego z najnowocześniejszych budynków tamtych czasów), który NIE powinien się z taką łatwością złożyć po uderzeniu tego samolotu w to miejsce.
Dlaczego nie powinien? Na pewno szkielet został, delikatnie ujmując, naruszony, a to przecież na nim opiera się cały ciężar budynku.

Najlepiej zapytaj kogoś z architektury lub budownictwa ; ).
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania