|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 09 2008
|
![]() Witam chciałbym ogólnie otworzyć dyskusje na temat realizmu w Tibii. Przykładowo obozy z takowych parcelów jak np. w Gothicu mieliśmy stary i nowy obóz. Wyobraźcie sobie o ile piękniej wyglądała by Tibia gdy byłby takie obozy.. Można by było się tam dostać robić misje i inne pierdoły, wiem ostatnio za długo przesiedziałem przed Gothiciem i sobie tak pomyślałem jakby to wszystko tak zrobić w Tibii.. walki pomiędzy obozami byłoby pięknie ;] No przyznajcie że nie!
![]() //Edit Przedstawiam taki projekt iż myślę że żmudne expienie i czasem nudne open battle to lipa. Ostatnio edytowany przez Sharelo - 26-09-2008 o 14:07. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 12 2005
Stan: Aktywny gracz
Imię: Sammen
Profesja: Sorcerer
Świat: Balera
Poziom: 21
Poziom mag.: 25
![]() |
![]() up@
Oddziaływanie na siebie miast, te sprawy? @Top Może przykład podałeś zły, ale wprowadzenie częściowego uzależnienia od siebie miast czy innych pomysłów odciągających graczy od walki i zwykłego expienia było by fajne. Co nie zmienia dwóch faktów: 1. Wielu o tym myślało, ale co z tego? Twórcom jak na razie nie zależy. 2. Najłatwiej upiększyć tą grę przez samych graczy - niech oni tworzą klimat w tym świecie. Jak ci się uda namówić do tego zauważalną ilość ludzi - masz u mnie dyszkę ![]()
![]() |
#4 |
Inquisition Hero
Data dołączenia: 11 12 2005
Stan: Niegrający
|
![]() 1. Realizm tibii? To tak jak fikcyjność świata rzeczywistego. Jedno niema z drugim wspólnego.
Co do pomysłu, że miasta mogą działać jakoś na siebie (chociaż by wymiana handlowa) to nie jest zły.
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 06 2007
Lokacja: Ziemia/Polska/Bydgoszcz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Galana
|
![]() wzmianka o wojnie miedzy oboazmi... mi się w otchłani nicości mojego mózgu narodził pomysł by zrobic server war... nie taki z jedni ganiaja drudzych jak na ots...
taki że są 2+ więcej miast i każd ma okreslony kolor... (to akurat jak na war) w miastach są normalne expowiska itp itd... miasta oddziela brama raz na.... dzień.... tydzień znika brama oddzielające owe miasta i wtedy można przystąpic do walki.... wtedy w żadnym miejscu niema pz na koniec walk gdy brama ponownie sie pojawia server jest off na minutke i wszyscy pojawiaja sie w temple swojego miasta by niewymieszac koloerów ![]()
(\_/) (O.o) (> <) To jest króliczek. Skopiuj go do swojej sygnaturki aby pomóc mu w zawładnieciu światem!!! 100% tego forum to ludzie. Jeżeli nie należysz do tych 0 % nie wklejaj tego podpisu. Powybijam ci wszystkie oczy kijem, a jak zabraknie ci oczu dokleje ci nowe kropelką. A mój kij przewędruje twoją źrenice w akompaniamencie krzyku "This is Sparta"!!!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Stawiam ci flaszke wodki jesli zainteresujesz jakimkolwiek realizmem czy elementami rpg wiecej niz 5-10% graczy.
2-3 lata temu - tak, teraz gdy kazdy dba tylko o level a spora czesc graczy na serwerach to boty naprawde nie ma sie dla kogo wysilac i budowac klimat.
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 02 2008
Lokacja: CARLIN
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: ***
Poziom mag.: **
|
![]() jesli naprawde lubisz takie walki miedzy miastami albo miedzy dobrem a zlem polecam ci gierke Shaiya zassasz ja z www.aeriagames.com (900mb+) mozesz tam przystapic do 2 swiatow dobrego i zlego wszystko podobne do tibii choc lepsza grafa i wogole zajrzyj i ocen bo jesli chodzi o tibie niewiem czy wogole kiedys wypali taki pomysl o stworzeniu takowego swiata czy cos takiego
Ostatnio edytowany przez Rafi_legia - 26-09-2008 o 20:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 06 2007
Lokacja: pl?
|
![]() Piwo dla Vila. Dobrze mówi. Jak sam Cipsoft gówno robi to po co my mamy sie wysilac?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik forum
|
![]() Ma po części racje, jakby miałby się ciągle wysilać cipsoft to by nie nadążyli a tak to chociaż te uptady są częste. Wspólnymi siłami dalibyśmy zrobić coś takiego
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 04 2008
Profesja: Royal Paladin
|
![]() Cytuj:
C.d. realizmu tibii to faktycznie jest mały, ale co z tego? To jest gra. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik forum
|
![]() @up
To gra którą można zmienić na zajebistą grę gdzie przybędzie nowych graczy, którzy zmienią poglądy na temat Tibii, iż to chujowa grafika i żmudna gra.. Tylko do takiego czegoś potrzeba ludzi a jak już opisano zostało wcześniej w Tibie grają ostatnio tylko boty i statsiarze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 12 2005
Stan: Aktywny gracz
Imię: Sammen
Profesja: Sorcerer
Świat: Balera
Poziom: 21
Poziom mag.: 25
![]() |
![]() Ja gram bardzo mało, a jak już to ani z botem ani dla lvla. Łażę z kumplem po nieznanych korytarzach i albo szukam wskazówek do questów albo (prawie zawsze) narażam życie postaci (po co mapy? sam sprawdzę co jest dalej
![]() ![]()
![]() |
#14 |
Użytkownik forum
|
![]() @up
No poszukwiacze dobra rzecz ale co zrobisz jak nie ma nowych terenów bo wszystkie już znane przez graczy ze stronki np. z Tibi pl Earth. Cóż.. Sami psujemy sobie gre ;o ale sami możemy też ją naprawić ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 09 2008
|
![]() Witam chciałbym ogólnie otworzyć dyskusje na temat realizmu w Tibii. Przykładowo obozy z takowych parcelów jak np. w Gothicu mieliśmy stary i nowy obóz. Wyobraźcie sobie o ile piękniej wyglądała by Tibia gdy byłby takie obozy.. Można by było się tam dostać robić misje i inne pierdoły, wiem ostatnio za długo przesiedziałem przed Gothiciem i sobie tak pomyślałem jakby to wszystko tak zrobić w Tibii.. walki pomiędzy obozami byłoby pięknie ;] No przyznajcie że nie! Dobra Sorry że tak mało ale myślę że zrozumieliście mnie, muszę spadać na autobus jak wrócę to dodam też moje propozycje ; o
//Edit Przedstawiam taki projekt iż myślę że żmudne expienie i czasem nudne open battle to lipa. ----------------------------------------- Za dużo gdybania za mało działania |
![]() |
![]() |