Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 26-09-2008, 14:02   #1
Sharelo
Użytkownik forum

Data dołączenia: 26 09 2008

Domyślny Realizm Tibii.

Witam chciałbym ogólnie otworzyć dyskusje na temat realizmu w Tibii. Przykładowo obozy z takowych parcelów jak np. w Gothicu mieliśmy stary i nowy obóz. Wyobraźcie sobie o ile piękniej wyglądała by Tibia gdy byłby takie obozy.. Można by było się tam dostać robić misje i inne pierdoły, wiem ostatnio za długo przesiedziałem przed Gothiciem i sobie tak pomyślałem jakby to wszystko tak zrobić w Tibii.. walki pomiędzy obozami byłoby pięknie ;] No przyznajcie że nie! Dobra Sorry że tak mało ale myślę że zrozumieliście mnie, muszę spadać na autobus jak wrócę to dodam też moje propozycje ; o

//Edit
Przedstawiam taki projekt iż myślę że żmudne expienie i czasem nudne open battle to lipa.

Ostatnio edytowany przez Sharelo - 26-09-2008 o 14:07.
Sharelo jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 26-09-2008, 14:09   #2
Barosa7
Zbanowany

Data dołączenia: 13 10 2007
Lokacja: Na lewo Na prawo w góre i w dół :cup:

Imię: ..../o/
Gildia: ..\o/
Świat: ...lol
Poziom: \o/
Skille: ...\o\
Domyślny

Ale co obozy z parceli mają do realizmu w tibii ?

lol .
Barosa7 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-09-2008, 14:33   #3
Wiedźmin
Użytkownik Forum

Wiedźmin's Avatar

Data dołączenia: 12 12 2005

Stan: Aktywny gracz
Imię: Sammen
Profesja: Sorcerer
Świat: Balera
Poziom: 21
Poziom mag.: 25
Wiedźmin ma numer GG 9966402
Domyślny

up@
Oddziaływanie na siebie miast, te sprawy?

@Top
Może przykład podałeś zły, ale wprowadzenie częściowego uzależnienia od siebie miast czy innych pomysłów odciągających graczy od walki i zwykłego expienia było by fajne. Co nie zmienia dwóch faktów:
1. Wielu o tym myślało, ale co z tego? Twórcom jak na razie nie zależy.
2. Najłatwiej upiększyć tą grę przez samych graczy - niech oni tworzą klimat w tym świecie. Jak ci się uda namówić do tego zauważalną ilość ludzi - masz u mnie dyszkę
stary 26-09-2008, 14:45   #4
Milten Magician
Inquisition Hero

Milten Magician's Avatar

Data dołączenia: 11 12 2005

Stan: Niegrający
Domyślny

1. Realizm tibii? To tak jak fikcyjność świata rzeczywistego. Jedno niema z drugim wspólnego.

Co do pomysłu, że miasta mogą działać jakoś na siebie (chociaż by wymiana handlowa) to nie jest zły.

"I tried so hard
and got so far
but in the end
it doesn't even matter"
Milten Magician jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-09-2008, 14:50   #5
Monsword
Użytkownik Forum

Monsword's Avatar

Data dołączenia: 17 06 2007
Lokacja: Ziemia/Polska/Bydgoszcz

Profesja: Royal Paladin
Świat: Galana
Domyślny

wzmianka o wojnie miedzy oboazmi... mi się w otchłani nicości mojego mózgu narodził pomysł by zrobic server war... nie taki z jedni ganiaja drudzych jak na ots...

taki że są 2+ więcej miast i każd ma okreslony kolor... (to akurat jak na war)

w miastach są normalne expowiska itp itd... miasta oddziela brama

raz na.... dzień.... tydzień znika brama oddzielające owe miasta i wtedy można przystąpic do walki.... wtedy w żadnym miejscu niema pz

na koniec walk gdy brama ponownie sie pojawia server jest off na minutke i wszyscy pojawiaja sie w temple swojego miasta by niewymieszac koloerów
To jest króliczek. Skopiuj go do swojej sygnaturki aby pomóc mu w zawładnieciu światem!!!

100% tego forum to ludzie. Jeżeli nie należysz do tych 0 % nie wklejaj tego podpisu.

Powybijam ci wszystkie oczy kijem, a jak zabraknie ci oczu dokleje ci nowe kropelką. A mój kij przewędruje twoją źrenice w akompaniamencie krzyku "This is Sparta"!!!!!!!!!!
Monsword jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-09-2008, 18:29   #6
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Stawiam ci flaszke wodki jesli zainteresujesz jakimkolwiek realizmem czy elementami rpg wiecej niz 5-10% graczy.

2-3 lata temu - tak, teraz gdy kazdy dba tylko o level a spora czesc graczy na serwerach to boty naprawde nie ma sie dla kogo wysilac i budowac klimat.
stary 26-09-2008, 20:31   #7
Rafi_legia
Użytkownik Forum

Rafi_legia's Avatar

Data dołączenia: 22 02 2008
Lokacja: CARLIN

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: ***
Poziom mag.: **
Domyślny

jesli naprawde lubisz takie walki miedzy miastami albo miedzy dobrem a zlem polecam ci gierke Shaiya zassasz ja z www.aeriagames.com (900mb+) mozesz tam przystapic do 2 swiatow dobrego i zlego wszystko podobne do tibii choc lepsza grafa i wogole zajrzyj i ocen bo jesli chodzi o tibie niewiem czy wogole kiedys wypali taki pomysl o stworzeniu takowego swiata czy cos takiego

Ostatnio edytowany przez Rafi_legia - 26-09-2008 o 20:38.
Rafi_legia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-09-2008, 09:43   #8
Mapa_Europy
Użytkownik Forum

Mapa_Europy's Avatar

Data dołączenia: 29 06 2007
Lokacja: pl?

Domyślny

Piwo dla Vila. Dobrze mówi. Jak sam Cipsoft gówno robi to po co my mamy sie wysilac?
Oryginalnie napisane przez Lasooch Pokaż post
@Yoh: a za 2k lat ludzie będą nosili moje figurki na szyi!
Mapa_Europy jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-09-2008, 11:06   #9
Dark Sven
Użytkownik Forum

Dark Sven's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mapa_Europy Pokaż post
Piwo dla Vila. Dobrze mówi. Jak sam Cipsoft gówno robi to po co my mamy sie wysilac?
Bo to Wy gracie i Wam zależy?
Dark Sven jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-09-2008, 23:52   #10
Sharelo
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez __DARK_SVEN__ Pokaż post
Bo to Wy gracie i Wam zależy?
Ma po części racje, jakby miałby się ciągle wysilać cipsoft to by nie nadążyli a tak to chociaż te uptady są częste. Wspólnymi siłami dalibyśmy zrobić coś takiego Ciekaw też jestem czy ktoś kiedyś już o takim czymś pomyślał i próbował takie coś robić.. Byłoby brać z tego kogoś informacje co i jak a może nawet by pomógł w stworzeniu ; o
stary 28-09-2008, 09:05   #11
Matello
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 04 2008

Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sharelo Pokaż post
Witam chciałbym ogólnie otworzyć dyskusje na temat realizmu w Tibii. Przykładowo obozy z takowych parcelów jak np. w Gothicu mieliśmy stary i nowy obóz. Wyobraźcie sobie o ile piękniej wyglądała by Tibia gdy byłby takie obozy.. Można by było się tam dostać robić misje i inne pierdoły, wiem ostatnio za długo przesiedziałem przed Gothiciem i sobie tak pomyślałem jakby to wszystko tak zrobić w Tibii.. walki pomiędzy obozami byłoby pięknie ;] No przyznajcie że nie! Dobra Sorry że tak mało ale myślę że zrozumieliście mnie, muszę spadać na autobus jak wrócę to dodam też moje propozycje ; o

//Edit
Przedstawiam taki projekt iż myślę że żmudne expienie i czasem nudne open battle to lipa.
Zrób OTS'a ala Gothic jak umiesz, ja o tym myślałem ale to jest ciężkie :|
C.d. realizmu tibii to faktycznie jest mały, ale co z tego? To jest gra.
Matello jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-09-2008, 11:48   #12
Sharelo
Użytkownik forum

Domyślny

@up
To gra którą można zmienić na zajebistą grę gdzie przybędzie nowych graczy, którzy zmienią poglądy na temat Tibii, iż to chujowa grafika i żmudna gra.. Tylko do takiego czegoś potrzeba ludzi a jak już opisano zostało wcześniej w Tibie grają ostatnio tylko boty i statsiarze.
stary 28-09-2008, 12:28   #13
Wiedźmin
Użytkownik Forum

Wiedźmin's Avatar

Data dołączenia: 12 12 2005

Stan: Aktywny gracz
Imię: Sammen
Profesja: Sorcerer
Świat: Balera
Poziom: 21
Poziom mag.: 25
Wiedźmin ma numer GG 9966402
Domyślny

Ja gram bardzo mało, a jak już to ani z botem ani dla lvla. Łażę z kumplem po nieznanych korytarzach i albo szukam wskazówek do questów albo (prawie zawsze) narażam życie postaci (po co mapy? sam sprawdzę co jest dalej ). Jakbym na serwie znalazł więcej takich osób zabawa była by lepsza, ale ludzie zbyt się martwią o straty. Ale poszukać nie zaszkodzi
stary 28-09-2008, 12:40   #14
Sharelo
Użytkownik forum

Domyślny

@up
No poszukwiacze dobra rzecz ale co zrobisz jak nie ma nowych terenów bo wszystkie już znane przez graczy ze stronki np. z Tibi pl Earth. Cóż.. Sami psujemy sobie gre ;o ale sami możemy też ją naprawić
stary 29-09-2008, 13:09   #15
jackjack
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 09 2008

Domyślny

//Edit

-----------------------------------------

Za dużo gdybania za mało działania
jackjack jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania