![]() |
#181 |
Fallen Angel
|
![]() Nie jestem za odbieraniem emerytur. To była praca tych ludzi. Nikt nie lubi tajnych sluzb poprzedniego ustroju, ale to nie powod zeby tak pod publiczke dzialac. Jako ze dotyczy to ludzi z lat 45-56, to zostalo ich juz nie wielu, wiec nie ma to wplywu na kondycje panstwa, jest czysto propagandowe. Poza tym, trzeba wziac pod uwage ze nie kazdy kto pracowal w sb zajmowal sie walka z podziemiem czy topieniem ksiezy. Nie powinno byc odpowiedzialnosci zbiorowej, a ta ustawa ja proponuje.
|
![]() |
#182 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2006
Lokacja: Koszary
|
![]() Jak się cieszę, że jestem apolityczny - smutek łapie moje serce w swe szpony i nie puszcza, gdy czytam wszystko, co jest związane z polityką.
To syf. Wszędzie na świecie. Tak więc śmieszą mnie (na szczęście) ludzie, który mówią, że mamy tutaj nie politykę, a zabawę w propagandę, zapychanie na stanowiskach znajomych, kłótnie na obradach. Widzieliście kiedyś jak bluzgają na siebie w Bundestagu?
![]() |
![]() |
#183 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Zapraszam do zapoznania sie z filozofia wolnosci
http://www.youtube.com/watch?v=dpo1ZeGTJrM
![]() |
#184 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
. Ostatnio edytowany przez Bambuko - 03-10-2008 o 20:26. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() @spider: chociazbys nie wiem jak sie zaparł, to i tak żyjesz w grupie, w społeczeństwie, i chociazbys nie wiem jak zaprzeczał, to i tak istnieje cos takiego jak dobro społecznie, a twój cały ustrój polega na "ja, moje, inni mnie gówno obchodzą"
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Pomoc innym jest ok - o ile nie przymuszasz do tego innych. Zrzeszanie sie w grupy jest ok - dopoki nie przymuszasz do tego innych. Chodzi o dobrowolnosc.
![]() Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 04-10-2008 o 11:46. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
Co wiecej - ostatnio ogladalem "Teraz my!" z udzialem jakiegos idioty z PO i gen. Hermaszewskiego. To, ze Hermaszewski nalezal przez pewien okres czasu do WRON oznacza, ze mozna mu odebrac emeryture za zaslugi z calego zycia? Jak dla mnie glupota, niedlugo PO bedzie miala lepsze pomysly niz inteligenci z PiS.
![]() |
![]() |
#188 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() WRON byla instytucja legalna, dzialajaca z tego co wiem tymczasowo, wiec ludzie w niej pracujacy nie moga byc okreslani pracownikami WRON tylko ludzmi tymczasowo z nia zwiazanymi. Nie ma wiec najmniejszego powodu zeby uwazac ich za przestepcow dzialajacych na szkode kogokolwiek tylko dlatego ze przez krotki okres czasu byli zwiazani z ta organizacja.
![]() |
#189 |
Użytkownik Forum
|
![]() nie mylmy SB z WRON. SB nie działało tymczasowo i jedyną "zasługą", z tytułu której pracownikom SB przysługują wysokie emerytury, to właśnie praca tam. nie widzę powodu, żeby te emerytury były takie wysokie, nikt nie mówi o odebraniu emerytur, ale ich zmniejszeniu. nawet jeśli ktoś nie był katem, oprawcą, to dlaczego ma tyle dostawać? i dlaczego ma tyle dostawać, jeśli rzeczywiście był katem i oprawcą.
![]() |
#190 |
Fallen Angel
|
![]() @up
A dlaczego wojskowi dziś mają dużo wyższe i wcześniejsze emerytury? Bo są wojskowymi. I choćby z tej okazji im się należy. To między innymi sposób zachęcenia ludzi do pracy w służbach, bo zapewne nie jest ona miła, przyjemna ani bezpieczna. Samo zachowanie konspiracji przez całe życie do sporo więcej niż wymaga się od zwykłego robola z fabryki, prawda?
![]() |
#191 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 09 2008
Lokacja: ...
Stan: Aktywny Gracz
Imię: -------- ^^
Profesja: Knight
Gildia: Narazie brak
Poziom: 25
Skille: 60/59
Poziom mag.: 3
|
![]() Ja jestem za wysokim obniżeniem emerytur byłych agentów SB, lecz nie u wszystkich, tylko tych którym ich zbrodnie udowodniono .
Wiecie nie można wszystkich wrzucać do jednego gara . |
![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Użytkownik Forum
|
![]() Gangrel, owszem. Ale czy za pracę w bezpiece należy ludzi nagradzać? Ich przywileje, tak teraz, jak wtedy, kiedy jeszcze pracowali, są za duże.
![]() |
#193 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Z jednej strony emerytury im się należą, z drugiej płacenie 7'000,- oficerowi SB za uciskanie narodu nie jest fajne, ale też taki był ustrój i inaczej nasz kraj wyglądał.
Tym, którzy byli tylko pionkami bym podarował. Podarował bym tym którzy przeszli na jasną stronę mocy. A reszcie? nie wiem...
![]() |
#194 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 09 2008
|
![]() Cytuj:
Ja jestem aby nie odbierać ale zrównać do średniej krajowej czyli 1300 (wg onetu), a nasz kraj tak wyglądał ale donoszenie to też kwestia samego siebie i nawet gdyby dzisiaj powstały takie czasy to ja NIGDY bym na nikogo nie doniósł i uważam takie osoby za szmaty. Mimo to nie odebrabym ale oni sami powinni się zrzec aby w jakiś sposób przeprosić za to co robili i oddać pokłon w stronę tych osób na które donosiły, a część z nich to dalej gnidy i dlatego należy zmniejszyć. Jak się więcej o nich poczyta to aż chce się odebrać im te emerytury. Ostatnio edytowany przez Prostynick - 05-10-2008 o 01:36. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#195 | ||||
Tibiaspy.com
|
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#196 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 09 2008
|
![]() Cytuj:
Jeśli ludzie zmienili Polskę to oni powinni się cieszyć, że żyją, i nie powinni nic dostać. Jeśliby teraz panowało prawnie bezprawie i zabijano niewinne osoby to gdyby przyszła rewolucja i ludzie poradzili sobie z tym bezprawiem to sądzisz, że osobom które kiedyś zabijały zgodnie z głupim prawem należy się jeszcze coś za te wyczyny? Polska się zmieniła na lepsze i nie dzięki nim, oni wielu osobom utrudniali życie, a może nawet ich życia pozbawili (wiadomo, że nie wszyscy) i dlatego im się nic nie należy, bo te emerytury są z naszych podatków i wiele ludzi sobie tego nie życzy aby takie osoby cokolwiek dostawały z ich podatków, ale żeby ich nie zostawiać bez niczego to właśnie średnia im wystarczy. Pamiętaj, że są osoby które też pracowały, a mają emerytury po 600 złotych. Składek już dawno nie ma, a zus w coraz gorszym stanie - to my na nich pracujemy :x Pamiętajcie, że o nasz kraj walczono i nie jeden oddał życie abyście mieli teraz taki kraj jaki jest teraz. Wali mnie jakie kiedyś było państwo/prawo i debile którzy nim rządzili, teraz się zmieniło i im się nie należy, napewno normalnym osobom nie odbiorą emerytur tylko tym którzy w żaden sposób na nią nie zasłużyli. Nie zapominajmy o tym. Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Prostynick - 05-10-2008 o 18:26. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#197 | ||
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
Emerytura jest wyplacana nie z podatkow, tylko ze srodkow wypracowanych przez kogos, z ktorych czesc odprowadza jako skladke emerytalna przez czas pracy. Zgodnie z tym funkcjonariusze wyzszego szczebla zarabiaja wiecej, wiecej oddaja i ciesza sie wyzsza emerytura, natomiast plebs zarabiajacy grosze skonczy z emerytura 600 zlotych nie dlatego ze odmowil wspolpracy z SB tylko dlatego ze zarabia/ zarabial grosze. Nie wspominajac juz o takim szczegole, ze budzetowke utrzymuje sie z podatkow czy obywatele sobie tego zycza czy nie, bo niby skad brac pieniadze na utrzymywanie urzednikow ? Demokracja demokracją ale jesli kazdy mialby decydowac czy zyczy sobie by jego podatki wspieraly inicjatywe X to siedzielibysmy teraz w jaskiniach. Cytuj:
![]() |
![]() |
#198 |
Fallen Angel
|
![]() @Prostynick
Walczysz o sprawiedliwość dziejową, której totalnie nie rozumiesz. Ja nie mam ochoty płacić na debili w sejmie, i co z tego? Służby specjalne regularnie trudnią się zwalczaniem opozycji. Myślisz że nad czym teraz między innymi pracują? Zmieniły się metody, ale potrzeby wciąż są te same. Nie zgadzam się aby w imię dziwnego poczucia sprawiedliwości sprowadzać do parteru innych ludzi. Przestępcy mają siedzieć w więźieniach, a nie tracić kase bo ktoś chce więcej wyborców zebrać, to przecież paranoja.
![]() |
#199 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#200 | ||||
Tibiaspy.com
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Co wiecej - niech te 40% zweryfikowanych SBkow postawia przed sadem i wpakuja do wiezien.
![]() |