Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora Grup Użytkowników > Tawerna RPG

Notki

Tawerna RPG Kliknij tutaj, aby zobaczyć tą grupę

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 13-09-2008, 13:19   #1
Voon
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 07 2006

Domyślny Spis bywalców Tawerny?

Właśnie. Czy uważacie, że warto zrobić jeden temat z samymi charakterystykami bohaterów? Plusem takiego spisu byłoby na pewno to, że przed każdą sesją nie trzeba by robić opisu (ani go wklejać) oraz wygoda związana z posiadaniem jednaj postaci (brak konieczność wpajanie sobie cech bohatera).

Przy wypowiedziach przeciw temu pomysłowi mile widziane argumenty. Swoją drogą: tak, wiem, są tu ludzie kreatywni którym nie na rękę taki sposób ale on znacznie ułatwiłby prace MG jak i samych graczy.

Ostatnio edytowany przez Voon - 13-09-2008 o 13:20. Powód: voon < klawiatura
Voon jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 13-09-2008, 13:39   #2
Wyciszony
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 05 2007
Lokacja: Gdańsk

Stan: Na Emeryturze
Wyciszony ma numer GG 11583346
Domyślny

Ciekawy pomysł, jestem za. Jak będę mieć czas, to ją zrobię.
Jeżeli lubujesz się w klimatach Fantasy, chciałbyś uczestniczyć w sesjach RPG, pragniesz wcielić się w: kochającego przyrodę Elfa, mieszkającego w górach Krasnoluda, lub silnego Człowieka? Nie czekaj dłużej, dołącz do naszej "Tawerny RPG"! Stwórz swoją oryginalną postać i dołącz do świata Fantasy - podróżuj ze swoją drużyną, zabijaj orków, ratuj miasta przed smokami, lub stań po stronie zła...

Ostatnio edytowany przez Wyciszony - 13-09-2008 o 13:44.
Wyciszony jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-09-2008, 16:51   #3
Serious Sam
Użytkownik Forum

Serious Sam's Avatar

Data dołączenia: 27 04 2006

Serious Sam ma numer GG 1542247
Domyślny

Jestem za , tylko mógłbyś zrobić taki w nazwie tematu - bez klimatu, albo z klimatem.

@down
aha

Amor patriae nostra lex!

Miłość ojczyzny naszym prawem!

Ostatnio edytowany przez Serious Sam - 13-09-2008 o 17:35.
Serious Sam jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-09-2008, 17:04   #4
Voon
Użytkownik Forum

Domyślny

Sam, to jest tylko pytanie, w momencie gdy zdobędzie to poparcie lub odrzucenie większości użytkowników skasuje się to.

Wyciszony, chodziło mi o to aby każdy sam stworzył swoją postać i sam wpisał to w osobny temat (jeden wielki temat, oczywiście, gdy uzyska poparcie).

Ostatnio edytowany przez Voon - 13-09-2008 o 17:05.
stary 13-09-2008, 17:59   #5
Wyciszony
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 05 2007
Lokacja: Gdańsk

Wyciszony ma numer GG 11583346
Domyślny

Dobra, dobra. Ma więc ta propozycja moje poparcie. Najlepiej zrób listę tych, którzy się zgadzają, lub są przeciw.
Jeżeli lubujesz się w klimatach Fantasy, chciałbyś uczestniczyć w sesjach RPG, pragniesz wcielić się w: kochającego przyrodę Elfa, mieszkającego w górach Krasnoluda, lub silnego Człowieka? Nie czekaj dłużej, dołącz do naszej "Tawerny RPG"! Stwórz swoją oryginalną postać i dołącz do świata Fantasy - podróżuj ze swoją drużyną, zabijaj orków, ratuj miasta przed smokami, lub stań po stronie zła...
Wyciszony jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-10-2008, 14:16   #6
Glamri
Krzyżak

Glamri's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: Zewsząd!!! /m/ Liczba postów: Nie powiem Głupie pomysły: Za dużo Imię: Krzysio

Imię: Glamri
Profesja: Knight
Gildia: -
Świat: Hiberna
Poziom: 23
Skille: 75/75
Poziom mag.: 4
Glamri ma numer GG 2728942 Glamri ma login Tlenu glamri@tlen.pl Send a message via Skype™ to Glamri
Domyślny

Myślę, że to głupi pomysł. Mógłby odnosić się tylko i wyłącznie do jednego systemu, a czy grać chcecie tylko i wyłącznie w jedną grę? Możecie zrobić np. charakterystykę do D&D, a co jeśli będziecie chcieli zagrać przykładowo w Neuroshime, która nijak ma się do D&D? ; )
stary 12-10-2008, 19:40   #7
Voon
Użytkownik Forum

Domyślny

Mimo wszystko systemy DnDowsie dominują w tawernie. Ale nikt nie każe ograniczać Ci się do jednego systemu, i tu właściwie masz racje, jak robić spis to robić.
stary 12-10-2008, 19:51   #8
Rothes
Książe Cieni

Rothes's Avatar

Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Suwałki / Wrocław

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Guardia
Poziom: 130
Skille: 22/29
Poziom mag.: 73
Rothes ma numer GG 8040057 Adres Jabbera do Rothes
Domyślny

Ale co stoi na przeszkodzie aby dana osoba w jednym poście zamieściła kilka opisów różnych postaci, w zależności od systemu? Opcjonalnie jeden, dość uniwersalny opis pasujący do wszystkich systemów, które daną osobę interesują, a gdy zajdzie potrzeba opis taki doprecyzowałoby się.

Proszę do mnie nie pisać w sprawach związanych z moderacją forum. Zrezygnowałem z pełnienia tej funkcji.
Rothes jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-10-2008, 22:03   #9
Glamri
Krzyżak

Glamri's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: Zewsząd!!! /m/ Liczba postów: Nie powiem Głupie pomysły: Za dużo Imię: Krzysio

Imię: Glamri
Profesja: Knight
Gildia: -
Świat: Hiberna
Poziom: 23
Skille: 75/75
Poziom mag.: 4
Glamri ma numer GG 2728942 Glamri ma login Tlenu glamri@tlen.pl Send a message via Skype™ to Glamri
Domyślny

Hmm... Ja osobiście lubię raz wcielić się w naukowca, raz w awanturnika innym razem w złodzieja... Każdym typem charakteru kierują zupełnie inne cechy. ; ) Myślę, że nie ma większego sensu robić takiego spisu. Jak ktoś wychodzi z propozycją zagrania w coś konkretnego, osoby chętne podają kartę postaci (czy charakterystykę postaci) do konkretnego systemu z aktualnie wprowadzonymi zachciankami i tyle. MG przegląda to i można grać. Do końca przygody/kampanii karta jest aktualna ; )

Ostatnio edytowany przez Glamri - 12-10-2008 o 22:04.
Glamri jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania