|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#22 | ||
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Dla mnie kościół nie jest już autorytetem w żadnej sprawie. Nie interesuje mnie to, czy uważają oni to za moralność czy nie, prędzej liczył bym się ze słowami jakiegoś etyka. Osobiście nie uważam całej sprawy za niemoralną. Primo, jak już wspominano, uroatowano jedną osobę i powołano do życia drugą, czyli bilans jest dodatki. Secundo NIKT nie wie jakie podejście do Javiera ma matka więc g... można w tej sprawie powiedzieć. Jeżeli ona będzie go kochać jak drugiego brata (albo i bardziej, bo on uratował rodzeństwo) to wszystko jest cacy. Jeżeli będzie go traktować jak piąte koło u wozu to czepiać można się matki a nie samego "zabiegu"...
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 12 2006
Lokacja: Olsztyn
Wpisy bloga: 1
Stan: Niegrający
Profesja: Paladin
Świat: Aldora
![]() |
![]() Kościół wraca do mentalności z XIV-XVI wieku, o ile nie wcześniejszej, gdy wszystko co im się nie podobało uważali za dzieło szatana i próbowali spalić na stosie... Takie cesarskie cięcie też powinno być zabronione bo nie jest naturalne, tak ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ale w twojej głowie do końca życia będzie ta świadomość - urodziłem się tylko po to, żeby "uratować" brata, inaczej by mnie tu nie było.
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 03 2005
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Jakoś nie słyszałem by Kościół przypiepszał się do cesarki...
![]() |
![]() |
#27 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
A Javier prędzej czy później dowie się, dlaczego się urodził. I jest jednak różnica między słabym zabezpieczeniem/brakiem zabezpieczenia a tym, co zrobili rodzice Javiera, różnica, która sprawia, że człowiek może odczuwać ogromny dyskomfort psychiczny.
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 03 2005
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 12 2006
Lokacja: Olsztyn
Wpisy bloga: 1
Stan: Niegrający
Profesja: Paladin
Świat: Aldora
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Frequenter
|
![]() Kontrowersyjna sprawa...
Z jednej strony ratują człowieka, a z drugiej zabijają... Tylko ciekawe, czy gdyby ten Javier był świadomy, to czy zgodziłby się oddać życie za brata ![]()
Masz kartę kredytową/debetową lub konto na Paypalu? Chcesz za darmo dostać iPhona, Xboxa, PS 3 czy najnowszą Nokię? KLIKNIJ TUTAJ! To nic nie kosztuje, a działa! Strona jest wypłacalna! Wszystko o gildiach Wszystko o staminie |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Guest
|
![]() @up
Ale on ŻYJE. Po prostu wykorzystano komórki macierzyste z jego pępowiny(o ile sie nie myle) |
![]() |
![]() |
#32 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 06 2007
Lokacja: pl?
|
![]() Wy w ogole czytacie co napisali w tym artykule? On żyje.
Wieszok ma racje. Wychodzi na plus. Uratowali czlowieka. Co do odczuc Javiera mozecie gowno powiedziec. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Użyszkodnik
![]() |
![]() Skąd wiesz, że urodził się tylko dla tego? Może ta para zastanawiała się nad drugim dzieckiem a ten zabieg tylko przechylił szalę na jedną ze stron? Nie wiesz czy i jak już to jakimi powodami kierowali się rodzice, tak sami jak nie wiedzą tego księża, etycy i cała banda dziennikaży więc twoje wypowiedzi opierają się na przypuszczeniach, gdzie masz 50-50 na to, że masz albo nie masz racji...
![]() |
#35 |
Chica mala
Data dołączenia: 01 10 2006
Lokacja: España
|
![]() Splodzili dziecko NAJPIERW a POTEM dowiedzieli sie o mozliwosci pomocy drugiemu dziecku, wiec przestancie gadac takie glupoty wyzssane z palca.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 11 2007
|
![]() Ja także jestem za, skoro ten chłopiec przyczynł się do zmniejszenia cierpienia drugiego człowieka, to w czym problem? Nawet uratował mu życie w pewnym sensie. Zreszta ja byl bym dumny wiedzac ze pomoglem komus wyjsc ze smiertelnej choroby i pozwolic zyc normalnie, bez cierpien.
A co do kosciola...kazdy ma inny punkt spojrzenia i innymi racjami sie kieruje. Kosciol jak Kosciol broni zycie ludzkie od poczecia, ale w naturalny sposob. Ale czy to my nie tworzymy teraz natury? |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 04 2006
Lokacja: Hinamizawa
![]() |
![]() Według mnie najbardziej kontrowersyjne jest zachowanie kościoła. Jak można potępiać próbę ratowania swojego dziecka? Zwłaszcza jeśli nikt na tym nie cierpi. A Javier pewnie będzie kochanym dzieckiem. Reszta już chyba zostałą powiedziana w tym temacie.
Taka myśl mnie nachodzi... jaką postawę by przyjął kościół za życia Jana Pawła II... Corgar Frizz |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użyszkodnik
![]() |
![]() Primo, temat nie jest o homoseksualizmie więc proszę bez offtopu, temat jest o Javierze i jego "sytuacji" (no, chyba, że wiecie coś o orientacji dzieciaka :x)
Chcecie pogadać o gejach & les? Ok, ale nie w tym temacie.
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 09 2008
|
![]() Skoro autor podał tekst, w wyniku którego mieliśmy rozpocząć dyskusje to oczywiste jest, że dyskusja bedzie miala szeroki zakres wątków. Bo jak można zauważyć autor materiału z polskatimes również poruszył wiele spraw, aby lepiej przedstawić problem. Wiele myśli zawartych w tym artykule pokazuje w jaki sposób powinno się podchodzić do tej sprawy. tak wiec rozmowa na temat: polityki, wiary, nauki, moralności, ludzi jak i ich mentalności jest sprawą do obgadania, by lepiej to wszystko pojąc. przykładem tego może byc rozmowa o homoseksualizmie w tym kraju. jak widac hiszpania jest otwartym krajem. ja piszac o tym zjawisku podsunąłem pewien wątek, ktory zarazem oceniłem(no al chyba mam prawo do tego?). Takie podejscie pozwala nam zrozumiec, dlaczego u nas nie ma takich Javierów? Dlaczego każdy z nas inaczej podchodzi do tego tematu? Dlaczego kościół nie zgadza się na takie postępowanie? Dlaczego taki polaczek jak ja nie pochwala niektórych spraw?
Ostatnio edytowany przez S-75 - 25-10-2008 o 15:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() [strzał w ciemno]Bo jest zmanipulowanym katolickim homofobem i generalnie wszystkoconiekatolickie-fobem?[/strzał w ciemno]
![]() |