Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 02-01-2009, 12:00   #1
Farr
Użytkownik Forum

Farr's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2007
Lokacja: Lublin

Stan: Niegrający
Domyślny Walka z keyloggerem.

Witam ! Mam pytanie związane z keyloggerem, a mianowicie jak to gówno unieszkodliwić lub usunąć. Zostałem shakowany 2 razy (nie używałem botów, ani dziwnych programów) i postanowiłem teraz podjąć środki bezpieczeństwa bo NOD32 zawiódł... Pobrałem Ad-Aware znalazł mi kilka dziwnych plików, których NOD oczywiście nie widział i je skasował następnie pobrałem program monitorujący jakie pliki usiłują z mojego komputera łączyć się z internetem (Firewall) i zablokowałem wszystkie oprócz przeglądarki, gg, i tibi. Pomimo zablokowania innych plików z system32, które chciały łączyć się z internetem (jeden dość długo się upominał o połączenie) komputer działa sprawnie i nie mam problemów, a nawet działa lepiej niż zwykle. Oprócz tego zrobiłem skana programem Hijackthis i sprawdziłem logi było kilka plików oznaczonych do połowy na czerwono czyli nie do końca uczciwych... Skasowałem je i na razie jest cisza...

Program, który walczy o dostęp do neta z system32 nazywa się ndiusio.e x e - wiecie może co to jest?? Z góry dzięki za pomoc.

@Edit: Konkretnie chodzi mi o to czy kroki, które podjąłem wystarczą??

żółto-biało-niebiescy :> glory Motor Lublin

To oni coś dla mnie znaczyli na Hibernie:
Rothes, Haveders, Devilen, El Maverick, Cinek, Macieki i wielu innych, których już nie pamiętam...

To oni sprawili, że wróciłem do gry tym razem na Harmonii:
Sorceser of Darknes (dawniej Malakashi Knight), Thon Neen, Ashi Bubeika, Dadan the Knight, Chorazy Veston, Bufer, Thorow Varen i wielu wielu innych (oni wiedzą, że to ich też dotyczy)

Ostatnio edytowany przez Farr - 02-01-2009 o 12:03.
Farr jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 02-01-2009, 12:06   #2
Gelt
Da Old school.

Gelt's Avatar

Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica

Stan: Na Emeryturze
Gelt ma numer GG 4445444
Domyślny

http://www.iceteks.com/articles.php?...e=ndisuio&p=1&

Jeżeli nie pomyliłeś się przy pisaniu tutaj, to prawdopodobnie może to być jakiś keylogger/trojan/whatever. Wystarczy go skasować? Jeśli wyrzuca komunikat, który mówi o włazonych procesach polecam program unlocker. Uwalnia konkretny plik od procesów i pozwala na usunięcie.

Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie.

Poradnik "Jak dojść do Demony"

Ostatnio edytowany przez Gelt - 02-01-2009 o 12:08.
Gelt jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-01-2009, 12:24   #3
Farr
Użytkownik Forum

Farr's Avatar

Domyślny

@Gelt dzięki przydało mi się to, a wracając do tematu czy środki, które zastosowałem waszym zdaniem są wystarczające ?? Czy trzeba jeszcze coś zrobić ? Format nie wchodzi w grę z powodu plików z pracy ojca, które by po prostu poszły się...... a on tego nie chce nawet słyszeć.

Rothes, Haveders, Devilen, El Maverick, Cinek, Macieki i wielu innych, których już nie pamiętam...

Sorceser of Darknes (dawniej Malakashi Knight), Thon Neen, Ashi Bubeika, Dadan the Knight, Chorazy Veston, Bufer, Thorow Varen i wielu wielu innych (oni wiedzą, że to ich też dotyczy)
stary 02-01-2009, 12:30   #4
Jagred
Użytkownik Forum

Jagred's Avatar

Data dołączenia: 03 01 2008

Profesja: Elder Druid
Świat: Premia
Domyślny

zalezy.
Jesli zlapales owntibie, to ona nie laczy sie z internetem. Ona uruchamia przegladarke internetowa w trybie ukrytym, ktora zapisuje do bazy twoj login i haslo. Czyli nawet jesli masz firewalla OwnTibia przechodzi.

Najlepiej uzywaj Firefoxa, i zablokuj na firewallu internet explorer.
Jagred jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-01-2009, 12:36   #5
Gelt
Da Old school.

Gelt's Avatar

Gelt ma numer GG 4445444
Domyślny

Jako dodatek polecam program PeerGuardian 2. Jest bardzo "lekk". Nie obciąża procesora. Blokuje i wyswietla liste ip które chcą sie z Tobą połączyć. Oczywiście należy go wyłaczyć przy grze on-line, ale na przelgadniu internetu - zawsze włączony. Jesli chodzi o antywirusy polecam Kaspersky.

Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie.

stary 02-01-2009, 12:37   #6
Farr
Użytkownik Forum

Farr's Avatar

Domyślny

Hm czyli jeżeli mam owntibie, to sprawa wygląda gorzej ;/... A w procesach wykonywanych przez system jest widoczny na liście keylogger ?? Znając życie i zadziorność tych programów, to pewnie nie no ale nie zaszkodzi zapytać..

stary 02-01-2009, 12:41   #7
Gelt
Da Old school.

Gelt's Avatar

Gelt ma numer GG 4445444
Domyślny

Na tym forum w dziale poradników wiele ciekawych pozycji które mogą Cie zainteresować. Z tego co pamiętam było cos tam o owntibii: )

stary 02-01-2009, 12:50   #8
jevpargas
Użytkownik forum

Data dołączenia: 28 09 2007

Domyślny polecam polecam

http://www.programosy.pl/program,removeit.html
jevpargas jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-01-2009, 15:41   #9
Lechista
Użytkownik Forum

Lechista's Avatar

Data dołączenia: 11 11 2007
Lokacja: Gdańsk

Poziom: Wi
Skille: Ndsurfi
Poziom mag.: ng
Domyślny

Skoro tak majstrujesz przy tym komputerze to lepiej zabezpiecz ojcu pliki. Kiedyś znalazłem Darmowy internetowy Dysk u nas na stronie:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=35804
Nigdy nie korzystałem, ale skoro blokujesz dostęp programom i kasujesz pliki, których nie jesteś pewien czym są to lepiej zrób to bo ojciej dopiero cię zabije jak pousuwasz pliki systemowe i komputer po prostu przestanie działać xD. To tak na wszelki wypadek
@Down
Nie młgoem urzyiweć, że mgoę zumierzoć to co wśłaine cztyam. Foennmnelaa moc lgudzikeo ułmsyu! Włudeg bdaań ppodzrzeynorwach na Usrniweciytee Cmabrigde, nie ma zinnaczea w jekaij keolśjcnoi lteriy unomcziesze są w swiłoe, jyeinde iottnse jset, aby piszwera i onisatta lteria błyy na wyśłaiwcm miscjeu. Rtszea mżoe być caicikłowie pnarzeszmiea, a i tak jset się w sintae pyrzatczeć tsket bez pmelrobu.

Korzystaj z opcji Szukaj!!!
Wkurzyłem cię, a może mnie kochasz? ?Jeśli tak to wstaw mi notkę xD

Ostatnio edytowany przez Lechista - 02-01-2009 o 19:34.
Lechista jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-01-2009, 16:24   #10
Farr
Użytkownik Forum

Farr's Avatar

Domyślny

Lechista dzięki wielkie, to teraz mogę być spokojniejszy xD

stary 02-01-2009, 19:54   #11
Patriota1990
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Farr Pokaż post
. Oprócz tego zrobiłem skana programem Hijackthis i sprawdziłem logi było kilka plików oznaczonych do połowy na czerwono
to jest po prostu zadziwiające, nic dziwnego że miałeś chacka, nie wchodź na inne strony tibijskie niż tibia.pl

nawet torg jest podejrzany
  Odpowiedz z Cytatem
stary 02-01-2009, 20:08   #12
Lechista
Użytkownik Forum

Lechista's Avatar

Domyślny

Sam jesteś podejrzany, a tibia.pl nie jest jedyną stroną bez wirusów. Ja ma sie mózg to nie ma się wirusów. Nie mam antywirusa, co pół roku instaluje, skanuje kompa i zadnych wirusów a antyspaware wykrywa mi tylko kilka złych cookies..
Nie młgoem urzyiweć, że mgoę zumierzoć to co wśłaine cztyam. Foennmnelaa moc lgudzikeo ułmsyu! Włudeg bdaań ppodzrzeynorwach na Usrniweciytee Cmabrigde, nie ma zinnaczea w jekaij keolśjcnoi lteriy unomcziesze są w swiłoe, jyeinde iottnse jset, aby piszwera i onisatta lteria błyy na wyśłaiwcm miscjeu. Rtszea mżoe być caicikłowie pnarzeszmiea, a i tak jset się w sintae pyrzatczeć tsket bez pmelrobu.

stary 03-01-2009, 10:23   #13
sueroski
Użytkownik Forum

sueroski's Avatar

Data dołączenia: 02 07 2008
Lokacja: Świdnica

Stan: Początkujący
Profesja: Rookstayer
Świat: Zanera
sueroski ma numer GG 12398778 sueroski ma login Tlenu sueroski@tlen.pl Send a message via Skype™ to sueroski
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Patriota1990 Pokaż post
to jest po prostu zadziwiające, nic dziwnego że miałeś chacka, nie wchodź na inne strony tibijskie niż tibia.pl

nawet torg jest podejrzany
jest więcej bezpiecznych stron
ale żeby ufać tibia.pl a tibia.com nie to już przesada
sueroski jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-01-2009, 11:41   #14
bemo
Użytkownik Forum

bemo's Avatar

Data dołączenia: 07 12 2006
Lokacja: Kalisz

Profesja: Royal Paladin
Świat: Berylia
Skille: 100/72
Domyślny

co za problem kupic pendrive i wrzucic na niego wszysto wazne, formacik i dzien dobry do widznenia?
I'm not perfect. I live on the planet Earth where humans live. Humans aren't perfect. Never have been. Never will be. I don't always make the right choices. I don't look like a fashion model. I don't always do what people expect of me. I'm human. I'm imperfect. But there is no one else like me in this whole wide world. I'm unique. I'm a miracle. I'm a legend, and my enemies envy me.

bemko'
bemo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-01-2009, 15:19   #15
Lechista
Użytkownik Forum

Lechista's Avatar

Domyślny

A po co płacić za Pan Driva jak można za darmo na internetowy dysk wrzucić ??

Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania