|
Notki |
Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna... |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#21 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 04 2007
Lokacja: Zielona Góra
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Paladin
Gildia: Sin
Świat: Selena
Poziom: 43
Skille: 71/50
Poziom mag.: 11
|
![]() Moim zdaniem rookstayerzy są kompletnie nie potrzebni. Oto 2 przykładowe argumenty na "nie":
- nie pozwalają expić graczą, którzy chcą wyjść na maina, zatrzymują spawny i wybijają mobki... - często oferują czyszczenie questów, po czym trapują niczego nie świadomych ludzi I jeden argument na "tak": - przyspieszają resp potworków ![]() Wg. mnie po wbiciu 8 lvl'a powinno przenosić na IoD i byłby święty spokój
09:38 Ciekiera [20]: chcesz miec dobre itemki na Selenie?? jak tak to napisz do gm na gg 1148937 15:49 Elite Bloodseeker [8]: Sprzedam zestaw mlodego lucznika lók+ 100 arrows~~~~~ |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 10 2008
Lokacja: Habbite a thais...
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Celesta
|
![]() Czy rookstayerzy są potrzebni? Hmm... Moim zdaniem nie, ponieważ:
Około 80% z nich to botterzy(bot = zajęty respawn, wolniejsze opuszczenie rookgaardu), 15% ludzie(gracze) którzy wszystko olewają. Pozostałe 5% to normalni gracze, mogący pomóc, nie trapujący low leveli. Reasumując dla mnie rookstayerów w tych czasach (od tibi 7.9) mogło by nie być... Kiedyś ludzie grali na rooku dla przyjemności i zabawy... A nie dla cyferek...
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2007
Lokacja: Poznań
Imię: Orac
Profesja: Rookstayer
Świat: Mythera
|
![]() @juran_ze_spych...
Każdy kto tutaj coś doda od siebie ma racje na swój sposób. Ty uważasz, że jesteśmy źli bo spotkałeś Rookstayer'ów trapujących i wybijających resp. Niestety- napewno jest ich więcej, ale warto pamiętać, że nie wszyscy są tacy. Trapujemy noob'ów. Nie chcę nikogo obrażać, ale może źle Cię oceniono, że masz złe wspomnienia z trapami? Chyba, że niemasz wspomnień... To z kąd to zdanie? @up Pięknie napisane Kolego. Kiedyś nie liczyły się dla ludzi cyferki. Pozdrawiam ![]() //odp na kom, sorry za wygląd posta.
"człowiek obcinający włosy jest jak drzewo gubiące liście..." B.N.Marley Ostatnio edytowany przez Orac - 21-01-2009 o 21:55. Powód: Nowy post w trakcie pisania. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Guest
|
![]() Są potrzebni jak piasek na pustyni.
|
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
|
![]() A bez piasku nie byłoby pustyni.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Rook-User roku 2007
Data dołączenia: 22 06 2004
Stan: Niegrający
Imię: Pan Klocek
Świat: Titania
Poziom: 51
Skille: 27 fist
|
![]() Cytuj:
Jak grałem w WoWa czy teraz w WAR to często się spotyka z określeniem "ooo to prawdziwy tank", gość do tego po prostu stworzony. Nie każdy Warrior = tank Nie każdy Rogue = dps To trzeba po prostu mieć we krwi. Tak samo z Rookstayerem, to nie profesja, czyli ktoś kto wbija 9llvl + na rooku, to ktoś kto zostaje na tej wyspie i zdaje sobie sprawę z tego, że jest niepotrzebny, a wręcz przeszkadza. Więc stara się przeszkadzać jak najmniej. I bzdura, że MUSI pomagać. Pomaga jeśli może. Ratuje dupe newbe, czyści questy, służy radą nowym graczom. A na bank nie trapuje ludzi, nie kradnie expa, nie zajmuje expowisk itp... ...ale czasy się zmieniają i ta definicja ulega zmianie.
Chwile z życia Pana Klocka ![]() ![]() "W tym szaleństwie jest metoda. Wal ich wszystkim, co masz. Wal ich mocno i szybko. Wal ich, póki nie przestaną się ruszać. Oto metoda" -Krusk zabójca Tanar'ri |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 05 2007
Lokacja: Polska/Lubuskie/Zbąszynek/Dom
|
![]() Jeśli o to, że powinni pomagać to nie jest tylko tak że ktoś chce a rookstayer nie chce bo on przecież musi expić! Jak ja pomagam to korzysta z tego tylko jakieś 40%. Dlaczego? Bo oni są pro i nie potrzebują pomocy jakichś ,,nóbow" (rookstayerów) Drą sie wszędzie, że rookstayerzy to nooby i tylko chcą bloczyć (ludzi).
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 07 2007
Lokacja: Piekne miasto na Mazurach
Imię: Dark Rock'stayer
Świat: Kyra
Poziom mag.: O
|
![]() @Klocek
Ale kto powiedzial, ze ten jak Wy to mowicie "Prawdziwy Rookstayer" zachowuje sie jak zbior wszelkich cnot? A moze calkiem odwrotnie? ... Dlaczego nie trapuje ludzi, nie kradnie expa, nie zajmuje expowisk itp? Moze taka wlasnie jest idea Rookstayerstwa? Przeciez swiat nie zawsze jest kolorowy... |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Undead
Data dołączenia: 01 06 2006
Lokacja: Gdańsk
Imię: Unn Recca
Gildia: Rookgaard Circle
Świat: Elysia
Poziom: 41
|
![]() Prawdziwi rookstayerzy wyginęli wraz z dinozaurami, tyle... Kilku przetrwało do dziś i ma się świetnie...
Nigdy nie uważałem by rookstayer miał za zadanie pomagać komukolwiek, a to czy pomoże, czy nie to tylko i wyłącznie dobra wola rookstayera. Pzdr Res Khmer
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 04 2008
Lokacja: W kancelarii
Imię: Mateusz Dragon Wielki
Gildia: Maczuga Squad
Świat: Saphera
Poziom: 13
Skille: 9/9
Poziom mag.: 8
|
![]() Rookstayerzy bloczą tylko wbicie na serva, kolejki robią :< Jak dla mnie to to nie są już rookstayerzy, tylko botstayerzy (down) i wszyscy o tym wiedzą. Wynik prosty- niepotrzebni :<
Ostatnio edytowany przez Prezydent_czuwa - 22-01-2009 o 19:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 01 2004
Lokacja: Chrzanów
Imię: Gold Raven
Gildia: Storm (już nieistniejącą :/)
Świat: Danubia
Poziom: 49
Skille: 23/30
![]() ![]() |
![]() Nie, nie jesteśmy potrzebni. Jesteśmy na Rookgaardzie bo tak chcieliśmy i .
![]() Jesteśmy jedyną "profesją" której nie stworzył Cipsoft, a która istnieje w grze ![]() MOŻEMY pomagać ... ale również MOŻEMY trapować ... tak jak każdy inny gracz na Rookgaardzie/Mainlandzie. Wszystko zależy od gracza (a raczej charakteru gracza) który jest tym Rookstayerem. Znałem takich którzy za cel obierali sobie trapowanie innych graczy i byli w tym mistrzami, ale byli też tacy którzy organizowali różnego rodzaju wydarzenia - questy dla niskopoziomowych graczy czy też sklepy ze sprzętem mniej lub bardziej dostępnym. Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 12 2008
Lokacja: In Da Haus
Gildia: forum.tibia.pl
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2007
Lokacja: Poznań
Imię: Orac
Świat: Mythera
|
![]() @Pan Klocek
Zgadzam się w 100%. Pisałem już w poprzednich postach tutaj. Nie jesteśmy potrzebni, wręcz przeszkadzamy. Staramy się naszym zachowaniem robić to jak najmniej. No... Przynajmniej ja się staram. Nie mówię, że nie trap'uję- tylko botter'ów i noob'ów. @up Jak Kolega wyżej mówi. Nie da się ukryć, że większość to botterzy itp. Możemy robić tam co chcemy. Jakim jesteś Rookstayer'em zależy to tylko od Ciebie. Porządni wyginęli... Nie wszyscy na szczęście. Pozdrawiam Dinozaurów ![]()
![]() |
#35 | |
Rook-User roku 2007
Data dołączenia: 22 06 2004
Imię: Pan Klocek
Świat: Titania
Poziom: 51
Skille: 27 fist
|
![]() Cytuj:
Po prostu osoba, która ściąga aggro nazywa się tankiem - nie ważne jaką ma profesję prawda? Osoba która ma te cechy które wypisywałem była określana P. Rookstayerem, tak się to samo jakoś zrobiło. Jeśli postępuje odwrotnie to będzie się nazywał inaczej. Chociaż w dzisiejszej Tibi może równie dobrze nazywać się jak chce, bo wszystko się już poprzestawiało ![]() O wpadłem na takie fajne porównanie ze świata Star Wars ![]() Ktoś kto używa mocy, ale zależy w jaki sposób określany jest mianem Jedi albo Sith (HAIL!), tak samo z tym prawdziwym Rookstayerem czy Rookgaardianem ![]() Mam nadzieje, że rozumiesz o co mi chodzi? ![]()
Chwile z życia Pana Klocka ![]() ![]() "W tym szaleństwie jest metoda. Wal ich wszystkim, co masz. Wal ich mocno i szybko. Wal ich, póki nie przestaną się ruszać. Oto metoda" -Krusk zabójca Tanar'ri |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 01 2004
Lokacja: Chrzanów
Imię: Gold Raven
Gildia: Storm (już nieistniejącą :/)
Świat: Danubia
Poziom: 49
Skille: 23/30
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
Pozdro Gold Raven |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2008
Imię: Xanadu
Profesja: Druid
Świat: secura
Skille: 12/2
Poziom mag.: 99
|
![]() czy rookstayerzy sa potrzebni? - nie
czy rookstayerzy sa zbedni? - po zwiekszonej sile ataku (ktorys up wstecz) tak kim jest prawdziwy rookstayer? - napewno nie chodzaca cnota. dla mnie to osoba, ktora potrafi poruszac sie bezblenie po wyspie, potrafi strapowac gracza (zwlaszcza w obecnych czasach) bez zbednej pomocy osob trzecich, potrafi wykorzystac wszelkie aspekty tej wyspy w roznych sytuacjach, nie goni za lvlem tylko dla samej liczby, jest indywidualnoscia, udziela pomocy tylko tym ktorzy jej naprawde potzebuja, potrafi wykorzystac swoja postac w extremalych sytuacjach, radzi sobie na tsach gdzie niejednokrotnie stawia czolo silnym potworkom i musi wykazac sie inteligencja i logicznym rozumowaniem, itd dalej tych smutow. czy wogole ktos taki istnieje? dla mnie owszem, 2-3 graczy.
![]() |
#38 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 12 2008
Imię: Barbar Rookstayer
Gildia: Loyal Rookstayers
Świat: Azura
Poziom: 69
Skille: 23/29
|
![]() Cytuj:
@topic Czasem są czasem nie są, wiekszosc tylko zajmuje respy i trapuje i ma w dupie prośby innych o zejscie z respa.
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 11 2008
Imię: Breakah
Świat: Eternia
Poziom: 20
Skille: 18/22
|
![]() Oczywiscie, ze nie, cala historia o tym, ze pomagaja innym graczom jest bardzo wyolbrzymiona. Rooka przechodzilem mnostwo razy, nigdy nikt mi nie pomogl, za to wielu zajmowalo raty i bocilo 24/7.
Tak jak ktos tam napisal, rookstayerem sie mozna jakos pobawic, potrapowac, ale powiedzmy sobie prawde - dla gracza, ktory ma zamiar przejsc rooka lepiej zeby nie bylo ich.
The rest is empty with no brain but the clever nerd The best emcee with no chain ya ever heard -------------------- Ostatnio edytowany przez piramjida - 22-01-2009 o 20:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 11 2008
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |