Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 04-02-2009, 00:50   #121
Exodus
Użytkownik Forum

Exodus's Avatar

Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Arnisan Pokaż post
@Ze'To
Tenacious D chyba kazdy zna ;D zajebisci sa ;D sam raczej slucham Black Metalu i ubieram sie jak ludzie sluchajacy BM ale nie gardze inna muzyka ;p no przynajmniej sie staram nawet dobre techno nie jest zle ;p
A jak sie ubieraja ludzie sluchajacy black metalu? Tez mi sie czasem zdarza. Zawsze zastanawialo mnie, po co se ubierac pod muzyke. xd
Exodus jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 04-02-2009, 00:52   #122
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Exodus Pokaż post
A jak sie ubieraja ludzie sluchajacy black metalu? Tez mi sie czasem zdarza. Zawsze zastanawialo mnie, po co se ubierac pod muzyke. xd
Typowy blackowiec ma 2,5 metra wzrostu, waży 40 kg, jest blady, włosy do kolan i jedyną częścią garderoby powyżej pasa są karwasze ; )

A co do ubierania się pod muzyke - BECAUSE I CAN, DAMMIT.
stary 04-02-2009, 01:03   #123
Arnisan
Użytkownik Forum

Arnisan's Avatar

Data dołączenia: 02 01 2005

Domyślny

@Łasy
owned xD
@Exodus
nie ubieram sie pod muzyke, tak wyszlo ;p od zawsze chodzilem na czarno, nawet przed sluchaniem czegokolwiek ;) no a teraz sie bardziej ukierunkowalem, ale bardziej z tego powodu ze dobrze sie czuje niz pod muzyke ;)
stary 04-02-2009, 01:52   #124
Serious Sam
Użytkownik Forum

Serious Sam's Avatar

Data dołączenia: 27 04 2006
Wpisy bloga: 16

Serious Sam ma numer GG 1542247
Domyślny

@łasuh
40kg? Odfrunie, jak głośniej mu muzykę puścisz =P

@topic
No lubię rock, metal i jego odmiany, ale nie odróżniam się zbytnio od reszty społeczeństwa, no może mam dłuższe włosy, którym nie zamierzam ścinać ; ]

Amor patriae nostra lex!

Miłość ojczyzny naszym prawem!
Serious Sam jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-02-2009, 01:55   #125
Xr3
Zbanowany

Data dołączenia: 29 12 2007

Imię: Xeremon
Świat: Candia
Poziom: 140
Domyślny

Spośród egzystujących subkultur, przyrównał bym siebie raczej do metala, o lekko punk rockowym zabarwieniu. Słucham Metalu (również Black), Bluesa, Rocka, a czasami nawet Reggae. Z uwagi na muzykę, której słucham, muszę być zły, mroczny i plugawy. Staram się dostosowywać ubiór w taki sposób, aby nikomu nie przeszła przez głowę myśl, jakobym słuchał techno. Było by to dla mnie upokorzenie. Przeważa kolor czarny. Czarna bluza, koszula, czarne dżinsy (Gdy stwierdzam, że są brudne i zaczynają śmierdzieć, to czarne/moro bojówki). Nie noszę glanów, ponieważ do tego wszystkiego, jestem fanatykiem Skateboardingu, więc inne buty niż "te do deski", raczej nie wchodzą w rachubę. Wyjątkiem są kapcie (oczywiście czarne), które noszę po domu. Włosów nie obcinam i póki co, nie wyobrażam siebie z jeżem. Każdy rośnie w innym kierunku, co tworzy nieraz abstrakcyjne i nieregularne kształty. Coś w stylu Einsteina. Dlaczego tyle o wyglądzie? Dlatego, że w większości przypadków, odzwierciedla on subkulturę, do której przynależy dana osoba. Na pewno z zewnątrz nie jestem typowym metalem (bardziej "rockowcem"), lecz w sferze mentalnej i psychicznej, jak najbardziej można mnie nim nazwać.

Moja opinia na temat innych subkultur.

* Skejci - Jeśli chodzi o Skaterów, to pamiętaj, że to nie synonimy. Generalnie, to mi nie przeszkadzają (nie mówię o Skaterach). Pojmuję ich jako zwykłych ludzi słuchających rapu. Niekiedy przesadzają z odległością dzielącą ich krok w spodniach, od podłoża.

* Rastamani - W porządku.

* Hipisi - Jak wyżej.

* Skinheadzi - Moim zdaniem, istnieją nikłe szanse na dostrzeżenie z spośród jej reprezentantów, osobników inteligentnych. Mam u nich znajomego, lecz przyznam, że jak na swoich kolegów po fachu, reprezentuje sobą bardzo wysoki poziom intelektualny.

* Techno - Nie lubię ich.

* Hip-Hopowcy - Lepsze to, niż panowie wyżej. Znam owych osobników dosyć sporą ilość i muszę powiedzieć, że egzystuje tam sporo inteligentnych osób. Raczej ich trawię, pod warunkiem, że nie kreują się na pseudo-gangsterów.

Ostatnio edytowany przez Xr3 - 04-02-2009 o 07:15.
Xr3 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-02-2009, 02:31   #126
Snopeczek
Użytkownik Forum

Snopeczek's Avatar

Data dołączenia: 30 09 2006
Lokacja: Eudezet

Snopeczek ma numer GG 3120165
Domyślny

Tenacious D znam nawet ja, generalnie obracając się w rapowych klimatach. Zresztą, rzadko, ale zdarza mi się słuchać SOADu, Disturbed czy innych. Słuchać powinno się w końcu muzyki, a nie rodzaju. I o to w tym chodzi.

Subkultura? Nie uważacie tego, za zbytnie szufladkowanie się? Takiej grupie ludzi nadaje się określone cechy. Czy każdy, kto do takiej grupy przynależy, musi cechować się tym samym?

Noszę luźne ciuchy, wielu ludzi po prostu patrząc na to uważa mnie za hiphopowca/skejta i dla większości z nich taki wizerunek = Pozer. Pustak itp.

Ubieracie się na czarno = Metale. Sataniści. Brudasy.

szufladkując się dajecie innym prawo do właśnie takiego oceniania was.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gonzo Pokaż post
Dr. Snopeczek i Dr. Gonzo polecają tanią wódkę - otwiera punkty widzenia, i stwarza nowe drogi w życiu.
Snopeczek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-02-2009, 10:28   #127
Hakuoh
Użytkownik Forum

Hakuoh's Avatar

Data dołączenia: 30 04 2005
Lokacja: Bełchatów/Reading
Wpisy bloga: 1

Stan: Niegrający
Imię: Eldryzif
Profesja: Rookstayer
Świat: Calmera
Poziom: 74
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ze'To Pokaż post
@Hakuoh
dzięki dzięki a jeśli już przy tym jesteśmy to słuchałeś kiedyś Tenacious D albo oglądałeś ich film "Pick of Destiny" ? jeśli nie to naprawdę polecam, chociażby na youtube w 10 partach bo dla ludzi kochających rock naprawdę zajebisty film
Moja muzyka opiera się na granicy 60-89, niestety TD nie przypada mi do gustu.
Wole się pławić przy Nazareth, Steppenwolf i ELO, bo historia z tych lat jest najciekawsza.
stary 04-02-2009, 10:40   #128
Xydijo
Użytkownik Forum

Xydijo's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2007
Lokacja: Hamilton

Domyślny

Bo wszyscy dresiarze to jedna rodzina! . Lubie nosic czarne dresy i szybkie auta.. coz wiecej potrzeba do wyjasnienia definicji dresiarz. Btw , Trance i Techno rox !

Kliknij w Tygrysa
~~~~~~~~~~

Ostatnio edytowany przez Xydijo - 04-02-2009 o 10:42.
Xydijo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-02-2009, 10:45   #129
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xr3 Pokaż post
Spośród egzystujących subkultur, przyrównał bym siebie raczej do metala, o lekko punk rockowym zabarwieniu.
Ha, ja też.
Cytuj:
* Rastamani - W porządku.

* Hipisi - Jak wyżej.
Hipisi do piachu!
stary 04-02-2009, 12:25   #130
Dr.Unknown
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N

Świat: Secura
Dr.Unknown ma numer GG 3815114 Send a message via Skype™ to Dr.Unknown
Domyślny

Cytuj:
* Techno - Nie lubię ich.
Zależy tylko, czy myślimy pod podobnym kątem - ja nie zaniżam wartości techno jako muzyki, ale jest to raczej gatunek do tańca/jazdy samochodem nocą, a nie słuchania. I takich właśnie ludzi nie rozumiem - siedzą przed komputerem w słuchawkach lub bujają po mieście z odtwarzaczem, a na liście same bity - musi to znaczyć, że albo są za głupi, żeby zrozumieć sens słuchania muzyki, albo nikt im nie pokazał, że istnieją prawdziwe zespoły.
Dr.Unknown jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-02-2009, 12:33   #131
semilunaris
Guest

Domyślny

Mam długie włosy, nie jestem imo, czy tam innym tró kulturo-ekshibicjonistą. Mam swoje spojrzenie na świat.

Nie należę do żadnej subkultury, żadna nie jest 'gud inaf'. Słucham muzyki klasycznej, black/doom/death metalu, d'n'b' i dosyć często j-rock. Lubię filmy niekomercyjne, książki popularno-naukowe, sc/fi, dramaty, i co by nie było W. Whartona w całości. Lubię zwierzęta, ale vege nie jestem, nie byłem, nie będę.

Dobra, wybrałem sobie subkulturę - 'puryści'.
`Nieważne, czego słuchasz i jak wyglądasz, ale jak powiesz "szłem, wzięłem, mówiełem" to jesteś zero. Kultura osobista i inteligencja również ma znaczenie, pokoleniu iks de oraz 'huehuehue' mówimy nie.` Może być?

#Inne subkultury:
Nie mogę powiedzieć, czy jakieś subkultury lubię, czy nie - wtedy miałoby miejsce tzw. generalizowanie. Aczkolwiek skinheadów wyznających zasadę 'white power' nie czaję, nie trawię.

Ostatnio edytowany przez semilunaris - 04-02-2009 o 12:34.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 04-02-2009, 12:45   #132
Ze'To
Użytkownik Forum

Ze'To's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2008
Lokacja: Gdańsk

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hakuoh Pokaż post
Moja muzyka opiera się na granicy 60-89, niestety TD nie przypada mi do gustu.
Wole się pławić przy Nazareth, Steppenwolf i ELO, bo historia z tych lat jest najciekawsza.
Oczywiście, że tamte lata były najlepszymi (nie tylko pod względem muzycznym) ale myślałem po prostu, że czasami warto się pośmiac

ps
ulubiona piosenka ac/dc ? ;p

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Albertus Pokaż post
albo tak jak my to ostatnio robimy , na lekcji taka cisza itp. ja się nadstawiam kolega mnie po mordzie a ja krzyczę "PANI ! BIJO!!!" ;D
Ze'To jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-02-2009, 13:09   #133
MoonDurus
Zbanowany

Data dołączenia: 02 02 2009
Lokacja: Yalahar

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Moon Durus
Gildia: Barra Bravas
Świat: Luminera
Poziom: 104
Skille: 27
Poziom mag.: 66
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dr.Unknown Pokaż post
Zależy tylko, czy myślimy pod podobnym kątem - ja nie zaniżam wartości techno jako muzyki, ale jest to raczej gatunek do tańca/jazdy samochodem nocą, a nie słuchania. I takich właśnie ludzi nie rozumiem - siedzą przed komputerem w słuchawkach lub bujają po mieście z odtwarzaczem, a na liście same bity - musi to znaczyć, że albo są za głupi, żeby zrozumieć sens słuchania muzyki, albo nikt im nie pokazał, że istnieją prawdziwe zespoły.
tez tego nie rozumiem ;D dla mnie w muzyce liczą sie przede wszystkim słowa , jak są fajne to nawet melodia może być głupia , no i sposób śpiewania .+

no ale może niektozy lubią iść przez miasto i w słuchawkach im dudni ciągle to samo "umcia umcia umcia umcia" a na sam koniec piosenki ktoś powie "pękła gumcia" i następna 20 minutowa umcia umcia
MoonDurus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-02-2009, 13:13   #134
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MoonDurus Pokaż post
no ale może niektozy lubią iść przez miasto i w słuchawkach im dudni ciągle to samo "umcia umcia umcia umcia" a na sam koniec piosenki ktoś powie "pękła gumcia" i następna 20 minutowa umcia umcia
Inna sprawa, że to nikomu nie przeszkadza. A jak paru takich łysych

Cytuj:
Wieczorami chodziliśmy po ulicach i krzyczeliśmy rożne rzeczy takie jak Wielka Polska dla Polaków itp itd.
, to jak najbardziej przeszkadzać może. I to niezależnie od poglądów.

Ostatnio edytowany przez Lasooch - 04-02-2009 o 13:16.
Lasooch jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-02-2009, 13:23   #135
MoonDurus
Zbanowany

Data dołączenia: 02 02 2009
Lokacja: Yalahar

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Moon Durus
Gildia: Barra Bravas
Świat: Luminera
Poziom: 104
Skille: 27
Poziom mag.: 66
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch Pokaż post
Inna sprawa, że to nikomu nie przeszkadza. A jak paru takich łysych

, to jak najbardziej przeszkadzać może. I to niezależnie od poglądów.
nie mówiłem nic ze mi to przeszkadza

a krzyczeliśmy dużo rzeczy nawet wcześniej , śpiewaliśmy piosenki ze stadionu albo jakieś ordynarne typu "jebał cię pies" albo "stoję na ulicy z nią" wiec to w naszym przypadku i tak zagra ludziom na nerwach i tak. bo ja lubię se pośpiewać ;D na każdym meczu jestem i na kilku prowadziłem doping

a nawet jak te śpiewy komuś przeszkadzają to trudno , można im zaśpiewać tylko "przyjmij to takie są zasady , nic nam nie zrobicie bo nie dacie nam rady!"

zresztą mi to np nie przeszkadza jak idę spać a za oknem jakaś ekipa 15 osób krzyczy coś fajnego , czasem sam stanę na balkonie i śpiewam z nimi albo słucham se jak oni śpiewają.

Ostatnio edytowany przez MoonDurus - 04-02-2009 o 13:24.
MoonDurus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-02-2009, 14:31   #136
Snopeczek
Użytkownik Forum

Snopeczek's Avatar

Data dołączenia: 30 09 2006
Lokacja: Eudezet

Snopeczek ma numer GG 3120165
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dr.Unknown Pokaż post
To, co nazywasz prawdziwym, dla nich może być zwyczajnie rzępoleniem na gitarce.
Bez sensu. Po co śpiewać, skoro chodzi jedynie o dobry bit i mocne uderzenie stopy plus odpowiednio wgrany hihat i bas.
Bez sensu. Muzyka powinna mieć przekaz. Muzyka to instrumenty, a nie jakieś programy komputerowe i beatmakery.

Pogląd każdego człowieka na tą sprawę jest zupełnie inny przecież. 'Techno' nie słucham, bo tak określasz chyba generalnie całą muzykę elektroniczną. Ale są poszczególne tracki, nie koniecznie typowej 'techniawki', które mi bardzo odpowiadają, odprężają, pobudzają.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gonzo Pokaż post
Dr. Snopeczek i Dr. Gonzo polecają tanią wódkę - otwiera punkty widzenia, i stwarza nowe drogi w życiu.
Snopeczek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-02-2009, 15:32   #137
Ulrikk
Guest

Domyślny

@Lasoooch
Mi bardziej przeszkadza jak banda długowłosych tru metali, którzy trzymają w ręce 'wino', którym bym nie napoił nawet największego wroga, biega po mieście w biały dzień, śpiewając honor, czy coś takiego..
  Odpowiedz z Cytatem
stary 04-02-2009, 15:37   #138
Dark Sven
Użytkownik Forum

Dark Sven's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ulrikk Pokaż post
@Lasoooch
Mi bardziej przeszkadza jak banda długowłosych tru metali, którzy trzymają w ręce 'wino', którym bym nie napoił nawet największego wroga, biega po mieście w biały dzień, śpiewając honor, czy coś takiego..
Tso? .......
Dark Sven jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-02-2009, 15:49   #139
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
nie mówiłem nic ze mi to przeszkadza

a krzyczeliśmy dużo rzeczy nawet wcześniej , śpiewaliśmy piosenki ze stadionu albo jakieś ordynarne typu "jebał cię pies" albo "stoję na ulicy z nią" wiec to w naszym przypadku i tak zagra ludziom na nerwach i tak. bo ja lubię se pośpiewać ;D na każdym meczu jestem i na kilku prowadziłem doping

a nawet jak te śpiewy komuś przeszkadzają to trudno , można im zaśpiewać tylko "przyjmij to takie są zasady , nic nam nie zrobicie bo nie dacie nam rady!"

zresztą mi to np nie przeszkadza jak idę spać a za oknem jakaś ekipa 15 osób krzyczy coś fajnego , czasem sam stanę na balkonie i śpiewam z nimi albo słucham se jak oni śpiewają.
W wieku 16 lat to sie raczej imprezuje i podrywa dziewczyny, ale co kto lubi... ; )
spider-bialystok jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-02-2009, 15:57   #140
Erhion
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 03 2006

Domyślny

Xr3

Nie widze różnicy między skejtami a ludzi z subkultury hip hopowej.
Erhion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania