|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
Pokaż wyniki sondy: Czy stołowałbyś/aś się w takim lokalu? | |||
Tak! Świetny pomysł! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 19.81% |
Raczej tak. |
37 | 34.91% |
Raczej nie. |
28 | 26.42% |
Na pewno nie! |
20 | 18.87% |
Głosujących: 106. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 04 2005
Stan: Niegrający
|
![]() W sumie jak w temacie. Nosiłem się z zamiarem otwarcia zdrowego fast fooda, tj. po prostu działałoby to na zasadzie dobrze znanych McDonaldow/KFC, tyle, że byłoby serwowane jedzenie zdrowe i pożywne.
Po prostu chodzi o to, że jeżeli ktoś wraca z pracy/szkoły/spędza dzień na mieście i jest głodny to jedyna opcja to jakiś spożywczak lub niezdrowe kebaby/hamburgery. To byłoby alternatywą, jak wiadomo jest boom na wszelkiego rodzaju zdrowe odżywianie. Przykładowe menu to np. grahamki z kotletami sojowymi i jakimiś warzywami, świeżo wyciskane soki, bar sałatkowy itd. wszystko w przystępnych cenach zbliżonych do tych z McDonalda (kanapka - 3zł, 400g sałatki - 6zł, 0,5l soku - 4zł itd.). Jeżeli chodzi o image lokalu to sprawa jeszcze naturalnie do dogadania, ale przypuszczając, że nazwa będzie chwytliwa, a wnętrze przyjemne mam pytanie: Czy stołowałbyś/aś się w takim lokalu? Z góry dziękuje za głosy i wszelkie komentarze ![]()
![]() Ostatnio edytowany przez Khazid - 06-02-2009 o 18:18. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Lepszy zysk jest na zwyklych fast-foodach. Uwierz mi, od dziecka jestem zwiazany z biznesem gastronomicznym.
Takie 'zdrowe' dania moglbys dac jako dodatek. Tak na uboczu - kawal miecha (nie zmielonego niewiadomo czego) jest zdrowszy niz soja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Michail Fradkow
Data dołączenia: 05 06 2004
Lokacja: Kawal drogi, nikomu nie radze isć piechotą.
Stan: Na Emeryturze
Imię: Bysiu
Profesja: Elite Knight
Gildia: Death Assassins
|
![]() Raczej bym wpadal, o ile takie jest pytanie
![]()
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2007
Lokacja: Gorzów Wlkp.
|
![]() Zdrowy Fast Food? Ale o to właśnie chodzi, żeby w tygodniu jeść przeciętne jedzenia, a w weekend wyskoczyć gdzieś, przepłacić i zeżreć duży, niezdory zestaw z dużą Colą
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Wybacz, nie będę wpierdzielać soi/tofu. W fastfoodach jadam rzadko, ale żarcie fastfoodowe ma to do siebie, że musi być niezdrowe... i w miarę smacznawe.
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2006
|
![]() Wole zjeść raz na tydzień niezdrowego ale pysznego hamburgera niż zdrowe jedzenie.
Ps: W wieku 17 lat chcesz otwierać bar/restaruacje (Zwał jak zwał)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() Do Mc'Donaldow ludzie nie zaglądają codziennie... Przynajmniej większość...
A co do tych "zdrowych" fast-foodów, to mam pewne wątpliwości, że po prostu to nie wypali. Jeżeli mnie np. nachodzi potrzeba zjedzenia czegoś dużego, to wiadomo, że zamawiam pizzę lub idę do Mc/KFC. : )
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 02 2007
Lokacja: Sieradz/Łodź
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Holy War Hero
Profesja: Royal Paladin
Świat: Iridia
Poziom: 54
Skille: 78/60
Poziom mag.: 12
|
![]() Zaznaczyłem opcję na pewno nie, jednakże na świeżo wyciskany sok chętnie bym wpadał
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec
|
![]() zdrowe jedzenie jest w dzisiejszych czasach warte kilka x tyle co zwykle, wiec to 'zdrowe' powinno byc w cudzyslowiu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 07 2006
Lokacja: Mikołów, niedaleko zamtuzu :)
Imię: Majk
Gildia: Great Heroes of Secura
Świat: Secura
Poziom: 146
|
![]() Na taki Subway bym się zgodził w Polsce
![]() Skoro temat mniej więcej o żywności to się zapytam: Czy żywność modyfikowana genetycznie ma jakiś konkretny wpływ na żołądek? Nie wiem czy to prawda, lecz słyszałem iż efektem długotrwałego spożywania są problemy z żołądkiem. Wiecie coś na ten temat? |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 03 2004
|
![]() Otwarcie takiego baru w jakimś dużym mieście do według mnie dobry pomysł na interes. Wbrew pozorom bardzo dużo jest wegetarian lub ludzi którzy wolą 'zdrowe' żarcie. Już sobie pomarzyłem o takim świeżo wyciśniętym soczku... mmmmm Co nie zmienia faktu że kocham mięso
![]() Sonda na ty forum nie da Ci obiektywnego wyniku bo większość użytkowników to mężczyźni którzy wolą najeść się niezdrowo do syta byle by smacznie. Gdybyś zapytał się o to na jakimś forum dla kobiet pewnie wynik byłby odwrotny. Ostatnio edytowany przez Tibijczyk - 06-02-2009 o 21:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem
|
![]() Taki kebab bez sosu to nie jest niezdrowy. Troche warzyw, mięcho i biały chleb.
A nie powiem, chciałbym by coś takiego istniało jednak zapewne bym nie korzystał. Powód jest prosty - szkoda mi kasy na takie jedzenie... Aż mam ochote na kebaba xX... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
|
![]() No sorry ale ja u ciebie bym NIC nie zjadł... jem to co mi smakuje , nie jestem jakimś sumo żebym musiał ograniczac jedzenie więc? Smakuj mi hamburger wpierdzielam hamburgera... Z przyzwyczajenia już wiem że to co smaczne jest niezdrowe (przynajmniej dla mnie)
|
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 31 01 2009
Stan: Początkujący
Imię: Syfors
Profesja: Druid
Świat: Danubia
Poziom: 24
Poziom mag.: 26
|
![]() Wpadałbym pewnie.
Ale to zależy, od menu bo: -Mało osób jadłoby Kotlety Sojowe ale myślę, że dużo osób wpadałoby na świeży sok, -Pomyślmy o jakimś mięsie bo też do życia jest potrzebne, -No, i trzeba by jakoś dzieci/młodzież przekonać, że zdrowe żarcie może być smaczne, -Myślę, że po jakimś czasie byłby to bar i świeżymi sokami i sałatkami. Ale myślę, że pomysł nie wypali. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 04 2005
|
![]() Niekoniecznie musi to być soja. Ogólnie - może to być nawet zwykła grahamka z piersią z kurczaka.
Do 'zdrowego jedzenia' zaliczam również jakieś sałatki z piersią z kurczaka i tym podobne rzeczy, więc nie rozmawiamy tylko kotletach sojowych. Nie mówię tutaj o weekendowych wypadach, raczej o zapracowanych ludziach/takich którzy spędzają dużo czasu na mieście i nie mają jak gotować - ta oferta skierowana byłaby do nich. Cytuj:
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 09 2006
Wpisy bloga: 2
Świat: Nebula
|
![]() Czy ja wiem, za grahamkami nigdy za bardzo nie przepadalem. Wolalem biale pieczywo. Ogolnie juz ktos napisal, wole przez tydzien odzywiac sie zdrowo, a na koniec tygodnia zjesc cos niezdrowego w sporej ilosci.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 02 2008
Imię: Wojas Knight
Profesja: Paladin
Gildia: Flamess
Świat: Menera
Poziom: 103
Poziom mag.: 7
|
![]() powiem ci tak.jak mieszkasz w bic city pokroju wawy czy wrocka to napewno ci sie zwruci ale jak w takiej malej miescince to watpie zeby ldzie przyhodzili masowo.po miescie kreci sie raczej mlodziez(boy from girls -.-)ktora woli wsunac pizze/hamburgera niz jak ktos tam up pisal jakas sojke xD a wiec big city-moze wypalic,little city-nic z tego
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 07 2006
Lokacja: Mikołów, niedaleko zamtuzu :)
Imię: Majk
Gildia: Great Heroes of Secura
Poziom: 146
|
![]() @up
Dobry marketing i wszystko ludziom wciśniesz |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Imię: Komandor Tarkin
|
![]() A co jeśli chodzę do KFC/na kebab, bo lubię opierdolić na ciepło takowy przysmak? Stawiam na walory smakowe i dzięki temu się takimi rzeczami nie przejmuję. Co nie znaczy, że żywię się fast food'em - wręcz przeciwnie, bardzo rzadko mam okazję i pieniądze, zwykle jem normalne posiłki w domu.
|
![]() |
![]() |