|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
Pokaż wyniki sondy: Czy stołowałbyś/aś się w takim lokalu? | |||
Tak! Świetny pomysł! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 19.81% |
Raczej tak. |
37 | 34.91% |
Raczej nie. |
28 | 26.42% |
Na pewno nie! |
20 | 18.87% |
Głosujących: 106. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 08 2005
Lokacja: Krosno
Stan: Na Emeryturze
Imię: Seecinha
Świat: Astera
Poziom: 123
![]() ![]() |
![]() Pytasz o takie rzeczy na forum gdzie przeważają nastolatkowie.. a wiadomo, że u ciebie potencjalni klienci to głównie ludzie pracujący... dorośli. dobrze by było otworzyć to niedaleko jakiegoś większego biura czy cuś. ludzie by wyskakiwali coś zjeść czy po pracy by poszli na obiad lub obiad na wynos byś robił
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Guest
|
![]() Moja dieta nie przyjęła by miło kotleta sojowego ;p
|
![]() |
![]() |
#23 |
Manga & Anime
Data dołączenia: 25 01 2005
![]() |
![]() No na pewno najadl by sie czlowiek samymi warzywkami majacy prawie 2 metry i ponad 80 kilo to bym musial ze 100 zl wybulic xd
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
|
![]() skoro przyjęły sie w Polsce restauracje( przewaznie w duzych centrach handlowych ) z typowo polskim jedzeniem, które stoja obok mc/KFC/pizza hut etc wiec dlaczego taka by sie nie miała przyjac? chetnie bym wpadał
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 07 2005
Stan: Niegrający
|
![]() Wolę zjeść normalne mięso, które jest na pewno zdrowsze niż jakaś soja...
Większość Polaków myśli tylko o tym, żeby zapłacić jak najmniej i żeby się jak najwięcej najeść. Po za tym chcesz otworzyć restauracje w wieku 17 lat? Powodzenia... Ostatnio edytowany przez Granteon - 07-02-2009 o 11:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 06 2008
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Usunięty
Imię: Thar~
Gildia: Fatal Illusion
|
![]() Cytuj:
Oraz, nikt nie powiedział że chce to zrobić sam... Ostatnio edytowany przez Tharion - 07-02-2009 o 12:22. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Nic nie stoi na przeszkodzie, zeby przekonac ludzi do kupienia chicken burgera i salatki zamiast bulki z dziwnym kawalkiem miecha aka hamburger + frytki do tego. Jestem pewien, ze przy odpowiednim marketingu sporo ludzi wybraloby pierwszy wariant, podobnie ze swiezym sokiem zamiast coli czy pozal sie Boze fanty.
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
|
![]() jakby zrobic takie budy z kanapkami z swiezym kurczakiem/ jakas szynka czy cos to bardzo chetnie bym odzwiedzial o ile ceny by byly tez w miare.
![]() |
#29 |
Zbanowany
Data dołączenia: 07 01 2009
Świat: Antica
|
![]() Ja wole jeść w domu, bo po takich barach zazwyczaj mam zgagę
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wolę stary dobry fast-food z wysoko kalorycznymi hamburgerami niż jakąś sałatkę która zaspokoi mój głód na 30 minut
![]() Jeśli chcesz zostać $$$ to raczej Ci się to nie uda robiąc bar ze zdrową żywnością. No chyba ,że chcesz ocalić świat przed otyłymi byczkami ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Guest
|
![]() Wiesz chociaż czemu taki hamburger zaspokaja na tak długo głód? To tak samo jakbyś sie zapchał kamieniami.
|
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() Klasyczny hamburger, zupełnie pozbawiony włókien, zaspokaja głód na o wiele krócej, niż 30 minut. Nie zdajesz sobie chyba sprawy z istnienia zjawiska głodu utajonego. Wiedząc to i tak chętnie pożeram Longer'a, czy dwa, gdyż przyznałem już wcześniej, że stawiam na walory smakowe, bo najeść się tym ciężko. Kiedyś jeden mój znajomy stwierdził, że kanapki z restauracji szybkiej obsługi dawałyby o wiele lepszy efekt, gdyby dodawano do nich trociny, bo same w sobie nie są w stanie podrażnić kosmków jelitowych.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 04 2005
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 12 2005
Lokacja: Bełchatów
|
![]() Za pare latek wam wyjdzie bokiem to jedzenie fast foodow, wiec to takie sranie w banie że ten interes by upadł bo w większych miastach napewno byliby klienci, których z czasem będzie napewno przybywać. Jak wątroba i żołądek padnie to zaczniecie sie martwić tylko że będzie już za późno. Wy wolicie tak źreć bo smakuje tylko k\/rwa zauważcie że w takim kurczaku a makdonaldzie to mięso ni kupy ni dupy sie trzyma bo te chickens karmione są Bóg wie czym. Ale pamiętajcie - życie jest tylko jedno i powinniście dążyć do tego aby jak najwięcej zobaczyć w tym życiu którego nie szanujecie. Odrzucenie fast foodów to w sumie nie takie duze wyrzeczenie, ale na zdrowie napewno to wpłynie o wiele lepiej. Sam nie jem mięsa 6 lat i znacznie lepiej się czuje niż w czasie którym jadłem mięso.
Ostatnio edytowany przez PanKracy - 07-02-2009 o 16:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
|
![]() Takie przykładowe menu, żeby było mniej więcej wiadomo, o co chodzi :
1. Skomponuj kanapkę! Pieczywo (1zł): Bułka z ziarnem/ Zwykła bułka / Grahamka/ itd. Główny dodatek (1,50zł): Pierś z kurczaka / Ser / Szynka / Kotlet sojowy/ itd. Inne dodatki(50gr/szt): Sałata / Pomidor / Ogórek / Pieczarki / Papryka / itd. 2. Sałatki Warzywne: Nazwa + dokładny opis, co się w niej zawiera 400g - 5zł 200g - 3zł Mięsno - warzywne 400g - 6,50zł 200g - 4zł 3. Napoje gorące 3zł Herbaty: zielona/czerwona/zwykla/owocowe Kawa 4. Napoje zimne 3zł Herbaty: zielona/czerwona/zwykła Świeżo wyciskane soki: z pomarańczy/marchwi/itd. Jogurty pitne Koktajle Oczywiście pomysłow na dodatki i potrawy jest cała masa, tu tylko taki zarys ; )
![]() |
#36 | ||
Guest
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Pomyśl też o jakiś potrawach z ryżem, makaronem razowym Ostatnio edytowany przez Ulrikk - 07-02-2009 o 17:27. |
||
![]() |
![]() |
#37 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Ogólnie opcja ciekawa. Ale wątpie by ceny były tak niskie.
Aby to wszystko było smaczne, musi być dobrej jakości. To podbija cene. Chyba, że dodasz takie cudeńka jak glutaminian sodu - polepszacz smaku i morderca kubków smakowych. Ale wtedy sukcesu już nie odniesiesz, bo wtedy będziesz zbyt mało konkurencyjny (zbyt podobny do fast foodów).
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nawet przy takich cenach i odpowiednich dostawcach jest te 200% zysku.
@Ulrikk Jak już mówiłem, menu by uległo naturalnie zmianie ; )
![]() |
#39 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() Cytuj:
@Khazid Problem w tym, że takie punkty żywieniowe już, z tego co się orientuję, rozwijają się i w niedługim czasie konkurencja będzie spora. Ostatnio edytowany przez Dr.Unknown - 07-02-2009 o 18:04. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 06 2008
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Usunięty
Imię: Thar~
Gildia: Fatal Illusion
|
![]() Cytuj:
Na taką kanapkę z kurczakiem to nawet chętnie bym wpadł. Tylko myślę, że z samych takich kanapek byś nie wyrobił - trochę więcej asortymentu i mogło by być nieźle. powodzenia. Cytuj:
Niejedzenie mięsa SZKODZI. Ostatnio edytowany przez Tharion - 07-02-2009 o 18:16. |
||
![]() |
![]() |