Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 27-02-2009, 23:06   #101
MatiCFC
Użytkownik Forum

MatiCFC's Avatar

Data dołączenia: 25 04 2008
Lokacja: Pila

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 15
Skille: 51/50
Poziom mag.: 3
MatiCFC ma numer GG 9424160
Domyślny

Za dużo Death Note :S

Legenda Ducha Prypeci
MatiCFC jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 27-02-2009, 23:09   #102
semilunaris
Guest

Domyślny

@2up: za dużo DN, lol.
@edit: up, szybszy

@topic: nie wiem, czy już ktoś myślał podobnie, ale według mnie ściema. Kiedyś w USA pokazano podobny 'trick'. Tyle, że była to kobieta po wypadku i też była niby stymulowana. Cały dżołk polegał na tym, że po prostu przechyliła głowę, a reszta ciała została sprytnie zakryta dzięki odbiciu luster. (Nie mam zdolności do rysowania obiektów 3d, ani żadnej masy plastycznej w pobliżu, więc tego 'nie pokażę' ;p). Całość została pokazana w filmie dokumentalnym dotyczącym największych tricków.

Dobra, to teraz - jak to ma się do psa? Według mnie mogli dać mu morfinę a potem ten środek na ~p (poltofina? coś takiego?) na przebudzenie. Ten, kto był pod narkozą wie, że nie jest w stanie racjonalnie myśleć, czy sprawnie działać, ale normalnie reaguje na wszelkie bodźce. Lata 50-60 był okresem wyścigów w nauce, między USA a ZSRR. Także imho jest to zwykła prowokacja ze strony ruskich.

Ogól psu łeb (sterczące włosy zakrywają 'to, co jest dalej', włóż resztę ciała do skrzyni), przyklej mu kable, podaj środek i smyraj. Taka moja teoria.

Kwestia, czy powinni robić to na ludziach; otóż, nie. Mamy prawo (a raczej powinniśmy mieć prawo) decydować o własnym życiu (mam tu na myśli zakaz aborcji, czy hc modyfikacji ciała typu amputacje), ale nie mamy prawa decydować o życiu innych. Oni=/=my. Nie wierzę, że istnieją duszyczki odpowiedzialne za osobowość (patrz: kognitywistyka), transcendencyjne, wszystkowiedzące bezkręgowce czy cuś w tym stylu. Ale nie skracajmy życia nawet najgorszemu 'złoczyńcy', że tak to ujmę.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 27-02-2009, 23:15   #103
Straznik Monopolowego
Użytkownik Forum

Straznik Monopolowego's Avatar

Data dołączenia: 21 06 2005
Lokacja: Chelm

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wielkimanitu Pokaż post
objawienia Matki Boskiej na brudnej szybie
No i tutaj sie konczy nasza konwersacja ignorancie

Cytuj:
Skoro tak to: Dowodem na nieistnienie uczuc zwierzat jest brak dowodu na ich istnienie.
Dowodem na istnienie uczuc u zwierzat byla mina mojego psa gdy wracalem do domu po szkole
stary 27-02-2009, 23:40   #104
hariboss666
Użytkownik forum

Data dołączenia: 27 02 2009

Domyślny

Uczucia może i ma ale większosc zwierząt jest głupia jak but...
na przykładzie mój szczurek którego mam 1 rok gryzie mnie w uszy choc za każdym razem szczelam go palcem w nos (tak mi polecono na forum o szczurach) ale ten głupi but nadal gryzie nie wiem czy on jest masochistą czy jest tak durny że po 100 razie nie rozumie że po ugryzieniu dostaje w nos...

Ostatnio edytowany przez hariboss666 - 27-02-2009 o 23:43.
hariboss666 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-02-2009, 03:03   #105
Yakky
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ametystowec Pokaż post
Szukałem - nie znalazłem, chodź przyznam, że moje poszukiwania ograniczyły się do pięciu haseł.
Kwestia poruszana na tym forum już kilkakrotnie.

http://www.youtube.com/watch?v=rSrIkUXwsNk

Celem tego tematu nie jest pokazanie tego filmu, lecz zadanie pytania: "Dlaczego niewinne zwierze, a nie jakiś zbrodniarz"

Moja opinia jest taka, że zamiast testu na zwierzętach dlaczego nie podstawić skazanych na dożywocie/śmierć bandziorów, którzy nie robią nic, tylko o*******ają się za kratami a czasem nam szkodzą w ten czy inny sposób(np. Bractwo Aryjskie) i doją naszą kasę. Co tam, że układ krwionośny zwierzęcia jest inny, że reakcje na różne chemikalia są inne...a chuj tam, okaleczymy, zobaczymy co się stanie a później zabijemy...a co tam, szkoda się fatygować niech umrze z głodu...przecież powiemy "The power of science!" i wszystko usprawiedliwione. Rzecz w tym, że to bezcelowe, ten film sądząc po jakości ma już trochę lat, a ile istnień zostało uratowanych dzięki temu zabiegowi? Chyba żadne, bo byłoby o tym głośno.

Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Czy wolelibyście zamiast psiej głowy zobaczyć ludzką (oczywiście człowiek byłby zbrodniarzem/chorym na x chorób menelem, który tylko bierze naszą kasę i nie robi nic tylko chleje)?
Czytając twój post żałuję, że Hitler nie żyje do dzisiaj i nie zostałeś objęty projektem T4.

omfg

Każdy ma prawo do życia i jeżeli ktoś jest skazany na śmierć to powinien opuścić świat w humanitarny sposób. A jeżeli jest skazany na dożywocie to już inna bajka, on ma prawo do życia wiec za co ma tak cierpieć?

eMa o/
  Odpowiedz z Cytatem
stary 28-02-2009, 07:49   #106
*Carlsberg
Użytkownik Forum

*Carlsberg's Avatar

Data dołączenia: 13 09 2008
Lokacja: Bdg

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yakky Pokaż post
Każdy ma prawo do życia i jeżeli ktoś jest skazany na śmierć to powinien opuścić świat w humanitarny sposób. A jeżeli jest skazany na dożywocie to już inna bajka, on ma prawo do życia wiec za co ma tak cierpieć?
Za to co zrobił? Jako przestroga? A nie "wakacje w pierdlu" ?
Żeby nie marnować masy kasy na takich sk***li, a zamiast tego np. wybudować jakąś sensowną drogę? Dać kasę na szpitale?
Jak Ci np. dzieciaka zgwałci i zabije jakiś pedofil to zrozumiesz zapewne.
Spójrz na różne sprawy z innych perspektyw.

Cytuj:
Ładny bubel. Pewnych cech się nie wykształca, tylko są one zakodowane w naszym DNA. Pójdź do szkoły, to pogadamy.
Oj fakt, ładny ładny, ehh, każdemu się zdarzy ;p

Cytuj:
Kto tu o Bogu mówi...? Swoją drogą, to nie, nie wierzę, że było wielkie bum i powstał świat - "coś" lub "ktoś" musiało/musiał to wszystko spowodować. Być może ta sama siła (którą może być Bóg) dała nam duszę, nie wiem. Najprawdopodobniej na to pytanie odpowiedzi nie znajdziemy.
Jestem przy teori braku początku i końca.

Cytuj:
Niepodważalne jest to, że takie coś jak dusza istnieje.
Oho, oho....dowód?

Ostatnio edytowany przez *Carlsberg - 28-02-2009 o 07:53.
*Carlsberg jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-02-2009, 10:23   #107
alienXX
Użytkownik Forum

alienXX's Avatar

Data dołączenia: 20 03 2004
Lokacja: Gliwice

Stan: Niegrający
Imię: Tomek
Świat: Real life
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Devus_ Pokaż post
Muszę Cie zmartwić, ale są dowody na posiadanie uczuć przez zwierzęta.
No to je przedstaw.

I tak mi na mysl przyszlo. Uwazacie, ze wszystkie zwierzeta + czlowiek sa rowne, to dlaczego pozwalacie sobie na rozdeptanie pająka czy pacnięcie muchy. W czym te zwierzeta sa od pieska, kotka, chomika gorsze?

Ostatnio edytowany przez alienXX - 28-02-2009 o 10:24.
alienXX jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-02-2009, 10:28   #108
Straznik Monopolowego
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez alienXX Pokaż post
I tak mi na mysl przyszlo. Uwazacie, ze wszystkie zwierzeta + czlowiek sa rowne, to dlaczego pozwalacie sobie na rozdeptanie pająka czy pacnięcie muchy. W czym te zwierzeta sa od pieska, kotka, chomika gorsze?

To sa owady...
stary 28-02-2009, 11:14   #109
Devus_
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 28 06 2008

Domyślny

Cytuj:
No to je przedstaw.
Wystarczy mieć własnego psa.
Devus_ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-02-2009, 11:14   #110
alienXX
Użytkownik Forum

alienXX's Avatar

Data dołączenia: 20 03 2004
Lokacja: Gliwice

Stan: Niegrający
Imię: Tomek
Świat: Real life
Domyślny

@up - Acha. Dzięki za wyczerpujaca odpowiedz. (z kim ja dyskutuje...)

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Straznik Monopolowego Pokaż post
To sa owady...
Systematyka
Domena eukarioty
Królestwo zwierzęta
Podkrólestwo tkankowce
Nadtyp pierwouste
Typ stawonogi
Podtyp sześcionogi
Gromada owady

Rozumiem, ze tylko gromada ssaków jest uprzywilejowana i ich nie wolno krzywdzic; tylko one potrafią, myśleć i kochać?

Ostatnio edytowany przez alienXX - 28-02-2009 o 11:15.
alienXX jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-02-2009, 11:24   #111
Arashel
Użytkownik Forum

Arashel's Avatar

Data dołączenia: 28 11 2007
Lokacja: Marienburg
Wpisy bloga: 38

Profesja: Elite Knight
Świat: Deutschordensst
Poziom: Gut
Skille: SehrGut
Arashel ma numer GG 2865512 Send a message via Skype™ to Arashel
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Devus_ Pokaż post
Wystarczy mieć własnego psa.
I co zaraz powiesz że zwierze to ciebie/was kocha bo się was trzyma i nie zaatakowało was/uciekło jeszcze?

To nie jest uczucie...
To jest przywiązanie, ten zwierz wie że jeśli będzie ci posłuszny i ciebie ochroni to ty mu dasz jedzenie i schronienie(tzn. dom/buda itp.)...

@Topic
Ciekawy eksperyment...
I nie widzę powodów aby nie użyć do niego kilku głupich kundli lub innego zwierza...
Choć w sumie jak na to patrzę to mógłbym użyć do tego eksperymentu jakieś homo spiensa skazanego na śmierć...
Arashel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-02-2009, 12:07   #112
Devus_
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 28 06 2008

Domyślny

Dowodem może być to, że kiedy wracam ze szkoły widzę zadowolenie u psa tzn. skacze, liże, macha ogonem itd.
To nie ja daję mu jeść, więc dlaczego się cieszy z mojego powrotu? Przecież ja z nim tylko mieszkam. Według mnie pies się przywiązuje nie dlatego, że widzi w tym korzyść, ale dlatego, że kogoś poprostu lubi.

A jak chcecie dowodów potwierdzonych przez amerykańskich naukowców, to znalazłem takie coś.

http://viva.eko.org.pl/art11.htm

http://paulaagro.webpark.pl/inteli.html

Uważam, że psy nie tylko mają uczucia, ale też są bardziej inteligentne niż myślicie.

@down
Pewnie uważa, że jest ładna -.-

Ostatnio edytowany przez Devus_ - 28-02-2009 o 12:20.
Devus_ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-02-2009, 12:14   #113
Ulrikk
Guest

Domyślny

Nie chcę być złośliwy, ale czy ten pan piszący czcionką 2x mniejszą niż normalna chce być fajny, czy używa jej po to aby każdego denerwować..?

Cytuj:
to dlaczego pozwalacie sobie na rozdeptanie pająka czy pacnięcie muchy. W czym te zwierzeta sa od pieska, kotka, chomika gorsze?
Bo nie mają zajebistego futerka
  Odpowiedz z Cytatem
stary 28-02-2009, 13:17   #114
Hadugg
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 02 2007
Lokacja: Elbląg

Imię: Hadug
Profesja: Elder Druid
Świat: Pacera
Poziom: 41
Poziom mag.: 48
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ametystowec Pokaż post
takie coś może uratować tysiące ludzkich istnień :>

Nawet jezeli dalo by sie w ten sposob ratowac zycie ludzkie, to ja wolal bym umrzec niz zyc jako takie cos

głowa + słoik < śmierć

A jak jestes taki madry to zglos sie na testera.
Hadugg jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-02-2009, 13:29   #115
Straznik Monopolowego
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Arashel Pokaż post
To jest przywiązanie, ten zwierz wie że jeśli będzie ci posłuszny i ciebie ochroni to ty mu dasz jedzenie i schronienie(tzn. dom/buda itp.)...
[/size]
Aha a wiec widzisz teorie w ktorej kazdy pies oszukuje wlasciciela? =D Najlepszy post w tym temacie ahahahahah =D
stary 28-02-2009, 13:31   #116
Michoss
Kapłan Preclanski

Michoss's Avatar

Data dołączenia: 15 09 2006
Lokacja: Sosnowiec
Wpisy bloga: 145

Michoss ma numer GG 5483916
Domyślny

Cytuj:
Ohaho, gdzie ktoś powiedział że człowiek, pies i pająk są równe? Ludzie też nie są równi, tylko idealiści i rządzący tak nam mówią.
Zawsze tak było, że silniejszy, wyższy ewolucyjnie, eliminował słabszego. Taka natura istot żywych.
Insekty eliminujemy, bo nam zawadzają, a gatunek psów zniewoliliśmy. Zostaje tylko pytanie czy będziemy je traktować lepiej czy gorzej.

Cytuj:
Nawet jezeli dalo by sie w ten sposob ratowac zycie ludzkie, to ja wolal bym umrzec niz zyc jako takie cos

głowa + słoik < śmierć
Nie przesadzajmy. W słoiku zapewne nie trzeba by było żyć na zawsze. Skoro potrafią oddzielić głowę od ciała, pewnie by i potrafili przytwierdzić ją do nowego.
stary 28-02-2009, 13:34   #117
Kashek
Użytkownik Forum

Kashek's Avatar

Data dołączenia: 07 04 2007
Lokacja: Białystok
Wpisy bloga: 9

Imię: (Rencista)
Kashek ma numer GG 406216 Kashek ma login Tlenu cornn@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
No to je przedstaw.

Czytasz chociaż ten temat?
Dowody były przedstawiane ~~3 razy już.

A, dlaczego czasem na ustach zwierząt widnieje uśmiech?

Cytuj:
A dlaczego zwierzęta nie uciekają, gdy właściciel umiera/bije je lub przestaje karmić?

Ostatnio edytowany przez Kashek - 28-02-2009 o 13:38.
Kashek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-02-2009, 13:52   #118
*Carlsberg
Użytkownik Forum

*Carlsberg's Avatar

Data dołączenia: 13 09 2008
Lokacja: Bdg

Domyślny

Cytuj:
@up - Acha. Dzięki za wyczerpujaca odpowiedz. (z kim ja dyskutuje...)
Dowody na to były przedstawiane z 10x, jeśli nie jesteś idiotą to byś je zdołał zauważyć i przeczytać, jesteś?

Cytuj:
Bo nas brzydzą, przeszkadzają?

*Carlsberg jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-02-2009, 14:14   #119
Corgar Frizz
Użytkownik Forum

Corgar Frizz's Avatar

Data dołączenia: 22 04 2006
Lokacja: Hinamizawa

Corgar Frizz ma numer GG 919691
Domyślny

t.pl jest niesamowite. Każdy temat w którym jest możlimy więcej niż jeden sposób myślenia zamienia się w flejmwar....

Cytuj:
Zwierzęta i ludzie nie są równe.... W czym owady są gorsze od zwierząt które trzymamy w domu? Przywiązujemy się do nich, a taki pająk czy karaluch jest dla nas tylko szkodnikiem. Widzisz chyba różnicę miedzy szczurem którego trzymamy w klatce, a szczurem z piwnicy? Ten drugi jest szkodnikiem.

Nipah~!
Corgar Frizz

I am bone of my Keyboard
Internet is my body and Site is my blood
i have created over a thousand threads
unknown to mods nor known to spammers
have withstood the flames of many flamers
yet those flamers cant do anything
so as i create

Unlimited Topic Works

わたしのパン... わたしのパン...

Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

Ostatnio edytowany przez Corgar Frizz - 28-02-2009 o 14:19.
Corgar Frizz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-02-2009, 14:24   #120
semilunaris
Guest

Domyślny

Cytuj:
Rozumiem, ze tylko gromada ssaków jest uprzywilejowana i ich nie wolno krzywdzic; tylko one potrafią, myśleć i kochać?
Od kotowatych wzwyż pojawiają się 'uczucia'. Ale czy potrafią kochać.. raczej nie. Miłość jest abstrakcyjnym tworem ludzi (tak naprawdę to procesy chemiczne, a nie żadne magiczne wpływy i sny), ale nie bądźmy a-uczuciowi i pozwólmy na taki bieg rzeczy, że ludzie potrafią kochać. Czy myślą? Uważam, że tak. Taki kuguar nie zamieszka tam, gdzie jest -20C w dzień, nie będzie się mnożył, jeżeli nie ma pożywienia itd. Gromada ssaków nie jest uprzywilejowana, ale jest bardziej rozumna niż pozostałe.
  Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania