Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 09-03-2009, 19:33   #221
Nari
Użytkownik Forum

Nari's Avatar

Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ulrikk Pokaż post
Najlepsi są ludzie walczący o zniesienie kary śmierci. Ciekawe, czy chcieliby, aby morderca ich rodziców/gwałciciel ich dzieci miał tak wspaniałe(jak na te czyny) życie. Jeżeli ktoś nie jest frajerem to w więzieniu będzie mu 'dobrze'. Zbyt dobrze.
Wg. nauki chrześcijańskiej jest to wskazane. Więc w każdym razie masz już paru chętnych, z pewnością coś się znajdzie : P. Cóż... chodziło ci raczej o ilośc a nie o jakośc, czyż nie? : P

Nari jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 09-03-2009, 20:46   #222
Lechista
Użytkownik Forum

Lechista's Avatar

Data dołączenia: 11 11 2007
Lokacja: Gdańsk

Poziom: Wi
Skille: Ndsurfi
Poziom mag.: ng
Domyślny

Ludzie leczcie się! Wiezienia to dłuższe wakacje? Żarcie za darmo?
Zajebiscie, raz albo 2 razy dziennie moge wyjść na powietrze, jak jestem chuderlak to codziennie dostaje manto, a jak jestem koks to napier#@@ się z kumplami, zajebiste życie!! Nie ma kobiet bo po co one komu?! Kobiety są dla mięczaków, ja jestem na wakacjach! DO żarcie mam codziennie to samo, jakąś fasole bądź ryż i mięso gówniane bez przypraw, a w bibliotece mam 10 książek które przeczytałem 1 roku i przed kolejne 20 lat będą sobie powtarzał, albo najlepiej nauczę się ich na pamięć, przecież mam wakacje. Chociaż nie książki są dla mięczaków, wole sie po napier#@ z kumplami których poznałem w pierd@@. Fajnie tak przed 20 lat codziennie sie lac z kumplami. Mam 2 rodzaje ubrań, do spania i do pracy, śpie za kratkami, zajebiste Wakacje!
Nie młgoem urzyiweć, że mgoę zumierzoć to co wśłaine cztyam. Foennmnelaa moc lgudzikeo ułmsyu! Włudeg bdaań ppodzrzeynorwach na Usrniweciytee Cmabrigde, nie ma zinnaczea w jekaij keolśjcnoi lteriy unomcziesze są w swiłoe, jyeinde iottnse jset, aby piszwera i onisatta lteria błyy na wyśłaiwcm miscjeu. Rtszea mżoe być caicikłowie pnarzeszmiea, a i tak jset się w sintae pyrzatczeć tsket bez pmelrobu.

Korzystaj z opcji Szukaj!!!
Wkurzyłem cię, a może mnie kochasz? ?Jeśli tak to wstaw mi notkę xD
Lechista jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-03-2009, 20:49   #223
Xevez
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 11 2008
Lokacja: Silesia Inferior

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Xevezq
Profesja: Elite Knight
Świat: Pacera
Poziom: 174
Skille: 96/90
Poziom mag.: 8
Domyślny

przestańcie pieprzyć, jakby w więzieniu było tak kolorowo, to by ich nie stosowano jako kary >.>
Xevez jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-03-2009, 21:06   #224
Gelt
Da Old school.

Gelt's Avatar

Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica

Gelt ma numer GG 4445444
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lechista Pokaż post
Zajebiscie, raz albo 2 razy dziennie moge wyjść na powietrze, jak jestem chuderlak to codziennie dostaje manto, a jak jestem koks to napier#@@ się z kumplami, zajebiste życie!! Nie ma kobiet bo po co one komu?! Kobiety są dla mięczaków, ja jestem na wakacjach! DO żarcie mam codziennie to samo, jakąś fasole bądź ryż i mięso gówniane bez przypraw, a w bibliotece mam 10 książek które przeczytałem 1 roku i przed kolejne 20 lat będą sobie powtarzał, albo najlepiej nauczę się ich na pamięć, przecież mam wakacje. Chociaż nie książki są dla mięczaków, wole sie po napier#@ z kumplami których poznałem w pierd@@. Fajnie tak przed 20 lat codziennie sie lac z kumplami. Mam 2 rodzaje ubrań, do spania i do pracy, śpie za kratkami, zajebiste Wakacje!
Jak dla mnie lepsza perspektywa niż spanie w bramie. Do gęby jest co włożyć (hm... w prespektywie więzienia brzmi to dwuznacznie..).

Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie.

Poradnik "Jak dojść do Demony"
Gelt jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-03-2009, 21:15   #225
*Carlsberg
Użytkownik Forum

*Carlsberg's Avatar

Data dołączenia: 13 09 2008
Lokacja: Bdg

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lechista Pokaż post
Konsole, Telewizja, Internet, 3 posiłki (1 ciepły), wyrko, dach nad głową, biblioteka (i nie z 10 książkami), pokój do spotkań z żoną / smt.
= więzienia w usa/ niektóre w polsce.

A można by tych sku*****i trzymać w 20 w klitce gdzieś pod ziemią, a z więzien zrobić noclegownie dla bezdomnych..., bądz co bądz często porządnych ludzi.

*Carlsberg jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-03-2009, 21:19   #226
Nari
Użytkownik Forum

Nari's Avatar

Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez *Carlsberg Pokaż post
Konsole, Telewizja, Internet, 3 posiłki (1 ciepły), wyrko, dach nad głową, biblioteka (i nie z 10 książkami), pokój do spotkań z żoną / smt.

A można by tych sku*****i trzymać w 20 w klitce gdzieś pod ziemią, a z więzien zrobić noclegownie dla bezdomnych..., bądz co bądz często porządnych ludzi.
Powodzenia. W erze, gdzie Krk, ekolodzy, obrońcy prawa życia itp. mają większe prawo niż przeciętna rządząca partia polityczna, życzę tej idei szczególnej pomyślności, gdyż i tak nie będzie miała ona bytu w realnym świecie.

Nari jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-03-2009, 21:52   #227
Rase
Użytkownik Forum

Rase's Avatar

Data dołączenia: 22 02 2008

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez *Carlsberg
Misiu, a co z tymi którzy siedza za to że zabili pod wpływem chwili, lub swego patologicznego ojca? Co z tymi którzy są chorzy psychicznie i nie potrafią panować nad sobą? To ich wina? Uważam że testowanie na ludziach czegokolwiek bez ich zgody jest łamaniem ich praw nawet jeżeli oni złamali czyjeś.
Poza tym doprowadziło by podziału ludzi na normalnych nie siedzących i "skur******w".

Tez nie dokonca to rozumiem :/
Chcesz aby Twoje życie się zmieniło? Poproś już dziś użytkownika Rase o zaproszenie na Lockerz.com

Ostatnio edytowany przez Rase - 09-03-2009 o 21:54.
Rase jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-03-2009, 21:59   #228
Gelt
Da Old school.

Gelt's Avatar

Gelt ma numer GG 4445444
Domyślny

Psychicznie chorzy stają sie roślinkami w szpitalach psychiatrycznych.

Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie.

stary 09-03-2009, 22:15   #229
*Carlsberg
Użytkownik Forum

*Carlsberg's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rase Pokaż post
Poza tym doprowadziło by podziału ludzi na normalnych nie siedzących i "skur******w".
I prawidłowo?
Postaw się w sytuacji rodziców których 7 letnia córka została zgwałcona i zamordowana, jakie pierwsze słowo przychodzi Ci na myśl? Bo mi właśnie sk...

Cytuj:
Misiu, a co z tymi którzy siedza za to że zabili pod wpływem chwili, lub swego patologicznego ojca?
Prawo w polsce jest, ekhm, do dupy, lekko mówiąc, ale ja nadal mówie o zabójcach/ gwałcicielach, co mordowali poprostu z zimna krwią, bez mrugnieńcia, i mają dożywocie (i podobne wysokie wyroki.)

Przecież nie chodzi mi tu o jakiś drobnych włamywaczy czy coś, niemniej i tym zdeka mniejszy komfort w więzieniu by się przydał.

Więzienie powinno być karą - i odstraszać ludzi od łamania prawa.

Cytuj:
Powodzenia. W erze, gdzie Krk, ekolodzy, obrońcy prawa życia itp. mają większe prawo niż przeciętna rządząca partia polityczna, życzę tej idei szczególnej pomyślności, gdyż i tak nie będzie miała ona bytu w realnym świecie.
Zapewne nie, ale i tak lubie dyskutować, przedstawiać swój punkt widzenia, nawet jeśli nie ma on szans wejść w życie.

stary 09-03-2009, 22:34   #230
kukoehe
Guest

Domyślny

Odpowiedz z Cytatem
stary 09-03-2009, 22:58   #231
Ulrikk
Guest

Domyślny

Cytuj:
Było gwałcić/mordować?
  Odpowiedz z Cytatem
stary 10-03-2009, 16:12   #232
Lechista
Użytkownik Forum

Lechista's Avatar

Domyślny

Cytuj:
I prawidłowo?
Postaw się w sytuacji rodziców których 7 letnia córka została zgwałcona i zamordowana, jakie pierwsze słowo przychodzi Ci na myśl? Bo mi właśnie sk...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ulrikk Pokaż post
Było gwałcić/mordować?
I co teraż będziesz wymyślał nowe progi, będziesz dzielił na "więkrzych skurwysynów" i "mniejszych skurwysynów" ??Inne więzienia dla większych i inne dla mniejszych, zawsze będą niesprawiedliwe wyroki, i skąd na to kasa??

Cytuj:
.
Tak, ciekawe skąd wziąłeś internet telewizje w więzieniu, chyba z Kaczora Donalda. Ps. 3 posiłki to chyba i tak mało, a człowiek ich potrzebuje.
Wolałbym być tym biednym który śpi pod mostem, ale jest wolny(jedzenie i ciepłe miejsce do spania zawsze się znajdzie) niż zamkniętym za kratami
Nie młgoem urzyiweć, że mgoę zumierzoć to co wśłaine cztyam. Foennmnelaa moc lgudzikeo ułmsyu! Włudeg bdaań ppodzrzeynorwach na Usrniweciytee Cmabrigde, nie ma zinnaczea w jekaij keolśjcnoi lteriy unomcziesze są w swiłoe, jyeinde iottnse jset, aby piszwera i onisatta lteria błyy na wyśłaiwcm miscjeu. Rtszea mżoe być caicikłowie pnarzeszmiea, a i tak jset się w sintae pyrzatczeć tsket bez pmelrobu.

stary 10-03-2009, 16:23   #233
Gelt
Da Old school.

Gelt's Avatar

Gelt ma numer GG 4445444
Domyślny

Cytuj:
Tak, ciekawe skąd wziąłeś internet telewizje w więzieniu, chyba z Kaczora Donalda. Ps. 3 posiłki to chyba i tak mało, a człowiek ich potrzebuje.
Wolałbym być tym biednym który śpi pod mostem, ale jest wolny(jedzenie i ciepłe miejsce do spania zawsze się znajdzie) niż zamkniętym za kratami
Nie wiem skąd wziąłeś tę bajkę o tym, że jedzenie i ciepłe miejsce zawsze sie znajdzie 3posiłki to mało?! Halo, niejeden z moich nzajomych co widzą tylko gry komputerowe je mniej niż Ci więźniowie.

Co do TV i internetu. Jesli chodzi o net to nie jestem pewien, ale wiem, ze TV ma już sporo polskich więzień. O amerykańskich nawet nie wspominam.

Cytuj:
I co teraż będziesz wymyślał nowe progi, będziesz dzielił na "więkrzych skurwysynów" i "mniejszych skurwysynów" ??Inne więzienia dla większych i inne dla mniejszych, zawsze będą niesprawiedliwe wyroki, i skąd na to kasa??
Trzeba przyjąć margines błędu. Nigdy nie bedzie sprawiedliwie.I jak dla mnie podział jak najbardziej dobry. Czemu złodziejaszek ma siedzieć w celi razem z mordercą?oO

stary 10-03-2009, 16:36   #234
Ulrikk
Guest

Domyślny

Cytuj:
BR? Skąd taka myśl?
To nie ja wysyłam złych ludzi na wieczność do piekła po śmierci ;<

@DOWN
Dziwne, jakoś ludzie w więzieniach wyglądają na zdrowszych i czystszych niż bezdomni.

Ostatnio edytowany przez Ulrikk - 10-03-2009 o 16:49.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 10-03-2009, 16:39   #235
Lechista
Użytkownik Forum

Lechista's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gelt Pokaż post
Nie wiem skąd wziąłeś tę bajkę o tym, że jedzenie i ciepłe miejsce zawsze sie znajdzie 3posiłki to mało?! Halo, niejeden z moich znajomych co widzą tylko gry komputerowe je mniej niż Ci więźniowie.
ma już sporo polskich więzień. O amerykańskich nawet nie wspominam.
Ale nie dzień w dzień. Mają telewizory w każdej celi? nie chce mi się w to wierzyć, możliwe, że na jakimś holu, ale każda cela?
Ze zbierania samych puszek i oddawanie butelek można sobie uzbierać na szybki kubek, albo na chleb, a ciepłych miejsca są organizowane dla bezdomnych, zawsze można pójść spać na peron, np. W Gdańsku Głównym

stary 10-03-2009, 16:54   #236
Gelt
Da Old school.

Gelt's Avatar

Gelt ma numer GG 4445444
Domyślny

A ile tych puszek jest? Wystarczy dla wszystkich bezdomnych? Poza tym było ostatnio albo w wiadomościach, albo w gazecie, że stawki za złom, puszki itp spaaaadnie na łeb na szyje. O ile już to się nie stało. Wiec nie wiem czyto tak kolorowo.

Hmm..U mnie w okolicy jest peron, mały i nie ma szyb.. Tam to musi być ciepło. Zresztą.. Jestem bardzo ciekaw czy podobałoby Ci się, że na peronie siedzi w okoł Ciebie parunastu bezdomnych, śmierdzących: ) Może to i okrutne,ale ja mam dość jeżdżenia tramwajami w smrodzie. ZWŁASZCZA w zime kiedy okna są zablokowane.

stary 10-03-2009, 17:24   #237
sazqq
Użytkownik Forum

sazqq's Avatar

Data dołączenia: 10 08 2008

Domyślny

Ci, którzy śpią pod mostem NAJCZĘŚCIEJ sami do takiego stanu rzeczy doprowadzili nadużywaniem alkoholu.

Cytuj:
I prawidłowo?
Postaw się w sytuacji kiedy to Twoje dziecko/ktoś z Twojej rodziny będzie takim 'sk...'. Jestem przekonany, że Twoje poglądy zmieniłyby się o 180 stopni.

Cytuj:
Prawo w polsce jest, ekhm, do dupy...
Nie sądzę, żebyś stworzył lepsze. Chyba, że jesteś geniuszem i każdemu byś dogodził co praktycznie jest niemożliwe.

Cytuj:
Halo, niejeden z moich nzajomych co widzą tylko gry komputerowe je mniej niż Ci więźniowie.
Są chorzy...

Cytuj:
Czemu złodziejaszek ma siedzieć w celi razem z mordercą?oO
Zauważ, że ten złodziejaszek posiedzi troszeczkę krócej.

A więzienie? No rzeczywiście... Super sprawa! Siedzieć kilka/kilkanaście/kilkadziesiąt lat w tym samym miejscu. Codziennie wstawać o tej samej godzinie. Mieć styczność z tymi samymi ludźmi... Taka rutyna przecież potrafiłaby niejednego człowieka doprowadzić do szału (przynajmniej mnie), a Wy tu mówicie o 'wakacjach'.

@down
??? O.o

Ostatnio edytowany przez sazqq - 10-03-2009 o 17:39.
sazqq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-03-2009, 17:31   #238
Ulrikk
Guest

Domyślny

Cytuj:
Postaw się w sytuacji kiedy to Twoje dziecko/ktoś z Twojej rodziny będzie takim 'sk...'. Jestem przekonany, że Twoje poglądy zmieniłyby się o 180 stopni.
Znasz mnie na pamięć <33333
  Odpowiedz z Cytatem
stary 10-03-2009, 17:42   #239
*Carlsberg
Użytkownik Forum

*Carlsberg's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Nie sądzę, żebyś stworzył lepsze. Chyba, że jesteś geniuszem i każdemu byś dogodził co praktycznie jest niemożliwe.
Zmieniłbym chociazby to że dzieciak który zabije swojego ojca który przez ostatnie 15 lat bił jego i jego matke zostaje uznany za morderce :<
Oraz to, że jeśli pobijesz kogoś broniąc siebie / kogoś dostajesz wyrok za pobicie.../ telepiesz się po sądach przez 10 lat.
I podobne.

Ostatnio edytowany przez *Carlsberg - 10-03-2009 o 17:45.
stary 10-03-2009, 17:51   #240
Gelt
Da Old school.

Gelt's Avatar

Gelt ma numer GG 4445444
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez sazqq Pokaż post
Są chorzy...
Ależ ja to wiem. Tak się składa, że teraz coraz więcej jest takich osób.. A to smutne.

Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania