![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 08 2008
Lokacja: Winterfell
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Nie ma co się rozpisywać, proste pytanie: Age of Conan, czy World of Warcraft?
![]() Czytałem wiele opinii (także na tym forum) o AoC. Niektórzy mówią, że jest to straszny chłam, inni, że WoWa całkowicie przebija (chociażby recenzja z CD-Action, jakieś pół roku temu) Sam osobiście kupiłem AoC, gram od 2 tygodni i narazie nie marudzę. W WoWa nie grałem nigdy na poważnie, jedynie na jakichś funservach. I grając przez tą chwilę od razu można się zorientować, że AoC bije WoWa na głowę pod względem systemu walki. Btw. warto podkreślić, że AoC to stosunkowo młodziutka gra, która dopiero się rozkręca, a WoW istnieje już od ładnych paru lat. ![]() I liczę raczej na kostruktywne, przemyślane opinie : D Ostatnio edytowany przez Glannath - 11-03-2009 o 23:14. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 07 2006
Lokacja: Mikołów, niedaleko zamtuzu :)
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Majk
Profesja: Elite Knight
Gildia: Great Heroes of Secura
Świat: Secura
Poziom: 146
|
![]() http://gry.wp.pl/core.html?filtr=0,0...,26,10434,3815
http://www.gram.pl/sk4_9wjgG,5_Age_o...ntures_PL.html http://www.okazje.info.pl/okazje/gry...az,opinie.html Więcej w google: Age of conan opinie Age of conan komentarze |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Książe Cieni
Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Suwałki / Wrocław
Imię: Rothes Tavelon
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Tranquilibrium
Świat: Guardia
Poziom: 130
Skille: 22/29
Poziom mag.: 73
|
![]() Nie widziałem AoC na oczy, więc nie będę oceniał tej gry, ale Tobie radzę to samo - nie oceniaj WoWa po serwerach prywatnych, to nie jest ta sama gra, co najwyżej przypomina go jedynie pod względem audiowizualnym.
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2007
Lokacja: Outland
Wpisy bloga: 2
Profesja: Rookstayer
![]() |
![]() Hah... no i kolejny temat, który na pewno spowoduje kłótnie... Po co się tego pytasz tu? skoro i tak wiadomo że część powie że WoW lepszy, a część że AoC i co Ci to da?
Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() @2up
Słyszałem, że WoW Legion to jeden z lepszych prywatnych servów WoW, na którym gra naprwadę sporo graczy. Więc czym może się różnić? @up Ja nie chce wiedzieć, dla kogo co jest lepsze. Ja chcę, żeby mi ktoś te gry jakoś porównał ![]() @top Dzisiaj dowiedziałem się, że AoC troszku obumarł. Z ponad 1,2 mln kont, które istniały w październiku (chodzi mi o aktywne konta), teraz zostało coś koło 100-200 tyś. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 08 2004
|
![]() Slyszalem ze dorożka podobnie jak BMW tez potrafi jezdzic. Więc czym może się roznic? (Porownanie juz wczesniej przez kogos uzywane)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2007
Lokacja: Outland
Wpisy bloga: 2
Profesja: Rookstayer
![]() |
![]() Cytuj:
Nie możesz ocenić WoW'a po privach i tyle. I co że gra dużo ludzi? Masa dzieciaków którym nie chce wydawać się pieniędzy, żeby zagrać w grę (oczywiście nie obrażać mi się, nie mówię o wszystkich) A co za różnica? I tak i tak prowadzi do sporów, spamu i kłótni. Ostatnio edytowany przez Bluray - 12-03-2009 o 16:57. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 10 2006
Lokacja: Grudziądz
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Archimonde Poly
Profesja: Sorcerer
Świat: Arcania
Poziom: 47
Poziom mag.: 45
![]() ![]() |
![]() Nie grałeś na oficjalu skoro mówisz, że na jakimkolwiek prywatnym serwerze gra "sporo" graczy... A czym się może różnić? Np. tym, że grając na oficjalu masz 100% pewność ciągłości gry. Nie musisz się martwić, że po 2 miechach gry blizzard zamknie serwer tudzież administratorzy skasują wszystkie postacie. Poza tym na prywatnych servach masa rzeczy nie działa, są lagi (żeby nikt nie wyskoczył, że 100ms to mało...), nie masz dostępu do przydatnych rzeczy takich jak choćby wow armory... no i co to za przyjemność z gry jeśli zabijesz 5 mobów i masz 50 lvl? Nie wspomnę już o tym, że blizzard ma zastępy ludzi których jedyną rolą jest dbanie o to, żeby stworzony świat był jak najlepszy...
Little boy it's time for you to PAY! For hurtin' that bird/not goin to church and starin' at boobs all day You aint goin' back/ now you must stand in HELL! Ostatnio edytowany przez Inferno3031 - 12-03-2009 o 17:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
Miałem znajomego, któy grał w WoWa. Gdy zaczęły wychodzić pierwsze informacje o AoC strasznie się na tą grę napalił. Tak to trwało - nie wiem (bo nie znam go tak długo. Tylko z tego co mówił) miesiace bądź i rok/kilka lat. Zgadnij w co gra teraz w WoWa. Ponieważ AoC okazał się po prostu grą kiepską. Grafikę ma lepszą - spoko, ale w MMO grafika nie daje tak dużo. System walki - ot troche więcej rozmaitych klawiszy do wciskania. Nic specjalnie ekscytującego. Jak ktoś lubi takie kombinowanie powinien siąść do bijatyki. w MMORPG jest to gadżet, bez którego spokojnie da się żyć.
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 12 2004
![]() |
![]() Mnie tam rajcowało to co można było stowrzyc z gildia, wręcz własne potężne miasta. Podobno huja z tego wyszło i wcale nie tak ekscytująco, dlatego wspołpraca gildijna jest na mniejszym poziomie niz w wow'ie. A w mmo najbardziej licza si ludzi i to co moga razem zrobic a nie jakies hujumuju, bo pogadac to ja moge i na ircu nie koneicznie placac za neigo miesieczny abonament.
![]() I staniemy się pasterzami, Dla Ciebie mój panie dla Ciebie, Z Potęgą otrzymaną prosto z Twej dłoni, Nasze nogi nieść mogą spokojnie Twe rozkazy, Tak więc rozlejemy rzekę ku Tobie, I poskramiać duszę będziemy na wieki, In nomine Patris et Filii, et Spiritus Sancti. Amen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
|
![]() WoW znudził mi się po 2,5 roku (2lata + pół roku grałem na priv) czyli musiał mi się spodobać jeśli tyle czasu spędziłem nad tą gierką.
AoC grałem u znajomków i gdybym miał czas sam bym zaczął grać. AoC jest dużo młodszą grą od WoWa więc ciężko się przekonać graczowi który grał kilka miesięcy-lat w WoWa do AoC ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
Chyba raczej miesięcy... albo tygodni ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 12 2008
Lokacja: Venore
Stan: Usunięty
Imię: Ferionix
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Xerena
Poziom: 140
Skille: 30/30
Poziom mag.: 78
![]() |
![]() Grałem w obie gry na początku aoc wydawał mi się lepszą grą pod względem grafiki itd ale po dwóch tygodniach mi się znudził i liczba graczy cały czas spada. Conanem mało kto już się interesuje a tym bardziej nikt nie pamięta postaci w Conanie jakie występują. Dla tego próbują dac grę w inne kraje że by zdobyc nowych graczy np Polska w wowa gram 4 miechy i mi się jeszcze nie znudził a na private nie ma nawet połowy przyjemnosci z tego co jest na Officialu .