Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 12-03-2009, 20:29   #81
Vyohman
Użytkownik Forum

Vyohman's Avatar

Data dołączenia: 21 07 2007

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Sorcerer
Świat: Secura
Poziom: 90
Domyślny

Nie rozumiem co wam sie nie podoba.
Jeśli masz pacca to będzie lepiej, a jeśli masz rsa to Ci zniknie z czasem i wszystko będzie dużo lepiej ._.
Jak nie płacisz im za gre to nie powinieneś niczego wymagać.
Vyohman jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 12-03-2009, 20:29   #82
Arathorn
Użytkownik Forum

Arathorn's Avatar

Data dołączenia: 06 02 2004
Lokacja: WWA

Imię: --
Profesja: Elite Knight
Świat: Chimera
Poziom: -
Skille: -
Poziom mag.: -
Domyślny

Pomysł jest b.dobry. Po tej łatce 50lvl kupuje 5 blesów za 35k i masz w tym zarówno aola jak i obniżone straty expa (czyli wychodzisz lepiej niż obecnie po wydaniu 100k). Hlvle noszące aola (a ostatnio to naprawdę ogromna większość graczy bez RSa je nosi, każdej profesji) nie odczują różnicy. Różnicę de facto jedynie odczują hlvl postacie latające z rsem i regularnie padające. A wśród osób które tak tutaj psioczą takich chyba nie ma zbyt wiele
Facce, póki co nie mają na co narzekać. A jak wycofają aola? Bywa, czas się pogodzić że to "free mmorpg" to jest tylko wersja demo i jak się grać to trzeba płacić.
Arathorn jest offline  
stary 12-03-2009, 20:30   #83
Cz4rny
Użytkownik Forum

Cz4rny's Avatar

Data dołączenia: 28 12 2008
Lokacja: Chełm

Imię: Gredert
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Vision
Świat: Furora
Poziom: 160
Poziom mag.: 74
Domyślny

ta, super pomysł zabijesz 30 lvl i ci z niego nic nie spadnie bo ma blessy i aola prawie za free?
Cz4rny jest offline  
stary 12-03-2009, 20:45   #84
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1

Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cz4rny Pokaż post
ta, super pomysł zabijesz 30 lvl i ci z niego nic nie spadnie bo ma blessy i aola prawie za free?
W większości gier MMO z przeciwnika nie spada nic, albo sama kasa, albo jakaś cześć EQ raz na 10 razy. To wy staliście się tacy chciwi i nie dostrzegacie tego, że sytuacja kiedy zabijamy osobę z 30 lvl i nic nie spada jest całkiem normalna jeśli chodzi o skale globalną mmorpg.

Chociaż osobiście nie sądzę, aby nagle wszystkie 30 lvle zaczęły wykupować blessy, jest to chyba koło 15k, więc dla przeciętnego 30 lvla, który nie przerzuca itemów z innego 150 lvla chara wcale nie tak mało.

Ostatnio edytowany przez Rybzor - 12-03-2009 o 20:48.
Rybzor jest offline  
stary 12-03-2009, 20:55   #85
Gandalf Blakc
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 09 2003

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Monarch
Świat: Lunara
Poziom: 55
Skille: 82/67
Poziom mag.: 16
Domyślny

:/

W zasadzie dobry ukłon w stronę początkujących

Jednak mi się w Tibii podobało to że śmierć to nie tylko you will be respawn in 3... 2... 1...

+ Newbie kupią błogosławieństwa za małe pieniądze
+ Zmniejszy PK bo będzie duże prawdopodobieństwo że low lvl ma je wykupione i nic mu nie wyleci a co za tym idzie ryzyko smierci w przedziale Low i Middle lvl

Ogólnie jest dobrze tylko bym nacisnął bardziej na High lvl aby zamiast mniej tracili więcej ot tak bo co nam szkoda

A pozatym mam pytanie czy 2 Bany nie ważne jakie = Perm ?
Gandalf Blakc jest offline  
stary 12-03-2009, 23:28   #86
Takasshi
Użytkownik Forum

Takasshi's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2007
Lokacja: Poznań

Stan: Zbanowany
Gildia: Askara Team
Świat: Askara
Skille: 100/100
Poziom mag.: 8
Domyślny

a przykladowo 150 knight na faccu moze kupic 4 blessy za 80k i do tego jeszcze musi kupic aol zeby nic mu nie spadlo .... nice guys
stary 13-03-2009, 01:24   #87
Klikaczz
Użytkownik Forum

Klikaczz's Avatar

Data dołączenia: 19 08 2005
Lokacja: na Ziemi

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Gildia: none
Świat: chyba wiadomo
Poziom: 86
Skille: 85\84
Poziom mag.: 7
Wyślij wiadomość przez ICQ do Klikaczz Adres Jabbera do Klikaczz Send a message via Skype™ to Klikaczz
Domyślny

ale taki 180 moze solo zabic dl z którego moze poleciec dsm a taki 20 niebardzo ( tak czy inaczej male szanse ze zabije )poza tym nikt nie kaze nikomu grac w tibie
aol powinien zostac żeby fac nie uciekli niema fac to nie bedzie napedu na pacc a czemu mieliu by uciec? a no dlatego ze jak niemasz 100% pewnosci ze Ci nie poleci np mpa softy itp to mozesz sie zniechecic albo jak padniesz i stracisz to w ogóle " cześć"
13:02 Emdia Tordien [15]: jak siciagnac te neo? (chodziło o neostrade)
13:04 Emdia Tordien [15]: ja olsztyn i mam' lat 13 ale urosne

Ostatnio edytowany przez Klikaczz - 13-03-2009 o 01:28.
Klikaczz jest offline  
stary 13-03-2009, 01:24   #88
thoro
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 04 2007

Profesja: Elder Druid
Świat: Kyra
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Brtek00 Pokaż post
AHahahah dowaliles czlowieku w jakiej grze mmorpg po dedzie tracilo sie po 3 lvle? w dol i to na tak niskim poziomie jakim jest 70+ w tibi? wlasnie ta smierc odstraszala starszych graczy polowe ludzi przestawalo grac przez dedy a teraz sie to zmieni.. HAIL CIPSOFT tym razem naprawde swietny pomysl bede mogl kazdy innym amulet nosic zamast aola! O cholera chyba powroce do tibi jak to wprowadza.
A kto kurwa powiedzial ze tibia ma byc taka jak inne gry mmo...
Ja pierdole ale koles ...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ryba Pokaż post
W większości gier MMO z przeciwnika nie spada nic, albo sama kasa, albo jakaś cześć EQ raz na 10 razy. To wy staliście się tacy chciwi i nie dostrzegacie tego, że sytuacja kiedy zabijamy osobę z 30 lvl i nic nie spada jest całkiem normalna jeśli chodzi o skale globalną mmorpg.
No tak, Candia.
Never happen'

Ostatnio edytowany przez thoro - 13-03-2009 o 01:26.
thoro jest offline  
stary 13-03-2009, 06:52   #89
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Takasshi Pokaż post
a przykladowo 150 knight na faccu moze kupic 4 blessy za 80k i do tego jeszcze musi kupic aol zeby nic mu nie spadlo .... nice guys
NIce nice, a wcześniej 150 knight na faccu miał możliwość kupienia tylko jednego blessa nice nice nice zal.pl zal owned elo elo,

nie mówiąc o tym, że 4 blessy to prawie jak aol, 90% skuteczności.

@down,
a, wiec walnęło mi się. Co nie zmienia faktu, że FACC, który gra za darmo nie ma podstaw do tego by się pluć.

Ostatnio edytowany przez Rybzor - 13-03-2009 o 15:34.
Rybzor jest offline  
stary 13-03-2009, 07:30   #90
Decade
Użytkownik Forum

Decade's Avatar

Data dołączenia: 22 04 2008

Gildia: Hornety
Świat: Elysia
Poziom mag.: 45
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ryba Pokaż post
NIce nice, a wcześniej 150 knight na faccu miał możliwość kupienia tylko jednego blessa nice nice nice zal.pl zal owned elo elo,

nie mówiąc o tym, że 4 blessy to prawie jak aol, 90% skuteczności.
????????
jedyny bless dla pacc to ten u eremo...
a blessy w carlin, thais, ab i kazo są dla wszystkich.

jest mnostwo high leveli z RSami na serwerach PVP, jak jest wojna to wiesz czlowieku, jak sie fragi szybko kończą...

Krus pat-49 ms max/zrookowany przez upierdliwych
Krezji skejter-86 ms max/deleted za bota
Rone epso-82 rp max/deleted za bota
zeth chaos-60 ed hackniety jakiemus szwedowi:>/zrookowany okradziony

Krejzi Skeejter - 55 ms Facc, ciągle mam
Kawa ER-5 - pincet cm3, 37kW, 45Nm, dwa koła - active
Decade jest offline  
stary 13-03-2009, 08:41   #91
Trol'Trol
Użytkownik Forum

Trol'Trol's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2009

Stan: Niegrający
Profesja: Rookstayer
Skille: 91/91
Domyślny

no krezji nic dziwnego jak ty ue walisz w takich dziwnych momentach xd tam wtedy veno thais co masz zdjecie po name prawie mojego nobka ubiles ^^ poco wtedy ue j****s jak tam bylo tyle nobow ?
Trol'Trol jest offline  
stary 13-03-2009, 11:26   #92
raB_Bit
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 27 02 2009

Domyślny

Niee, moim zdaniem to jest nieprzydatne ;/ Było dobrze, ale widać, że Cipki ciągle chcą zwiększyć ilość kupowanych pacc' ów.
raB_Bit jest offline  
stary 13-03-2009, 13:12   #93
Arathorn
Użytkownik Forum

Arathorn's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gandalf Blakc Pokaż post
Jednak mi się w Tibii podobało to że śmierć to nie tylko you will be respawn in 3... 2... 1...
Jakieś straty muszą być, ale w tibii, szczególnie na wyższych lvlach były one na tyle duże że wręcz zniechęcały. Może teraz będzie lepiej.
Cytuj:
+ Zmniejszy PK bo będzie duże prawdopodobieństwo że low lvl ma je wykupione i nic mu nie wyleci a co za tym idzie ryzyko smierci w przedziale Low i Middle lvl
Nie wiem jak ty, ale zawsze pkuje sobie dla zabawy, a jak coś do tego wyleci to tylko dodatkowy bonus
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Takasshi Pokaż post
Ile osób gra na 150lvlu na faccu? To raz. Dwa, jak często się pada knightem na takim lvlu. Trzy, po to są pacce żeby je kupować, w życiu za darmo to możesz tylko w ryj dostać
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Decade Pokaż post
jest mnostwo high leveli z RSami na serwerach PVP, jak jest wojna to wiesz czlowieku, jak sie fragi szybko kończą...
RS to jedna rzecz a druga to padanie z tymi rsami. Jak ktoś nie umie grać/ma noobów po swojej stronie i co chwilę pada to jego problem.

Jak na razie widzę dwa przykłady dlaczego nie:
1)120+lvl na paccu musi wydać 40k więcej żeby mieć to co ma teraz
2)120+lvl z RSem musi wydać 50k więcej żeby mieć to co teraz
To teraz niech się zgłoszą osoby które tak tutaj narzekają i się łapią do którejś z tych kategorii...
Arathorn jest offline  
stary 13-03-2009, 14:41   #94
Drypcik
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 07 2006

Cool .

Owszem zgadzam sie z tym panem o gory pierdolicie glupoty...
Wiele jest osob co maja np Tarcze typu mms albo G legi a niemaja Aola Dlaczego? Bo cip soft nie wpadl na pomysl by sprzedawac za rozsadnac cene np u rashida takich rzeczy....Sov kiedys po 3kk+ a teraz? 300k g legi po 300k teraz 50 Ja mysle ze ten pomysl z aolem w blessach mogl by wypalic Gdyby
*PRzedewszyskim zwiekszyli liczbe fragow np 10 tygodniowo(Powiedzmy sobie ze gdy na swiatach pvp sa wary a na wszyskich pvp sa to sorc/ed/lub nawet pallek duzo fraguje)
*Niech zostawia Aola sprawia zeby mniej spadalo levela a Zrobili poprostu dla lev mniejszych niz 70 Osobnego npc od blessow np venore gdzie za mniejsza cene beda mogli kupic, lub cena byla by roznicowana od levela(tylko max do 50k na jakims hightlevelu) od20k na 40 lub cos takiego
Ludzie co mysla ze to dobry pomysl zapewne sa z swiatów non-pvp lub nigdy nie bralu udzialu w walkach jakichkolwiek....
Drypcik jest offline  
stary 13-03-2009, 16:09   #95
Biohazardd
Użytkownik Forum

Biohazardd's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2008

Domyślny

Facce, nie użalajcie się : nic nie płacicie a chcielibyście mieć dostępne wszystkie opcje ?
a tak wogóle to nie kapuje sensu tej łatki, wytłumaczta mi ( tak mam iq 20 )

Ostatnio edytowany przez Biohazardd - 13-03-2009 o 16:10.
Biohazardd jest offline  
stary 13-03-2009, 16:20   #96
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Biohazardd Pokaż post
Facce, nie użalajcie się : nic nie płacicie a chcielibyście mieć dostępne wszystkie opcje ?
a tak wogóle to nie kapuje sensu tej łatki, wytłumaczta mi ( tak mam iq 20 )
Tańsze blessy dla low lvli + mniejsze straty przy śmierci.
Rybzor jest offline  
stary 13-03-2009, 18:08   #97
Spider
Użytkownik Forum

Spider's Avatar

Data dołączenia: 22 07 2003

Imię: Guhav
Profesja: Elder Druid
Gildia: Hades
Świat: Secura
Poziom: 181
Poziom mag.: 77
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Arathorn Pokaż post
Jak na razie widzę dwa przykłady dlaczego nie:
1)120+lvl na paccu musi wydać 40k więcej żeby mieć to co ma teraz
2)120+lvl z RSem musi wydać 50k więcej żeby mieć to co teraz
To teraz niech się zgłoszą osoby które tak tutaj narzekają i się łapią do którejś z tych kategorii...
Nie rozumie dlaczego niby 120lvl+ na paccu płacił więcej? Teraz za blessy i aol- 100k a po patchu będzie tak samo bo od 120+ lvla cena blessow sie nie zmienia ;p

Tak, tak gram na non-pvp.

>>>KLIK!<<<
Spider jest offline  
stary 13-03-2009, 18:16   #98
Pan-Rendix
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 15 08 2007

Domyślny

Sposób na fragi na warach jest taki że gildia1 wypowiada gildii2 wojne i jak gracz z gildi1 zabije gracza z gildii2 to frag się nie liczy.
Takie coś jest w Lineage2 i bardzo mi się to podobało
Pan-Rendix jest offline  
stary 13-03-2009, 19:36   #99
Decade
Użytkownik Forum

Decade's Avatar

Data dołączenia: 22 04 2008

Gildia: Hornety
Świat: Elysia
Poziom mag.: 45
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Trol'Trol Pokaż post
no krezji nic dziwnego jak ty ue walisz w takich dziwnych momentach xd tam wtedy veno thais co masz zdjecie po name prawie mojego nobka ubiles ^^ poco wtedy ue j****s jak tam bylo tyle nobow ?
przypadkowe nacisniecie, chcialem mwall rzucic zeby sie zaslonic bo mnie ze stacka bombili szweduchy a nacisnalem hotkeya od ue. mialem mwall na PG down a Ue na PG up duzo nie trzeba zeby sie pomylic.
a Rs mialem jeszcze przed wojną, akurat tez przed ue.
tyle ze ja nie mowie o sobie bo 86 to medium a nie high level, ale np taki hirre, nupov, czy aiwen juz nie pamietam kto od nas rs mial to tracą tej forsy duzo. Ja bym bez blessow biegal jakbym mial swojego chara po tym patchu

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Arathorn Pokaż post
RS to jedna rzecz a druga to padanie z tymi rsami. Jak ktoś nie umie grać/ma noobów po swojej stronie i co chwilę pada to jego problem.
Nie rozumiem co ma posiadanie nobów po swojej stronie/umiejetnosc grania do posiadania slabszego teamu gdzie sredni level jest o 40% mniejszy niz sredni level przeciwnika? Ja mowie o wojnie, podczas pokoju mialem z 3 tygodnie rsa i nikt mnie nie zabil a gralem sporo, nie to ze char stał w dp czy cos tylko wbiłem troche leveli. jak szwedzki team to prawie sami +200 levele, lepiej wyposazeni bo maja hajs na SSa i inne tego typu pierdoly, maja zrobione inq, mają na swoich charach pro ogarniaczy z innych swiatów i w dodatku pomaga im 1000000 noob charów które otaczaja ze wszystkich stron i nie dają nawet biegac na openie to chocbys nie wiem jakim pro był to gówno zrobisz, zreszta ty i tak nie jestes wiec po co sie wypowiadasz o czyms co jest tylko twoja hipoteza?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pan-Rendix Pokaż post
Sposób na fragi na warach jest taki że gildia1 wypowiada gildii2 wojne i jak gracz z gildi1 zabije gracza z gildii2 to frag się nie liczy.
Takie coś jest w Lineage2 i bardzo mi się to podobało
Takie cos by bylo kox ale trzeba by jakos zabezpieczyc przed tym zeby gildia która ma samych +200 leveli nie wypowiadala wojnie garstce neutralnych 100 leveli i nie kosila na nich darmowych fragów, jak to dla przykladu zrobil kochany falling legion wypowiadajac wojne mojej bylej gilidi pk skladajacej sie moze z 8 magow 45-55 level a w fl bylo z 30 osob i to takie 80-120, oni darmowych fragow nie mieli ale to smiech zeby gilidia taka wypowiadała takim maluczkim wojny, a gdyby mozna by za free zabijac ludzi i nie nabijac na slabszych unjustifiedow to by to zjawisko bylo naduzywane na bank

Krus pat-49 ms max/zrookowany przez upierdliwych
Krezji skejter-86 ms max/deleted za bota
Rone epso-82 rp max/deleted za bota
zeth chaos-60 ed hackniety jakiemus szwedowi:>/zrookowany okradziony

Krejzi Skeejter - 55 ms Facc, ciągle mam
Kawa ER-5 - pincet cm3, 37kW, 45Nm, dwa koła - active

Ostatnio edytowany przez Decade - 13-03-2009 o 19:45.
Decade jest offline  
stary 13-03-2009, 21:24   #100
Arathorn
Użytkownik Forum

Arathorn's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Decade Pokaż post
chocbys nie wiem jakim pro był to gówno zrobisz, zreszta ty i tak nie jestes wiec po co sie wypowiadasz o czyms co jest tylko twoja hipoteza?
Na mój temat niewiele wiesz, to się nie wypowiadaj.
Cytuj:
Takie cos by bylo kox ale trzeba by jakos zabezpieczyc przed tym zeby gildia która ma samych +200 leveli nie wypowiadala wojnie garstce neutralnych 100 leveli i nie kosila na nich darmowych fragów, jak to dla przykladu zrobil kochany falling legion wypowiadajac wojne mojej bylej gilidi pk skladajacej sie moze z 8 magow 45-55 level a w fl bylo z 30 osob i to takie 80-120, oni darmowych fragow nie mieli ale to smiech zeby gilidia taka wypowiadała takim maluczkim wojny, a gdyby mozna by za free zabijac ludzi i nie nabijac na slabszych unjustifiedow to by to zjawisko bylo naduzywane na bank
Taki system miałby sens tylko jeżeli lider drugiej gildii musiałby zaakceptować wojnę. Oczywiście taki lider nie zawsze by chciał to akceptować, zależnie od taktyki jaką postanowi wybrać. W wypadku takiej deklaracji wojny potwierdzonej przez drugą stronę na tibia.com od razu powinien być jakiś automatyczny licznik fragów (z jakąś opieką moderatorską i możliwością raportowania jakiś hacków, żeby za zrookowanie hackniętej postaci przeciwnikowi nie doliczało kilkudziesięciu fragów). Ale teraz już trochę offtopujemy więc może starczy

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Spider Pokaż post
Nie rozumie dlaczego niby 120lvl+ na paccu płacił więcej? Teraz za blessy i aol- 100k a po patchu będzie tak samo bo od 120+ lvla cena blessow sie nie zmienia ;p

Tak, tak gram na non-pvp.
Ale chodziło o RSa z paccem. Teraz mając rsa zdejmujesz aola i jak padniesz wydajesz 50k na blessy. Po tej łatce będziesz płacił 100k a itemy i tak ci polecą. Więc jest 2x drożej
Arathorn jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania