Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 17-03-2009, 23:16   #81
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

W skrocie :

*stamina - z jednej strony plus (ograniczenie liczby dostepnych godzin), z drugiej minus (przy zapelnionym pasku przez godzine 150% exp - a pozniej sie dziwia, ze gracz na 300 lvl rezygnuje z gry, bo nie ma co robic...)

*opoznienie przy zmienianiu poziomow - na pve zdecydowanie na plus. W koncu skonczy sie epoka, gdy nawet 25lvl mag mogl zabic DLa metoda up&down. Co do pvp - z jednej strony zwalczy sytuacje, w ktorej gracz korzystajacy z metody up&down jest bardzo ciezki do trafienia, z drugiej - ogranicza mozliwosc ucieczki przed PK.

*niewidzialne kreatury - co tu duzo mowic, plusik.

*licznik doswiadczenia - taka mala ciekawostka. Oczywiscie bedzie niedokladna, ale czasami umili zycie.

*tydzien exp x2 - fail. Moze ktos pokusi sie o pobicie rekordu i wbije 100lvl w 7 dni, zamiast 15?

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 18-03-2009, 07:54   #82
WardanceR
Użytkownik Forum

WardanceR's Avatar

Data dołączenia: 05 05 2006
Lokacja: Sojcze

Świat: Pandoria
WardanceR ma numer GG 7185582
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Krakoww Pokaż post
tibia schodzi na psy niedulgo lvl bedzie sie bilo 3 dni a na potwory bedzie mozna chodzic tylko z blokerami.... spoko teraz zrobic necro questa to "szacunek"
O nie nie nie! ; d Tibia wraca do korzeni i o to moim zdaniem chodzi
stary 18-03-2009, 09:24   #83
Medivh Shady
Użytkownik Forum

Medivh Shady's Avatar

Data dołączenia: 25 08 2005

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Arcania
Poziom: 250
Poziom mag.: 84
Domyślny

Odnośnie staminy - hm... wsumie mi to tam obojętnie bo aż tak dużo nie expie , ale nie powinno być czegoś takiego że ja płace za pacca a jestem zmuszany do bycia offline jak poexpie trochę dłużej , jak już to stamina powinna się odnawiać jeśli stoisz w pz albo jak nie masz battle przez jakiś okres czasu , aby każdy mógł siedzieć ile mu się podoba na danej postaci.

Opóźnienia - hm... dla mnie totalna kicha , sądzę że 1s była by wystarczająca , potwor miał by czas ciebie uderzyć a ty jego , bo 2s to totalna przesada na questy albo expa w niektórych miejscach ( szczególnie że już teraz wyjść w niektórych miejscach na + a co dopiero po paczu ), odnośnie opóźnienia na pvp to nie powinno go wogóle być. Inna opcją jest zmiana zachowania potworów a nie opóźnienia , wystarczy że zmienia ze dany potwor zacznie cie odrazu atakować z danego czaru bez żadnego opóźnienia , wtedy i potwór i gracz ma okazje do zaatakowania.

Niewidka - nie jest źle ;P , jeszcze jak by wrl i infernalisty nie wysysały tyle many to by ten system się sprawdzał

Odnośnie zmianach w blesach - nie mam zdania o tym

WoW
Realm: Auchindoun
Name: Punish
http://eu.wowarmory.com/character-sh...ndoun&n=Punish
Medivh Shady jest offline  
stary 18-03-2009, 10:11   #84
Seny_Laen
Użytkownik forum

Data dołączenia: 13 10 2008

Domyślny

No powiem Wam że jak zwykle trochę napsuli nam krwi, ale co za tym idzie będzie fajniej się grało

Tylko przegięli z tym "tylko dla pacc", jak zawsze facci mają gorzej..
Proszę nie pisać "kup sobie pacc a nie marudzisz, przedstawiam Wam perspektywę ludzi którzy nie mogą kupić pacca, albo po prostu nie chcą

42 h staminy przeżyje..ale 1 m co 12 minut to jest przesada..ja wyczytałem na Tibia.com że 3 ale tutaj pisze 12..Więc sam nie wiem co o tym myśleć
Seny_Laen jest offline  
stary 18-03-2009, 10:23   #85
Trol'Trol
Użytkownik Forum

Trol'Trol's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2009

Stan: Niegrający
Profesja: Rookstayer
Skille: 91/91
Domyślny

minuta tej dodatowej godziny co sie dostaje 50 % odnawia sie 12m
Trol'Trol jest offline  
stary 18-03-2009, 10:24   #86
korzen9999
Użytkownik Forum

korzen9999's Avatar

Data dołączenia: 24 03 2006

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ryba Pokaż post
Jeżeli tak będzie można, to wskaż mi zmianę w systemie niewidzialności potworów, która nastąpi. Bo o ile mi wiadomo tak już teraz jest.
Zmiana bedzie taka ze uzywajac bota widziales stalkera np. jako gwiazdki. Teraz jezeli jakis mob zrobi sie niewidzialny to poki go nie trafisz czyms to nic i nikt go nie bedzie widzial. ni chu.
pzdr
stary 18-03-2009, 10:37   #87
Seny_Laen
Użytkownik forum

Data dołączenia: 13 10 2008

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Trol'Trol Pokaż post
minuta tej dodatowej godziny co sie dostaje 50 % odnawia sie 12m
Dzięki Rozwiałeś moje wątpliwości.

Cytuj:
Djkwaku
Słuchajcie, wyobraźcie sobie, że jesteście twórcami gry, pacc'e wam płacą i macie zyski, facc'e natomiast tylko obciążąją serwer. Rzeczą jasną jest chyba, że tereny facc mają tylko zachęcić do kupna pacc i to co się z nimi tam stanie CIP'ów gówno obchodzi. Ich kasa, ich zysk a wam nic do tego. Akceptujecie Tibia Rules i zamknąć mordy
No tak, ale oczywiście nie bierzesz pod uwagę że nie każdy chce mieć pacc-a, np. ja, gra z pacciem jest za łatwa..teraz na szczęście ją utrudniają (zapewne wiele osób będzie stękać z tego powodu)
Facci nie obciążają serwera, dają wiele korzyści faccom więc nie gadaj tu głupot, a najlepiej zamilcz bo widzisz, nie wiesz co napisać to piszesz pierdoły..chcesz argumentów? Proszę
*Szybszy resp z powodu większej ilości graczy.
* To właśnie najczęściej facci kupują itemy, więc ekonomia się polepsza (oczywiście też się pogarsza bo każdy chce kupić taniej ale mam dawać plusy)
*Service dla facców, łatwiej jest zrobić paccowi service niż faccom walczyć samemu.

Mam nadzieje że to wystarczy.

Kto mówi że nie akceptujemy Tibia Rules, jestem pewien w 100% że potrafię się lepiej zachować niż Ty, o wielki graczu z premium. Zresztą widać po Twoim zachowaniu ;-)
Seny_Laen jest offline  
stary 18-03-2009, 12:10   #88
Myxam
Użytkownik forum

Data dołączenia: 02 11 2007
Lokacja: Rybnik

Stan: Początkujący
Profesja: Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom: 48
Poziom mag.: 50
Domyślny

Ze wszystkiego UP-DOWN jest najgorsze... Tu nie chodzi już o 20lvl bijące DL-e ale co ma powiedzieć 50lvl sorc na ofie? Jak ja mam zejść do podziemi? ...wróć, jak ja mam teraz wejść na OF-a? Ale to nie tylko of, teraz nawet jak ktoś zluruje cyce pod schodki będzie "ciekawie"... GFB nie będą mi już prawie do niczego potrzebne, a żeby polować na cyce będę musiał brać SD, żeby jak najszybciej ubić 1 cyca i zacząć uciekać... a i tak nie wiem czy przeżyję tą 1 turę...

Nie no, przecież to żałosne... Wszędzie będzie potrzeba blokera...
Myxam jest offline  
stary 18-03-2009, 12:42   #89
Michnik of Celesta
Użytkownik Forum

Michnik of Celesta's Avatar

Data dołączenia: 03 05 2006
Lokacja: Gdańsk

Profesja: Royal Paladin
Poziom: 262
Poziom mag.: 28
Domyślny

Znowu 2x exp... i jeszcze te 150% exp w 1st godzinkę. Zobaczymy , może już w tym roku będzie 1szy 500 lv ;o .
stary 18-03-2009, 13:19   #90
Trol'Trol
Użytkownik Forum

Trol'Trol's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2009

Profesja: Rookstayer
Skille: 91/91
Domyślny

@Myxam

nie lepiej zazucic utana vid na te straszne cyce ?
Trol'Trol jest offline  
stary 18-03-2009, 13:23   #91
Myxam
Użytkownik forum

Data dołączenia: 02 11 2007
Lokacja: Rybnik

Stan: Początkujący
Profesja: Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom: 48
Poziom mag.: 50
Domyślny

Dzięki za podpowiedź, przynajmniej na cycach sobie teraz poradzę, ale teraz zastąp je dowolnymi potworkami które widzą niewidzialnych...
Myxam jest offline  
stary 18-03-2009, 13:46   #92
Jackie93
Użytkownik Forum

Jackie93's Avatar

Data dołączenia: 16 08 2008
Lokacja: Bialystok

Profesja: Paladin
Świat: Menera
Poziom: 68
Skille: 76/56
Poziom mag.: 13
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Myxam Pokaż post
Dzięki za podpowiedź, przynajmniej na cycach sobie teraz poradzę, ale teraz zastąp je dowolnymi potworkami które widzą niewidzialnych...
Beznadziejna sprawa zgadzam się z tobą ale OF to nic... Wyobraź sobie 4 sorców/drutów teleportujących się na annihilatora bo jeśli dobrze rozumiem to anni to teleportacja a po teleportacji jest blokada... Impossible is nothing...

Jackie93 jest offline  
stary 18-03-2009, 14:20   #93
Jepek1
Użytkownik forum

Jepek1's Avatar

Data dołączenia: 07 03 2009
Lokacja: Bielsk team

Profesja: Paladin
Gildia: Brak;]
Świat: Titania forever
Poziom: 40
Jepek1 ma numer GG 8099780
Smutny Może i Tak

Może i tak ale ja mam na 41 pallu rs'a i więc mogę liczyć na śłaby exp a do zniknięcia zostało 13 dni :/ więc mało cieszy mnie to że exp będzie x2 ale i tak jak każdy wie będzie tak jak w poprzednim roku wszystko ędzie ZAPCHANE i mało kto se poexpi wiec... Ja tam będe wyganiał z EXPA;] tak jak mnie w tamtym roku a i jeszcze coś no i nie zapominajmy o kolejkach żeby wejść na server ponieważ każdy urzytkownik facc wie o tym ;]
Jepek1 jest offline  
stary 18-03-2009, 14:27   #94
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Myxam Pokaż post
Ze wszystkiego UP-DOWN jest najgorsze... Tu nie chodzi już o 20lvl bijące DL-e ale co ma powiedzieć 50lvl sorc na ofie? Jak ja mam zejść do podziemi? ...wróć, jak ja mam teraz wejść na OF-a? Ale to nie tylko of, teraz nawet jak ktoś zluruje cyce pod schodki będzie "ciekawie"... GFB nie będą mi już prawie do niczego potrzebne, a żeby polować na cyce będę musiał brać SD, żeby jak najszybciej ubić 1 cyca i zacząć uciekać... a i tak nie wiem czy przeżyję tą 1 turę...

Nie no, przecież to żałosne... Wszędzie będzie potrzeba blokera...
Coz, skoro zaczales grac postacia magiczna, to musiales liczyc sie z tym, ze koksa nie wybierasz... Oczywistym jest (w kanonie RPG i cRPG), ze postacie magiczne dysponuja (bardzo)duza moca, ale z drugiej strony - sa slabe fizycznie i podatne na wszelkiego rodzaju ataki.

@Seny_Laen : zapomniales jeszcze dodac chyba najwazniejszego argumentu - pacc powinien byc raczej dodatkiem, ktory usprawnia/ulatwia gre, a nie niezbednym narzedziem.

@Topic : jeszcze jeden problem z opoznieniem 2s przy schodzeniu na poziomach - exani tera bedzie teraz kompletnie nieprzydatnym czarem.
stary 18-03-2009, 14:40   #95
asto1234
Użytkownik Forum

asto1234's Avatar

Data dołączenia: 03 11 2007

Profesja: Royal Paladin
Świat: Amera
Poziom: 102
Skille: 95/80+
Poziom mag.: 20
Domyślny

@up
Nie sądze, bo po uzyciu liny myślę ze rowniez bedzie brak mozliwosci atakowania przez 2 sekundy.
asto1234 jest offline  
stary 18-03-2009, 14:48   #96
Vertiro
Użytkownik Forum

Vertiro's Avatar

Data dołączenia: 01 05 2008

Imię: Vertiro
Profesja: Elite Knight
Świat: Jamera
Poziom: 122
Domyślny

Łatka ? Bezsensowna a Exp x 2 nawet nie warto mówić.
Vertiro jest offline  
stary 18-03-2009, 15:55   #97
Arathorn
Użytkownik Forum

Arathorn's Avatar

Data dołączenia: 06 02 2004
Lokacja: WWA

Imię: --
Świat: Chimera
Poziom: -
Skille: -
Poziom mag.: -
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ashlon Pokaż post
W skrocie :

*stamina - z jednej strony plus (ograniczenie liczby dostepnych godzin), z drugiej minus (przy zapelnionym pasku przez godzine 150% exp - a pozniej sie dziwia, ze gracz na 300 lvl rezygnuje z gry, bo nie ma co robic...)
To już było poruszane, 150% jest tylko przez godzinę i dodatkowo żeby to zregenerować musisz być 12h offline, ergo jeżeli ktoś gra więcej niż 4-5h dziennie to praktycznie nie będzie miał z tego żadnych korzyści. A jak ktoś gra mniej to i tak szybko 300lvla nie nabije.
Cytuj:
*opoznienie przy zmienianiu poziomow - na pve zdecydowanie na plus. W koncu skonczy sie epoka, gdy nawet 25lvl mag mogl zabic DLa metoda up&down. Co do pvp - z jednej strony zwalczy sytuacje, w ktorej gracz korzystajacy z metody up&down jest bardzo ciezki do trafienia, z drugiej - ogranicza mozliwosc ucieczki przed PK.
Nie ogranicza tylko ogromnie ułatwia. Możesz skakać po schodach i się leczyć, a koleś jak będzie za tobą skakał to cię nie zaatakuje.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ashlon Pokaż post
@Seny_Laen : zapomniales jeszcze dodac chyba najwazniejszego argumentu - pacc powinien byc raczej dodatkiem, ktory usprawnia/ulatwia gre, a nie niezbednym narzedziem.
Taa, a cipsoft powinien serwery prowadzić charytatywnie. Poza tym jeżeli pacc byłby jakimś niewiele dającym dodatkiem to kto by go kupował?
Cytuj:
@Topic : jeszcze jeden problem z opoznieniem 2s przy schodzeniu na poziomach - exani tera bedzie teraz kompletnie nieprzydatnym czarem.
Tylko czary ofensywne, czytaj newsy dokładnie.
Arathorn jest offline  
stary 18-03-2009, 17:16   #98
Thavenix
Użytkownik Forum

Thavenix's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2007
Lokacja: Braniewo

Imię: Yson
Profesja: Knight
Świat: Obsidia
Poziom: 167
Thavenix ma numer GG 6606578
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mazur199 Pokaż post
i będa ceny spadać nadal w dół
to można spadać w górę? ; o

a co do patcha, delay podczas zmieniania floor'ow - tragedia. stamina - tragedia. ogólnie do dupy :x
stary 18-03-2009, 17:33   #99
Tjolek
Użytkownik Forum

Tjolek's Avatar

Data dołączenia: 15 12 2008

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thavenix Pokaż post
to można spadać w górę? ; o

a co do patcha, delay podczas zmieniania floor'ow - tragedia. stamina - tragedia. ogólnie do dupy :x
I nie będę już mógł pobocić ani zabić demona moim 50ed

Tjolek jest offline  
stary 18-03-2009, 19:49   #100
Theramiel
Użytkownik forum

Theramiel's Avatar

Data dołączenia: 06 03 2009
Lokacja: Sosnowiec

Imię: Deramiel
Gildia: Gib Gibon
Świat: Menera
Poziom: 50
Skille: 75/75
Poziom mag.: 6
Domyślny

A jak to bedzie w takim razie z playerami ktorzy beda niewidzialni ??...
mi sie wydaje ze bedzie jak jest lecz moze ktos sie jeszcze wypowie
Theramiel jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania