|
Notki |
Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#81 |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() W skrocie :
*stamina - z jednej strony plus (ograniczenie liczby dostepnych godzin), z drugiej minus (przy zapelnionym pasku przez godzine 150% exp - a pozniej sie dziwia, ze gracz na 300 lvl rezygnuje z gry, bo nie ma co robic...) *opoznienie przy zmienianiu poziomow - na pve zdecydowanie na plus. W koncu skonczy sie epoka, gdy nawet 25lvl mag mogl zabic DLa metoda up&down. Co do pvp - z jednej strony zwalczy sytuacje, w ktorej gracz korzystajacy z metody up&down jest bardzo ciezki do trafienia, z drugiej - ogranicza mozliwosc ucieczki przed PK. *niewidzialne kreatury - co tu duzo mowic, plusik. *licznik doswiadczenia - taka mala ciekawostka. Oczywiscie bedzie niedokladna, ale czasami umili zycie. *tydzien exp x2 - fail. Moze ktos pokusi sie o pobicie rekordu i wbije 100lvl w 7 dni, zamiast 15?
![]() |
#82 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 05 2006
Lokacja: Sojcze
Świat: Pandoria
![]() |
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
#83 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2005
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Medivh Shady
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Dark Purples Faster Turtles
Świat: Arcania
Poziom: 250
Poziom mag.: 84
|
![]() Odnośnie staminy - hm... wsumie mi to tam obojętnie bo aż tak dużo nie expie , ale nie powinno być czegoś takiego że ja płace za pacca a jestem zmuszany do bycia offline jak poexpie trochę dłużej , jak już to stamina powinna się odnawiać jeśli stoisz w pz albo jak nie masz battle przez jakiś okres czasu , aby każdy mógł siedzieć ile mu się podoba na danej postaci.
Opóźnienia - hm... dla mnie totalna kicha , sądzę że 1s była by wystarczająca , potwor miał by czas ciebie uderzyć a ty jego , bo 2s to totalna przesada na questy albo expa w niektórych miejscach ( szczególnie że już teraz wyjść w niektórych miejscach na + a co dopiero po paczu ), odnośnie opóźnienia na pvp to nie powinno go wogóle być. Inna opcją jest zmiana zachowania potworów a nie opóźnienia , wystarczy że zmienia ze dany potwor zacznie cie odrazu atakować z danego czaru bez żadnego opóźnienia , wtedy i potwór i gracz ma okazje do zaatakowania. Niewidka - nie jest źle ;P , jeszcze jak by wrl i infernalisty nie wysysały tyle many to by ten system się sprawdzał ![]() Odnośnie zmianach w blesach - nie mam zdania o tym
#84 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 10 2008
|
![]() No powiem Wam że jak zwykle trochę napsuli nam krwi, ale co za tym idzie będzie fajniej się grało
![]() Tylko przegięli z tym "tylko dla pacc", jak zawsze facci mają gorzej.. Proszę nie pisać "kup sobie pacc a nie marudzisz, przedstawiam Wam perspektywę ludzi którzy nie mogą kupić pacca, albo po prostu nie chcą ![]() 42 h staminy przeżyje..ale 1 m co 12 minut to jest przesada..ja wyczytałem na Tibia.com że 3 ale tutaj pisze 12..Więc sam nie wiem co o tym myśleć ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2009
Stan: Niegrający
Imię: Pogromca Bitelsow
Profesja: Rookstayer
Skille: 91/91
|
![]() minuta tej dodatowej godziny co sie dostaje 50 % odnawia sie 12m
|
![]() |
![]() |
#86 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
pzdr
![]() |
#87 | ||
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 10 2008
|
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Facci nie obciążają serwera, dają wiele korzyści faccom więc nie gadaj tu głupot, a najlepiej zamilcz bo widzisz, nie wiesz co napisać to piszesz pierdoły..chcesz argumentów? Proszę *Szybszy resp z powodu większej ilości graczy. * To właśnie najczęściej facci kupują itemy, więc ekonomia się polepsza (oczywiście też się pogarsza bo każdy chce kupić taniej ale mam dawać plusy) *Service dla facców, łatwiej jest zrobić paccowi service niż faccom walczyć samemu. Mam nadzieje że to wystarczy. Kto mówi że nie akceptujemy Tibia Rules, jestem pewien w 100% że potrafię się lepiej zachować niż Ty, o wielki graczu z premium. Zresztą widać po Twoim zachowaniu ;-) |
||
![]() |
![]() |
#88 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 11 2007
Lokacja: Rybnik
Stan: Początkujący
Imię: Alberto Malic
Profesja: Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom: 48
Poziom mag.: 50
|
![]() Ze wszystkiego UP-DOWN jest najgorsze... Tu nie chodzi już o 20lvl bijące DL-e ale co ma powiedzieć 50lvl sorc na ofie? Jak ja mam zejść do podziemi? ...wróć, jak ja mam teraz wejść na OF-a? Ale to nie tylko of, teraz nawet jak ktoś zluruje cyce pod schodki będzie "ciekawie"... GFB nie będą mi już prawie do niczego potrzebne, a żeby polować na cyce będę musiał brać SD, żeby jak najszybciej ubić 1 cyca i zacząć uciekać... a i tak nie wiem czy przeżyję tą 1 turę...
Nie no, przecież to żałosne... Wszędzie będzie potrzeba blokera... |
![]() |
![]() |
#89 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 05 2006
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 262
Poziom mag.: 28
|
![]() Znowu 2x exp... i jeszcze te 150% exp w 1st godzinkę. Zobaczymy , może już w tym roku będzie 1szy 500 lv ;o .
![]() |
![]() |
#90 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2009
Imię: Pogromca Bitelsow
Profesja: Rookstayer
Skille: 91/91
|
![]() @Myxam
nie lepiej zazucic utana vid na te straszne cyce ? ![]() |
![]() |
![]() |
#91 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 11 2007
Lokacja: Rybnik
Stan: Początkujący
Imię: Alberto Malic
Profesja: Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom: 48
Poziom mag.: 50
|
![]() Dzięki za podpowiedź, przynajmniej na cycach sobie teraz poradzę, ale teraz zastąp je dowolnymi potworkami które widzą niewidzialnych...
|
![]() |
![]() |
#92 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 08 2008
Lokacja: Bialystok
Imię: Shadow palleq
Profesja: Paladin
Świat: Menera
Poziom: 68
Skille: 76/56
Poziom mag.: 13
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#93 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 03 2009
Lokacja: Bielsk team
Imię: Mico Mitanian
Profesja: Paladin
Gildia: Brak;]
Świat: Titania forever
Poziom: 40
![]() |
![]() Może i tak ale ja mam na 41 pallu rs'a i więc mogę liczyć na śłaby exp a do zniknięcia zostało 13 dni :/ więc mało cieszy mnie to że exp będzie x2 ale i tak jak każdy wie będzie tak jak w poprzednim roku wszystko ędzie ZAPCHANE i mało kto se poexpi wiec... Ja tam będe wyganiał z EXPA;] tak jak mnie w tamtym roku a i jeszcze coś no i nie zapominajmy o kolejkach żeby wejść na server ponieważ każdy urzytkownik facc wie o tym ;]
![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
|
![]() Cytuj:
@Seny_Laen : zapomniales jeszcze dodac chyba najwazniejszego argumentu - pacc powinien byc raczej dodatkiem, ktory usprawnia/ulatwia gre, a nie niezbednym narzedziem. @Topic : jeszcze jeden problem z opoznieniem 2s przy schodzeniu na poziomach - exani tera bedzie teraz kompletnie nieprzydatnym czarem.
![]() |
#95 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2007
Profesja: Royal Paladin
Świat: Amera
Poziom: 102
Skille: 95/80+
Poziom mag.: 20
|
![]() @up
Nie sądze, bo po uzyciu liny myślę ze rowniez bedzie brak mozliwosci atakowania przez 2 sekundy. |
![]() |
![]() |
#97 | ||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 02 2004
Lokacja: WWA
Stan: Na Emeryturze
Imię: --
Profesja: Elite Knight
Świat: Chimera
Poziom: -
Skille: -
Poziom mag.: -
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
||||
![]() |
![]() |
#98 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2007
Lokacja: Braniewo
Imię: Yson
Profesja: Knight
Świat: Obsidia
Poziom: 167
![]() |
![]() to można spadać w górę? ; o
a co do patcha, delay podczas zmieniania floor'ow - tragedia. stamina - tragedia. ogólnie do dupy :x
#99 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 12 2008
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#100 |
Użytkownik forum
|
![]() A jak to bedzie w takim razie z playerami ktorzy beda niewidzialni ??...
mi sie wydaje ze bedzie jak jest lecz moze ktos sie jeszcze wypowie |
![]() |