|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 02 2008
Lokacja: Sanok
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Czołem.
Jakoż na forum cisza wieczysta, chciałem porozmawiać o wędkarstwie. Może to mało popularny sport, ale mam nadzieję, że na forum są osoby praktykujące go. Jakich metod i sprzętu używacie, gdzie łowicie, jak długo to robicie, jakie największe sztuki - wypowiedzcie się! Osobiście używam sprzętu firmy Jaxon ![]()
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 12 2004
![]() |
![]() Bo ci co zazwyczaj pisza teraz piją. A ja wlasnie ide pic/spac to zalezy ile wypije.
Co do tematu. Biore wedke, nakladam robala, zarzucam i czekam. Albo cos zlowie albo nie. O czym tu gadac ?
![]() I staniemy się pasterzami, Dla Ciebie mój panie dla Ciebie, Z Potęgą otrzymaną prosto z Twej dłoni, Nasze nogi nieść mogą spokojnie Twe rozkazy, Tak więc rozlejemy rzekę ku Tobie, I poskramiać duszę będziemy na wieki, In nomine Patris et Filii, et Spiritus Sancti. Amen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 03 2009
|
![]() Ja lubie wędkowac ale nie tak że wypływam w morze czy coś ale na kanale se łapie xD Największa sztuka to na mazurach okoń - ~55cm kozacki byl.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@Topic Zdarzało mi się kilka razy pójść na ryby, oczywiście bez karty itp. Teraz jakoś tego nie robię, chociaż na rybach byłem miesiąc temu z ojcem
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() Jak byłem mały to jeździłem co tydzień-dwa z ojcem na ryby
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Satyryk
Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() Cytuj:
Kiedyś sporo, ale nie podbijałem karty od lat, więc czasem parę razy w wakacje, zawsze San, zawsze spławik. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Michail Fradkow
Data dołączenia: 05 06 2004
Lokacja: Kawal drogi, nikomu nie radze isć piechotą.
Imię: Bysiu
Profesja: Elite Knight
Gildia: Death Assassins
|
![]() Jak jest cieplo to sobie lapie, ogolnie zawsze lubilem splawiki, jednak od jakiegos czasu tylko i wylacznie na grunt, taktyka - 'na podciaganie'.
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 02 2007
Lokacja: Lublin~~
|
![]() Ja to z dziadkiem na jeziorze koluchy łapie takie, że to bajka. Tylko tak gdzieś w wakacje
![]()
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 09 2005
Lokacja: Rybnik
|
![]() a mi wypady na ryby kojarzą się z libacjami alkoholowymi :d ehh
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 03 2009
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Paladin
Świat: ;P
Poziom: 57
Skille: 82 ->>
Poziom mag.: ;P
|
![]() największą rybe jaką złowiłem miała prawie 15cm! Kiedyś będąc na mazurach wbiłem na zakazany rejon, tzw z zakazem łowienia. Ogólnie chciałem w końcu złowić coś dużego. Przez godzinie złowiłem pełno okoni ale wszystkie były malutkie. Po 15 minutach przestałem bawić się z wyciąganiem haczyka z mordy ryby, tylko pod but i wyrywanie. Tak więc po godzinie musiałem uciekać z tamtych rejonów z powodu trupów, które pływały koło mnie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2007
Profesja: Knight
Świat: Eternia
|
![]() Witam, łowię już od paru ładnych lat, ale legalnie dopiero od dwóch ; p.
Zwykle to spinning i na grunt, chodź ze spławikiem czasami można by się pobawić. Najbardziej lubię łapać leszcze na grunt A tu załączam mały bonus: szczupak 10,20kg 117cm złowiony przeze mnie z łódki rok temu w wakacje na kanale obok mojego miasta (woj. warmińsko-mazurskie).hol trwał coś koło 50 minut a jaka walka ; o. Wziął na 14cm srebrną blachę. Na zdjęciu porównanie Szczupaczysko i 1,5 litrowa butelka wody ![]() Mój sprzęt to wędzisko spinningowe Shimano Katana, żyłka do niego Dragona, kołowrotek też Dragona Wędzisko drugie to gruntówka Dragona pozdro
Rotfl & lol Pozdr0 dla wszystkich, którzy grają swoją profesją niezależnie jak by ją zwalili. ![]() Ostatnio edytowany przez ^Sidan - 22-03-2009 o 21:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() Kłusownictwo jestem w stanie zrozumieć, ale bycia głupim chujem nic nie usprawiedliwia.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: ustka
Stan: Niegrający
|
![]() mam z 30 metrow od domu do rzeki, ale i tak lowic podczas sezonow ochronnych tylko chodze. poza 5cm okoniem zlapac cokolwiek w normalnym okresie graniczy z cudem
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Drunk
I lol'd. W podstawówce z trzema kumplami coś tam wędkowaliśmy, do teraz mam wędkę, ale szczytówka się złamała. Ostatnio łowiłem w wakacje na prywatnych stawach, a wcześniej chodziło się nad stawik na obrzeżach centrum (jakieś 50-60m średnicy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 09 2008
Lokacja: B-ce
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Deras Arim
Profesja: Paladin
Świat: Pandoria
Poziom: 80+
Skille: 10+
Poziom mag.: 17
|
![]() @^Sidan kozacki szczupak xD
Ja rok temu złapałem na rzece Łynie(w-m) leszczyka 50 cm na 6 metrowego bata (ci co łowili tą metodą chyba wiedzą że to wyczyn xD )
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
|
![]() To moze ja sie pochwale...
To wielkosci ryb i wagi nigdy niezwracałem uwagi bo miałem to w dupie ;p i wogole nierajcuje Mnie takie porownanie wyniki pamietam tylko z wypisywania karty(m.in lin 53 cm ,karp grubo powyzej 15kg amur ponad 30 kg etc)ja se zawsze ide wypoczać na łowisko ![]() Pewnego razu postanowiłem sobie połowic w nocy a jako oswietlenie stawiam znicz miedzy wedki (grunt ofc to moje zycie) i nie lubie tych podpórek ktore piszcza bo mnie ostro w*****aja.. No wiec sobie zarzucilem cala noc nic nie bierze*przynajmniej sobie pospałem*rano patrze a koszyczek z zaneta na drugi brzegu 120m dalej ;ddddddd innym razem... odpoczywam sobie na krzeselku a tu dup ciul jak nie jebło zacinam chwile walcze patrze a tu mi wedke za mnie wyrywa 300m zyłki mi kaczka wytargała i musiałem odciąć;p bywało tak że mi bombke rozdupczało na pół o wędke ale nigdy niedociekłem co to było łowie tylko w jeziorach..nielubie chwytac w rzece bo te ciagi prad etc za duzo roboty przy tym ;p |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 06 2005
Lokacja: Ostrzeszów
Stan: Niegrający
Skille: 13/37
![]() |
![]() Nic.. pogoda się poprawiła więc jade na ryby =P !
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja łowię w Dunajcu , na spinning i na przepływankę , tam już teraz mniej ryb ale klenie i szczupaki nadal są
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Guest
|
![]() |
![]() |