|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2009
Lokacja: Okolice piekła
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
#42 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 08 2005
Lokacja: Łódź
Wpisy bloga: 2
Profesja: Royal Paladin
Świat: Iridia
Poziom: 205
|
![]() KURWA TYPIE PRZECZYTAJ MOJ POST WYZEJ!! Widziales kiedykolwiek POTWORA na terenie miasta? Nie zlurowanego? NA TERENIE MIASTA, NIE POD, NIE OBOK, NIE NAD! A cipsoft wyraznie zaznaczyl ze mozna walczyc na tych terenach przeciwko potworom. Wiec sie kurwa nie zdziw jezeli zrobia te tereny takze poza miastami.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() a slyszales o najazdach na miasta ?
Cytuj:
![]() |
![]() |
#44 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 04 2009
Lokacja: Dolny Śląsk, zadupie IQ: -1
Stan: Aktywny Gracz
Świat: Astera/Dolera
![]() |
![]() A jak będe miał pz'ta będe gonili mnie ludzie, i bede miał parcel na wyslanie eq to którędy go wyśle nie mając postmana ? albo jak go do domku wrzuce ? -.-
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Użytkownik Forum
|
![]() @2xup
Może zmienią rozmieszczenie skrzynek pocztowych? Tak czy tak jest to dobry pomysł bo miasta nie służą do wojen. Nie raz gdy walczyłem ob musiałem zabijać random nooby w mieście bo nie chcący się zamotały i pojawiły się w środku walki. Teraz te non-pvp zonez zmuszą ludzi do walczenia poza miastami co wg mnie uchroni niewinnych oraz zmneijszy liczbę miejsc gdzie pk będzie mógł uciec. Zmusi to ludzi do brania odpowiedzialności kiedy pekują ;P Bo w miastach jest od cholery miejsc dobrych do defensywy i to trochę wkurza gdy wygrywasz ob a nagle przeciwnicy uciekają do defensywy. Voyant
- Najlepsza strona ze statystykami tibijskimi, kalkulatory exp, 30 dniowa historia expa! Jeżeli jestes ciekaw kto expi najlepiej, jaki jest najlepszy lvl oraz kto wbił najwięcej expa ogólnie lub na twoim serwerze zapraszam na www.tibiastat.com
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 11 2007
Lokacja: Prudnik
Profesja: Paladin
Świat: Arcania
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Bo nie wiem jak wy ale mnie te lvle tylko nudzą, bo lubię czasami sobie popekowac i to nawet i w mieście Ostatnio edytowany przez Szefoo - 23-04-2009 o 16:52. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 04 2009
Lokacja: Sverige
|
![]() Cytuj:
Zarzekam sie ze jezeli to sie stanie, to ja juz w to grac nie mam zamiaru. I ludzie z nonpvp nie maja glosu, bo ich to nie dotyczy. Ostatnio edytowany przez rentonB - 23-04-2009 o 18:59. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 01 2009
Lokacja: Gdynia
Imię: Jaag Vlik
Profesja: Elder Druid
Świat: Secura
Poziom: 35
Poziom mag.: 30
|
![]() Ale teraz to nie ma wyboru, bo tak:
Na n-pvp, sami botterzy na expowiskach, nooby wszędzie ![]() Na pvp-enfo wszędzie mogą Cię zabić... I zostaje tylko pvp gdzie o 10.00 są expowiska puste, a nie jak na n-pvp...jakieś 10 botterów 65 knighci na rotach siedzą i chodzą obok siebie blokując respa...czy to normalne żeby 65 knight bocił na rotach?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 10 2005
Lokacja: Braniewo
Imię: Seikeron
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Suicide Boys
Poziom: 140
|
![]() CIPsoft oczywiscie robi wszystko, aby dzieci ktore maja padake jak widza skulla na swoim 15 lvlu graly dalej. Troche nie rozumiem bo wiekszosc takich dzieci nie kupuje pacc'a, a o to chyba im chodzi. Jest to zdecydowanie beznadziejny pomysl.
~in love with Tibia 7.4 |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 04 2006
Wpisy bloga: 7
Profesja: Sorcerer
Świat: Isara
Poziom: 1
Skille: 10/10
|
![]() Cytuj:
imo pk w miastach jest wieele razy ciekawsze niz na jakims zadupiu, ktore zdaje sie byc kwadratem i wszedzie tylko trawa, jak na jakims noobskim otsie gdzie ten 12letni gm nie umie nawet mapy sciagnac |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 10 2005
Lokacja: Braniewo
Imię: Seikeron
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Suicide Boys
Poziom: 140
|
![]() Wyobrazam sobie juz ludzi blokujacych wejscia-wyjscia noobcharami, bo nie bedzie ich mozna zabic ani przesunac z pzta.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Moderator
Data dołączenia: 10 09 2005
|
![]() Ja mam mieszane uczucia co do tego. Pierwszą moją reakcją było "no nie, znowu Cipsoft stwierdził, że Tibia jest za trudna...". Wiadomo, że takie rozwiązanie ułatwi życie boterom (chociaż tylko runemakerom, a takich się już rzadko spotyka). Do tego walki w miastach są faktycznie ciekawsze niż gdzieś w szczerym polu. Z drugiej strony jednak nie można mówić, że takie rozwiązanie całkiem zepsuje pvp. W pewnym sensie nawet uatrakcyjni ten element gry. Ileż to razy zdarzało się, że jakiś cwany pker zabił gracza, a potem uciekał do miasta i skakał po drabinkach/schodach nie dając się nawet trafić goniącej go drużynie? Oczywiście można powiedzieć, że przez ograniczenie tego zjawiska zostanie okaleczona taktyka walki pvp, ale takie skakanie po schodkach to nie tyle taktyka, co po prostu wykorzystywanie słabości gry.
Fakt, że gracze będą mogli sobie w spokoju sprzedać towar, uzupełnić zapasy i zregenerować manę, jest na plus. Tak mi przyszło do głowy, że może zamiast tego pomysłu, wprowadzić coś takiego: Postać, która kogoś zaatakuje w mieście lub wejdzie do niego z white skullem (w przypadku red skulla liczyłoby się to czy zaatakowało się ostatnio kogoś bez skulla) jest atakowana przez strażników (przy czym siła ich ataku byłaby zależna od poziomu postaci, coby jakiś cwaniak na 400 lvl nie mógł sobie mordować bezkarnie, a straż nie mogłaby mu nic zrobić). Takie rozwiązanie byłoby bardziej realistyczne - w końcu kto to widział, żeby bandy rzezimieszków grasowały po stolicy królestwa a król sobie pierdział w stołek, zamiast nasłać na nich straż? Jeśli ktoś już bardzo chciałby kogoś ubić w obszarze zabudowanym, mógłby to zrobić, ale gracze preferujący spokojne spędzanie czasu mieliby przewagę. Generalnie jednak chyba powinni zostawić to tak jak jest teraz... Ostatnio edytowany przez Duch Niespokojny - 25-04-2009 o 16:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 04 2009
Lokacja: Dolny Śląsk, zadupie IQ: -1
Świat: Astera/Dolera
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 04 2009
|
![]() depo jest takim miejscem w ktorym mozna se odpoczac.. a jak narazie to nie sa wypchane tak zeby nie mozna bylo sie do nich dostac
![]() poje**ny pomysł na maxa!!! _/ wszystko idzie w strone dzieciaczkow ktore skonczyly gre bo padly gdy staly pod dp afk ![]() Cipsoft vs. Players tylko te "WoWy" i Lineage sa o wiele lepsze od skomercjalizowanych pikselków bez dzwieku i widocznego eq. rok temu kupilem 3x pacc i teraz to zaluje, ze na takie gowno jakim jest tibia ktora sie wciaz spier****a wydalem 250zl? moze wy tez w koncu zmadrzejecie. Peace Ostatnio edytowany przez piteer_rookgaard - 25-04-2009 o 17:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 12 2006
Lokacja: L-ny
Imię: Jestem loł lefel
Profesja: Elite Knight
Gildia: Efce Ankrahmun
Świat: Danubia
Poziom: xx
Skille: xx
Poziom mag.: 69
![]() |
![]() Najbardziej śmieszą mnie osoby 100lvl+ z PvP które płaczą, że w czasie wojny nie mogą bezpiecznie przejść ze statku do dp. No a kurde od czego jest wojna w Tibii!? Żeby wyeliminować/rozdzielić przeciwnika. Właśnie zrobiłem sobie knighta na PvP bo chciałem zobaczyć jak_to_jest ale najwidoczniej po wprowadzeniu tego "Czegoś" będę się czuł jak na poczciwej Candii...
Pozdrawiam poczytaj dokładnie. kiedy leci ktoś ze skullem a ty go trzaśniesz i wbijesz sobie (aktualnie) Pz-lock'a, to po wprowadzeniu tego apdejtu będziesz sobie mógł z uśmiechem wskoczyć do pz. To jest głupie. Ostatnio edytowany przez jerrry - 26-04-2009 o 12:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 03 2006
Lokacja: Koszalin
Stan: Niegrający
|
![]() @up
Nie jestem pewien czy dokładnie o to Ci chodzi, ale: Characters with a protection zone block should not be able to enter non-PvP zones either. Czyli postacie z pz-lockiem nie będą mogły wejśc do non-pvp zone. |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 04 2009
Lokacja: Sverige
|
![]() Ta, oznacza to ze podczas battle jak kogos zabijesz nie bedziesz mial mozliwosci kupienia suppliesow
|
![]() |
![]() |