|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 02 2008
Stan: Aktywny Gracz
Imię: wielki galux
Profesja: Sorcerer
Gildia: kretoxs
Świat: menera
Poziom: 132
Skille: 16/27
Poziom mag.: 70
|
![]() Podczas gry,kiedy naciskam na mapę tibii postać chodzi szybciej niż jak chodzę strzałkami,dlaczego tak jest?
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 11 2008
Profesja: Paladin
Świat: Noob&Newbie
Poziom: db
Skille: dobre
Poziom mag.: db
|
![]() Z prostej przyczyny. Klikając raz na mapie wysyłasz tylko jeden pakiet danych, trzymając strzałkę kursora pakiety wysyłane są cały czas i jest ich wiele. Przyczyna? Słabe łącze, bądź przeciążone serwery lub łącze (lagi).
KONIEC ŻALĄCYM SIE DZIECIOM FACC!!! CHCECIE WIĘCEJ ??? KUPCIE PACC !!! 23:15 Zaria Cron [27]: kto sprzeda na raty soft of boots ja nie oszukuje nie jeden tak zrobil i nie pozalowal ANALIZATOR SERWER LOGA ------------------> WEJDŹ TU \/ ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 10 2005
Lokacja: Braniewo
Imię: Seikeron
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Suicide Boys
Świat: Arcania
Poziom: 140
|
![]() A co z przepustowoscia lacza? Trzeba sciagnac program do zwiekszenia przepustowosci? Dobry pomysl Filush? Bo widze jestes programistaheh
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 04 2009
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2006
|
![]() @Filush
Kolejny post, w którym piszesz jakieś brednie próbując być mądrym. @Topic Menera 432 USA Non-PvP Serwer Menera (na tym grasz?) jest zlokalizowany w USA, to może powodować lagi (a konkretniej opóźnienie), zakładając, że mieszkasz w Polsce.
19:56 You see Jogurt Naturalny (Level 10). He is a knight. 19:56 You see Czlowiek Drewno (Level 9). He is a knight. |
![]() |
![]() |
![]() |
Filush |
Ta wiadomość została usunięta przez Duch Niespokojny.
Powód: Rozpowszechnianie fałszywych informacji
|
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 01 2009
|
![]() omg Filush ale glupoty pierdzielisz o jakis syndromach farenhajda
![]() nie od dzisiaj wiadomo ze na serwerach usa czesto sa lagi przez co chodzenie strzalkami jest wolniejsze bo jak juz Rozenix powiedzial klikajac raz na mape wysylasz tylko 1 pakiet danych a trzymajac strzalke wysylasz ich wiele |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() Zależy to tez od powierzchni na której chodzę np na niskim lvlu nie widać problemu a jak chodzie na wyższym lvlu po kafelkach chodzi mi gorzej niż jak chodzę po trawie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie jestem pewien czy to problem przez pamięć w bosie.Gram w inne gry internetowe np cabal i takiego problemu niema.
A bez bota jest jakiś sposób na poruszanie się strzałkami jak po kliknięciu myszy? Ostatnio edytowany przez Duch Niespokojny - 27-04-2009 o 11:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jak mam sprawdzić pamięć w biosie?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 11 2008
Imię: Royal Titan
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 105
Skille: 95+
Poziom mag.: 18
|
![]() To , ze serwer jest amerykański ma bardzo duże znaczenie. Grałem na honerze( Us) i mam ping sprawdzajac przez wp.pl (ping wp.pl -t) wynosi okolo 35ms, natomisat mam 220 fps w DX9, to i tak mam lagi. Zacząłem grać na Harmoni ( GER)i mam rowniez 220 fps, ten sam ping , natomiast lagow w ogole nie widac.
To ze serwer jest w ameryce to znaczy, ze sygnal musi dluzej isc. Spróbuj zagrac na jakims serwerze niemieckim, najlepiej non-pvp zebys szybko lvl wbil tak okolo 20 i zobacz ze postac plynnie chodzi. US a Ger Serv ma bardzo duze znaczenie |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
|
![]() A zwykły format nie pomoże?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
|
![]() Dzięki Filush zrobiłem tak jak mówiłeś i pomogło!!! 100% polecam troche roboty w biosie i dziala jak marzenie!!!
![]() |
#13 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
A tak wogole to edytuj posty zamiast pisac 3 pod rzad |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 12 2008
Lokacja: Hehs Ankrahmun
Stan: Początkujący
Imię: Boil
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Interregnum
Świat: Arcania
Poziom: 149
Skille: NAO!
Poziom mag.: 74
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Jesli to pierwsze to az sprawdze bo nie wierze a jesli to drugie to daj link do tego "adaptera" bo w google nie znalzlem Ostatnio edytowany przez Paskudek - 26-04-2009 o 22:11. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
|
![]() ta w serwisach komputerowych jest ale w google nie ma bo jak wpisuje SYNERIOS 34F to nic nie znajduje
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
|
![]() Tak, w google tego nie ma a naprzyklad jak sie wpisalo iphone w google zanim wogole wyszedl 1 model to wyskakiwaly setki stron, dziwne nie? I po co uzywasz slow ktorych sam nie rozumiesz?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
![]() hmmm... ostatnio cos podobnego na forum czytalem moze tobie tez pomoze... wogle te programy przydatne i dzialaja tak jak należy ;p
http://www.mpcforum.pl/index.php?showtopic=35522 |
![]() |
![]() |
#19 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Guest
|
![]() nie wiem o co wy sie klocicie.... problemy z lagami na serverach USA sa powszechne u wielu graczy i tyle.Proponuje sprobowac z tym co pisalem 2xUp... mi w pewnym stopniu takei operacje pomogly... nawet nie tylko o tibie chodzi ale o inne gry online typu quake ,cs , cod ....
|
![]() |