|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#121 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 08 2005
Lokacja: Ankrahmun
Stan: Początkujący
Imię: Vonius
Profesja: Elder Druid
Świat: Harmonia
Poziom: 35
Poziom mag.: 43
|
![]() Czyli Jak mam tego Faxa i vampa shield to liczy sie obrona shielda???
P.S. Czy ktoś moze wie czy bedą nowe axy??? ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#122 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() jesli beda to w wakacyjnym update, wiec jeszcze troche poczekasz ..
![]() |
#123 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Użytkownik Forum
|
![]() Hmmm.... To ja może opowiem sfojom (buahaha, ale ze mnie dyzgletyg [czy tam inny dosortograf]) historie...
Otoz... Knight jest moja ulubiona prof i zawsze jakos tak wychodzilo, ze bralem swordy... Ale ostatnio wzialem axe i przekaze wam to, co odczulem... Walac z axe, czulem MOC tej broni, po prostu czulem, ze jest najpotezniejsza w grze... Ale znowu walac swordami, czulem KLIMAT i moglem lepiej WCZUC sie w gre... A chyba o to w niej chodzi, prawda??? Wiec rada na koniec... Ludzie, miedzy tymi bronmi naprawde nie ma sporej roznicy, i przy wyborze kierujcie sie raczej waszymi preferencjami z innych gier rpg (Gothic, Morrowind itp.)... Zaprawde, nigdy jakos nie lubilem w zadnej grze machac "kawalem ochydnego zelastwa", zamiast tego wolalem zawsze "finezje i szybkosc miecza"... Ludzie w gre trzeba sie wczuc! |
![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 02 2006
Lokacja: Rybnik
Stan: Aktywny gracz
Imię: Xidur
Profesja: Knight
Świat: Guardia
Poziom: 15
Skille: 48/46
Poziom mag.: 3
![]() |
![]() A ja kocham cluby...spotkałem sie z wilekim sceptyzmem ale jak już ktoś napisał ja sopbie wyobrażam jak orce pdają na ziemie pezwładnie od uderzenia moim wojennym młotem na ziemię...Wyobraźni...zacznijcie czytac książki
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja wybrałem swordy. W ataku niema aż takiej wielkiej rużnicy (choć jest widczna) a defie ruznica jest ogromna np.:gs 46 ataku i 22 defa a d lance 47 ataku i TYLKO 16 defa. Dość często bendziesz expic 2-hand wienc przyda sie karzdy punkt obrony czyli tu górują swordy.
Dalej SCA ma 2 wiencej ataku i 5 mniej defa od SOVa. Dobro obrona pomaga podczas blokowania i podczas sexpienia zmniejszając ilość uhów które zużywasz. Wienc sie zastanów nad swoją decyzją. |
![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 05 2006
Lokacja: Białystok
Stan: Na emeryturze
|
![]() Jak dla mnie to dla knighta najlepsze sa Swordy, jednak jak kiedys mialem Knighta ktory byl tylko i wylacznie na clubach, to pozniej ze skillami 60/60 wymiatal z War Hammerem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Użytkownik Forum
|
![]() ja tam wole swordy maja leprzego defa stan z bs a f axe bez eq i przy takich samych skilach to bs bedzie cie wiecej bronil i bedziesz otrzymywac mniejsze obrazenia
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Guest
|
![]() Axy chyba sa lepsze.Czyz bron nie jest od zabijania?Im predzej zabijemy potworka tym mniej dmg dostaniemy.
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 04 2009
Lokacja: Katowice
Stan: Aktywny Gracz
Imię: White de Knight
Świat: Unitera
Poziom: 25
Skille: +58/57
|
![]() Ja mam swordy czemu?? Bo dla mnie knight jest do blokowania a swordy maja większy def
![]() |
#131 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 01 2008
Stan: Niegrający
|
![]() Cieszymy się wszyscy, ale czy z tego powodu trzeba było odświeżyć temat sprzed 3 lat?!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 08 2008
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Użytkownik Forum
|
![]() Dokładnie
![]() A tak na serio to nudziło mi się ![]()
![]() |
#134 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 08 2008
Świat: PvP
Poziom: 80+
|
![]() Taa... nudziło Ci się... nie dość że odświeżasz tematy z 2004 roku, to piszesz głupoty. Swordy mają lepszy def do bloczenia, tak? No to zobacz na SCA (atk:50 def:30+3) i na SOV (atk:48 def:35+3). Gdy masz tarcze sam def u broni się nie liczy, liczą sie dopiero "+ np. 3", ten "+" doliczany jest do defa tarczy. Więc z tego wynika, że mając SCA i MMS masz 50 atk i 40 def, a jak masz SOV i MMS masz 48 atk i 40 def. Co wolisz, taki sam def i wiekszy atk, czy taki sam def i słabszy atk? Nawet gdy byś miał Emerald Sword (atk: 49 def:33+3), lepszy był by SCA, który przynajmniej na moim świecie jest tańszy, mało tego, ma mniejszy wymagany lvl.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Użytkownik Forum
|
![]() I tak wole swordy , bo axe na malych lvl maly def maja
![]() |
#136 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 08 2008
Świat: PvP
Poziom: 80+
|
![]() Na małym levelu na ogół nie blokujesz tak dużo potworów jak na dużym i def broni nie jest tak ważny, a i tak w końcu dobijesz ten 90lvl (możesz nosić SCA) i topory będą lepszym rozwiązaniem. 90lvl wcale tak baaardzo długo sie nie wbija i nadal wg. mnie topory są lepsze.
Ostatnio edytowany przez Egrido - 23-05-2009 o 14:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 03 2007
|
![]() Zgadzam się z Panem wyżej. Axe to najlepszy wybór dla Knighta
![]() |
![]() |
![]() |