Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 14-07-2009, 16:11   #1261
Gonzo
Dinozaur

Gonzo's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2003

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Exodus Pokaż post
Jeszcze dodam, zeby ktos mnie zle nie zinterpretowal. Nie jestem za wszelakimi zwiazkami wyzej wymienionymi. Homoseksualizm jako tako akceptuje i oczywiscie uwazam za mniejsze zlo niz zoofilia i pedofilia, ale sami popatrzcie. Niedawno kontrowersje budzilo samo pojecie homoseksualizmu, potem malzenstwa homoseksualistow, teraz trwa debata na temat adopcji(w niektorych krajach juz pewnie jest mozliwa, nie orientuje sie zbytnio) i juz nawet bylo slychac glosy, ze jakas partia(?) w holandii chce zalegalizowac pedofilie. Miedzy tym wszystkim jest bardzo cienka granica, nie mozna wszystkiego akceptowac.
Niedawno to kobiety nie miały żadnych praw (ba, nie mogły nawet nóg odsłonić!), Afroamerykanie tak samo. Teraz kobiety mogą pracować i chodzić w bikini, a Afroamerykanie głosować. CHOLERA, popadamy ze skrajności w skrajność. -.-

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ponczus Pokaż post
Bo jest to wolne forum i każdy może napisać to co chce. Obowiązuje tylko regulamin, w którym nie widzę zapisów jakoby krytyka orientacji seksualnej była zakazana.

Co tak naprawdę śmieszy to próby "unaukowienia" swoich poglądów. Jakby krytycy nie mogli przyznać, że zwyczajnie homoseksualizm był dla nich obrzydliwy. Chociaż nie, nie homoseksualizm a pedalstwo. Bo mogę się założyć, że dla 90% krytyków widok dwóch całujących się facetów jest obrzydliwością, ale widok dwoch całujących się kobiet to już zaproszenie do zabawy.

Osobiście wychodzę z założenia, że nikomu do łóżka patrzyć nie będę, bo po co? Z kim śpisz, twoja sprawa, jak długo nie krzywdzisz nikogo.

A jeśli chodzi o adopcję, to problemem nie są osoby które adoptują a środowisko w którym się znajdzie dziecko po adopcji. Tak samo było ze szkołami koedukacyjnymi czy też włączaniem do klas w szkołach dzieci upośledzonych, niepełnosprawnych. Wielkie larum podniesiono bo co to się z dziećmi stanie. Jakoś nic się nie stało.
Signed.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MikeRoyal Pokaż post
Zmieniam zdanie, mogą sobie być, ale wy*******ać z adopcją dzieci i małżeństwami, zaburzają równowagę świata.
Małżeństwa nie, konkubinaty tak, adopcja to temat na dłuższą rozmowę.

Cytuj:
Chcesz wiedzieć, wirus HiV jak wiadomo jest bardzo mały mniejszy niż mikroprzerwy w prezerwatywie, więc spokojnie może przeniknąć, do ciała innego osobnika przy kontakcie bezpośrednim jakim jest stosunek.
Znawca medycyny się znalazł. Szkoda, że nie wspomniałeś, iż szansa zarażenia HIV podczas stosunku seksualnego wynosi klika-kilkanaście procent (u kobiet jest większe ryzyko), prezerwatywa zmniejsza to ryzyko praktycznie do zera (praktycznie, bo oczywiście nie ma w 100 % bezpiecznego zabezpieczenia).

Cytuj:
Geje mają większą szanse na zarażenie się gdyż jadą się w dupe, w której nabłonek jest o wiele cieńszy niż w ścianie pochwy kobiety.
O proszę, jak to udowodnisz to może Nagrodę Nobla dostaniesz, bo ja zawsze myślałem, że odbyt i pochwę wyściela ten sam nabłonek - nabłonek wielowarstwowy płaski nierogowaciejący.

Cytuj:
Dlatego geje częściej zarażają się HiV niż przeciętny heteroseksualny człowiek.
Geje nie zarażają się HIV częściej niż osoby hetero.

Cytuj:
A teraz pointa. Najlepsze jest to że geje często używają środka plemnikobójczego (wtf ???) który nie wiem po co jest im potrzebny, a ten środek zwiększa przepuszczalność prezerwatywy i nabłonka. Tam Dam.
Jaki Ty obeznany jesteś, że wiesz, czego GEJE używają...

I teraz tak na serio - przestań się ośmieszać.

Ostatnio edytowany przez Gonzo - 14-07-2009 o 16:18.
Gonzo jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 14-07-2009, 16:12   #1262
Exodus
Użytkownik Forum

Exodus's Avatar

Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Martka Pokaż post
Hm, leczenie czegoś, co nawet chorobą nie jest, w dodatku bez zgody osoby, która temu leczeniu miałaby zostać poddana, musi być ciekawe.
mozna zawsze z dzieckiem porozmawiac, pojsc do psychologa, zawsze jest mozliwosc ze cos mu sie pod kopulą pop***lo

@up
czyli, ze prawo glosu afroamerykanow stawiasz na rowni z pedofilia??

@down
raczej ten swiat sie cofa 2000 lat wstecz

Ostatnio edytowany przez Exodus - 14-07-2009 o 16:15.
Exodus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-07-2009, 16:13   #1263
Martka
Music addict

Martka's Avatar

Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: Siemianowice Śl.

Profesja: Elite Knight
Martka ma numer GG 8189306 Send a message via Skype™ to Martka
Domyślny

Cytuj:
mozna zawsze z dzieckiem porozmawiac, pojsc do psychologa, zawsze jest mozliwosc ze cos mu sie pod kopulą pop***lo
Cofamy się 50 lat wstecz?

@up
A ja mam wrażenie, że niektórzy w dużej mierze zatrzymali się w tamtym okresie.

Ostatnio edytowany przez Martka - 14-07-2009 o 16:19.
Martka jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-07-2009, 16:16   #1264
sphinx123
Użytkownik Forum

sphinx123's Avatar

Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44

Skille: Milion
Wyślij wiadomość przez ICQ do sphinx123 sphinx123 ma numer GG Siemanowice Adres Jabbera do sphinx123 Send a message via Skype™ to sphinx123
Domyślny

Cytuj:
Mam wrażenie, że to całe "legalizowanie pedofilii" to nie przyzwolenie na porywanie dzieci z ulicy w celu ich zgwałcenia, jak większość użytkowników myśli.
stary 14-07-2009, 16:25   #1265
ponczus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: Spod Budki z Piwem

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Bahzell
Świat: Chromaggus
Poziom: 80
Skille: 400/400
Domyślny

Pary homoseksualne chcą legalizacji ZWIĄZKÓW a nie pozwolenia na wstąpienie w związek małżeński tak jak to widzi kościół. Mamy instytucje konkubinatu czy też śluby państwowe. Dlaczego tego chcą, z powodów prawnych. W Polsce prawo spadkowe jest wystarczająco powalone i de facto bez formalizowania związku drugą osobę zostawia na lodzie (nie ważne czy to ta sama płeć co denat czy nie). Drugą rzeczą jest chociażby szpital. Jeżeli nie jesteś z rodziny nikt nie powie ci o stanie zdrowia drugiego człowieka, bo jesteś obcy. I tu też nie ma znaczenia płeć i orientacja. Takie jest prawo w Polsce.

I dyskutujmy na poziomie, bez sugestii że współdyskutant powinien kupić sznur. Ani to mądre, ani uprzejme.
stary 14-07-2009, 16:29   #1266
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin

Domyślny

@up: Przyzwyczaj się, to są takie powiedzonka naszego sławnego Albertusa.

Cytuj:
Co do syna geja, na pewno bym sie na nim zawiodl, staralbym sie go wyleczyc, gdyby sie nie udalo to pewnie po czasie bym to zakceptowal, chociaz raczej bym juz na niego inaczej patrzyl
Huh, zawieść się na dziecku, próbować "leczyć" (czyli uświadamiasz dziecku, że uważasz że jest jakieś chore), JAKBY się nie udało go "wyleczyć" (czyli prawdopodobnie lata... "terapii"? lol) W KOŃCU go zaakceptujesz. No ale będziesz na niego inaczej patrzył. Nie zdążysz się obejrzeć, a stracisz syna, ja bym miał wy***ane na takiego rodzica. Rodzic powinien WSPIERAĆ, i starać się zrozumieć decyzje dziecka, a nie próbować mu je wyperswadować, bo WEDŁUG MNIE to głupota.

Cytuj:
Czy nie było tu już dość dowodów na to, że masło można porównywać do chleba?

Co do cofania się... Kiedyś na j. polskim nauczycielka pokazała nam taką parabolę z romantyzmem itp., to co było na dole było dla człowieka, to co na górze - dla Boga. Z poglądami może być podobnie. Z biegiem czasu raz są na górze, raz na dole. Nie zmienisz tego.

Ostatnio edytowany przez CytrynowySorbet - 14-07-2009 o 16:30.
CytrynowySorbet jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-07-2009, 16:34   #1267
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze

Imię: Moon Durus
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet Pokaż post
Huh, zawieść się na dziecku, próbować "leczyć" (czyli uświadamiasz dziecku, że uważasz że jest jakieś chore), JAKBY się nie udało go "wyleczyć" (czyli prawdopodobnie lata... "terapii"? lol) W KOŃCU go zaakceptujesz. No ale będziesz na niego inaczej patrzył. Nie zdążysz się obejrzeć, a stracisz syna, ja bym miał wy***ane na takiego rodzica. Rodzic powinien WSPIERAĆ, i starać się zrozumieć decyzje dziecka, a nie próbować mu je wyperswadować, bo WEDŁUG MNIE to głupota.

a czy dla rodzica nie było by przykro? ze zrobił se dziecko , wychowywał je , patrzył jak dorasta a ono mu taki numer wywija na stare lata? Ja bym się załamał... I na pewno dałbym mu wybór , rodzina albo wynaturzenia. Wiem ze ciężko było by stracić syna , ale nie zniósłbym myśli ze mam syna-zboczeńca.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rzyttofrajer Pokaż post
potem takie mniej inteligentne beholdery to podchwyca i za wszelka cene chca pokazac ze oni sa jak ich "bogowie"
Albertus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-07-2009, 16:39   #1268
ponczus
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Albertus Pokaż post
a czy dla rodzica nie było by przykro? ze zrobił se dziecko , wychowywał je , patrzył jak dorasta a ono mu taki numer wywija na stare lata? Ja bym się załamał... I na pewno dałbym mu wybór , rodzina albo wynaturzenia. Wiem ze ciężko było by stracić syna , ale nie zniósłbym myśli ze mam syna-zboczeńca.
Bo piszesz to z własnego doświadczenia, wieloletniego męża, ojca, wychowawcy, który już niejednego zboczeńca naprostował na jedyną właściwą drogę, twoją drogę. Dzieci akceptuje się takie jak są i kocha się je bez żadnych ale. Ale to jeszcze przed tobą. Twoje poglądy, twoja rzecz. Pogadamy za 10 lat, gdy przeżyjesz więcej i zobaczysz trochę więcej. Przekonasz się wtedy, że świata nie dzielimy na naszych i wrogów, a to że ktoś myśli inaczej, zachowuje się inaczej wcale nie oznacza że jest chory/zboczony.
stary 14-07-2009, 16:39   #1269
Gonzo
Dinozaur

Gonzo's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2003

Domyślny

Cytuj:
@up
Czy Ty na prawdę jesteś tak tępy i nie wiesz o co mi chodzi? Chodzi mi o Twoje porównywanie pedofilii do homoseksualizmu. Pedofil to osoba, która czerpie korzyści seksualne i psychiczne wykorzystując dzieci. DZIECI, K***A, DZIECI! Które jeszcze nie są świadome czym jest miłość czy seks! Związek homoseksualny tworzą dwie dojrzałe emocjonalnie osoby, które chcą być ze sobą. Nie widzisz różnicy? :|
Gonzo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-07-2009, 16:39   #1270
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gonzo Pokaż post
O proszę, jak to udowodnisz to może Nagrodę Nobla dostaniesz, bo ja zawsze myślałem, że odbyt i pochwę wyściela ten sam nabłonek - nabłonek wielowarstwowy płaski nierogowaciejący.
Nie pamiętam dokładnie, ale zdaje się, że o ile nabłonek jest ten sam, to naczynia krwionośne są w odbycie bliżej powierzchni. W każdym razie przy stosunku analnym ryzyko zarażenia HIV jest rzeczywiście większe.
Litawor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-07-2009, 16:39   #1271
sphinx123
Użytkownik Forum

sphinx123's Avatar

Wyślij wiadomość przez ICQ do sphinx123 sphinx123 ma numer GG Siemanowice Adres Jabbera do sphinx123 Send a message via Skype™ to sphinx123
Domyślny

Cytuj:
Gdyby zrozumiał, że to niezależne od dziecka, to nie byłoby mu przykro.
stary 14-07-2009, 16:41   #1272
MikeRoyal
Użytkownik Forum

MikeRoyal's Avatar

Data dołączenia: 22 05 2008

Świat: Nerana
Domyślny

Cytuj:
Niedawno to kobiety nie miały żadnych praw (ba, nie mogły nawet nóg odsłonić!), Afroamerykanie tak samo. Teraz kobiety mogą pracować i chodzić w bikini, a Afroamerykanie głosować. CHOLERA, popadamy ze skrajności w skrajność. -.-

Signed.

Małżeństwa nie, konkubinaty tak, adopcja to temat na dłuższą rozmowę.

Znawca medycyny się znalazł. Szkoda, że nie wspomniałeś, iż szansa zarażenia HIV podczas stosunku seksualnego wynosi klika-kilkanaście procent (u kobiet jest większe ryzyko), prezerwatywa zmniejsza to ryzyko praktycznie do zera (praktycznie, bo oczywiście nie ma w 100 % bezpiecznego zabezpieczenia).

Geje nie zarażają się HIV częściej niż osoby hetero.

Jaki Ty obeznany jesteś, że wiesz, czego GEJE używają...

I teraz tak na serio - przestań się ośmieszać.
No to chyba kurwa coś nie dokładnie czytasz bo wszędzie jest napisane, że jest cieńszy, delikatniejszy i bardzej przepuszczalny.
stary 14-07-2009, 16:42   #1273
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin

Domyślny

Cytuj:
W sumie ja bym się cieszył z możliwości opuszczenia takiej rodziny, która nie ma w sobie choćby odrobiny tolerancji. Poza tym - dorośniesz to zmienisz zdanie. Rodzic jest gotów umrzeć za swoje dziecko (mówię o normalnym, kochającym rodzicu, choć ty pewnie nazwiesz go ciotą), a w takiej sprawie jak homoseksualizm ma się wstydzić czy coś?

Nie wiem, czemu rodzicowi ma być przykro. Oczywiście jest to coś, czego się nie spodziewał, ale myślałem, że dla rodzica najważniejsze jest szczęście dziecka. Czyżbym się mylił? Wynaturzenia? Hmm... Ze swoimi poglądami, zachowaniem i kulturą, to mógłbyś zasilać armię Hitlera, mieszkać z jakimiś buszmenami w Afryce albo w Galii z Asteriskem i Obeliksem (pitka i bójka rox /o/).

A czemu nie poradziłeś mi żebym się zabił? Przecież jestem GEJEM, strasznym WYNATURZENIEM, powinno się mnie TĘPIĆ.
CytrynowySorbet jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-07-2009, 16:42   #1274
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Bo piszesz to z własnego doświadczenia, wieloletniego męża, ojca, wychowawcy, który już niejednego zboczeńca naprostował na jedyną właściwą drogę, twoją drogę. Dzieci akceptuje się takie jak są i kocha się je bez żadnych ale. Ale to jeszcze przed tobą. Twoje poglądy, twoja rzecz. Pogadamy za 10 lat, gdy przeżyjesz więcej i zobaczysz trochę więcej. Przekonasz się wtedy, że świata nie dzielimy na naszych i wrogów, a to że ktoś myśli inaczej, zachowuje się inaczej wcale nie oznacza że jest chory/zboczony.
ale swiat tak sie dzieli , albo jestes ze mna , albo przeciwko mnie. Mozesz tez byc neutralny i sie nie mieszac.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet Pokaż post
W sumie ja bym się cieszył z możliwości opuszczenia takiej rodziny, która nie ma w sobie choćby odrobiny tolerancji. Poza tym - dorośniesz to zmienisz zdanie. Rodzic jest gotów umrzeć za swoje dziecko (mówię o normalnym, kochającym rodzicu, choć ty pewnie nazwiesz go ciotą), a w takiej sprawie jak homoseksualizm ma się wstydzić czy coś?
nie nazwe kochajacego rodzica ciota , ale to tak samo jak by twoj syn byl gwalcicielem , pedofilem itp. wstyd by byl za niego i przykro ze wychowalo sie cos takiego...

Cytuj:
potem takie mniej inteligentne beholdery to podchwyca i za wszelka cene chca pokazac ze oni sa jak ich "bogowie"

Ostatnio edytowany przez Albertus - 14-07-2009 o 16:44.
stary 14-07-2009, 16:42   #1275
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wielkimanitu Pokaż post
Zgadzam się. Co prawda karanie pedofilów dożywociem jest absurdem (przecież to nie morderstwo, ludzie...)
Gwałt na dziecku jest gorszy niż morderstwo.
Cytuj:
możesz zrobić 2 rzeczy , wyjechać z Polski do swego kraju albo zakupić sznurek , jeżeli chcesz coś z tym zrobić.
Odpowiedziałeś tylko na drugą część pytania.
Zresztą to:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny Pokaż post
Czy to nie jest przypadkiem argument przeciwko rasizmowi? Czy może chcesz być taki sam jak ten szef Azjata/Arab i czarni s*******e, od których obrywałeś? Takich ludzi trzeba tępić, ale właśnie za rasizm, a nie za to, że są czarni/żółci/brązowi. Zresztą, ten szef Arab na pewno bardzo się przejmie, jak przez niego spuścisz w******l jakiemuś przypadkowo spotkanemu cygańskiemu dziecku
Było również skierowane do ciebie.
No i w końcu, wyobraź sobie, że wszyscy ludzie na świecie mają takie poglądy jak ty. Ciekawie by taki świat wyglądał? Nikt nie mógłby wyjechać za granicę, bo przecież "Anglia dla Anglików", "Rosja dla Rosjan" itd. Co za tym idzie, nie byłoby w ogóle handlu zagranicznego. Nie miałbyś telewizora, samochodu, komputera itp. Zresztą, i tak bylibyśmy kilkaset lat do tyłu, bo wymiana jakiejkolwiek myśli naukowej czy technicznej z innymi krajami byłaby niemożliwa. No i oczywiście zawsze komuś brakowałoby "przestrzeni życiowej", więc wojny byłyby normalnością (zwłaszcza przy braku jakichkolwiek powiązań i wspólnych interesów między krajami). No, ale wtedy przynajmniej mógłbyś sobie swobodnie ganiać pedałów i żydów ze swoją siekierą...
Duch Niespokojny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-07-2009, 16:51   #1276
sphinx123
Użytkownik Forum

sphinx123's Avatar

Domyślny

Cytuj:
ale swiat tak sie dzieli , albo jestes ze mna , albo przeciwko mnie. Mozesz tez byc neutralny i sie nie mieszac.
Fajnie masz. Moi najlepsi przyjaciele słuchają zupełnie innej muzyki ode mnie, interesujemy się różnymi sportami i mamy skrajnie inne poglądy na wiele kwestii. I tak oddałbym za nich życie i wsparł w potrzebie, ponieważ o ludziach świadczą czyny a nie poglądy czy przekonania.
stary 14-07-2009, 16:51   #1277
Exodus
Użytkownik Forum

Exodus's Avatar

Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec

Domyślny

Cytuj:
Czy Ty na prawdę jesteś tak tępy i nie wiesz o co mi chodzi? Chodzi mi o Twoje porównywanie pedofilii do homoseksualizmu. Pedofil to osoba, która czerpie korzyści seksualne i psychiczne wykorzystując dzieci. DZIECI, K***A, DZIECI! Które jeszcze nie są świadome czym jest miłość czy seks! Związek homoseksualny tworzą dwie dojrzałe emocjonalnie osoby, które chcą być ze sobą. Nie widzisz różnicy? :|
Ten twoj przyklad jest w ogole nie zwiazny z tym co napisales teraz, choc przyznam ze wtedy odpowiedzialem nieco ironicznie na twoj pewnie tez wysmiewczy post.

A czy ja gdzies powiedzialem, ze pedofilia = homo? Ja po prostu obydwa uwazam za zboczenia, tyle. Z tym, ze homoseksualizm to mniejsze zlo, moze nawet nie zlo, ale lekkie skrzywienie psychiczne.

btw. bez irytkiii
Exodus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-07-2009, 16:51   #1278
MikeRoyal
Użytkownik Forum

MikeRoyal's Avatar

Data dołączenia: 22 05 2008

Świat: Nerana
Domyślny

@Gonzo
Znawco specjalnie dla ciebie sprawdziłem w podręczniku od histologii, odbytnica jest pokryty nabłonkiem wielowarstwowym płaskim nierogowaciejącym. Jest różnica między pochwą a odbytnicą.

@Down
Czytać nie umiesz pochwa ma rogowaciejący, ściana jest o wiele grubsza, więc jest różnica, bo przez stosunek analny możesz się łatwiej zarazić niż przez koitalny, a że koitalnego uprawiać nie mogę więc ruchen dupen.

Ostatnio edytowany przez MikeRoyal - 14-07-2009 o 16:56.
MikeRoyal jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-07-2009, 16:51   #1279
ponczus
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Przeczysz sam sobie. Skoro świat dzieli się na przyjaciół lub wrogów to znaczy że neutralność jest wroga tobie. Trochę podstawowej logiki.

Jak pisałem. Pożyjesz, zobaczysz więcej. Zobaczysz także że nacjonalizm jest w swojej istocie bardzo głupi bo sam siebie neguje. Ale to wszystko przed tobą. BTW polecam American History X. Dobry film. POkazuje pewne mechanizmy działania wszelkich ideologii nacjonalistycznych, nie tylko neo nazizmu.

@MikeROyal
Przecież GOnzo to właśnie napisał.

Ostatnio edytowany przez ponczus - 14-07-2009 o 16:53.
ponczus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-07-2009, 16:56   #1280
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Przeczysz sam sobie. Skoro świat dzieli się na przyjaciół lub wrogów to znaczy że neutralność jest wroga tobie. Trochę podstawowej logiki.

Jak pisałem. Pożyjesz, zobaczysz więcej. Zobaczysz także że nacjonalizm jest w swojej istocie bardzo głupi bo sam siebie neguje. Ale to wszystko przed tobą. BTW polecam American History X. Dobry film. POkazuje pewne mechanizmy działania wszelkich ideologii nacjonalistycznych, nie tylko neo nazizmu.

@MikeROyal
Przecież GOnzo to właśnie napisał.
ogladalem pare razy American History X , szczegolnie ze wzgledu na sceny typu gdy glowny bochater kaze murzynowi ugrysc kraweznik , mmmm ;D

nie przecze sobie ,

Jezeli masz jakies przekonanie to albo jestes ze mna albo przeciw mnie , a jak milczysz/nie masz zdania to jestes neutralny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny Pokaż post
Gwałt na dziecku jest gorszy niż morderstwo.

Odpowiedziałeś tylko na drugą część pytania.
Zresztą to:

Było również skierowane do ciebie.
No i w końcu, wyobraź sobie, że wszyscy ludzie na świecie mają takie poglądy jak ty. Ciekawie by taki świat wyglądał? Nikt nie mógłby wyjechać za granicę, bo przecież "Anglia dla Anglików", "Rosja dla Rosjan" itd. Co za tym idzie, nie byłoby w ogóle handlu zagranicznego. Nie miałbyś telewizora, samochodu, komputera itp. Zresztą, i tak bylibyśmy kilkaset lat do tyłu, bo wymiana jakiejkolwiek myśli naukowej czy technicznej z innymi krajami byłaby niemożliwa. No i oczywiście zawsze komuś brakowałoby "przestrzeni życiowej", więc wojny byłyby normalnością (zwłaszcza przy braku jakichkolwiek powiązań i wspólnych interesów między krajami). No, ale wtedy przynajmniej mógłbyś sobie swobodnie ganiać pedałów i żydów ze swoją siekierą...
zle myslisz , turystyka jak najbardziej , handel itp. ale zeby na stale gdzies mieszkac to nie... czyli ze Anglik moze przyjechac do nas na wczasy lub podpisac jakis kontrakt miedzy firmami na handel czy cus takiego , ale zeby przyjechac kupic se mieszkanie i isc do pracy to juz nie...

Cytuj:

Ostatnio edytowany przez Albertus - 14-07-2009 o 16:59.
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania