Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 14-07-2009, 16:56   #1281
Argen
Użytkownik Forum

Argen's Avatar

Data dołączenia: 19 12 2006
Wpisy bloga: 1

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ponczus Pokaż post
Pogadamy za 10 lat, gdy przeżyjesz więcej i zobaczysz trochę więcej. Przekonasz się wtedy, że świata nie dzielimy na naszych i wrogów, a to że ktoś myśli inaczej, zachowuje się inaczej wcale nie oznacza że jest chory/zboczony.

Ty chyba jeszcze nie poznałeś albertusa, albo jesteś bardzo uprzejmy. 10 lat to dla niego stanowczo za mało.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny
Gwałt na dziecku jest gorszy niż morderstwo.
Nie zgadzam się. Mimo, że gwałt na dziecku jest straszliwą zbrodnią niszczącą psychike dziecka na długie lata, to po odpowiedniej terapii możliwe jest wyleczenie dziecka z dręczącej go traumy, a morderstwo jest nieporównywalnie gorsze. Pomyśl o długich latach życia, które dziecko utraci gdy umrze (wiem, brzmi to jak oczywista oczywistość). Jest niemalże pewne, że osoba pokrzywdzona będzie kiedyś w swoim życiu szczęśliwa.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez sphinx123 Pokaż post
[...]ponieważ o ludziach świadczą czyny a nie poglądy czy przekonania.
Gówno prawda, bo to poglądy i przekonania bezpośrednio wpływają na nasze czyny, tzn. zagorzały homofob nigdy nie zaprzyjaźni się z gejami, a skrajny nacjonalista nigdy nie powita z otwartymi rękoma obcokrajowca w naszym kraju itd.

Ostatnio edytowany przez Argen - 14-07-2009 o 17:00.
Argen jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 14-07-2009, 17:00   #1282
sphinx123
Użytkownik Forum

sphinx123's Avatar

Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44

Stan: Niegrający
Skille: Milion
Wyślij wiadomość przez ICQ do sphinx123 sphinx123 ma numer GG Siemanowice Adres Jabbera do sphinx123 Send a message via Skype™ to sphinx123
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Albertus Pokaż post
zle myslisz , turystyka jak najbardziej , handel itp. ale zeby na stale gdzies mieszkac to nie... czyli ze Anglik moze przyjechac do nas na wczasy lub podpisac jakis kontrakt miedzy firmami na handel czy cus takiego , ale zeby przyjechac kupic se mieszkanie i isc do pracy to juz nie...
Niby dlaczego nie? To kosmopolityczny świat, każdy może sobie zamieszkać i pracować gdzie chce. Dammit, po co ja się staram tłumaczyć takie oczywiste rzeczy..
stary 14-07-2009, 17:00   #1283
MikeRoyal
Użytkownik Forum

MikeRoyal's Avatar

Data dołączenia: 22 05 2008

Świat: Nerana
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Argen Pokaż post
Ty chyba jeszcze nie poznałeś albertusa, albo jesteś bardzo uprzejmy. 10 lat to dla niego stanowczo za mało.

Nie zgadzam się. Mimo, że gwałt na dziecku jest straszliwą zbrodnią niszczącą psychike dziecka na długie lata, to po odpowiedniej terapii możliwe jest wyleczenie dziecka z dręczącej go traumy, a morderstwo jest nieporównywalnie gorsze. Pomyśl o długich latach życia, które dziecko utraci gdy umrze (wiem, brzmi to jak oczywista oczywistość). Jest niemalże pewne, że osoba pokrzywdzona będzie kiedyś w swoim życiu szczęśliwa.
Ty chyba nie wiesz co te dzieci czują, według Twojej wypowiedzi, zgwałcą go i idzie się leczyć i jest ok. Takie dzieci mają traume i to dość poważną, owszem z wiekiem mija ale mają zniszczone dzieciństwo. Zależy też wszytsko od wieku w jakim dziecko zostało zgwałcone.
stary 14-07-2009, 17:01   #1284
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze

Stan: Na Emeryturze
Imię: Moon Durus
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Argen Pokaż post

o nieee , to jest nieporownywalne
"lepiej zginać na polu bitwy niż odejść żywy jako zdrajca/tchórz."

Cytuj:
Niby dlaczego nie? To kosmopolityczny świat, każdy może sobie zamieszkać i pracować gdzie chce. Dammit, po co ja się staram tłumaczyć takie oczywiste rzeczy..
tak jest , ale tak być nie musi.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rzyttofrajer Pokaż post
potem takie mniej inteligentne beholdery to podchwyca i za wszelka cene chca pokazac ze oni sa jak ich "bogowie"

Ostatnio edytowany przez Albertus - 14-07-2009 o 17:02.
Albertus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-07-2009, 17:02   #1285
sphinx123
Użytkownik Forum

sphinx123's Avatar

Wyślij wiadomość przez ICQ do sphinx123 sphinx123 ma numer GG Siemanowice Adres Jabbera do sphinx123 Send a message via Skype™ to sphinx123
Domyślny

Cytuj:
Phiiii, szkoda tylko, że to nie ma nic wspólnego z gwałtem na nieletnich.

@down

Tchórzliwe podejście, nieumiejętność poradzenia sobie z przeżyciami. Chodzi o to żeby żyć normalnie wbrew całemu złu jakie spotkało nas/czeka nas na tym świecie, to jest bohaterstwo.

Ostatnio edytowany przez sphinx123 - 14-07-2009 o 17:08.
sphinx123 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-07-2009, 17:06   #1286
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Phiiii, szkoda tylko, że to nie ma nic wspólnego z gwałtem na nieletnich.
maa , ze lepiej umrzec niz zostac zgwalconym przez pedofila.

Cytuj:
potem takie mniej inteligentne beholdery to podchwyca i za wszelka cene chca pokazac ze oni sa jak ich "bogowie"
stary 14-07-2009, 17:08   #1287
ponczus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: Spod Budki z Piwem

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Bahzell
Świat: Chromaggus
Poziom: 80
Skille: 400/400
Domyślny

Cytuj:
ogladalem pare razy American History X , szczegolnie ze wzgledu na sceny typu gdy glowny bochater kaze murzynowi ugrysc kraweznik , mmmm ;D

nie przecze sobie ,

Jezeli masz jakies przekonanie to albo jestes ze mna albo przeciw mnie , a jak milczysz/nie masz zdania to jestes neutralny
Czyli nic z filmu nie zrozumiałeś.

Nie jestem ani przeciwko tobie ani z tobą. Mam swoje poglądy i chętnie się z nimi wymienię, nawet z tobą. Ale żeby być przeciwko tobie? Niby dlaczego? To że różnimy się w pewnych podstawowych sprawach nie znaczy że jestem przeciwko tobie. Mnie to po prostu nie obchodzi, dopóki nie próbujesz wymusić na mnie przyjęcia twoich poglądów. Nie uważam, że mam monopol na prawdę. Jestem ciekawy co sądzisz o pewnych rzeczach, ale bardziej ciekawi mnie czy są to twoje poglądy i przemyślenia, czy też są to tylko i wyłącznie rzeczy które podłapałeś od innych i powtarzasz je bezmyślnie.

Cytuj:
maa , ze lepiej umrzec niz zostac zgwalconym przez pedofila.
Gratuluję. Właśnie wygrałeś plebiscyt na najgłupszy post tego miesiąca. Pamietasz że piszesz o 7 latku na przykład, który nawet nie rozumie co to jest być zgwałconym?

@MikeRoyal
No i? Każdy z nas kiedyś przeżył traumę. Pomaga się ludziom i wychodzą na prostą. Psychologowie najczęściej wiedzą co robią i są w stanie pomóc każdemu.

Aha co do dożywocia dla gwałciciela dzieci. Lepiej kula w łeb. Bardziej ekonomiczne, mniejsza szansa że znowu wyjdzie i to zrobi.

Ostatnio edytowany przez ponczus - 14-07-2009 o 17:09.
ponczus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-07-2009, 17:08   #1288
Gonzo
Dinozaur

Gonzo's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2003

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Litawor Pokaż post
Nie pamiętam dokładnie, ale zdaje się, że o ile nabłonek jest ten sam, to naczynia krwionośne są w odbycie bliżej powierzchni. W każdym razie przy stosunku analnym ryzyko zarażenia HIV jest rzeczywiście większe.
Jeśli masz rację to zwracam honor.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MikeRoyal Pokaż post
@Gonzo
Znawco specjalnie dla ciebie sprawdziłem w podręczniku od histologii, odbytnica jest pokryty nabłonkiem wielowarstwowym płaskim nierogowaciejącym. Jest różnica między pochwą a odbytnicą.

@Down
Czytać nie umiesz pochwa ma rogowaciejący, ściana jest o wiele grubsza, więc jest różnica, bo przez stosunek analny możesz się łatwiej zarazić niż przez koitalny, a że koitalnego uprawiać nie mogę więc ruchen dupen.
I pochwę, i odbyt wyściela błona śluzowa pokryta nabłonkiem wielowarstwowym płaskim nierogowaciejącym. Coś chujowy masz ten podręcznik od histologii.

Ostatnio edytowany przez Gonzo - 14-07-2009 o 17:11.
Gonzo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-07-2009, 17:09   #1289
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin

Domyślny

Albertus już nawet nie mam sił żeby z tobą dyskutować, za długi post by był żeby wyrazić tu to, co teraz myślę... No tak, ale ty przecież wierzysz w boga słońca i kamienia, czemu się dziwić, takie pytanie tylko: miałeś jakieś niepokojące wydarzenia we wczesnym dzieciństwie? Bo po twoich postach można to wywnioskować. Naprawdę, jakby podsumować wszystko, o czym napisałeś na tym forum, to wychodzą skutki chyba wszystkich chorób psychicznych. Poglądy poglądami, ale to już nie są poglądy tylko skrajna zawiść i nienawiść do tego, co ci obce.
CytrynowySorbet jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-07-2009, 17:11   #1290
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Czyli nic z filmu nie zrozumiałeś.

Nie jestem ani przeciwko tobie ani z tobą. Mam swoje poglądy i chętnie się z nimi wymienię, nawet z tobą. Ale żeby być przeciwko tobie? Niby dlaczego? To że różnimy się w pewnych podstawowych sprawach nie znaczy że jestem przeciwko tobie. Mnie to po prostu nie obchodzi, dopóki nie próbujesz wymusić na mnie przyjęcia twoich poglądów. Nie uważam, że mam monopol na prawdę. Jestem ciekawy co sądzisz o pewnych rzeczach, ale bardziej ciekawi mnie czy są to twoje poglądy i przemyślenia, czy też są to tylko i wyłącznie rzeczy które podłapałeś od innych i powtarzasz je bezmyślnie.

@MikeRoyal
No i? Każdy z nas kiedyś przeżył traumę. Pomaga się ludziom i wychodzą na prostą. Psychologowie najczęściej wiedzą co robią i są w stanie pomóc każdemu.

Aha co do dożywocia dla gwałciciela dzieci. Lepiej kula w łeb. Bardziej ekonomiczne, mniejsza szansa że znowu wyjdzie i to zrobi.
nad kazdym z tych pogladow myslalem dlugo oczywiscie gdzies je zobaczylem , przemyslalem i takie mam.

no ale jak kula w leb to sie chlop przestanie meczyc , lepiej zeby pracowal (w jakims zakladzie zamknietym itp. cale życie i 90 % jego wynagrodzenia trafialo na konto poszkodowanego. a 10 % na skromne jedzenie (chleb , woda itp.)

@UP.
nie mialem zadnych doswiadczen w dziecinstwie... poprostu nie chce zeby moj syn/curka lub jakis kolega/kolezanka za xx lat zostal zgwalcony przez bande pedarastow-pedofili

Cytuj:

Ostatnio edytowany przez Albertus - 14-07-2009 o 17:13.
stary 14-07-2009, 17:13   #1291
ponczus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: Spod Budki z Piwem

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Bahzell
Świat: Chromaggus
Poziom: 80
Skille: 400/400
Domyślny

Cytuj:
nad kazdym z tych pogladow myslalem dlugo oczywiscie gdzies je zobaczylem , przemyslalem i takie mam.

no ale jak kula w leb to sie chlop przestanie meczyc , lepiej zeby pracowal (w jakims zakladzie zamknietym itp. cale życie i 90 % jego wynagrodzenia trafialo na konto poszkodowanego. a 10 % na skromne jedzenie (chleb , woda itp.)
Kompletnie nieopłacalne. Żadna praca niewolnicza nie jest wydajna. Lepsza kula w łeb i sprzedaż narządów do transplantacji. Jedyne co przemawia za dożywociem to efekt psychologiczny. Po 20 latach zaczynasz błagać o śmierć.
stary 14-07-2009, 17:13   #1292
Argen
Użytkownik Forum

Argen's Avatar

Domyślny

Cytuj:
KURWA, człowieku, co to ma do rzeczy?! Nie wytrzymuje, jak widze bzdury, które tu wypisujesz. przecież ten cytat propaguje poświęcenie się w imie jakiejś sprawy, a my nie o tym tutaj rozmawiamy.

@MikeRoyal

Racja, nie wiem co czują. Ale sam przyznałeś, że traume można z biegiem czasu wyleczyć (albo chociaż zminimalizować). Piszesz, że dzieci te mają zniszczone dzieciństwo. Być może. Ale co z resztą życia? Uważasz, ze nie mogą cieszyć się życiem? Piszesz coś o wieku zgwałconego dziecka, więc, załóżmy, że dziecko ma x lat, gdzie x to wiek, w którym (twoim zdaniem) gwałciciel wyrządza największą krzywde. Ja dalej uważam, że bycie zgwałconym (jak to okropnie brzmi) jest o niebo lepsze od bycia zabitym w tym samym okresie życia.
A teraz do wszystkich, który uważają, że zabijając dziecko wyrządzamy mu mniejszą krzywde niż gwałcąc je:
Czy uważacie za słuszne wprowadzenie ustawy, mówiącej o tym by wszystkie zgwałcone dzieci były zabijane? Przecież, dzięki temu wybierzecie mniejsze zło.
W końcu, śmierć > bycie zgwałconym.
stary 14-07-2009, 17:13   #1293
sphinx123
Użytkownik Forum

sphinx123's Avatar

Domyślny

W sumie też jestem tego zdania, żeby odsiadki we więzieniach były wypełnione ciężką pracą przynoszącą zyski dla społeczeństwa, a nie tylko odizolowaniem delikwentów od reszty społeczeństwa i zapewnienia zbrodniarzom nie wiadomo jakich wygód za pieniądze uczciwych podatników.

@down

To jest właśnie straszne. Potem w telewizji słyszę "Mamy dziurę w finansach państwa", bo nie wiadomo ile kasy musi iść na utrzymanie więzień :/

Ostatnio edytowany przez sphinx123 - 14-07-2009 o 17:16.
sphinx123 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-07-2009, 17:15   #1294
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Domyślny

Cytuj:
W sumie też jestem tego zdania, żeby odsiadki we więzieniach były wypełnione ciężką pracą przynoszącą zyski dla społeczeństwa, a nie tylko odizolowaniem delikwentów od reszty społeczeństwa i zapewnienia zbrodniarzom nie wiadomo jakich wygód za pieniądze uczciwych podatników.
no u nas bylo duzo takich ludzi co na zime specialnie cos robili zeby isc do wiezienia bo nie maja domow/ogrzewania itp.

Cytuj:
Kompletnie nieopłacalne. Żadna praca niewolnicza nie jest wydajna. Lepsza kula w łeb i sprzedaż narządów do transplantacji. Jedyne co przemawia za dożywociem to efekt psychologiczny. Po 20 latach zaczynasz błagać o śmierć.
no tu masz racje , narzady moze i byly by bardziej oplacalne , ale nie kula w leb , szybka i latwa smierc...

lepiej delikwenta pare dni meczyc... zeby czul ze umiera , ale trzeba by to robic takl zeby narzadow nie uszkodzic.

Cytuj:

Ostatnio edytowany przez Albertus - 14-07-2009 o 17:16.
stary 14-07-2009, 17:15   #1295
sphinx123
Użytkownik Forum

sphinx123's Avatar

Domyślny

Cytuj:
zostal zgwalcony przez bande pedarastow-pedofili
Owacje na stojąco. Udowodniłeś, że dla Ciebie gej=pedofil XDDDDD
stary 14-07-2009, 17:16   #1296
MikeRoyal
Użytkownik Forum

MikeRoyal's Avatar

Data dołączenia: 22 05 2008

Świat: Nerana
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gonzo Pokaż post
Jeśli masz rację to zwracam honor.

I pochwę, i odbyt wyściela błona śluzowa pokryta nabłonkiem wielowarstwowym płaskim nierogowaciejącym. Coś chujowy masz ten podręcznik od histologii.
Przeczysz sam sobie i histologii, pochwa rogowaciejący, odbyt nierogowaciejący.
stary 14-07-2009, 17:16   #1297
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin

Domyślny

Cytuj:
poprostu nie chce zeby moj syn/curka lub jakis kolega/kolezanka za xx lat zostal zgwalcony przez bande pedarastow-pedofili
Co to ma do homoseksualizmu?
CytrynowySorbet jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-07-2009, 17:17   #1298
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Owacje na stojąco. Udowodniłeś, że dla Ciebie gej=pedofil XDDDDD
nie kazdy gej to pedofil , ale kazdy pedofil to gej (malo wyjatkow)

Cytuj:
stary 14-07-2009, 17:19   #1299
Argen
Użytkownik Forum

Argen's Avatar

Domyślny

Cytuj:
nie kazdy gej to pedofil , ale kazdy pedofil to gej (malo wyjatkow)
HAHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAH (x500)

P.S.: Jeśli każdy pedofil to gej, to nie może być wyjątków

@down

Z pewnością tak, poprostu gej lubiący dziewczynki.

Ostatnio edytowany przez Argen - 14-07-2009 o 17:21.
stary 14-07-2009, 17:19   #1300
sphinx123
Użytkownik Forum

sphinx123's Avatar

Domyślny

A pedofil gwałcący małe dziewczynki to też gej?

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania