|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 01 2009
|
![]() Witam!
Mam pytanie. Gdyż mam dwa różne modemy (do laptopa i do pcta) i każdy ma różne ip zewnętrzne, a gram na obu to czy możliwe jest, że dostane bana za sharowanie konta? No bo słyszy się często, że ktoś dostał bana za sharowanie i boję się, że mnie mogą mylnie w cipsofcie zinterpretować i też zbanować. Co prawda oba internety mam od jednego dostawcy i za oba płacę na jednym rachunku... Więc moje pytanie brzmi, czy możliwe jest, że dostanę bana?? ![]() Z góry dzięki za odpowiedź ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 08 2007
Lokacja: Piła
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Celesta
Poziom: 135
Skille: 90+/90+
Poziom mag.: 8+
![]() |
![]() Nie powinieneś dostać bana tak samo, Ci którzy mają zmienne ip.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 11 2008
|
![]() O ile mi wiadomo to "sharowanie" konta = granie postacią przez kilka osób. Nie zostaniesz zbanowany. To tak samo jakbyś grał w domu, w kafejce, u kuzyna itp.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 01 2009
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 08 2007
Lokacja: Piła
Profesja: Elite Knight
Świat: Celesta
Poziom: 135
Skille: 90+/90+
Poziom mag.: 8+
![]() |
![]() Podam Ci przykład mojego kumpla
![]() Napisał bodajże na rl chacie, że idzie na zakończenie roku szkolnego i ogólnie się ze wszystkimi żegnał i że będzie za kilka tam godzin. Po paru minutach zalogował się na jego postać brat czy ktoś tam, kto się miał zczaić ten się zczaił i dostał banana. Więc przez tego typu wpadki dostaje się bana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Adresow MAC nie moga wykorzystywac, bo nie sa one przekazywane poza domene przelaczania. Korzystaja najpewniej z IP, ale na 100% robia to na tyle ostroznie, ze nie musisz sie niczego obawiac.
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 11 2006
Lokacja: Rumia
Profesja: Rookstayer
|
![]() A ja mam takie pytanie czy dajmy na to mam 2 kompy i mam 2 swoje postacie i odpale je na 2 kompach i bede np 1 sobie blokal a 2 sie siowal i bil to czy mozna za takie cos bana dostac? i jaki powod ze wzieli by to jako mc czy cos podobnego? jak ktos wie to niech powie ale prosze o osobe ktora jest pewna w 100% swojej odpowiedzi zeby napisala
01:05 GM Laylee Hydra-Breeder [2]: you are lucky this time, but next time you lure, you risk a ban |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 03 2009
|
![]() jesli 2 postacie o tym samym adresie ip w tym samym czasie wykonuja rozne czynnosci, typu bieganie, cofanie sie, leczenie rozmawianie na pewno nie bedzie traktowane jako mc
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 04 2008
Stan: Niegrający
|
![]() Zmiana ip obowiązuje tylko 2 pozostałych cyfr.
Przykład 85.89.222.324 85.89.234.424 Jeżeli korzystasz z dwóch dostawców liczby pierwsze powinny być inne. Teoretycznie możesz zostać zbanowany, jednak z tego co wiem, żeby zostać zbanowanym za sharowanie to trzeba mieć 'solidne' dowody? A tobie żaden z graczy IP nie sprawdzi. |
![]() |
![]() |