Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 12-08-2009, 13:46   #141
Ulrikk
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch Pokaż post
@Ulrikk: Znam jedną piosenkę 52 Dębiec i ma ona zaszczytne miejsce na moim Zenku - jako jedyna, poza paroma Eminema, piosenka hip-hopowa
Wspomniałem o nich, ponieważ ktoś tu wymienił ich w grupie tych 'gorszych'.

Jeszcze jedno pytanie- mówicie, że Peja też jest taki jotpe100% porównując go do HG, znam mało jego utworów ale wydaje mi się, że to dzieciarnia zrobiła z niego takiego hejtera policji.

@Ashlon
1) Cóż, bez przekleństw raczej nie dotarłoby do nikogo to, że są wściekli. Ale racja, trochę przesadzili.
2) Nie znam Cię, nie wiem jakie podejście masz do przyjaciół- być może przestałbyś się z kimś przyjaźnić, bo boci na tibii, jak niektórzy z tego forum, ale ja zawsze będę trzymał stronę rodziny/przyjaciół. Gdyby ktoś zabił kogoś z mojej rodziny to miałbym głęboko gdzieś, czy został sprowokowany, a gdyby to był policjant tym bardziej.
3) Pewnie rodzina wniosła skargę, ale i tak przegrają, co jest oczywiste w naszym kraju. Cytowany fragment raczej przenośnią nie jest, po prostu chcą się zemścić na zabójcy.
4) Wielu artystów w swoich utworach na pewno nawiązywało do tragedii z ich życia, a w inny sposób raczej by tego nie mogli rozpowiedzieć
5) Hg nie słucham(poza '63 dni chwały'), Peja jest mi znajomy tylko z 'Szacunek ludzi ulicy' oraz 'Być nie mieć', i trochę mu współczuje, bo banda dzieciaków za każdym razem, gdy wymieni słowo 'policja' się podnieca.
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 12-08-2009, 13:46   #142
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Albertus Pokaż post
podjezdza policja i spisuja bawiace sie dzieci pod zarzutem "kradniecia sniegu"
Po wielu twoich postach naszła mnie myśl, że albo twoi kumple nie mają mózgów, albo własnej woli, albo coś z nimi nie tak. Założę się, że nie ma takiego prawa by spisywać za "kradzież śniegu" - policjant miałby problemy, tylko wystarczy CHCIEĆ zgłosić się do odpowiednich osób. I nie pisz, że się nie da, że znajomości, że to, że tamto, bo DA SIĘ. Tylko trzeba ruszyć dupę, a nie dawać się szmacić przez policjantów, a potem na forum tibia.pl jeździć po nich. Z takim podejściem nic się nie zmieni.
CytrynowySorbet jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2009, 13:56   #143
Akkorin
Zbanowany

Data dołączenia: 13 11 2008
Lokacja: .nieokolice Szczecina Ilość postów: -8 . . . . . . . Posty: 7354,3854757346e+54 Wiadomości: 0
Wpisy bloga: 10

Stan: Niegrający
Imię: Eragog
Świat: Silvera/Antica
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ulrikk Pokaż post
Jeszcze jedno pytanie- mówicie, że Peja też jest taki jotpe100% porównując go do HG, znam mało jego utworów ale wydaje mi się, że to dzieciarnia zrobiła z niego takiego hejtera policji.
Tak jak z każdego z tych raperów. Komercja. Ludzie obierają sobie ich za idolów, a oni po prostu śpiewają, to czego chcą ci ludzie.
Cytuj:
Pewnie rodzina wniosła skargę, ale i tak przegrają, co jest oczywiste w naszym kraju.
Nie wiem czemu dla was wszystkich jest oczywiste, że w naszym kraju wszystkie sprawy w sądzie się przegrywa. Poza tym jesteśmy w UE, jeżeli w Polsce przegrywasz, to możesz odwoływać się dalej. No ale teraz pewnie ktoś powie, że w Europie wszystko przegrasz.

@up
jak najbardziej agreed, szczególnie jeżeli chodzi o brak mózgu

Ostatnio edytowany przez Akkorin - 12-08-2009 o 13:58.
Akkorin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2009, 14:00   #144
Seeleesee1992
Użytkownik Forum

Seeleesee1992's Avatar

Data dołączenia: 08 08 2008

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Paladin
Poziom: 45
Skille: 75/59
Poziom mag.: 12
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet Pokaż post
Założę się, że nie ma takiego prawa by spisywać za "kradzież śniegu" - policjant miałby problemy
Policjant nie musi mieć konkretnego powodu żeby kogoś spisać. Spisywanie to nie kara za to że coś się zrobiło. Polega to na tym, że policjant w czasie patrolu spisuje kogo chce/kto mu podpadnie/kto mu się nie podoba/kto mu się spodoba. Później dostaje zgłoszenie że np. „na takiej i takiej ulicy wybito szybę”. Wtedy ów zły i niedobry policjant który was niepotrzebnie spisał, patrzy w swój kajecik i widzi, że w miejscu gdzie wybito szybę spisał wcześniej jakieś tam osoby, i w ten sposób ma już ewentualnych światków zajścia/podejrzanych wybicia szyby. Proste, ale skuteczne xP

@down
Powodem może być to, że nie spodobałeś się policjantowi. Z tego co wiem, nie ma określonych „powodów do spisania”.

Ostatnio edytowany przez Seeleesee1992 - 12-08-2009 o 14:10.
Seeleesee1992 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2009, 14:07   #145
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków

Domyślny

Owszem, powód musi mieć, żeby spisać. I zawsze można się domagać, żeby ten powód podał. Powodem może być np. to, że w okolicy miała miejsce kradzież. (oczywiście bez problemu policjant może taki powód wymyślić i nie będziecie mieli możliwości sprawdzenia, czy mówi prawdę)

@up
Policjant nie może spisywać ot tak sobie. Musi Ci podać wiarygodny powód.

Ostatnio edytowany przez Litawor - 12-08-2009 o 14:12.
Litawor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2009, 14:08   #146
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Seeleesee1992 Pokaż post
Policjant nie musi mieć konkretnego powodu żeby kogoś spisać. Spisywanie to nie kara za to że coś się zrobiło. Polega to na tym, że policjant w czasie patrolu spisuje kogo chce/kto mu podpadnie/kto mu się nie podoba/kto mu się spodoba. Później dostaje zgłoszenie że np. „na takiej i takiej ulicy wybito szybę”. Wtedy ów zły i niedobry policjant który was niepotrzebnie spisał, patrzy w swój kajecik i widzi, że w miejscu gdzie wybito szybę spisał wcześniej jakieś tam osoby, i w ten sposób ma już ewentualnych światków zajścia/podejrzanych wybicia szyby. Proste, ale skuteczne xP
Aha więc co w tym złego, bo nie widzę.
stary 12-08-2009, 14:10   #147
Akkorin
Zbanowany

Lokacja: .nieokolice Szczecina Ilość postów: -8 . . . . . . . Posty: 7354,3854757346e+54 Wiadomości: 0

Domyślny

Cytuj:
Aha więc co w tym złego, bo nie widzę.
Nic '
stary 12-08-2009, 14:11   #148
Kriptomer
Użytkownik Forum

Kriptomer's Avatar

Data dołączenia: 24 01 2009
Lokacja: Syjon

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Realistyczny
Poziom: 63
Poziom mag.: 54
Kriptomer ma numer GG 2022607 Send a message via Skype™ to Kriptomer
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch Pokaż post
HWDP, tak mnie wychowała ulica, ojca mi zamknęli, 100%, yo.

Co do ojca, ja swojego widziałem 2x w życiu więc nie żałuje że go psy wje_bały, a co do "mody" to ja do policji nic nie mam. Nie powiem, raz byli u mnie w domu bo trochę 'nabałaganiłem' ale przymknęli też oko innym razem jak piłem z koleżanką wódkę na terenie prywatnym który ofc do nas nie należał

MOJE LAST FM
Kriptomer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2009, 14:22   #149
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze

Imię: Moon Durus
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
Domyślny

Cytuj:
Po wielu twoich postach naszła mnie myśl, że albo twoi kumple nie mają mózgów, albo własnej woli, albo coś z nimi nie tak. Założę się, że nie ma takiego prawa by spisywać za "kradzież śniegu" - policjant miałby problemy, tylko wystarczy CHCIEĆ zgłosić się do odpowiednich osób. I nie pisz, że się nie da, że znajomości, że to, że tamto, bo DA SIĘ. Tylko trzeba ruszyć dupę, a nie dawać się szmacić przez policjantów, a potem na forum tibia.pl jeździć po nich. Z takim podejściem nic się nie zmieni.
tak , u nas moze nie zglosisz do komendanta itp. ale jak by sie do wojewodzkiego zwrucic to pewnie by sie dalo. Ale wtedy juz nie ma zycia w tym miescie , u nas wprots policja mowi np. do mego kolegi ktorego pobili za nic (byl swiadkiem przestepstwa i nie chcial sprzedac jakiegos kolesia) i powiedzieli ze jak powie dla matki albo komus to go zlapia podrzuca narkotyki i siedzi. Wiec to nie jest tak ze hop-siup i poszedl naskarzyl , i co to da? ze zwolnia debila z pracy? na jego miejsce przyjdze 5 nastepnych. Jak juz cos z tym robic to trzeba cos porzadnego wymyslic zeby gra byla warta swieczki

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rzyttofrajer Pokaż post
potem takie mniej inteligentne beholdery to podchwyca i za wszelka cene chca pokazac ze oni sa jak ich "bogowie"
Albertus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2009, 14:28   #150
Akkorin
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
tak , u nas moze nie zglosisz do komendanta itp. ale jak by sie do wojewodzkiego zwrucic to pewnie by sie dalo. Ale wtedy juz nie ma zycia w tym miescie , u nas wprots policja mowi np. do mego kolegi ktorego pobili za nic (byl swiadkiem przestepstwa i nie chcial sprzedac jakiegos kolesia) i powiedzieli ze jak powie dla matki albo komus to go zlapia podrzuca narkotyki i siedzi. Wiec to nie jest tak ze hop-siup i poszedl naskarzyl , i co to da? ze zwolnia debila z pracy? na jego miejsce przyjdze 5 nastepnych. Jak juz cos z tym robic to trzeba cos porzadnego wymyslic zeby gra byla warta swieczki
Życie to nie amerykański film.
stary 12-08-2009, 14:32   #151
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Akkorin Pokaż post
Życie to nie amerykański film.
To nie jest wcale film , tak u nas jest , i pewnie podobnie w calej Polsce , tylko ze ty i twoi koledzy poprostu sie z tym nie spotkaliscie bo moze mieszkacie w dobrej dzielnicy.

Cytuj:
potem takie mniej inteligentne beholdery to podchwyca i za wszelka cene chca pokazac ze oni sa jak ich "bogowie"
stary 12-08-2009, 14:33   #152
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Cytuj:
Tylko trzeba ruszyć dupę, a nie dawać się szmacić przez policjantów, a potem na forum tibia.pl jeździć po nich. Z takim podejściem nic się nie zmieni.
Policjant także podlega prawu - jeśli je łamie, to jak najbardziej możesz się odwołać. No i proszę, kto by pomyślał, tacy pro elo potężni jesteście, a psów się boicie ^^

Cytuj:
To nie jest wcale film , tak u nas jest , i pewnie podobnie w calej Polsce , tylko ze ty i twoi koledzy poprostu sie z tym nie spotkaliscie bo moze mieszkacie w dobrej dzielnicy.
Szczecin ftw! q:
stary 12-08-2009, 14:37   #153
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Policjant także podlega prawu - jeśli je łamie, to jak najbardziej możesz się odwołać. No i proszę, kto by pomyślał, tacy pro elo potężni jesteście, a psów się boicie ^^

nie boimy sie , ale jak cos sie robi to nie tak jak sie spodziewa przeciwnik.

jakies pare miesiecy temu byla akcja ( ja tylko slyszalem o tym plotki) ze paru kolesi w kominiarach wpadli do psa do domu i powiedzieli ze jak jeszcze raz jakiegos dzieciaka uderzy to go zabija. Jak to sie skonczylo itp. to wam nie powiem bo nie wiem , musialbym popytac kolegow. A jak ktos powie ze to jest glupota/wymysl to powiem ze slyszalem to od osob doroslych i to calkiem normalnych ( nie zadnych pijakow ani ćpunów)

pozatym policja ma prawo za soba

Cytuj:

Ostatnio edytowany przez Albertus - 12-08-2009 o 14:39.
stary 12-08-2009, 14:44   #154
Akkorin
Zbanowany

Domyślny

To wyjątki. W każdym społeczeństwie się zdarzają. Może 2-3 historie ukazujące 'zło' policjantów, napisane w tym temacie mogą być prawdziwe, ale reszta to wymysły. Dlatego, jak wielu już tutaj powiedziało, nie oceniajcie policjantów po tych wyjątkach nagłaśnianych w mediach.

Ostatnio edytowany przez Akkorin - 12-08-2009 o 16:32.
stary 12-08-2009, 14:45   #155
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
nie boimy sie , ale jak cos sie robi to nie tak jak sie spodziewa przeciwnik.
W tym przypadku policja spodziewa się że będziecie siedzieć cicho. I kto wygrywa? Policja.

Cytuj:
pozatym policja ma prawo za soba
POLSKIE prawo - być może. Dalej są już bezbronni.
stary 12-08-2009, 14:52   #156
gumcajs
Użytkownik Forum

gumcajs's Avatar

Data dołączenia: 11 03 2007
Lokacja: Tychy

Gildia: VX Team
Świat: Luminera
Domyślny

dobra... nie udalo mi sie nikogo sprowokowac xd ale i tak cos napisze
powiedzial mi to policjant zeby nie bylo...
generalnie to jest tak, ze dostaniesz wpi*rdol na dolku to nic, bo niczego im nie udowodnisz ale jak ty bys pobil policjanta to zazwyczaj masz tak przesrane ze sie nie wygrzebiesz z tego

a i ci co mieszkaja w dzielnicach dla elit, tatus zarabia kokosy a oni grzecznie chodza do liceum niech sie moze nie wypowiadaja. taka propozycja.
14:30 Robin Hood of Shaier [80]: wiesz z kim gadasz? 14:30 Czarny Okocza [79]: z mafiozem?
gumcajs jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2009, 14:57   #157
Andrew
Użytkownik Forum

Andrew's Avatar

Data dołączenia: 27 10 2004

Andrew ma numer GG 6485757
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Litawor Pokaż post
Owszem, powód musi mieć, żeby spisać. I zawsze można się domagać, żeby ten powód podał. Powodem może być np. to, że w okolicy miała miejsce kradzież. (oczywiście bez problemu policjant może taki powód wymyślić i nie będziecie mieli możliwości sprawdzenia, czy mówi prawdę)

@up
Policjant nie może spisywać ot tak sobie. Musi Ci podać wiarygodny powód.
No właśnie spisać może, bo to trafia tylko do raportu, oczywiście nie musisz mu podać danych i nic się nie stanie. No chyba że policjant niemiły to coś wymyśli na Ciebie, najczęściej niezgodnego z prawem, ale to już inna bajka.

Co do tematu JP to chciałbym dodać, że dotyczy on policjantów łamiących prawo, czepiających się o wszystko i traktujących jednych ludzi gorzej od innych. Gdy po 2 piwach wracasz z imprezy, a policja do Ciebie podjeżdża jest niegrzeczna, a na prośbę o podanie numeru oznaki grożą izbą wytrzeźwień, czy przymknięciem na 24 to przeciwko takim policjantom jestem.
Policjanci zwykle zgrywają kozaków przy młodzieży, może wynika to z tego, że Ci krawężnicy są za głupi, żeby skończyć jakieś studia, za małe jaja mają, żeby do wojska iść i tak właśnie zostają policjantami.
Podchodzi taki do kilku 17-18 latków i kozaczą, ale jak stoi w bramie 5-8 kolesi po 20, po których od razu widać, że zadymę robią to nawet nie podejdą.

Kiedyś miałem sytuację, że po jakiejś uroczystości w szkole poszliśmy w około 100+ osób na piwko, podeszło do nas 2 policjantów i grzecznie poprosiło, abyśmy poszli gdzieś dalej to piwko spożywać, bo w tym miejscu ludzie mogą widzieć i policję prosić, a interwencja nie potrzebna.
Później jak wracałem od znajomych się dowiedziałem (wszyscy pełnoletni w 4), byli na piwku niedaleko miejsca gdzie my. Tych 2 policjantów co nam grzecznie powiedziało im grozili, wyzywali ich, kazali wylać piwo, mandatem straszyli itp.

Więc taką policję jak najbardziej JP, ale inna sprawa jest jak ktoś coś Ci ukradnie to się na policję idzie i zgłasza, jeżeli robią coś w tej sprawie to git (za to pieniądze im płacą), a jak walną Ci komentarz, że Twoja wina, że Ci ukradli czy coś to również JP.
Kiedyś mojemu staremu ukradli malucha, sprawa poszła na policję. Malucha znaleźliśmy sami przypadkowo i na policję zgłosiliśmy, że został znaleziony, żeby sprawców szukali, a nie samochodu. Przyszedł list z policji, że Oni znaleźli samochód i sprawa zamknięta...

Co innego jak ktoś wybije szybę, policja go złapie i krzyczy JP! Dokonał aktu wandalizmu więc niech za to płaci.

Swoją drogą pona*******ałbym się z policją...

Edit:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez gumcajs Pokaż post
generalnie to jest tak, ze dostaniesz wpi*rdol na dolku to nic, bo niczego im nie udowodnisz ale jak ty bys pobil policjanta to zazwyczaj masz tak przesrane ze sie nie wygrzebiesz z tego
Dokładnie tak, wygląda to mniej więcej w taki sposób, że najpierw podpisujesz karteczkę z jutrzejszą datą, że Twoje zdrowie nie ucierpiało podczas pobytu, a jak zgłosisz to komuś po fakcie to powiedzą, przecież data się zgadza. Powiesz komuś przed to przecież nie pokażą, że podpisałeś. A jak nie podpiszesz to pałą do puki podpiszesz.
Cytuj:
a i ci co mieszkaja w dzielnicach dla elit, tatus zarabia kokosy a oni grzecznie chodza do liceum niech sie moze nie wypowiadaja. taka propozycja.
Na dołku nie ma lepszych i gorszych, a poza tym może do każdego mogą się dopieprzyć.

Najlepsze ogólno-tematyczne forum pod słońcem - sprawdź czy jesteś hardkorem!

Ostatnio edytowany przez Andrew - 12-08-2009 o 15:07.
Andrew jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2009, 15:17   #158
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Domyślny

Cytuj:
W tym przypadku policja spodziewa się że będziecie siedzieć cicho. I kto wygrywa? Policja.

POLSKIE prawo - być może. Dalej są już bezbronni.
ja nie mowie ze siedze cicho , ja sie im przeciwstawilem i mam przez to przejebane ale to inna sprawa.

Cytuj:
stary 12-08-2009, 15:24   #159
Voon
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 07 2006

Voon ma numer GG 1528304
Domyślny

Czytając wasze wypowiedzi zaczyna mnie to przerażać. Policja wygląda tam jak faceci w kominiarkach napieprzający wszystko co się rusza w koło.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez gumcajs Pokaż post
Tak, tylko w mojej dzielnicy dla elit żule dobijają się do drzwi do pomylili mieszkania, pijane siedemnastolatki 'imprezują' o pierwszej w nocy pod oknem i spotykasz plamy wymiocin na klatce bo ktoś akurat tam miał potrzebę. Hellyeah.

Ostatnio edytowany przez Voon - 12-08-2009 o 15:25.
Voon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2009, 15:38   #160
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Andrew Pokaż post
No właśnie spisać może, bo to trafia tylko do raportu
I on spisując Cię musi zapisać w raporcie, czy jak to się tam zwie, POWÓD spisania. Musi go również podać Tobie, jeśli tego zażądasz.
Litawor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania