Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 20-08-2009, 14:18   #281
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Seeleesee1992 Pokaż post
@up i 2up
U mnie w mieście też sporo osób w tym lata. Najlepsze jest to, że nikt nie robi z tego powodu problemów, a jak ja wyszedłem w swojej koszulce Vesanii (taka fajna koszulinka z pentagramem ;D) to mnie ludzie palcami wytykali :/
Skąd masz koszulke Vesanii? Nie mogę nigdzie znaleźć (tzn. ostatnio szukałem ze 2 miechy temu, może się gdzieś pojawiły : p) a marzy mi się ; )

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 20-08-2009, 14:23   #282
Dupca
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 15 07 2009

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

"weź do renki dżojnta i zajeb maha husahushaushaushaushausha"
Nie ma to jak inteligentny tekst, współczuje wszystkim z Krakowa =/ że musicie się wstydzić za nich Btw. "JP trzyma klase" Tak ehe fajnie fajnie
Dupca jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-08-2009, 14:28   #283
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze

Imię: Moon Durus
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
Domyślny

Cytuj:
Nie wiesz ile osób odpada na tych testach to nie gadaj. Wolałbyś żeby w ogóle nikogo nie przyjmowali?

Nie chodzi o to że się boją interweniować… No w sumie jednak o to. Ale chodzi mi o to że w dzisiejszych czasach przy takiej „interwencji” policjant, gdy zostanie zaatakowany, praktycznie nic nie może zrobić, bo zaraz „jot pe” brać poleci do gazet, że policjant zaatakował „niewinnego” dzieciaka xP
Bo czesto policja uzywa sily fizycznej na kims spokojnym itp. ale sa tez przypadki ze gowniarzowi nalezy sie lanie i to popieram. Jak Sam dostalem zadnej skargi nie skladalem bo wiem ze mi sie nalezalo wtedy ale co do innych razow mialbym watpliwosci.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rzyttofrajer Pokaż post
potem takie mniej inteligentne beholdery to podchwyca i za wszelka cene chca pokazac ze oni sa jak ich "bogowie"
Albertus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-08-2009, 14:29   #284
Seeleesee1992
Użytkownik Forum

Seeleesee1992's Avatar

Data dołączenia: 08 08 2008

Profesja: Paladin
Poziom: 45
Skille: 75/59
Poziom mag.: 12
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Orion_ Pokaż post
u mnie nazywaja satanistami sluchaczy Korna wiec po czesci rozumiem o co Ci chodzi
U mnie słuchaczy Korna nazywają inaczej (z litości przemilczę…), „satanista” przy tym wydaje mi się jakoś mniej obraźliwe ;]

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch Pokaż post
Skąd masz koszulke Vesanii? Nie mogę nigdzie znaleźć (tzn. ostatnio szukałem ze 2 miechy temu, może się gdzieś pojawiły : p) a marzy mi się ; )
Kuzyn kupił jakiś rok temu po koncercie. Zawsze możesz kupić zwykły czarny t-shirt i dać do zakładu w którym nadrukowują napisy/grafiki na materiał (nie wiem jak to się fachowo nazywa). Mój kumpel zrobił sobie tak koszulkę lokalnego zespołu, niczym nie różniącą się od tych kupowanych w sklepach (w tej samej cenie mniej więcej).

Sorry za offtop ;P
stary 20-08-2009, 14:31   #285
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze

Imię: Moon Durus
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
Domyślny

Cytuj:
U mnie słuchaczy Korna nazywają inaczej (z litości przemilczę…), „satanista” przy tym wydaje mi się jakoś mniej obraźliwe ;]

Kuzyn kupił jakiś rok temu po koncercie. Zawsze możesz kupić zwykły czarny t-shirt i dać do zakładu w którym nadrukowują napisy/grafiki na materiał (nie wiem jak to się fachowo nazywa). Mój kumpel zrobił sobie tak koszulkę lokalnego zespołu, niczym nie różniącą się od tych kupowanych w sklepach (w tej samej cenie mniej więcej).

Sorry za offtop ;P
no my kiedys jak gralismy osiedlami w pilke nozna to se tak zrobilismy koszulki z naziwskami , koszt tego bylo chyba 10 zl za napisy + koszt koszulki

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rzyttofrajer Pokaż post
potem takie mniej inteligentne beholdery to podchwyca i za wszelka cene chca pokazac ze oni sa jak ich "bogowie"
Albertus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-08-2009, 14:40   #286
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Próbowałem (koszulka z Pedobearem), kosztowało to koło 3 dych (tzn. koszulka gratis) i efekt był nie do końca zadowalający... i po pierwszym praniu cały nadruk się zniszczył. W sensie na całym nadruku pojawiły się cholera wie skąd zielone plamy. Widać dalej co jest na koszulce, ale jest na tyle zniszczone, że trochę głupio nosić ; ) Dlatego wolałbym kupić.
stary 20-08-2009, 14:49   #287
Andrew
Użytkownik Forum

Andrew's Avatar

Data dołączenia: 27 10 2004

Andrew ma numer GG 6485757
Domyślny

Z jednej strony za komuny było dobre to (wujek mój w milicji pracował, później w tajnych służbach), że milicjant gdy widział grupkę zakapiorów to nie bał się podejść, tylko oni bali się, żeby on nie podszedł, bo zamiast ich wylegitymować to najpierw się pałowało, a potem na każdego i tak się coś znalazło, dlatego drobna przestępczość istniała wtedy w niewielkim stopniu. Do młodzieży policja się nie czepiała, bo miała inne zajęcia i raporty zapełnione, a teraz gdy policjant boi się do większej grupki podejść, a żeby pokazać wyniki pracy to młodych się czepiają.

@UP
Nadruk możesz sobie sam zrobić - kartka A4 papieru do naprasowanki kosztuje 5-7zł + jakaś koszulka, nie jest to dość trwałe, ale kilka miesięcy wytrzyma, ale jeżeli chcesz mieć dobrej jakości to tylko pozostaje Ci wychaftowanie, około 30 zł łącznie wychodzi, ale nic Ci się z tym nie powinno stać.

Najlepsze ogólno-tematyczne forum pod słońcem - sprawdź czy jesteś hardkorem!

Ostatnio edytowany przez Andrew - 20-08-2009 o 14:55.
Andrew jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-08-2009, 15:55   #288
*Carlsberg
Użytkownik Forum

*Carlsberg's Avatar

Data dołączenia: 13 09 2008
Lokacja: Bdg

Domyślny

Cytuj:
@UP
Nadruk możesz sobie sam zrobić - kartka A4 papieru do naprasowanki kosztuje 5-7zł + jakaś koszulka, nie jest to dość trwałe, ale kilka miesięcy wytrzyma, ale jeżeli chcesz mieć dobrej jakości to tylko pozostaje Ci wychaftowanie, około 30 zł łącznie wychodzi, ale nic Ci się z tym nie powinno stać.
Albo DOBRY jakościowo nadruk, nie oferta z allegro 30 zeta koszulka + nadruk.

*Carlsberg jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-08-2009, 18:08   #289
MasterofPuppets
Użytkownik Forum

MasterofPuppets's Avatar

Data dołączenia: 29 01 2009

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Divines
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Andrew Pokaż post
Z jednej strony za komuny było dobre to (wujek mój w milicji pracował, później w tajnych służbach)
Faktycznie masz powód do dumy

" A teraz jesteśmy tymi, przed którymi ostrzegali nas rodzice.."
MasterofPuppets jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-08-2009, 18:12   #290
sphinx123
Użytkownik Forum

sphinx123's Avatar

Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44

Stan: Niegrający
Skille: Milion
Wyślij wiadomość przez ICQ do sphinx123 sphinx123 ma numer GG Siemanowice Adres Jabbera do sphinx123 Send a message via Skype™ to sphinx123
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Andrew Pokaż post
Z jednej strony za komuny było dobre to (wujek mój w milicji pracował, później w tajnych służbach), że milicjant gdy widział grupkę zakapiorów to nie bał się podejść, tylko oni bali się, żeby on nie podszedł, bo zamiast ich wylegitymować to najpierw się pałowało, a potem na każdego i tak się coś znalazło, dlatego drobna przestępczość istniała wtedy w niewielkim stopniu.
Narkotyki są złe bo zamieniają ludzi w bezmyślne, niebezpieczne potwory, ale służby , które najpierw by strzelały/pałowały a potem pytały są ok. Fajnie masz.
stary 20-08-2009, 22:26   #291
Exodus
Użytkownik Forum

Exodus's Avatar

Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec

Domyślny

@Andrew
Chcialem dodac cos od siebie, ale byloby to zbyt wulgarne, wiec sie podpisze pod slowami 2 powyzszych autorow.
Exodus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-08-2009, 23:37   #292
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MasterofPuppets Pokaż post
Powodem do dumy pewnie to nie jest, ale także nie powodem do wstydu. Mam wujka, który po pijaku uciął sobie dwa palce przy rąbaniu drewna i siedział za jazdę po pijaku na rowerze. Nie wstydzę się tego. Moja rodzina nie definiuje tego kim jestem, nie widzę powodu, by odczuwać dumę lub wstyd za kogo innego (pod to podpada także naród).
stary 20-08-2009, 23:46   #293
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
A czego to sie wstydzic? Nikt normalny przeciez nie wytyka palcami pracownikow policji czy CBŚ, wiec dlaczego stosuje sie inne standardy do tamtych sluzb?
stary 20-08-2009, 23:47   #294
MasterofPuppets
Użytkownik Forum

MasterofPuppets's Avatar

Data dołączenia: 29 01 2009

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Divines
Świat: Refugia
Domyślny

Nie jest powodem do wstydu, że jego wujek żeby nie iść siedzieć pałował Polaków, przyjmował donosy, żył sobie wygodnie, podczas gdy jego rodacy dostawali po dupie ?!

EDIT:
Obaj jesteście siebie warci )

" A teraz jesteśmy tymi, przed którymi ostrzegali nas rodzice.."
MasterofPuppets jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-08-2009, 00:00   #295
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Nie jest powodem do wstydu, że jego wujek żeby nie iść siedzieć pałował Polaków, przyjmował donosy, żył sobie wygodnie, podczas gdy jego rodacy dostawali po dupie ?!
Nie, nie jest. Powodem do wstydu mogłoby to być, gdybym to ja pałował ludzi (nie: Polaków), przyjmował donosy i żył sobie wygodnie, kiedy inni dostawali po dupie. A jeżeli robiłbym to po to, by uchronić się przed więzieniem - prawdopodobnie zrobiłbym to samo i nie odczuwałbym wielkiego wstydu. Wybacz, dla mnie ja > reszta świata. Sam siebie pewnie też stawiasz ponad innymi, tylko co najwyżej się do tego nie przyznasz.
stary 21-08-2009, 00:03   #296
Gierubesoen
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 01 2009
Wpisy bloga: 3

Świat: Iridia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch Pokaż post
A jeżeli robiłbym to po to, by uchronić się przed więzieniem - prawdopodobnie zrobiłbym to samo i nie odczuwałbym wielkiego wstydu.
I tak bez żadnych wyrzutów sumienia?
Gierubesoen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-08-2009, 00:07   #297
Parys
Mytho(L)ogy Hero

Parys's Avatar

Data dołączenia: 13 04 2004
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 1

Domyślny

@Andrew
Ciekawe co by było gdybyś to Ty tam stał i rozmawiał z kolegami, potem podbiegł by milicjant, zabrał na komendę i zrobił wszystkim ścieżkę zdrowia. Ot tak - bo staliście. Rzeczywiście, dobre to było. [-;

Powodów do wstydu nie ma, ale chwalić też się nie ma czym - mieć wujka, który dusił opozycję (-:

Miasto, które przeżyło własną śmierć!

Regulamin
Zbiór poradników Wystaw notkę! Pajacyk
Parys jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-08-2009, 00:18   #298
Dragon-Fly
Arbiter Elegantiarum

Dragon-Fly's Avatar

Data dołączenia: 10 01 2008
Wpisy bloga: 2

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Artanaro
Profesja: Knight
Świat: Menera/Nebula
Poziom: 45
Skille: ~70
Poziom mag.: 5
Dragon-Fly ma login Tlenu dragonflyer@tlen.pl
Domyślny

Nawrzucajcie mu jeszcze. Szczególnie jeżeli wujek był jakimś szeregowym milicjantem, na pewno dużo miał do powiedzenia. Fajnie by było, gdyby nam policjanci się nagle buntowali .
Dragon-Fly jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-08-2009, 00:27   #299
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gierubesoen Pokaż post
I tak bez żadnych wyrzutów sumienia?
Wyrzuty sumienia a wstyd to co innego. Pewnie by były. Ale jednak wolę wyrzuty sumienia i cierpienie innych niż własnie cierpienie. Życie mam jedno i nie po to je mam, by robić z siebie męczennika.
stary 21-08-2009, 00:30   #300
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003

Domyślny

Cytuj:
Nie. Czy twierdzisz, ze dzisiaj nikt nikogo nie paluje, nikt nie przyjmuje donosow? Jesli nikt nie donosi, to powiedz mi, jakim sposobem policja potrafi "nagle" trafic np. na drukarnie pieniedzy w jakiejs dziupli w koziej wolce? Zyl sobie wygodnie? Wydaje mi sie, ze a) otrzymywal wynagrodzenie za prace b) kazdy mogl do MO wstapic. Czy ty zrezygnowalbys z dobrej posady, bo inni maja gorzej?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Parys
@Andrew
Ciekawe co by było gdybyś to Ty tam stał i rozmawiał z kolegami, potem podbiegł by milicjant, zabrał na komendę i zrobił wszystkim ścieżkę zdrowia. Ot tak - bo staliście. Rzeczywiście, dobre to było. [-;
Juz nie robmy z milicjantow takich demonow - margines palowal ludzi "ot tak", wiekszosc policjantow reagowala na lamanie owczesnego prawa. Jesli dzialalnosc funkcjonariuszy aparatu panstwowego pozostawala w granicach przewidzianych przez owczesne przepisy, to nie mozna im niczego narzucic. Wiekszosc strajkow i demonstracji byla nielegalna - ludzie powinni zdawac sobie sprawe, jakie konsekwencje beda mieli przez swoja dzialalnosc. Gdybym zyl w tamtych czasach, najprawdopodobniej sam bralbym udzial w takich dzialaniach, jednak zdawalbym sobie sprawe, czym sie to moze skonczyc.

A tak z ciekawosci - CBŚ dziala w granicach obowiazujacych dzisiaj przepisow, jakiekolwiek by one nie byly. Teoretyczna sytuacja - grupa rewolucjonistow robi bunt w panstwie, zmienia sie wladza, przykladowo na monarchie. Krol ustala calkowicie inne przepisy. Czy w swietle tych nowych przepisow mozemy oceniac dzialalnosc CBŚ, ludzi tam pracujacych, a takze osob z nimi powiazanych?

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania