| 
 | |||||||
| Notki | 
| Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. | 
|  | 
|  | Opcje tematu | 
|  21-08-2009, 18:05 | #1 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 16 02 2007 Lokacja: Górzów Wlkp. Wiek: 31 Posty: 178 Stan: Aktywny Gracz Imię: Shadow Bigos Profesja: Rookstayer Świat: Aldora Poziom: 32 Skille: Fist 21   |  Bug w Tibii ?! Dzisiaj rano miałem buga! Mślałem, że Tibia dzięki userom usunęła już wszystkie możliwe bugi, ale to niestety nie prawda. Jestem Rookstayerem na Aldorze. Wyszedłem potrenować "Distance Fighting" na Trolle. No, więc wylootowalem wreszcie upragnioną włócznie, daje katanę do plecaka, a speara z trolla do ręki na miejsce katany. Trenuje, trenuje wreszcie mi się znudziło. Po udanym expie wracam oczywiście do miasta sprzedać lootbaga. Sprzedałem lootbaga, następnie wsadzam włócznie do plecaka by również je sprzedać (nie były mi już potrzebne). Chcem znowu "zequipowac" katankę, ale cóż to?! Niema jej w BP nie miałem co szukać bo w plecaku widniała tylko lina, pewnie przez przypadek sprzedałem, pomyślałem. Wylogowałem się, z nudów zrobiłem listę rzeczy, które najbardziej opłaca się lootować na Rookgaardzie (dla ciekawskich wygrał Brass Helmet), żeby zrobić taką listę musiałem sprawdzić ceny u Obiego i zonk! Katanę mogę sprzedać choć BP posiada tylko line, a nigdzie w eq katany niema, zareportowalem buga, czekałem godzinę, ale nieuzyskałem odpowiedzi ani na Report-Chanellu, ani na Help-Chanellu, następnego dnia po, Server Save'ie nie mogłem już sprzedać katany, a w BP dalej jej nibyło, więc na rekompensatę Cipsoftu (np. Spike Swordem za zszargane nerwy) niemam już co liczyć. Teraz zwracam się do Was, co to mogło być? Pozdrawiam Blader 
				__________________ Najlepszy podpis, to brak podpisu. | 
|   |   | 
|  | 
|  21-08-2009, 18:08 | #2 | 
| Użytkownik Forum |   To mógł być bug. 
				__________________ 23-12-2006 <-> 09.07.10  dzięki za wszystko. | 
|   |   | 
|  21-08-2009, 18:10 | #3 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 09 04 2009 Posty: 42 Stan: Aktywny Gracz Profesja: Master Sorcerer Świat: Empera |   pewno jak sprzedawales lootbaga sprzedales i katane wedlug mnie to niepowinno sie wydarzyc i bede cie bronil jak lew bo wierze ze jakis zlosliwy pracownik cipsoftu usuna ci katane i powinienes dostac za to dozywotniego pacca i klucz do mino maga | 
|   |   | 
|  21-08-2009, 18:17 | #4 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 04 03 2006 Posty: 2,104 |   Może klucz do wielkiego domu i Ferrari do tego? | 
|   |   | 
|  21-08-2009, 22:30 | #6 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 12 10 2008 Lokacja: Białystok Posty: 185 Stan: Aktywny Gracz Imię: Dreamland Traveler Profesja: Elite Knight Świat: Hiberna Poziom: 151 Skille: 89/81 Poziom mag.: 8 |   Hmm, miałem coś podobnego z ssa, ale to już nie funkcja ''trade'' xd | 
|   |   | 
|  21-08-2009, 23:04 | #7 | 
| Użytkownik Forum |   To było coś w rodzaju "Hidera". Item w postaci grafiki i ogólnie obiektu zniknął, ale "duch" przetrwał.Miałem tak raz z Jagged Swordem jak wyszedłem kiedyś z Rookgaardu. CipSoft zapewniał, że usunął ten bug. (@Blader: nie dostałem nagrody   ) 
				__________________ I am allways glad to share the memory of the old times   - Taghor Mithrilbasher | 
|   |   | 
|  21-08-2009, 23:11 | #8 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 11 08 2008 Lokacja: Gdańsk Posty: 98 Stan: Aktywny Gracz Imię: Iron Epee Profesja: Knight Świat: Secura   |   Ja też padłem ofiarą takiego bugu, tylko że mzałożyłem bron dwureczna, a jednoreczna i tarcze schowałem do BP. Po sprzedaniu loota tarczy nie miałem mimo że w server log nie bylo napiane że "Tower Shield sold for..." 
				__________________ Wiewioreq powraca. Dostałem bana za ostrzeganie graczy przed hackerami.   STOP POLSKIM NOOBOM! MY TEŻ JESTEŚMY POLAKAMI!   | 
|   |   | 
|  22-08-2009, 01:42 | #9 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 16 02 2007 Lokacja: Górzów Wlkp. Wiek: 31 Posty: 178 Stan: Aktywny Gracz Imię: Shadow Bigos Profesja: Rookstayer Świat: Aldora Poziom: 32 Skille: Fist 21   |   Też tak myślałem do momentu, kiedy katanę dało się sprzedać choć jej nie było, oczywiście jej nie sprzedałem bo myślałem, że Cipki coś z tym zrobią, ale kupa po server save'ie katany nawet nie da się sprzedać. 
				__________________ Najlepszy podpis, to brak podpisu. | 
|   |   | 
|  22-08-2009, 11:15 | #10 | |
| Użytkownik Forum |   No to mamy buga \o 
				__________________ Cytuj: 
 | |
|   |   | 
|  22-08-2009, 14:51 | #11 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 03 01 2006 Lokacja: Tchais Posty: 785 Imię: Wychowawca Profesja: Elder Druid Gildia: Zwolennicy emoty ";<" Świat: Celesta Poziom: 27! Skille: wielkie Poziom mag.: He |   Taaa, jeszcze czego... jak tak bardzo chcesz spike sworda to main wita. 
				__________________ Jeśli powyższy post w jakikolwiek sposób łamie regulamin forum to śmiało zgłoś go moderatorowi. Ja dostanę punkty, które później wymienię na nagrody a ty będziesz miał satysfakcje z wypełnienia swojego obowiązku. | 
|   |   | 
|  22-08-2009, 16:16 | #12 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 23 05 2008 Posty: 131 Stan: Aktywny Gracz Profesja: Royal Paladin |   Miałem tak z 100gp   Dałem do banku 100gp i wpisałem balance a następnie withdraw 100. Co się okazało? Nie miałem 100gp w bagu a w banku nic nie było  Miałem to w poważaniu bo to tylko 100gp, ale widzę, że to jednak bug. | 
|   |   | 
|  22-08-2009, 16:35 | #13 | 
| Zbanowany Data dołączenia: 22 08 2009 Posty: 4 |   | 
|   |   | 
|  22-08-2009, 16:39 | #14 | 
| Da Old school.  Data dołączenia: 04 12 2005 Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica Posty: 2,508 Stan: Na Emeryturze   |   Podejrzewam, że to bug, którego tak łatwo sie nie da naprawić. Podobnie działa przecież bug z parcelami. Bardzo często dochodzą. A zdarza się, że czasem nie. 
				__________________ Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie.  Poradnik "Jak dojść do Demony" | 
|   |   | 
|  22-08-2009, 20:24 | #15 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 23 05 2008 Posty: 131 Stan: Aktywny Gracz Profesja: Royal Paladin |   Słyszałem o bugu z parcelem, ale jeszcze mi się nie zdarzył. Co do tych znikających czasem itemków to odpowiem, że nie zgłoszę tego bo mój angielski jest tylko na poziomie sklepowym   tzn. pojadę do anglii to dogadam się co chcę ze sklepu, ile warte bla bla bla a gdybym zreportował to gm pytałby się mnie co i jak a tu już byłby problem i mógłbym się wpakować w jakąś kupę  | 
|   |   | 
|  22-08-2009, 20:42 | #16 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 21 04 2008 Posty: 213 Stan: Aktywny Gracz Imię: Richard the Lion-Heart Profesja: Elite Knight Gildia: Czarne Kruki Świat: Menera Poziom: 84 Skille: 76/72 Poziom mag.: 6 |   Może nie miałeś miejsca i pojawiło się pod Tobą na podłodze? | 
|   |   | 
|  22-08-2009, 20:54 | #17 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 23 05 2008 Posty: 131 Stan: Aktywny Gracz Profesja: Royal Paladin |   Nie jestem idiotą -.- Miałem tylko baga z potkami (zamkniętego) i to wszystko  | 
|   |   | 
|  22-08-2009, 21:02 | #18 | |
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 12 02 2009 Posty: 756 |   Cytuj: 
 @Topic Miałem, ale byłem pewny, że się pomyliłem, parcel też mi nie doszedł, a wysyłałem sam sobie, do innego miasta. | |
|   |   |