![]() |
#361 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 01 2009
Lokacja: Wrocław
Wpisy bloga: 3
Stan: Na Emeryturze
Świat: Iridia
|
![]() Dobry poziom życia to pojęcie względne- jeden ma co jeść i gdzie spać i jest zadowolony, a dla mnie np. to oznacza coś więcej niż codzienny bigos i schabowy z kartoflami (nie żebym nie lubił, ale są smaczniejsze rzeczy
![]() ![]()
|
![]() |
#362 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() Cytuj:
Ale w ogóle skąd się wzięła ta dyskusja o dochodach i co ma tu do rzeczy? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Mytho(L)ogy Hero
|
![]() Koniec ot o kasie (-; Chwalcie się gdzie indziej.
Andrew, ja Cię poproszę o źródła, które mówią, że większość księży donosiła. Napisałeś: SB było polskie i Polacy nim zarządzali.Tak było polskie, że było tam wielu przedstawicieli KGB i GRU. Tak było dobre, że zabijało tego, kto się sprzeciwił systemowi. Myślisz, że po strajkach to ZOMOwcy wszystko ogarniali? Kto się zajmował internowaniem podczas Stanu Wojennego? Nie tym zajmowało się SB. SB było od niszczenia każdego przejawu chęci zmian w państwie socjalistycznym. Co dla Ciebie oznacza - dobrze wykonywał swoją pracę? Dobrze tropił ludzi, którzy chcieli Polski wolnej?
![]() |
![]() |
#364 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 10 2004
![]() |
![]() Cytuj:
Nie wyjeżdżam za granicę na wakacje, nie mam domku letniskowego, rodzice nie kupili mi samochodu na urodziny. Co prawda trochę podróżuję teraz po Polsce trochę, ale za dużo na to nie wydaję. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() A co wy zaraz Ruskich chcecie za wszystko winić. Władza komunistyczna w Polsce była polska, SB było polskie i mimo niezaprzeczalnych wpływów Moskwy, to Polacy ograniczali wolność Polaków, a nie jakieś obce nacje. Nie trzeba szukać wroga za granicami własnego kraju. (owszem, jakbyśmy chcieli przeanalizować historię, to nie byłoby PRL, gdyby nie sąsiedztwo ZSRR; ale reżim zbudowany był rękami Polaków)
Ostatnio edytowany przez Litawor - 24-08-2009 o 01:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#366 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze
Imię: Moon Durus
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
Guest
|
![]() Jeżeli dla 4 osobowej rodziny 4 tysiące złotych miesięcznie nie wystarcza, to w tej rodzinie musi być co najmniej jeden zepsuty do szpiku bachor.
|
![]() |
![]() |
#368 |
Użytkownik Forum
|
![]() nie wiem jak w duzych miastach ale u nas 4 osobowe rodziny potrafia przezyc jak maja 1500-2000 (fakt ze u nas rachunki nizsze) no znam taka kobiete co ma 4 dzieci + ona (maz odszedl) i ona ma na kazde dziecko 200 zl alimentow + cos kolo 1000 pensja ze szpitala w sumie z dodatkami i duperelami ma cos kolo 2-2,2 k i zyje. Wiec u nas za 4 k mozna naprawde zapewnic dobre zycie dla sredniej (3-5 dzieci) rodzinie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#369 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Cytuj:
A 5 dzieci to już nie jest 'średnia' rodzina. To jest już stado Murzynów.
![]() |
![]() |
![]() |
#370 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
dla mnie mala rodzina tio 1-2 dzieci srednia 3-5 duza 6+ a standartyy zycia beznadziejny : nie masz gdzie mieszkac ani co jesc slaby : masz gdzie mieszkac ale z jedzeniem masz problem (polujesz na golebie (znam takie rodziny) , jesz chleb z cukrem itp. sredni : masz gdzie mieszkac i co zjesc (nie zadne wynalazki ale zwykle obiady itp.) Ponadprzecietny : masz gdzie mieszkac , masz jakies pierdoly typu internet , MP3 itp. masz co zjesc juz se mozesz urozmaicic , jednego dnia pizza drugiego schabowy itp. dobry : masz juz jakies dobre mieszkanie dobrze wyposarzone w sprzety , mozesz jesc co chcesz itp; bardzo dobry : masz dom lub duze ekskluzywne mieszkanie , stac cie zeby wyslac dzieci do dobrej szkoly , mozesz jesc co chcesz MOZESZ (nie musisz) zatrudnic se pomoc domowa no i tak dalej az do miliardera... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#371 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 06 2008
Lokacja: Sosnowiec
Wpisy bloga: 2
Stan: Zbanowany
Świat: Kyra
Poziom: 67
|
![]() Do dzisiaj myślałem, że jestem zwykłym dzieciakiem ze zwykłej rodziny.
Teraz widzę, że żyję na ponadprzeciętnym poziomie!! ![]() ![]() A 4 tysiące to wcale nie jest tak mało, jak Ci się wydaje.
Nie pisz mi notek jak masz mi napisać, że jestem debilem czy coś !! TYLKO POZYTYWNE Ostatnio edytowany przez __HAPPY_SVEN__ - 24-08-2009 o 13:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#372 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ahh ta policja ;S Lubię ją za ściganie "Kapturowców", jednak nie na widzę jej za takie rzeczy jak rozdawanie mandatu za to że się kupiło bilet na parkingi stanęło się połową samochodu na parkingu a resztą poza parking. Wiem bo nie dawno mojemu ojcu wlepili właśnie za to ten głupi mandat. Więc jestem po środku lubienia policji a jej nie na widzenia.
![]() |
![]() |
#373 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Btw. parkowania, nie znoszę kierowców, którzy parkują sobie na 2 miejscach parkingowych (np stają na skos). Takich to tylko wieszać. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#374 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
->poprzez krwawienie z jądra <- |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#375 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
I policja nic z nimi nie robi ;S I potem nie winni ludzie dostają mandaty że parkują za parkingiem przez debili.
![]() |
![]() |
![]() |
#376 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#377 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2008
Lokacja: Będzin
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#378 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2006
|
![]() Cytuj:
Bieda pewnie nigdy nie zajrzała do domu i dlatego uważasz, że nie masz luksusów. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#379 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() I zamiast PSP ma gameboya / bravogirla |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#380 |
Mytho(L)ogy Hero
|
![]() Pamiętajcie tylko, że koszty życia w Warszawie są dużo większe, niż w Pcimiu Dolnym (oczywiście zarobki też są większe). Nie ma co tego porównywać. Skończcie już OT.
![]() |