![]() |
#361 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
#363 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin
|
![]() Cytuj:
Notabene: w krajach zachodniej Europy wf wygląda ZUPEŁNIE inaczej, i na takim wfie to bym chętnie poćwiczył. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#364 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Stosujac twoja argumentacje - jak sie nie podoba to wypad do Europy Zachodniej :-)
![]() Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 09-09-2009 o 17:41. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() Jeśli myślicie, że wuef w liceum czy klasie maturalnej jest absurdem, to pomyślcie o wuefie na pierwszym roku studiów. To dopiero jest absurd. I jeszcze nie da się z niego tak łatwo zwolnić.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#366 | |||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez CytrynowySorbet - 09-09-2009 o 17:44. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#367 | |||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#368 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
Uwierz, ze absolwet kierunkow technicznych z dobrej uczelni nie bedzie musial konkurowac o posade z ludzmi bez wyksztalcenia. Cytuj:
EDIT A co powiesz o sytuacji, gdy 18, 19 latkowi rodzi sie dziecko i musi je utrzymac?
![]() Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 09-09-2009 o 18:01. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#370 | ||||||||
Użytkownik Forum
|
![]() Nie wdaje mi się żeby wf jakoś szczególnie kształcił mój umysł, chyba że mamy na myśli pogłębianie moich kompleksów
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() Ostatnio edytowany przez CytrynowySorbet - 09-09-2009 o 18:05. |
||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#371 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 09 2009
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Początkujący
Imię: Feyth Wulwyn
Profesja: Druid
Świat: Aldora
Poziom: 9
Poziom mag.: 10
|
![]() A moim zdaniem warto się trochę pouczyć, wiem nie jest to przyjemne, ale gdyby szkoły nie istniały nie byłoby lodówek, mikrofalówek a także naszych rzeczy 1 potrzeby (naszej tzn. dzieci, młodzieży) m.in. komputer, telewizja, komórki.
Czyli gdyby kiedyś nikt się nie uczył, nie było by takiego słowa jak luksus albo oznaczało by twarde kanapy, tapczany jeżeli ludzie do takiego czegoś w ogóle doszli bez nauki. Nie było by także tibii ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#372 | ||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Po co komu absolwenci marketingu czy politologii? Lepiej zatrudnic robotnika z doswiadczeniem, ktory zna sie na rzeczy. Cytuj:
Zawsze mogles popracowac w wakacje i zarobic na wyjazd.
![]() |
![]() |
#373 | ||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#374 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze
Stan: Na Emeryturze
Imię: Moon Durus
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
|
![]() wf powinien być , ale religia powinna być dla chętnych... Ja chodzę na rele i naprawdę denerwują mnie gadki księdza... np. o masturbacji , ja to robię i lubię to robić a on mi wmawia ze to grzech , a MNIE TO H. OBCHODZI czy to grzech czy co innego. gdyby znalazł parę naukowych dowodów ze od tego psuje się zdrowie czy coś takiego. to bym się nad tym zastanowił , ale tak to debilizm w czystej postaci , ksiądz unika rozmowy ze mną bo wie ze ja nie będę mu przytakiwał jak każdy w klasie. Ja się nie czaje tylko mowie prosto z mostu co myślę.
Albo o prezerwatywach , gadał , gadał ze to nie można itp. a na koniec wkur. się i powiedziałem -Czy kościół będzie otrzymywał z 15 dzieci które będę kiedyś miał jak nie będę używał prezerwatyw. -Kościół wesprze cala rodzinę duchowo. -Czy ten duch nakarmi je gdy będą płakać z głodu? -Nie , ale będzie wspierał was w cierpieniu i pocieszał. -Taka pomoc to se możecie w D. wsadzić. -ale marnowanie nasienia poprzez wyrzucenie prezerwatywy to grzech! -No i? -No to pójdziesz do piekła. - Kazdy ma inna wizje piekła , według wierzeń mych przodków można się spusz.. gdzie się tylko chce. KSIĄDZ ZMIENIA TEMAT powie mi ktoś czemu te lekcje są obowiązkowe? |
![]() |
![]() |
![]() |
#375 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
![]() |
![]() Cytuj:
Podobnie jest z ubezpieczeniem. W razie wypadku zazwyczaj dostaje się śmieszne grosze a i z ich uzyskaniem jest problem. Chyba wolałbym prywatną służbę zdrowia (ubezpieczenie i tak większość ma dodatkowe). Cytuj:
Cytuj:
Nie dziwie się, że pracodawca woli dać najniższą pensję pracownikowi oficjalnie a resztę dać w 'łapę'. Edit: Nie są. Ostatnio edytowany przez Voon - 09-09-2009 o 18:26. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#376 | ||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
@religia Mój ksiądz to fajny gość, ale nie jest dla mnie partnerem do rozmowy, sorry. Cytuj:
@down To, że u nas są relatywnie niskie, nie znaczy, że jest OK. Ostatnio edytowany przez Shanhaevel - 09-09-2009 o 18:27. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Użytkownik Forum
|
![]() A mówisz to na jakiej podstawie? W Polsce wcale nie są one wysokie w porównaniu do innych państw europejskich.
No to powiedz mi, dlaczego powinny być niższe, bo jakoś nie widzę, żeby miały one fatalne skutki u naszych zachodnich i północnych sąsiadów. Niby czym państwo miałoby sobie zrekompensować ich obniżenie? Część ekonomistów jest wręcz zdania, że obecnie są one za niskie i błędem było zlikwidowanie najwyższej taryfy (tej dla najbogatszych). Ostatnio edytowany przez Litawor - 09-09-2009 o 18:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ale w takiej Anglii to Arszawin z 70 tyś. funtów tygodniowo do ręki dostaje jakieś 45~
![]() |
#379 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze
Stan: Na Emeryturze
Imię: Moon Durus
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
|
![]() są są , w tamtym roku dałem kartkę od rodzica ze się wypisuje , i przez miesiąc było ok. Ale jak ksiądz przyszedł do dyrektora to ten zrobił opcje w szkole ze jest przymusowa religia (ponad pól klasy przyniosło ze nie chce chodzić ;D ) albo w tym roku takie jaja ;D wychowawca dal kartki czy na WDZ chcemy chodzić kolega zaznaczył opcje ze nie chodzi , a wychowawca mówi ze nie ma takiej opcji bo to obowiązkowe. Tu pytanie - Po co te karteczki!? ;D |
![]() |
![]() |
![]() |
#380 |
Użytkownik Forum
|
![]() Co do religii - teoretycznie nie jest obowiązkowa. W praktyce domyślnie uczeń jest na nią zapisywany, dopiero pisemne zaświadczenie rodziców go z niej zwalnia i to tylko wtedy, kiedy jest dostarczone na początku roku szkolnego. Nie jest to nawet w pełni zgodne z prawem, a na pewno nie świadczy o dobrowolności nauki tego przedmiotu.
|
![]() |
![]() |