Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 29-09-2009, 19:48   #21
janek@
Użytkownik Forum

janek@'s Avatar

Data dołączenia: 22 03 2005

Stan: Niegrający
Domyślny

Trzeba mieć jakąś "schizę" żeby w takim czymś wziąźć udział.
Czemu?
Bo bycie ateistą jest tej samej rangi co kolor skóry > gówno to kogo obchodzi i robicie z siebie baranów pokazując to światu, który zasłonił oczyska.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ghernie Pokaż post
To, że to marsz ateistów?
Ateizm to pogląd, to nie religia.

@edit
Nie karze tutaj nikogo za poglądy czy coś, ale to nie ma mniejszego sensu. Tak samo jak parada homo, o fajnie pokazali się i dowidzenia. Demonstrację to to można robić gdy w kraju robi się ochydnie, ale takie? Mają na cel uświadomić wszystkim o jakiejś grupie o której wiedzą wszyscy. ;s

Ostatnio edytowany przez janek@ - 29-09-2009 o 19:55.
janek@ jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 29-09-2009, 20:02   #22
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez janek@ Pokaż post
Mają na cel uświadomić wszystkim o jakiejś grupie o której wiedzą wszyscy. ;s
Niby wiedzą, ale tak naprawdę nie traktuje się jej poważnie. Polacy to katolicy, ateiści czy agnostycy niby istnieją, ale nikt ich nigdy nie widział. Bo zazwyczaj siedzą cicho i się na temat swojego braku religii nie wypowiadają.

Tak samo jak homoseksualistów.

Parady gejów (do których porównujecie ten marsz) i całe to zamieszanie wokół nich jest potrzebne. Ludzie mówią, że to ich do nich zraża, ale prawda jest taka, że gdyby nie te akcje, to nikt by nawet nie zastanawiał się nad związkami partnerskimi czy małżeństwami. Teraz przynajmniej się o nich mówi.

No i jeszcze jedna sprawa - takie "imprezy" to dobra okazja, żeby poznać ciekawych ludzi.

Ostatnio edytowany przez Litawor - 29-09-2009 o 20:05.
Litawor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-09-2009, 20:16   #23
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Litawor Pokaż post
Parady gejów (do których porównujecie ten marsz) i całe to zamieszanie wokół nich jest potrzebne. Ludzie mówią, że to ich do nich zraża, ale prawda jest taka, że gdyby nie te akcje, to nikt by nawet nie zastanawiał się nad związkami partnerskimi czy małżeństwami. Teraz przynajmniej się o nich mówi.
Takie występy nie są złe, oczywiście, ale obawiam się, że jak w innym przypadku, tak i tu źle się za to zabiorą. I wyjdzie tak, że będą szydzić z katolów.

No ale prawda, ludzi trzeba uświadamiać.
CytrynowySorbet jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-09-2009, 20:39   #24
Beh0lder
Użytkownik Forum

Beh0lder's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2009
Lokacja: tutaj

Stan: Na Emeryturze
Problem

Cytuj:
Trzeba mieć jakąś "schizę" żeby w takim czymś wziąźć udział.
Czemu?
Bo bycie ateistą jest tej samej rangi co kolor skóry > gówno to kogo obchodzi i robicie z siebie baranów pokazując to światu, który zasłonił oczyska.
No i co z tego to ma niby byc przeciwko nie tolerancji (i zrozumieniu ze ktos nie wierrzy i koniec , wkur...ly mnie katole zadajce glupie pytania i probojce mnie nawrocic moze za jakies kilkanascie lat takie zachowanie wyginie ) czy cos , nie wiem po co jak jakis katol (moze byc inny baran ale katol ladniej brzmi ;0) pieprznie cos o ateistach to mozna sie znizyc do jego poziomu i pieprznac cos o katolach / ich religii albo olac gada.
Ale to wynika glownie z zetknieciem sie z ta grupa spoleczna przez dluzszy okres czasu bo potem wylaza takie pacany krzyczace np. je*** zydow , jakby kazdy z nich mialby doczynienia z nimi na codzien by sie przyzwyczail i nie zachowywal sie jak jakis orangutan dla ktorego to nowosc/z opowiadan babci/kogokolwiek dana grupa to debile itd.

Cytuj:
Nie karze tutaj nikogo za poglądy czy coś, ale to nie ma mniejszego sensu. Tak samo jak parada homo, o fajnie pokazali się i dowidzenia. Demonstrację to to można robić gdy w kraju robi się ochydnie, ale takie? Mają na cel uświadomić wszystkim o jakiejś grupie o której wiedzą wszyscy. ;s
Ale nie traktuja jej powaznie albo uwazaja ze to idioci bo ich mama mowila ze bozek istnieje i ch*j a oni to zjebi (tj. ateisci)
Cytuj:
Takie występy nie są złe, oczywiście, ale obawiam się, że jak w innym przypadku, tak i tu źle się za to zabiorą. I wyjdzie tak, że będą szydzić z katolów.
Aff poszydzic raczej nie bo bylaby to lekka hipokryzja.(ofc sam czasami sobie szydze ale bardziej z dosc typowych cech/czesto wystepujacych fakt moze nie dobrze ze uogolniam , ugolniam po czesci bo dla mnie kazdy katol to ciec poki go nie poznam )

Cytuj:
Bo zazwyczaj siedzą cicho i się na temat swojego braku religii nie wypowiadają.
No i ? Czyli co kazdy ma krzyczec ze jest ateista ? Jak ktos pyta/jest o tym mowa ofc odpowiedziec mozna ale jak sie nie chce to niech sie nie gada , religia (lub jej brak) to sprawa osobista kazdego czlowieka/malpy/czegokolwiek nie powinno sie jej wpychac do polityki , patrzec na wszystko przez pryzmat swojej religii (aborcja itd.)

Ostatnio edytowany przez Beh0lder - 29-09-2009 o 20:43.
Beh0lder jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-09-2009, 20:55   #25
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Beh0lder Pokaż post
religia (lub jej brak) to sprawa osobista kazdego czlowieka
Tylko w teorii.
stary 29-09-2009, 21:02   #26
Pjona
Użytkownik Forum

Pjona's Avatar

Data dołączenia: 16 03 2009
Lokacja: Tu

Domyślny

MODY ZAMKNIJCIE TEN TEMAT BO POLECA LADNE BLUZGI

@topic moze sie pojawie jak bede mial czas
Pjona jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-09-2009, 21:04   #27
Tibijczyk222
Użytkownik Forum

Tibijczyk222's Avatar

Data dołączenia: 08 01 2007
Lokacja: Gdańsk

Domyślny

Jest osobista i myślę że ludzie nie powinni się wtrącać w takie rzeczy ,że ktoś jest ateistą. Ten marsz to dobry pomysł , szczególnie ,że wpienia mnie to jak duża część polskiego prawa jest taka a nie inna przez religię. Dla mnie katolicyzm jest równie niedorzeczny jak np.Islam czy jakieś bożki. I wg. mnie nie powinno być tak ,że prawo jest takie a nie inne bo ludzie sobie wierzą w boga.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Albertus Pokaż post
wiec czemu jest w języku Polskim a w nazwie po kropce jest .pl ?
żydowska była by po hebrajsku (czy jaki oni tam maja) a po kropce było by .żydy , .jude czy coś tam.
Tibijczyk222 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-09-2009, 21:15   #28
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tibijczyk222 Pokaż post
Jest osobista i myślę że ludzie nie powinni się wtrącać w takie rzeczy ,że ktoś jest ateistą. Ten marsz to dobry pomysł , szczególnie ,że wpienia mnie to jak duża część polskiego prawa jest taka a nie inna przez religię. Dla mnie katolicyzm jest równie niedorzeczny jak np.Islam czy jakieś bożki. I wg. mnie nie powinno być tak ,że prawo jest takie a nie inne bo ludzie sobie wierzą w boga.
Strach przed obcym. To się tyczy dosłownie wszystkiego.

@down: Właśnie, agresywni kibice!

Ostatnio edytowany przez CytrynowySorbet - 29-09-2009 o 21:46.
stary 29-09-2009, 21:38   #29
Gordorczyk
Użytkownik Forum

Gordorczyk's Avatar

Data dołączenia: 19 12 2007
Lokacja: Białystok

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Honera
Domyślny

wezcie sie lepiej powiesci tylko wstydu przed swiatem narobicie
Полскa!!!
Gordorczyk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-09-2009, 21:52   #30
Beh0lder
Użytkownik Forum

Beh0lder's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Tylko w teorii.
W teorii bo jak widac co niektorzy nie potrafia tego zrozumiec.
stary 29-09-2009, 22:03   #31
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Domyślny

Nie tylko, również dlatego, że religie w ogromnym stopniu wpływają na życie społeczne.

A ateizm czy agnostycyzm religiami nie są, niezależnie od tego, jak źle by ktoś o nich myślał.
stary 29-09-2009, 22:28   #32
Erhion
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 03 2006

Domyślny

Jak to zwykle na tibia.pl temat zmierza do kłótni o religii.
Erhion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-09-2009, 23:27   #33
Beh0lder
Użytkownik Forum

Beh0lder's Avatar

Domyślny

Tak. Wojny religijne sa takie fajne ;d.
stary 30-09-2009, 09:23   #34
Wylansowany
Użytkownik Forum

Wylansowany's Avatar

Data dołączenia: 27 05 2007
Lokacja: Gorzów Wlkp.

Domyślny

Cytuj:
Tak. Wojny religijne sa takie fajne ;d.
Szczególnie wtedy, kiedy nikt nie ma racji, ale każdy broni swego...
Wylansowany jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-09-2009, 10:33   #35
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Nie tylko, również dlatego, że religie w ogromnym stopniu wpływają na życie społeczne.

A ateizm czy agnostycyzm religiami nie są, niezależnie od tego, jak źle by ktoś o nich myślał.
Nie wiem jak się to ma do definicji, ale ja tam uważam ateizm za religię bądź też coś jej pokrewnego (wiara w brak bogów, nie: brak wiary w bogów).

Signed, agnostyk.
stary 30-09-2009, 11:02   #36
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Domyślny

Większość ludzi, która określa siebie jako ateistów, przy ścisłym trzymaniu się definicji byłaby agnostykami. Czy mówiąc o krasnoludkach, trzeba deklarować, że właściwie to nie jesteśmy pewni, czy nie istnieją, bo nie sposób tego udowodnić? Albo mówiąc o Zeusie z mitologii greckiej czy o czajniku krążącym wokół w przestrzeni kosmicznej, zbyt małym, żeby wykryły go nasze przyrządy obserwacyjne (http://en.wikipedia.org/wiki/Russell%27s_teapot?) Odnośnie wszystkich tych rzeczy należałoby być agnostykami.

Poza tym nawet sama wiara w boga/bogów zdecydowanie nie jest religią, jeśli nie wiąże się z określonymi praktykami i symboliką.

Ostatnio edytowany przez Litawor - 30-09-2009 o 11:14.
stary 30-09-2009, 13:46   #37
janek@
Użytkownik Forum

janek@'s Avatar

Data dołączenia: 22 03 2005

Domyślny

Cytuj:
Niby wiedzą, ale tak naprawdę nie traktuje się jej poważnie. Polacy to katolicy, ateiści czy agnostycy niby istnieją, ale nikt ich nigdy nie widział. Bo zazwyczaj siedzą cicho i się na temat swojego braku religii nie wypowiadają.
No i po co mają pokazywać to że są ateistami? xp
Z tego co wiem to ta grupa społeczna ma same + w katolickim kraju, nie chodzi do kościoła i ma wolne wtedy kiedy ja muszę stać godzine przed świętym budynkiem.

No fakt każdy musi wiedzieć kto mniej więcej jakie poglądy ma, w końcu nawiązuję się pewne więzi jednak i tak uważam to za nie potrzebne. To może działać pozytywnie na daną grupę a może też zrzucić na siebie gniew innych więc lepiej nie zmieniać tego kraju i siedzieć cicho póki jeszcze można. xp

Cytuj:
No i jeszcze jedna sprawa - takie "imprezy" to dobra okazja, żeby poznać ciekawych ludzi.
Nie przecze.

Cytuj:
Ale nie traktuja jej powaznie albo uwazaja ze to idioci bo ich mama mowila ze bozek istnieje i ch*j a oni to zjebi (tj. ateisci)
A kto traktuję poważnie zagorzałych katlików? ;p
Rzadko co widzę partie chrześcijańskie na tv, wiec wszytsko do jednego wora. Kultura pop nas uczy zachowań właściwie i teraz to głównie od niej zależy czy z danej grupy mamy sie śmiać czy płakać. Parady nic nie pomogą, można być tylko ośmieszonym przez "techno baranów" ew.
moherów. xp

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch Pokaż post
Nie wiem jak się to ma do definicji, ale ja tam uważam ateizm za religię bądź też coś jej pokrewnego
Tak tylko z tą różnicą że ateiści nie maja nurtu myślowego i są wolni do wszelkich opinii.

P.S.
Zróbmy w końcu tego wara, tak fajnie prowadzić te krucjaty. xD

Ostatnio edytowany przez janek@ - 30-09-2009 o 13:55.
janek@ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-09-2009, 14:10   #38
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
No i po co mają pokazywać to że są ateistami? xp
Z tego co wiem to ta grupa społeczna ma same + w katolickim kraju, nie chodzi do kościoła i ma wolne wtedy kiedy ja muszę stać godzine przed świętym budynkiem.
A to, że możliwy jest zakaz in-vitro, bo katolicy mają coś przeciwko? Wydawanie milionów (z moich pieniędzy) na pierdoły takie, jak świątynia opatrzości?

Albo nawet tak prozaiczny przykład, jak to, że w katolskie święta nie mogę pójść na normalne zakupy - a przecież nie mam obowiązku pamiętać, kiedy jest boże ciało czy inny ramadan, żeby się wcześniej zaopatrywać w żarcie.

... i ten cholerny kościół, z którego melodyjki (Maryyyja króóóóóloowoo Poooolskiiii) wygrywane 5 razy dziennie słychać w promieniu prawie dwóch kilometrów. Gdybym ja puścił tak głośno jakąkolwiek piosenkę, to by mnie po prostu zlinczowano.

Cytuj:
To, że nikt poważny się nimi nie przejmuje, nie znaczy (niestety), że nie mają praw wyborczych. Zmanipulowane bydło ma więc realny wpływ na moje życie stąd potem pomysły typu mianowanie Chrystusa królem Polski, co jest po prostu komiczne.
stary 30-09-2009, 14:19   #39
Beh0lder
Użytkownik Forum

Beh0lder's Avatar

Domyślny

Cytuj:

Albo nawet tak prozaiczny przykład, jak to, że w katolskie święta nie mogę pójść na normalne zakupy - a przecież nie mam obowiązku pamiętać, kiedy jest boże ciało czy inny ramadan, żeby się wcześniej zaopatrywać w żarcie.
Zdychaj z glodu bo jest swieto o/

Cytuj:
... i ten cholerny kościół, z którego melodyjki (Maryyyja króóóóóloowoo Poooolskiiii) wygrywane 5 razy dziennie słychać w promieniu prawie dwóch kilometrów. Gdybym ja puścił tak głośno jakąkolwiek piosenkę, to by mnie po prostu zlinczowano.
Tez mnie to w*****a zwlaszcza kiedy chce sie wyspac.

Cytuj:
To, że nikt poważny się nimi nie przejmuje, nie znaczy (niestety), że nie mają praw wyborczych. Zmanipulowane bydło ma więc realny wpływ na moje życie stąd potem pomysły typu mianowanie Chrystusa królem Polski, co jest po prostu komiczne.
Wniosek ? Polska dla katoluff ;o
Cytuj:
i ma wolne wtedy kiedy ja muszę stać godzine przed świętym budynkiem.
Nie musisz ;o

Cytuj:
Sadzac po niektorych idiotach w naszym sejmie troche za duzo

Ostatnio edytowany przez Beh0lder - 30-09-2009 o 14:22.
Beh0lder jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-09-2009, 16:45   #40
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
stąd potem pomysły typu mianowanie Chrystusa królem Polski, co jest po prostu komiczne.
Polska Chrystusem narodów, nie słyszałeś? : O
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 2 (zarejestrowanych: 0, gości: 2)

Zasady postowania