|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
Stan: Niegrający
|
![]() Trzeba mieć jakąś "schizę" żeby w takim czymś wziąźć udział.
Czemu? Bo bycie ateistą jest tej samej rangi co kolor skóry > gówno to kogo obchodzi i robicie z siebie baranów pokazując to światu, który zasłonił oczyska. ![]() Ateizm to pogląd, to nie religia. @edit Nie karze tutaj nikogo za poglądy czy coś, ale to nie ma mniejszego sensu. Tak samo jak parada homo, o fajnie pokazali się i dowidzenia. Demonstrację to to można robić gdy w kraju robi się ochydnie, ale takie? Mają na cel uświadomić wszystkim o jakiejś grupie o której wiedzą wszyscy. ;s Ostatnio edytowany przez janek@ - 29-09-2009 o 19:55. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() Cytuj:
Tak samo jak homoseksualistów. Parady gejów (do których porównujecie ten marsz) i całe to zamieszanie wokół nich jest potrzebne. Ludzie mówią, że to ich do nich zraża, ale prawda jest taka, że gdyby nie te akcje, to nikt by nawet nie zastanawiał się nad związkami partnerskimi czy małżeństwami. Teraz przynajmniej się o nich mówi. No i jeszcze jedna sprawa - takie "imprezy" to dobra okazja, żeby poznać ciekawych ludzi. Ostatnio edytowany przez Litawor - 29-09-2009 o 20:05. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin
|
![]() Cytuj:
No ale prawda, ludzi trzeba uświadamiać. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 03 2009
Lokacja: tutaj
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
Ale to wynika glownie z zetknieciem sie z ta grupa spoleczna przez dluzszy okres czasu bo potem wylaza takie pacany krzyczace np. je*** zydow , jakby kazdy z nich mialby doczynienia z nimi na codzien by sie przyzwyczail i nie zachowywal sie jak jakis orangutan dla ktorego to nowosc/z opowiadan babci/kogokolwiek dana grupa to debile itd. Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Beh0lder - 29-09-2009 o 20:43. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 03 2009
Lokacja: Tu
|
![]() MODY ZAMKNIJCIE TEN TEMAT BO POLECA LADNE BLUZGI
@topic moze sie pojawie jak bede mial czas |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 01 2007
Lokacja: Gdańsk
|
![]() Jest osobista i myślę że ludzie nie powinni się wtrącać w takie rzeczy ,że ktoś jest ateistą. Ten marsz to dobry pomysł , szczególnie ,że wpienia mnie to jak duża część polskiego prawa jest taka a nie inna przez religię. Dla mnie katolicyzm jest równie niedorzeczny jak np.Islam czy jakieś bożki. I wg. mnie nie powinno być tak ,że prawo jest takie a nie inne bo ludzie sobie wierzą w boga.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin
|
![]() Cytuj:
@down: Właśnie, agresywni kibice! Ostatnio edytowany przez CytrynowySorbet - 29-09-2009 o 21:46. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 12 2007
Lokacja: Białystok
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Knight of Gordor
Profesja: Knight
Świat: Honera
|
![]() wezcie sie lepiej powiesci tylko wstydu przed swiatem narobicie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
|
![]() W teorii bo jak widac co niektorzy nie potrafia tego zrozumiec.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie tylko, również dlatego, że religie w ogromnym stopniu wpływają na życie społeczne.
A ateizm czy agnostycyzm religiami nie są, niezależnie od tego, jak źle by ktoś o nich myślał. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2006
|
![]() Jak to zwykle na tibia.pl temat zmierza do kłótni o religii.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
|
![]() Tak. Wojny religijne sa takie fajne ;d.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2007
Lokacja: Gorzów Wlkp.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Cytuj:
Signed, agnostyk.
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
|
![]() Większość ludzi, która określa siebie jako ateistów, przy ścisłym trzymaniu się definicji byłaby agnostykami. Czy mówiąc o krasnoludkach, trzeba deklarować, że właściwie to nie jesteśmy pewni, czy nie istnieją, bo nie sposób tego udowodnić? Albo mówiąc o Zeusie z mitologii greckiej czy o czajniku krążącym wokół w przestrzeni kosmicznej, zbyt małym, żeby wykryły go nasze przyrządy obserwacyjne (http://en.wikipedia.org/wiki/Russell%27s_teapot?) Odnośnie wszystkich tych rzeczy należałoby być agnostykami.
Poza tym nawet sama wiara w boga/bogów zdecydowanie nie jest religią, jeśli nie wiąże się z określonymi praktykami i symboliką. Ostatnio edytowany przez Litawor - 30-09-2009 o 11:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | ||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
|
![]() Cytuj:
Z tego co wiem to ta grupa społeczna ma same + w katolickim kraju, nie chodzi do kościoła i ma wolne wtedy kiedy ja muszę stać godzine przed świętym budynkiem. ![]() No fakt każdy musi wiedzieć kto mniej więcej jakie poglądy ma, w końcu nawiązuję się pewne więzi jednak i tak uważam to za nie potrzebne. To może działać pozytywnie na daną grupę a może też zrzucić na siebie gniew innych więc lepiej nie zmieniać tego kraju i siedzieć cicho póki jeszcze można. xp Cytuj:
Cytuj:
Rzadko co widzę partie chrześcijańskie na tv, wiec wszytsko do jednego wora. Kultura pop nas uczy zachowań właściwie i teraz to głównie od niej zależy czy z danej grupy mamy sie śmiać czy płakać. Parady nic nie pomogą, można być tylko ośmieszonym przez "techno baranów" ew. moherów. xp Cytuj:
P.S. Zróbmy w końcu tego wara, tak fajnie prowadzić te krucjaty. xD Ostatnio edytowany przez janek@ - 30-09-2009 o 13:55. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Cytuj:
Albo nawet tak prozaiczny przykład, jak to, że w katolskie święta nie mogę pójść na normalne zakupy - a przecież nie mam obowiązku pamiętać, kiedy jest boże ciało czy inny ramadan, żeby się wcześniej zaopatrywać w żarcie. ... i ten cholerny kościół, z którego melodyjki (Maryyyja króóóóóloowoo Poooolskiiii) wygrywane 5 razy dziennie słychać w promieniu prawie dwóch kilometrów. Gdybym ja puścił tak głośno jakąkolwiek piosenkę, to by mnie po prostu zlinczowano. To, że nikt poważny się nimi nie przejmuje, nie znaczy (niestety), że nie mają praw wyborczych. Zmanipulowane bydło ma więc realny wpływ na moje życie stąd potem pomysły typu mianowanie Chrystusa królem Polski, co jest po prostu komiczne.
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj: