|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#81 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 03 2009
Lokacja: tutaj
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Aww nie mowie o tych mniejszych religiach gdzie wyznawcow liczy sie gora w 4 liczbach. Tylko tych glownych ;s.Choc najlepiej nic nie wieszac ^^.
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#82 |
Arbiter Elegantiarum
|
![]() Ateiści odpowiedzcie mi: a to nie jest tak, że to właśnie Wy sprzeciwiacie się aborcji? Przecież każdy "zarodek" to niepowtarzalny zlepek genów. Katolik wie, że ma raj po śmierci, więc suma sumarum mu to może wisieć. A ateista?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Kapłan Preclanski
|
![]() A ateista twierdzi że powstanie 'niepowtarzalnego zlepka genów' to przypadek. Za to katolik uważa że aborcja to morderstwo. Widać jaki z ciebie chrześcijanin.
![]() |
![]() |
#85 | |
Dinozaur
Data dołączenia: 27 08 2003
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
Co do marszu: jaki ma to cel, tak konkretnie? Ateiści przecież o nic nie walczą, są akceptowani. Gdzieś kilka stron wstecz przeczytałem porównanie parad równości do tego marszu, hmm, imho, homoseksualiści o coś walczą, natomiast ateiści... nie muszą walczyć. ;O to tak jakbym ja zorganizował "Marsz Wegetarian", no bo w końcu jestem inny niż większość, nie jem mięsa, wpieprzam soję, to mogę się pochwalić. Trochę bez sensu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 20 04 2009
Stan: Początkujący
Profesja: Druid
Świat: Valoria
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#87 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Ja nie jestem przeciwko aborcji. Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Beh0lder - 03-10-2009 o 18:01. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Dinozaur
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zbanowany
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Dinozaur
|
![]() Cytuj:
na prawdę was to tak denerwuje, czy może, hm, gorszy? Dobrze, że nazwałeś to "obojętnością religijną" - większość ludzi mijających "krzyże w instytucjach państwowych" 1) nie chodzi do kościoła albo 2) chodzi, żeby odstać tą godzinę i wrócić do domu. To się nazywa właśnie "obojętność" - nikt nie zwraca na to uwagi. Ja nie jestem specjalnie religijny, do kościoła pójdę tylko w święta z powodu rodziny (ale to akurat z innego powodu, w Boga wierze, nie wierze z kolei w instytucję kościoła i "jedyną słuszną interpretację Biblii")... ale krzyże mi nie przeszkadzają. Czyli wiele hałasu o nic. Ostatnio edytowany przez Gonzo - 03-10-2009 o 18:15. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#91 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() Krzyż jest tylko objawem wpływów Kościoła w tym państwie. Wiszenie symbolu instytucji religijnej w instytucji państwowej, która odpowiadać ma jedynie przed obywatelami, sugeruje, że Kościół w jakiś szczególny sposób wpływa na jej prace. Trudno, żeby podobało się to osobom innych wyznań/bezwyznaniowym.
Cytuj:
Poza tym lepiej zostawmy aborcję w spokoju. To nie jest tak, że wszyscy ateiści popierają legalizację aborcji, ani że wszyscy ludzie wierzący są przeciw niej. Ostatnio edytowany przez Litawor - 03-10-2009 o 18:28. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#92 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |||
Arbiter Elegantiarum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#94 | ||
Dinozaur
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Gonzo - 03-10-2009 o 19:19. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#95 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Litawor - 03-10-2009 o 19:23. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#96 | ||
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
"Oddajcie więc Cezarowi to, co należy do Cezara, a Bogu to, co należy do Boga." Cytuj:
![]() Ostatnio edytowany przez Muszkiet - 03-10-2009 o 20:40. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 12 2004
Lokacja: Śrem
|
![]() Oczywiscie powszechnie wiadomo, ze PO i PiS sa partiami najlepszymi, pewnie na jedna z nich sam glosowales (i rowniez pewnie nie masz pojecia o tych partiach, po prostu sugerujesz sie telewizja). A nie, sorry, nie glosowales, jeszcze gowniarz jestes.
Cytuj:
#\/ spinam sie jak widze razacy kretynizm
Ostatnio edytowany przez Wielki MarIuSzzo - 03-10-2009 o 21:51. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2008
Lokacja: Będzin
![]() |
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#99 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
co do oryginalnosci to chyba cos przestawil bo powinno byc "nie dyskutuj z idiota , bo znizysz sie do jego poziomu i pokona cie doswiadczeniem" |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#100 | ||
Dinozaur
|
![]() Cytuj:
i co ten marsz da, że zdejmą krzyż i kościół straci wpływy? Rozumiem, że państwo nie powinno mieć oficjalnej religii, ale myślę, że walką z tym powinna zająć się partia polityczna, a nie banda ludzi, którzy myślą, że ktoś na nich zwróci uwagę, bo im "nie pasuje krzyż sejmowy". dopóki krzyż sobie wisi i nie wpływa na politykę, to mi osobiście to nie przeszkadza. A jakoś nie zauważyłem, by miał on wpływ na cokolwiek. Po prostu sobie... wisi. Cytuj:
... a teraz idź namawiać ludzi do głosowania na UPR, partii, która np. jest przeciwko Unii Europejskiej, lmfao. ![]() to jak to sam ładnie określiłeś, spinaj się patrząc w lustro/na swoje zdjęcie, bo powinieneś. Masz rację. Ale ludzie, co od początku byli przeciwni komunistom, w większości byli katolikami. Praktykowali na uboczu. Imho, krzyż jest dla nich symbolem wyrazu swojej religijności. (post pisany bez ładu i ogarnięcia, sorry resory, 2 w nocy, wróciłem do domu i nie potrafię sklejać dobrze zdań). |
||
![]() |
![]() |